|
|
| נשלח ב-11/9/2014 19:29 |
|
| |
היו פה בפורום כמה אשכולות על סטיגמות וכמה מהבנות הצהירו שעם כל הפתיחות שלהן, הן מחוייבות לסטיגמות... אני חושב שזה לוקח הרבה כוחות נפש להתעלות מעל דעות קדומות. רוב אנשים אינם מסוגלים, ובהתאם לכך, יש ציבור הולך וגדל של רווקים רווקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2014 19:33 |
|
| |
תבדיל בין עיקרון לדעה קדומה בחורה שרוצה בחור ישיבה-זה עיקרון סטיגמה- זה סוג הישבה, ספרדית/אשכנזית /תיכוניס לשעבר יחוס-אצל אולוסיות מסוימות זה עיקרון ואצל אחרות סטיגמה ודעות קדומות לבוש בצורה מסוימת-יכול להיות עקרוני.. בעיני סטיגמה זה-עדה, מוצא, סוג משפחה, השכלה, עבודה, לבוש, וכל בחור יבחן לגופו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2014 19:41 |
|
| |
אני מדבר בפירוש על סטיגמות ולא על עקרונות. אני לא חושב שזה אפשרי לבחור שמחפש בחורה שתלך עם שאל, להתחתן עם בחורה שהולכת עם חצאית מיני. סטיגמות הכוונה שאם שניהם היו על אי לבד, הם היו הכי מאושרים בעולם, אבל הם לא מעיזים לעשות את זה בגלל שמפחדים מה אנשים יגידו. ואם אנחנו מדברים על דיססוננס קונטיבי, זה מזכיר לי שפעם ראיתי באתר של פנויים פנויות, בחורה שמחפשת בחור שמחפש בחורה שתלך עם שאל. זה נקרא פתיחות!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2014 21:48 |
|
| |
תמר צודקת בכל מילה כי יש בלבול וליקוי מאורות בכל המושג של עקרון לבין סטיגמה אנשים מערבבים וחיים בתחושה שהם בסדר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:00 |
|
| |
אתם מדברים מאוד גדול..תכלס תראו לי מישהו/י שקם ועושה פה מעשה לשנות תמצב...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:13 |
|
| |
אני עקרונית השידוכים לא בודק עדה סמינר חוג הורים לומדים עובדים וכו וככו נפגשתי עם כל הסטיגמות ולא הופתעתי לראות את אשר ידעתי שהכל סטיגמה רק שבודדים שעושים נכון לא יעזור צריכה להיות תפיסה כללית של שינוי מסיבות רבות אני חושב שיש שעת כושר כרגע לשינוי מבורך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:22 |
|
| |
טום אתה עושה משהו עם עצמך בנידון..אבל אין פה שינוי כללי,מבין? זה נטו בינך לבין עצמך...יש פה כ"כ הרבה נגד הסטיגמות אדרבה תהיו יצירתיים ותביאו רעיונות איך לצאת מהסטיגות בצורה טובה לכלל הציבור..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:26 |
|
| |
צדיקונת, את לא מצפה שכותבי הפורום, יתפסו את ההנהגה של הדור, נכון? יש מספיק שרבים עליה..לא חסר עוד צד.. א"א לעשות שינוי בבת אחת זה לא נכון.. דווקא שינוי קטן ואישי של כל אחד יצמיח את הישועה, מספיק שכל אחד ישעה שינוי קטן בראש, ויפנה לכיון שפעם לא חשב לפנות ויראה שזה לא כ"כ נורא.. ותצמח לו ישועה באופן פרטי בשביל שיגרור עוד אחד לאותו שינוי דווקא מהפרט ה יתחיל שינוי מהותי... כי כלל כלל, מכיל המוני פרטים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:30 |
|
| |
תמר ברעיון את צודקת אבל לויודעת למה זה נשמע לי דיבורים בשמים...
אנשים יגידו וואלה היא צודקת אבל למעישה לא יעשו כלום...ככה זה בהרבה סטיגמות ..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:31 |
|
| |
טוב אז האמת שדווקא סוג הפתיחות הזה שקיים היום אצלהרבה בחורים ובחורות בציבור יוכל להוות קרש למקפצה מהמציאות העכורה הזאת כי הרבה מזה זה בקטע השמרני ואיפה שיש פרומקייט אז יש את הבעיות האלה אבל אם כל אחד מכאן על ידי דיונים מעמיקים והחלפת דעות בנושא ישפיע על סביבתו חבריו מכריו וכו הם על האחרים וחברא דחברך חברא אית ליה רק ככה יבוא השינוי וכמי שמכיר את השטח די טוב אכשר דרא לכך ותהרגי אותי אבל לא רחוק היום שיהיו שידוכים גם בין ליטאים וספרדים גם שם זה ייגע
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:35 |
|
| |
טום לגבי החלק האחרון שכתבת...תמיד יהיו משפחות אשכנזיות שלא יסכימו ספרדים..אתה מדבר על תקופה של עוד 100 שנה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:38 |
|
| |
ממש לא אני נפגשתי עם כמה בחורות ליטאיות ממשפחות ליטאיות והתרשמתי שהמצב משתנה גם שם הפתיחות של הציבור משפיעה זה שתמיד יהיו הרבה גם שלא זה נכון אבל הרעיון לא לתקן את העולם אלא לפחות להביא אלטרנטיבה לחלק שפוי שחושב בריא
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:43 |
|
| |
יש לטאיות אשכנזיות וספרדיות...
לויודעת זה נשמע לי שעכשיו סתם נהנו להתלונן..יש כאלה שיקחו משהו וישתנו אבל רובם לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:49 |
|
| |
ליטאיות אשכנזיות אני מדבר לא ספרדים יש כאלה שיתלוננו ואומר לך מה יש להם גם פגיעה מסטיגמה מסוימת אבל הם לא שמים לב בכלל שהם עצמם ממתגים אחרים אבל יש כאלה והרבה שמבינים ולא משנהממה איך ומתי את האמת ועל ידי פתיחת השיח הזה והעאלתו יכולים דברים להשתנות עם הזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 00:51 |
|
| |
הלוואי...לא בונה על זה בניינים אבל אשמח שכמה סטיגמות ישתנו..
|
|
|
|
|