|
|
| נשלח ב-14/9/2014 12:07 |
|
| |
תלמוד בבלי מסכת שבת דף יג עמוד ב אמר רב יהודה אמר רב: ברם זכור אותו האיש לטוב, וחנניה בן חזקיה שמו, שאלמלא הוא נגנז ספר יחזקאל, שהיו דבריו סותרין דברי תורה. מה עשה? העלו לו שלש מאות גרבי שמן, וישב בעלייה, ודרשן. ילקוט שמעוני יחזקאל רמז שפג א"ר יהודה, א"ר ברם זכור אותו האיש לטוב - וחנניה בן חזקיה בן גרון שמו, שאלמלא הוא נגנז ספר יחזקאל שהיו דבריו סותרים ד"ת, מה עשה העלו לו שלש מאות גרבי שמן וישב בעליה ודרש כו'. ואיפה לפר ואיפה לאיל יעשה מנחה גו', אמר ר"ש וכי מדת פרים ואילים אחת הן? אלא שאם היו לו פרים מרובים ולא היו להם נסכים, יביאו פר אחד ונסכיו, ואל יקריבו כלם בלא נסכים, ואם היו להם אילים מרובים ולא היה להם איפתן, יביאו איל אחד ואיפתו, ואל יביאו כלם בלא איפות. רבי אלעזר בן חנניה בן חזקיה בן גרון אומר איפה לפר ואיפה לאיל ואיפה לכבש, וכי מדת פרים וכבשים ואילים אחת היא? והלא כבר נאמר שלשה עשרונים לפר ושני עשרונים לאיל ועשרון לכבש, אלא מלמד שאיפה גדולה ואיפה קטנה קרויה איפה:
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 12:26 |
|
| |
ידעתי גם ידעתי. אבל עדיין אין זה משנה את המציאות - יחזקאל מדבר על ימות המשיח
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:27 |
|
| |
דרום
שאלה לי,
לאור מסקנתך, מתבקש הדבר שאין כל שחר לד' חז"ל, ולמושג תורה שבעל פה, שהרי אם התורה נכתבה מגילות, ולא ידוע מי כתב מה, ברור שאי אפשר ללמוד גזירה שווה בין הטקסטים, או בניין אב, וכדומה.
האם זו הייתה טענת הצדוקים/ בייתוסים/ קראים?
מה דעתך אתה? הרי חדשים לבקרים אתה דן בענייני הלכה לפי מסורת חז"ל, נטשת הכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:38 |
|
| |
גברא רבה
ההודעה הראשונה שלי כאן בפורום, היתה ניתוץ תושב"ע, כל תושב"ע שבדינו היא מחלוקות בפרשנות התורה, ואין שום דבר במסורת.
הוכחה פשוטה על נתק במסורת
כעת המחקר הביאני ליחס את התורה לתקופת שלמה, ובכך יתיישבו שאלות ביקורת המקרא כולם. מי שמצוי בשאלות ובספרים, יבין את פתרון החידה וישמח בו.
אני אישית מקיים את התורה לפי ההלכות של הרמב"ם, כך נולדתי, כך חונכתי מילדותי, וכך היא החברה שאני מגדיר את עצמי שייך אליה. אני מחבב לערוך מאמרים בהם אני מוכיח איך הרמב"ם הוא פשט התלמוד, ואין בו מספקות האחרונים וחומרותיהם, ואלו הם המאמרים שאתה קורא מידי פעם.
למרות הרמב"ם, מה שנראה לי, אודות אמיתות תושב"ע, וכותב התורה, לא אמנע לכתוב.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 14/09/2014 13:40:35
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:41 |
|
| |
יש לי הרגשה שאם נתעמק טוב בהוכחה מהמיטה של עוג, תהיה כאן גם הוכחה פשוטה על נתק במסורת וניתוץ תושבע"פ, ויכול להיות שזו עומק כוונתו של דרום. והרוצה להחכים ידרים או לכל הפחות ישמש מטתו מצפון לדרום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:47 |
|
| |
העובדה שאינך -לא אתה ולא אחרים-, יכול להפריח את- דרום- בדברים מהותיים. רק בלעג , מעידה, כי הוא צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:55 |
|
| |
תודה על ההפניה אעיין בעת הזמן יתיר לי
אבל סתם שאלה אישית [אף אחד לא שומע]
זה לא רע לחיות בשקר כל כך גדול, ובהצגה מתמשכת, סע לארה"ב החיים שם הרבה יותר טובים, לך עם האמת עד הסוף.
תוקן על ידי גברא_רבה ב- 14/09/2014 13:56:51
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 13:58 |
|
| |
דרום חוקר היומרנות שלך בדיבורים על ניתוץ תורה שבעל פה על פתרון חידת כתיבת התורה מצטרפים ליומרנות של אנשי ביקורת המקרא בדיבורם על ניתוץ תורה שבכתב וליומרנות של המחבתים בדיבורם על פתרון חידת כתיבת תורה שבכתב ובע"פ.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 14:24 |
|
| |
גברא רבה
אין כאן לא הצגה מתמשכת, ולא שקר גדול, לא המדרש עיקר אלא המעשה, ה' רוצה שבני יחיו כראוי וביושר, ודקדוקים כאלה ואחרים אינם מעלים ולא מורידים.
רוב היום אני עוסק בחיי המעשה, ובבית הכל גלוי וידוע.
זב החוטם
אין כאן שום יומרנות, אני בן אדם פשוט, שחי חיים רגילים, את הגיגי אני מפרסם, אם יש לך מה לומר, אמור. ואם לא ישארו ההגיגים.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 14/09/2014 14:24:46
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 14:33 |
|
| |
ד"ח ומה עם האומר אין תורה מן השמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 15:00 |
|
| |
בעל בעמיו
אי אפשר לכלוא את הרוח, ואי אפשר להתכחש לאמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 15:17 |
|
| |
תיאורטית, ואם יוכח שההגשמה היא נכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 15:31 |
|
| |
אי אפשר לחייב אדם להאמין בדבר שיש בו כשל לוגי, תאמין שהעולם נברא ע"י יצור גשמי, כלומר יצור מוגבל בגשם, ותאמין שאין לו מגביל. אם הוא מוגבל, יש לו מגביל. אלהים גשמי, זה כבר אינו אלהים, אלא אלהים אחרים.
גם אם היו תקופות בתנ"ך שכך האמינו, זה אינו המסר העיקרי של התנ"ך, ישעיהו ביטא את הדברים ברור "מ,כה וְאֶל-מִי תְדַמְּיוּנִי, וְאֶשְׁוֶהיֹאמַר, קָדוֹשׁ".
העולם התקדם, המדע התקדם, וגם האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 15:38 |
|
| |
ולמה זה המסר העיקרי של התנ״ך ולא וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ, בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ? או וְעַל דְּמוּת הַכִּסֵּא דְּמוּת כְּמַרְאֵה אָדָם עָלָיו מִלְמָעְלָה. כז וָאֵרֶא כְּעֵין חַשְׁמַל כְּמַרְאֵה אֵשׁ בֵּית לָהּ סָבִיב מִמַּרְאֵה מָתְנָיו וּלְמָעְלָה וּמִמַּרְאֵה מָתְנָיו וּלְמַטָּה רָאִיתִי כְּמַרְאֵה אֵשׁ וְנֹגַהּ לוֹ סָבִיב. כח כְּמַרְאֵה הַקֶּשֶׁת אֲשֶׁר יִהְיֶה בֶעָנָן בְּיוֹם הַגֶּשֶׁם כֵּן מַרְאֵה הַנֹּגַהּ סָבִיב הוּא מַרְאֵה דְּמוּת כְּבוֹד יְהוָה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2014 15:42 |
|
| |
אריאל
יפה כתבת, ולכך בדיוק כיוונתי, אכן זכותך להאמין בנמנעות או בערפל.
כאן נכנס הרמב"ם לתמונה, שהציל את היהדות מאלילות.
והבוחר יבחר.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 14/09/2014 15:44:07
|
|
|
|
|