| נשלח ב-9/9/2014 21:45 |
|
| |
ממתקים מוזיקאליים: הסימפוניות המוקדמות 1-3 של צ'ייקובסקי
כעת אני מאזין לסימפוניה הראשונה 'לילות חורף', סימפוניה קלילה, תזמור מבריק, מלודיות מתקתקות, מרעננות ותוססות. לדעתי, בהשוואה לסימפוניות המוקדמות של שובארט / דבוז'אק, צ'ייקובסקי הוא המנצח !
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 13:11 |
|
| |
"מאנפרד" גם היא מן המוקדמות, הלא כן? לדעתי היא השנייה ביופיה אחרי הששית (מבין הסימפוניות של צ'ייקובסקי).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 01:16 |
|
| |
אכן מלחין מדהים. בכל פעם אני נדהם מחדש מהגאוניות שלו. אם אני לא טועה הראשונה נקראית 'הרוסי הקטן' little russian בזמנו בדקתי מה נחשב לביצוע הטוב ביותר, יש מגזין עבה (יותר ספר) של חברת גרמופון ובו סיקורים של כל ההקלטות במוזיקה קלאסית, הוא יצא מידי שנה. בקיצור שם המליצו על תשעת הסימפוניות בביצוע של מיכאיל פלטנייב והתזמורת הסמפונית הלאומית של רוסיה, שווה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 01:51 |
|
| |
גם מדריך 'פנגוין' יוצא מידי שנה, לא ? אגב, שניהם אנגליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 17:29 |
|
| |
צ'ייקובסקי חיבר גם את אגם הברבורים (ב2 הגרסאות?)
|
| נשלח ב-13/11/2014 13:49 |
|
| |
ירון, הראשונה אכן נקראת 'הרוסית הקטנה', אך זה שם מטעה, כי 'רוסית-קטנה' (עם מקף!) הוא בעצם שם תואר של 'רוסיה הקטנה'. 'רוסיה הקטנה' הוא הכינוי בשפה הרוסית שניתן לאוקראינה עד המאה ה-19. רק אז, כשהתחילה הלאומיות האוקראינית, נשלל השם הזה, האוקראינים החלו לראות בעצם עם שונה מהרוסים והתעקשו עם השם האחר, 'אוקראינה'. הסימפוניה של צ'ייקובסקי הייתה אפוא צריכה להיקרא 'האוקראינית'. א"ג
|
|
|
|
|