| נשלח ב-13/10/2014 23:22 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | ארץ הכנעני בראשית היה גבול הכנעני בצפון מזרח בלשע, היא כנראה ליש שכבשו בני דן. אבל הפסוק ממשיך ואחר נפוצו משפחות הכנעני. אפילו גבולות הארץ במסעי הם צפונה משם ומההיסטוריה ידוע לנו על ערים כנעניות השוכנות בצפון לבנון (גבל, אוגרית)
ארץ הירושה לכאורה פירוש 'ארץ ירושתו' הוא ארץ הורשתו, מלשון כיבוש, כמו 'ואם לא תורישו את יושבי הארץ'.
ארץ החתים כמדומני שלשון זו נזכרת רק בתורה ויהושע. אחר כך מופיעים מלכי החתים אבל לא ארץ החתים. הדברים יתבארו אם נשים לב שהאימפריה החתית קרסה אי שם באיזור המאה ה12 ומאז לא היה רצף טריטוריאלי של חתים אלא ממלכות ניאו חתיות פזורות בין ממלכות שמיות ואחרות. |
|
על ארץ הכנעני בדקתי באנצ"מ ונתגלה לי שלשע לדעתם בצפון ים המלח. עוד בדקתי בפסוק ונתגלה שהואלא מזכיר כלל את הגבול הצפון מזרחי, כך שיתכן שהגבול היה בפרת. ויש לעיין.
על ארץ החתים, ידוע לכם אם אני צודק בהנחתי? עוד יש להעיר כעי"ז שהאמורי מופיע בכל ספרי התורה כעם שולי, אחד משבעת העמים היושבים בארץ ואחד מהשלושה שבאזורי ההר, אבל בספר דברים נאמר ובואו הר האמורי ואל כל שכניו ומכאן זוכה האמורי למעמד שווה לכנעני, גם ביהושע נזכרים 'מלכי האמורי אשר ממערב לירדן ומלכי הכנעני אשר בחוף' ובימים מאוחרים מספר הנביא ואנוכי הורשתי את האמורי מפניהם, אשר כגובה ארזים גבהו וחסון הוא כאלונים. עוד נאמר אביכן האמורי ואמכן חתית ההסבר לזה יהיה שבדור המדבר פרצה 'מהפכה אמורית' שהעבירה את ההר בשני עברי הירדן לשליטת האמורים. על עבר הירדן יש ידיעות מפורשות והוא (סיחון) נלחם במלך מואב הראשון ויקח את כל ארצו מידו ויתכן שהם הח'בירו המפורסמים מאל עמרנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 23:24 |
|
| |
ואיך אתה מסתדר עם הפסוק הזה?
בראשית פרק נ
(כג) וַיַּרְא יוֹסֵף לְאֶפְרַיִם בְּנֵי שִׁלֵּשִׁים גַּם בְּנֵי מָכִיר בֶּן מְנַשֶּׁה יֻלְּדוּ עַל בִּרְכֵּי יוֹסֵף:
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 23:46 |
|
| |
ירוחם
לאפרים היו הרבה בנים, חלקם בארץ ישראל וחלקם במצרים.
טבלת יחוסי אפרים
אם מחפשים סתירה בין התורה לדברי הימים, הרי שבטבלה זו יש סתירה ביוחסין.
בראש העמוד הובאו יחוסי אפרים ע"פ התורה, 3 בנים, ועוד נכד.
ובהמשך העמוד הובאו ייחוסי אפרים שונים לגמרי מהתורה.
גם התורה וגם דברי הימים העתיקו ממגילות, וכל אחד העתיק ממה שמצא לפניו, אבל ה' לא הקריא למשה את היחוסין, ודברי הימים לא קיבל ברוח הקודש את הייחוסין, אחרת יצא שה' סתר את עצמו, ועוד כיצד דברי הימים העז לחלוק על דברי ה' בתורה?
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 13/10/2014 23:48:41
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 00:59 |
|
| |
דרום לפי זה היו ליוסף שני בנים בשם אפריים ושני נכדים בשם מכיר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 17:02 |
|
| |
סיכום קצר של דעתי בנושא האשכול.
שבאים לומר תזה כלשהי אי אפשר בלי לראות את התמונה הכוללת שזה אומר התקופה ההיסטורי הסיפור ההיסטורי ומשמעות המצוות והחשיבה הבסיסית של התורה.
לשם הדוגמא: תלמוד בבלי מסכת סוטה דף לד עמוד א אמר להן יהושע: הרימו לכם איש אבן אחת על שכמו למספר שבטי ישראל וגו', וכתיב: למען תהיה זאת אות בקרבכם כי ישאלון בניכם מחר לאמר מה האבנים האלה לכם וגו', סימן לבנים שעברו אבות את הירדן.
וכן כל מצוות הזיכרון בתורה שזה רוב המצוות - החגים והמצוות בחגים ועוד. באים לדבר הזה שנקרא זיכרון לדורות. כמו האבנים לעיל הם אמצעי לזיכרון לדורות
לפני ההמצאה של מצוות לזיכרון לדורות ואבנים לזיכרון לדורות, בני אנוש עשו זיכרון על הגוף ממש כמו ברית המילה.
לפני החקיקה בגוף (כמו ברית מילה) הזיכרון לדורות היית סיפורי אגדות. כלומר תובנות מדור לדור עברו על ידי סיפור אגדה. למשל חוקי המשפחה התבוניים מעוברת לדורי דורות על ידי סיפור הניתוח התנכי כלומר והיות שהיית ניתוח שלמעשה במקור אתם בני הזוג גוף אחד ?! ולכן אתם צריכים לשמור על חוקי המשפחה !! בלי סיפור הניתוח אין שום סיבה למה בת תתחבר לבחור וכן ההפך. סיפור הניתוח באים במקום הדעת וההשכלה כלומר זה לצורך חינוך עד שהאדם משכיל מעצמו להבין שבלי חוקי המשפחה התבוניים הוא בעצם לא שורד לדורי דורות.
לפני השכנוע לקיים את חוקי המשפחה, היו צריכים לשכנע ללמוד שפות כך שאפי' האלוהים ברא את העולם עם שפה = עשר מאמרות של הבריאה.
אז שוב רואים שבתחילה החינוך והתובנות עברו לדורי דורות על ידי "סיפור אגדה עמוקה"
בהמשך חקיקה בגוף כמו ברית המילה.
בהמשך על ידי מצוות זיכרון.
בהמשך על ידי אבנים כמו לוחות הברית ואבנים מהירדן וכמובן המצווה לכתוב את התורה על אבנים.
בהמשך אחרי הרבה מאוד דורות התפתח הספרות. כך שהכל נמצא בספרות.
האבן עזרא בוכה מרה על כך, שאייך זה שדווקא המצאת האדם = העט ונייר משמרת זיכרון לאורך זמן יותר מכל אמצעי זיכרון שהתורה דורשת. (מתוך השאלות הידועות של האבן עזרא) סט,) ולמה דבור העט - נשאר לזכרון. ע,) ולמה לדור אחרון - ישארו דבריו. הנה האדם המציא את העט וזה נשאר לזכרון לדורי דורות, האלוקים ירד לסיני ולא נשאר כלום, (אני מדבר על עצם הבריאה של העט יותר מועיל שזה יצירת האדם, וירידת האלוקים לסיני ודבריו היו רק לאוזני הדור ההוא ולא נשאר בזיכרון, ודווקא הכתב = תורה שבכתב נשאר בזיכרון)
בכל אופן אנו רואים את התמונה ההיסטורית של התפתחות הדורות באייך לשמר זיכרון לדורות. אנו רואים את זה בתוך סיפור התנכי עצמה ורואים את זה בכל מחקר חוצני לנו שזאת ההתפתחות האבולוציונית של בני אנוש בכל היבשות. כך שבאמת התורה משמרת את העובדות ההיסטוריות והאבולוציוניות.
מה שמעניין ביהדות היא איזה אמצעי זיכרון דרשו לשמור אפי' שיש כבר אמצעים יותר מועילים כמו הכתב והספר. הניתוח האגדתי נשארה עד ימינו כלומר הוא עוד משמש חינוכית את בני אנוש. במקביל המציאו את האהבה, אבל כידע לכל, האהבה לא שומרת על חוקי המשפחה רק להפך. (למשל אדם שאוהב עיזה יתחתן עם עיזה ויקים לו משפחה על ידי אימוץ ילד ועז = שיוון בין האוהבים.)
ברית המילה עוד נשמר כלומר אמצעי להעביר תובנות לדורי דורות על ידי חקיקה בגוף.
מצוות הזיכרון כמו החגים והמצוות בחגים נשארו. כלומר האמצעי זיכרון לדורות על ידי מצוות נשמרת עד ימינו.
האמצעי זיכרון על ידי אבנים בוטל לגמרי. אין את הלוחות ואין שום אבן ששמרו עליו. כי כנראה לא ראו בזה רלוונטיות מעשית אחרי שיש את ברית המילה ומצוות זיכרון והכתב = עט ונייר.
לעמוק הוויכוח בין הנאור לבין היהודי הוא, האם יש צורך במצוות זיכרון. הנאור יאמר שלא היהודי יאמר שכן. מתוך הניסיון המר, היהודי צודק. כלומר הספרות לא מספיקה כי היא מונחת בקרן זווית. וכמובן חינוך ותרגול אי אפשר בלי מצוות.
לסיכום: משהו עמוק ביותר לדעתי.
אם אנו רוצים להאמין בתוכן של התורה, אי אפשר להאמין שהתורה כתב משה. זה פשוט פרדוקס.
אם אתה מאמין שמשה כתב את התורה ?! משה לא היה דורש מצוות זיכרון וק"ו לא אבנים, אפי' לא את ברית המילה. מעמד הר סיני כאמצעי לא צריך את הלוחות כאמצעי, אנו רואים שני אמצעיים שמעמד הר סיני משתמשת עמם, ושניהם לא מועילים כמו הכתב על ספר = עט ונייר. אם כך למה שני האמצעים האלה ולא ספר ? כלומר למה לא יורד משה מהר סיני עם ספר שלם ? דווקא משום כך שלא היית האמצעי הזה שנקרא העט והנייר = ספר לדורי דורות ?! הוא דורש את סיפור האגדתי של הניתוח ואת ברית המילה את מעמד הר סיני ואת החקיקה באבן את לוחות הברית ואת מצוות הזיכרון ואת המצווה לכתוב על אבנים בארץ ישראל.
במיוחד שאת זה בדיוק התורה בסיפורו רוצה לתת לנו = האבולוציה. כלומר התורה רוצה לתת לנו את התפתחות האדם עד הלום שנדע אייך כל התובנות נחקקו בבני אנוש. ואייך אפשר בהווה לחזור להיות בני אנוש בלי שפה. כלומר, אומר לנו משה רבינו: על לנו לחשוב שהשפה הוא חוק טבע ועל לנו לחשוב שחוקי המשפחה הוא חוק טבע ועל לנו לחשוב שהמוסר והערכים הם חוק טבע, שום דבר מכל זה לא עומד מכוח עצמו ואפשר לחזור באבולוציה = "התכנסות" בלשון חכמי האבולוציה. ולכן כל אדם בהווה חייב לדעת שבלי התורה אין לו סיבה טובה להשתכנע שבני אנוש צריכים שפה. עדיף יאמר: שבני אנוש לא מדברים לטוב ולרע, על דרך "החיים והמוות ביד הלשון" וכן חוקי המשפחה, חוקי המשפחה טוב לו כל זמן שהוא בטוח בנצחיות זרעו לדורי דורות. בלי זה עדיף לו לא להיות בכלא לכל החיים תחת חוקי המשפחה. וכך תבדקו אחרי כל המוסר והערכים בתורה, ותראו שיש לו סיפור אייך היא הומצאה כמוסר וערך כלומר שום ערך ומוסר לא עומד מכוח עצמו. כלומר שנופל התכלית של המוסר והערך ?! אין יותר המוסר עצמו והערך עצמו. כמו הלא תגנוב לא עומד מכוח עצמו "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" כמו אשת איש שאברהם התיר לשרה בזמן שידע שאם ישמור על אשת איש בדוגמטיות אז בוודאות שהוא הולך למות\להיהרג.
ואם זאת הסיבה למה נכתבה התורה באופן כזה דווקא, אז לומר שהיא נכתב כבר מאז אדם הראשון ?! זאת פשוט פרדוקס !!!
בברכה
max
תוקן על ידי maxmen ב- 14/10/2014 17:53:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 18:07 |
|
| |
מקסמן כתב
לעמוק הוויכוח בין הנאור לבין היהודי הוא, האם יש צורך במצוות זיכרון. הנאור יאמר שלא היהודי יאמר שכן. מתוך הניסיון המר, היהודי צודק. כלומר הספרות לא מספיקה כי היא מונחת בקרן זווית. וכמובן חינוך ותרגול אי אפשר בלי מצוות.
ושוב כתב
אם אתה מאמין שמשה כתב את התורה ?! משה לא היה דורש מצוות זיכרון וק"ו לא אבנים, אפי' לא את ברית המילה. מעמד הר סיני כאמצעי לא צריך את הלוחות כאמצעי, אנו רואים שני אמצעיים שמעמד הר סיני משתמשת עמם, ושניהם לא מועילים כמו הכתב על ספר = עט ונייר. אם כך למה שני האמצעים האלה ולא ספר ? כלומר למה לא יורד משה מהר סיני עם ספר שלם ?
ואני עם הארץ לא ירדתי לסוף דעתו אם מתוך הנסיון המר היהודי צודק, מי אמר לו למקסמן שמשה רבינו לא היה למוד נסיון מר כזה ולכן משה כן דרש מצות כזכרון [את הטענה על האבנים הבנתי, אבל מה שכלל מקסמן את המצוות בתו"ד לא הבנתי]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 17:09 |
|
| |
דרום חוקר
לעת עתה בעניין חוות יאיר.
אין לי מושג מה ההיגיון של מה שכתבת (כיבוש של אדם פרטי לא צריך אישור וכיבוש של בני מכיר כן?). בכל אופן, עניין הדורות לא מלמד דבר; כפי שנידון במקום אחר, יכול להיות שחסרים דורות בשושלת של משה, וגם אם לא - הרי שכל אחד היה צריך להוליד בגיל מבוגר מאוד (הרבה יותר מגיל 60 של חצרון בדה"י). זה כאמור מורכב יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2014 22:05 |
|
| |
| אנונימי00 כתב: |  | ואני עם הארץ לא ירדתי לסוף דעתו אם מתוך הנסיון המר היהודי צודק, מי אמר לו למקסמן שמשה רבינו לא היה למוד נסיון מר כזה ולכן משה כן דרש מצות כזכרון [את הטענה על האבנים הבנתי, אבל מה שכלל מקסמן את המצוות בתו"ד לא הבנתי]
|
|
א, לא צריך לדבר איתי הגוף שני ב, אמרתי סלחתי אז מה אתה ממשיך לריב ? (אתה מזכיר לי עונות ראשונים שלי וזה לא פר) ג, מצוות כזיכרון בסדר, ועוד עם ספרים חבל"ז, אבל בשביל מה אבנים או ברית מילה ? אז ברית מילה למד ממצרים שרוב האומה התבוללו, ולעומק עוד בדרך למצרים הוא מיד מבין שהוא הולך לעשות מעצמו אלוהי ולכן עשה ברית מילה לבנו בדרך. ד, את הראשי תיבות "בתו"ד" לא הצלחתי לפענח (כנראה היין מהיום, עוד משפיע עלי)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2014 22:19 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ואני עם הארץ לא ירדתי לסוף דעתו אם מתוך הנסיון המר היהודי צודק, מי אמר לו למקסמן שמשה רבינו לא היה למוד נסיון מר כזה ולכן משה כן דרש מצות כזכרון [את הטענה על האבנים הבנתי, אבל מה שכלל מקסמן את המצוות בתו"ד לא הבנתי]
א, לא צריך לדבר איתי הגוף שני ב, אמרתי סלחתי אז מה אתה ממשיך לריב ? (אתה מזכיר לי עונות ראשונים שלי וזה לא פר) ג, מצוות כזיכרון בסדר, ועוד עם ספרים חבל"ז, אבל בשביל מה אבנים או ברית מילה ? אז ברית מילה למד ממצרים שרוב האומה התבוללו, ולעומק עוד בדרך למצרים הוא מיד מבין שהוא הולך לעשות מעצמו אלוהי ולכן עשה ברית מילה לבנו בדרך. ד, את הראשי תיבות "בתו"ד" לא הצלחתי לפענח (כנראה היין מהיום, עוד משפיע עלי) |
|
א. דרך כבוד. ב. בצחוק [דרך אגב את התגובה הזו כתבתי לפני שסלחת]. ג. לא הבנתי, אתה כתבת 'מתוך הניסיון המר, היהודי צודק. כלומר הספרות לא מספיקה כי היא מונחת בקרן זווית. וכמובן חינוך ותרגול אי אפשר בלי מצוות'. ד.????? 'בתוך דבריו'.
תוקן על ידי אנונימי00 ב- 16/10/2014 22:20:28
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2014 22:53 |
|
| |
מה שאני אומר זה, שמשה למד (אגב כל סיפור התורה מבראשית לומדת, כלומר הסיפור מספר אייך נחקק כל המצוות באופן אבולוציונית) ואנחנו עד ימינו לומדים מניסיון העבר. אם למשה היית ספרים לכתוב אז לא צריך יותר את האבנים ומצוות זיכרון. אתה שואל, אולי משה כבר גם הבין שלא מספיק ספרים וצריך גם וגם, וזה שאלה טובה. ולכן אמרתי אוקיי גם מצוות זיכרון וגם ספרים, אבל למה אבנים כמו לוחות הברית ? לא היה יותר טוב שירד מסיני עם ספר שלם ? ואחר כך עושים את הספר כקדוש כמו שעשו בהמשך ועושים מצווה עיקרית ללמוד אותו ארבע פעמים בשנה (היום היה שמחת תורה) שנים מקרא ואחד תרגום וקריאת התורה בשבת. בקיצור ספר תורה שלם מסיני זה הכי מועיל, למה צריך לוחות הברית ולשמר אותם לדורי דורות בארון הברית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 19:03 |
|
| |
מקסמן, התיאוריה שלך עוסקת בדברים שוליים, האם היתה כתיבה או מסירה בעל פה, זה לא ניתן להוכחה, גם בגלל שאלה שאתה מסתמך עליהם, המקורות של חז"ל, שהם הדברים הכתובים היחידים מאותה תקופה, לא מסכימים איתך, כולל דבר ההבל שהתורה עברה מאדם הראשון למשה דרך אברהם אבינו... ובאופן כללי לכל שאר כל החוקרים האויבר חכומים, מקושיות לא מתים, אין לכם אפילו לא בדל של ראיה הסטורית מדעית , מי כתב את התורה, וההמצאות שלכם שווים לבלון פורח, שכל רוח יכולה להסיט אותו. לא יתכן משום בחינה שהיא שהתורה נכתבה כמו שהיא היום בזמן סמוך לחז"ל, והם לא ידעו על כך רק טיפשים שכמותכם עלו על זה... קושיות וחסר דיוקים בפסוקים זה לא ראיה, קחו כל ספר ממוצע של פרשן התורה ותגלו מאות קושיות על סתירות חסירות ויתרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 19:24 |
|
| |
| תלמידתלמיד כתב: |  | המקורות של חז"ל, שהם הדברים הכתובים היחידים מאותה תקופה, לא מסכימים איתך, |
|
בינתיים כל מה שאני מסתמך הוא אך ורק על חז"ל והנביאים ושאר המקורות המקובלים עד ימינו אנו והנמצאים בארון הספרים היהודי הכשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 19:44 |
|
| |
אתה מסתמך חלקית, לוקח ביטוי מפרש אותו כרצונך, מגיע למסקנה הפוכה מחז"ל ואת זה מגדיר מסתמך על חז"ל. ולא רק אתה כל מבקרי המקרא, בלי חז"ל לא היה להם שמץ של מושג מה אירע לפני אלפיים שנה ויותר, אף עם לא תיעד בכזה אופן את קורותיו, ועל זה מסתמכים החוקרים המבולבלים האלה להגיע למסקנותיהם המוטעות. לא יותר פשוט לומר אין אמונה בליבנו, מאשר להסתתר מאחורי מצגי שוא ירודים?.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 20:08 |
|
| |
| תלמידתלמיד כתב: |  | | אתה מסתמך חלקית, לוקח ביטוי מפרש אותו כרצונך, מגיע למסקנה הפוכה מחז"ל ואת זה מגדיר מסתמך על חז"ל. . |
|
למה אתה חושב שאתה מבין יותר ממני ? מה, למדדת יותר ממני או שימשת תלמידי חכמים יותר ממני ? מה, לא קיבלתי מרבותי את אותו אמונה כמו שאתה קיבלת ? נוו באמת, מה אתה סתם מקשקש כאן אמונה בזמן שאין לך מושג מהי בכלל אמונה. האם יש הבדל בין אמונה טיפשית כמו שאתה רוצה להציג כאן לבין אמונה של הערבי המתאבד בשם אמונת חכמים שלו ? האם האמונה היא רולטה\גורל שכזה שאתה נולדת אצל יהודי אז הרווחת והערבי מפסיד ? כלומר האמונה היא אקראית לגמרי שכל אחד איפה שנולד חייב להאמין בחכמיו ? הדרך שלך היא דרך של אבדון ומצטער לומר לך את זה.
אתה חייב כתלמיד חכם משהו לאחוז בו לפני שאתה נותן אימון במישהו או במשהו, זה הטיעון האלוהי מול הערבי המתאבד שמסר נפשו על האמונת חכמים שלו. והאחיזה היחידה שיש לנו היא הטיעון של הרמב"ן לגבי דור המבול שנענשו בלי תורה כי את התורה לא צריכים לתת כי היא נטועה בשכלינו שנטע בנו האלוהים מראש. (אבן עזרא הקדמה לתורה) "כי שקול הדעת הוא היסוד, כי לא נתנה התורה לאשר אין דעת לו, והמלאך בין אדם ובין אלהיו הוא שכלו" (פירוש המשנה לרמב"ם מסכת חגיגה פרק ב ) "כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'" מי צריך יותר מדברי החז"ל הקדושים האלה
(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום ! שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר" (אותיות דרבי עקיבא)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 20:33 |
|
| |
יש חז"ל שמנחמת כל יהודי שכואב לו שאין לו את התורה משמים (כלומר אין לו את הדעת הנכונה להבין את כל התורה לעומק)
והנה המליצה הנפלאה.
שמות רבה (וילנא) פרשת כי תשא פרשה מז
ד"א ויאמר ה' אל משה כתב לך את הדברים האלה, הה"ד (תהלים קיט) טוב לי כי עניתי למען אלמד חקיך, לטובתו של משה נתענה ק"כ יום שקבל את התורה, ומאין היה משה אוכל מזיו השכינה שנאמר (נחמיה ט) ואתה מחיה את כולם, ד"א מאין היה אוכל מן התורה שנאמר (יחזקאל ג) בן אדם את אשר אתה תמצא אכול ואוכלה למה שהתורה מתוקה שנאמר (תהלים יט) ומתוקים מדבש ונופת צופים, ד"א מלחמה של תורה כדכתיב (משלי ט) לכו לחמו בלחמי, מנין שלא ישן ולא נתנמנם, משל למלך שהיה אוהב לתיסומן אמר לו מדוד לך דינרי זהב, משמחתו לא בקש לא לאכול ולא לשתות, ביקש לישן אמר אם אישן אני מפסיד אלו, כך משה מודד התורה שכח ולא אכל ולא שתה ביקש לישן אמר אם אישן אני מפסיד שלא אמר לי אלא מ' יום בלבד, אמר הקדוש ברוך הוא נצטערת חייך אין אתה מפסיד, בלוחות הראשונות לא היו אלא י' הדברות בלבד עכשיו שנצטערת אני נותן לך הלכות מדרשות ואגדות, שנאמר כתב לך את הדברים האלה, למה אמר הקדוש ברוך הוא כתב לך והכתיב (שמות לב) והמכתב מכתב אלהים הוא חרות על הלוחות, וכתיב (דברים י) ויכתוב על הלוחות כמכתב הראשון, אלא כך אמר לו הקדוש ברוך הוא כתוב לך תורה נביאים וכתובים שיהיו בכתב אבל הלכות ומדרש ואגדות והתלמוד יהיו על פה כיון שידע משה התחיל אומר (תהלים קיט) טוב לי כי עניתי, טוב לי תורת פיך.
תשים לב לדברים שחז"ל שואלים כאן. למה האלוהים אומר למשה לכתוב אם קיבל מכתב אלוהים, ואם שבר את המכתב האלוהים הרי כתב אחר כך בדיוק כמו שהיה כתוב בראשונות. אלא כך אמר לו הקדוש ברוך הוא כתוב לך תורה נביאים וכתובים שיהיו בכתב אבל הלכות ומדרש ואגדות והתלמוד יהיו על פה כיון שידע משה התחיל אומר (תהלים קיט) טוב לי כי עניתי, טוב לי תורת פיך.
בקיצור חז"ל דווקא כאן מנחמים אותנו מהעובדה שאין לנו תורה משמים, כזה מן לוקסוס ברור וטוב כאילו אנו בגן עדן. לא ולא, יש לנו הרבה חוסר וכך יש לנו לעסוק כל חיינו בכל הדורות בתורה דווקא בגלל החסר.
רציתי להוסיף משהו עקרוני ועמוק ביותר למה אי אפשר תורה משמים.
המינימום הנדרש מתורה משמים היא 1, דטרמיניזם מוחלט כך שנשאלת השאלה אם כך למה צריך תורה משמים אם היקום דטרמיניסטית באופן מוחלט הרי הכל קבוע מראש.
2, בהנחה שאין היקום דטרמיניסטי והאלוהים משחק בקוביה ורוצה לעזור לנו באקראיות היקום ?! אז המינימום הנדרש מתורה משמים הוא קודם כל תרופה לסרטן כלומר כל חכמת הרפואה לפני החוקים והמצוות הרי "בחי בהם" ולכן זה קודם למצוות. (אם כי זאת שטות גמורה, כי זה בלתי אפשרי לכתוב תורה רפואית לדורי דורות כי יש חדש תחת השמש ביקום אקראי וכל פרט בכל מין צריך רפואה אישית בכל זמן נתון, אותו דבר לגבי צדק ומשפט אי אפשר לכתוב חוקים אבסולוטיים ביקום אקראי)
3, אם האלוהים כבר נותן תורה משמים ?! אי אפשר שישבר לעולם !! (את זה מדגישים חז"ל בשאלותיהם לעיל) כלומר משה לא יכול לשבור את הלוחות, הרי אי אפשר שהאלוהים לא מצליח לעשות מה שהוא רוצה שזה לתת לנו תורה משמים. בכל אופן כפי שאמרתי האלוהים בעצמו לא יכול לתת תורה משמים כי הוא משחק בקוביה = יקום אקראי לא דטרמיניסטי (דטרמיניסטי = אותה סיבה אותה תוצאה), ולכן איזה מין משחק זה שהוא מראה לנו את הקלפים ?
4, המינימום הנדרש מתורה משמים היא תורה מושלמת בלי מחלוקת ויש שם הכל ברור בכל תחום בקיצור "הגן עדן המושלם" אחרת איזה דפוק הוא האליל שאתה מאמין בו שנתן תורה משמים ששום דבר לא ברור שם ?!
תוקן על ידי maxmen ב- 19/10/2014 21:03:48
 |
|
|
|
|
|