|
|
| נשלח ב-12/9/2014 02:45 |
|
| |
הרושם שמתקבל הוא שאלו שמדברים על שבירת סטיגמות, מדברים על לשבור לכיוון שלהם. בחור ספרדי רוצה שבנות אשכנזיות ישברו את הסטיגמה של ספרדי. בחורה גרושה מקוה שבחורים גרושים ישברו את הסטיגמה בכל מה שקשור לגרושים. וכל כיוצא בזה. אבל מה שמדובר פה הוא ההיפך הגמור, ושוב הספק עולה, כמה אנשים באמת מוכנים לקום ולעשות מעשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2014 09:03 |
|
| |
זה בדיוק מה שכתבתי לפני שיש להם בעיית מיתוג איך שרואים אותם ובכל זאת ממתגים אחרים אבל אלה סוג האנשים שיותר קל לעשות להם סוויץ בראש כי מי שנכווה מרותחין סופו שיזהר מפושרין וזה רק בצורה של העלאת הנושא הדיון בו ובסוף ההחלטה לנסות לראות לא לפסול על הסף מקסימום הלך או הלכת לפגישה עקרה אבל היה שווה לראות ולשבור את המיתוסים למה צריך לחכות לגיל מבוגר או כל דבר אחר שיסחוב אותנו למעגל שממנו יש סיכוי לאושר למה לא בדרך המלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2014 20:55 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | טום, אני באופן אישי הבנתי את האג'נדה שלך...
פסדר, השידוכים בציבור החרדי מתנהלים בצורה שמרנית
שגורמת לריבוי רווקים ורווקות
ובגלל ריבוי הסטראוטיפים וכ'
אוקיי
לפי ראות עינייך, אתה צודק.
קום ותעשה מעשה!!!
מה אתה רוצה?
שעוד אנשים יצרפו אליך?
לא מסוגל לקום ולעשות מעשה עם עצמך?? |
|
הוא לא יכול לעשות מעשה כי הוא מהצד המתוייג בחלק מהסלשים.. הוא טוען שכלפיו חבל שנוהגים כך... (תקראי בין השורות)
וצודקת חייכנית, שינוי של אדם אחד לא יועיל לשנות את המערכת... אך בכל מקרה ברור שזקוק כאן שינוי...
ואני באמת מכיר כמה שעשו את השינוי, וכמובן שזה לא הביא בכנפיו שינוי בציבור....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2014 22:59 |
|
| |
זהו, שככל הנראה שינוי בציבור לא יהיה כ"כ מהר ומי שזה מפריע לו עד כדי פתיחת 5 אשכולות באותו הנושא, באותו השבוע
צריך לדעת שצריך גם לעשות, כי דיבורים בטח לא יועילו פה.
אני באופן אישי, שבעתי מההלקאה העצמית הזו...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2014 23:16 |
|
| |
קטנה מדהים כמה את צודקת!!
סופסוף מישהי שמבינה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 00:15 |
|
| |
| אני_הקטנה כתבה: |  | זהו, שככל הנראה שינוי בציבור לא יהיה כ"כ מהר... אני באופן אישי, שבעתי מההלקאה העצמית הזו... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 09:02 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | זהו, שככל הנראה שינוי בציבור לא יהיה כ"כ מהר
ומי שזה מפריע לו עד כדי פתיחת 5 אשכולות באותו הנושא, באותו השבוע
צריך לדעת שצריך גם לעשות, כי דיבורים בטח לא יועילו פה.
אני באופן אישי,
שבעתי מההלקאה העצמית הזו... |
|
נדמה לי שרק אשכול אחד נפתח
וביקורת על החברה החרדית שאגב אני בשר מבשרה צורמת עד כדי פרשנות של הלקאה עצמית חבל
היה אפשר לקחת את זה למקום של שינוי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 09:06 |
|
| |
ןאני בחיי האישיים לוקח את זה היכן שאצלי יכול להיות עיוות ברוך ה איננו כבר אז לעשות עושים אבל כמו שאומרים צריך שניים לטנגו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 14:32 |
|
| |
אז הנה, אני כאן כדי להוכיח שזה אפשרי וזה קורה  אני ספרדיה מבית ספרדי ישראלי (שזה אומר שאין מאכלים משונים על שולחן השבת וכלמיני מנהגים מנטליים אבל הלכה לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל), התחנכתי במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים ונישאתי באושר רב לרומיאו שלי, אשכנזי למהדרין מבית ליטאי (אין גפילטע בשבת אבל אין אורז בפסח) שהתחנך במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים וטוב לנו ואני לא מתחרטת לרגע על הבחירה שלי. זה דורש הרבה שינוי מחשבתי ולמידה הלכתית (שזה לא רק אורז בפסח זה גם סירים על הפלטה בשבת ושוני מוחלט בהלכות בשר וחלב ועוד המון) אבל כנראה בגלל ששנינו הגענו מבית שהמנטליות העדתית לא תופסת כמעט מקום, זה הלך בקלות ב"ה. מהרגע שהתארסתי ועד היום כשאנשים שומעים שבעלי אשכנזי הם מנסים לגשש מה היתה הבעיה אצלו או כמה מיליונרים ההורים שלי, שיגששו. העיקר שאנחנו יודעים את האמת שהכל מתחיל ונגמר בראש. ותודה להוריי שהביאוני עד הלום ונתנו לי את הכלים לעשות בחירות נכונות  יוליה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 14:35 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אז הנה, אני כאן כדי להוכיח שזה אפשרי וזה קורה
אני ספרדיה מבית ספרדי ישראלי (שזה אומר שאין מאכלים משונים על שולחן השבת וכלמיני מנהגים מנטליים אבל הלכה לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל), התחנכתי במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים ונישאתי באושר רב לרומיאו שלי, אשכנזי למהדרין מבית ליטאי (אין גפילטע בשבת אבל אין אורז בפסח) שהתחנך במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים וטוב לנו ואני לא מתחרטת לרגע על הבחירה שלי.
זה דורש הרבה שינוי מחשבתי ולמידה הלכתית (שזה לא רק אורז בפסח זה גם סירים על הפלטה בשבת ושוני מוחלט בהלכות בשר וחלב ועוד המון) אבל כנראה בגלל ששנינו הגענו מבית שהמנטליות העדתית לא תופסת כמעט מקום, זה הלך בקלות ב"ה.
מהרגע שהתארסתי ועד היום כשאנשים שומעים שבעלי אשכנזי הם מנסים לגשש מה היתה הבעיה אצלו או כמה מיליונרים ההורים שלי, שיגששו. העיקר שאנחנו יודעים את האמת שהכל מתחיל ונגמר בראש.
ותודה להוריי שהביאוני עד הלום ונתנו לי את הכלים לעשות בחירות נכונות
יוליה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אז יש תקווה לשינוי אני מאמין שכן והנה דוגמא
וזה יהיה בשורה לכל ילדי הגרושים והיתומים
מבתים בעלי תשובה
מחוגים כאלה ואחרים
שהעלמא דשיקרא הפכם למוקצים וללא שייכים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2014 19:25 |
|
| |
| פווווווווו כתבה: |  |
אז הנה, אני כאן כדי להוכיח שזה אפשרי וזה קורה  אני ספרדיה מבית ספרדי ישראלי (שזה אומר שאין מאכלים משונים על שולחן השבת וכלמיני מנהגים מנטליים אבל הלכה לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל), התחנכתי במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים ונישאתי באושר רב לרומיאו שלי, אשכנזי למהדרין מבית ליטאי (אין גפילטע בשבת אבל אין אורז בפסח) שהתחנך במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים וטוב לנו ואני לא מתחרטת לרגע על הבחירה שלי. זה דורש הרבה שינוי מחשבתי ולמידה הלכתית (שזה לא רק אורז בפסח זה גם סירים על הפלטה בשבת ושוני מוחלט בהלכות בשר וחלב ועוד המון) אבל כנראה בגלל ששנינו הגענו מבית שהמנטליות העדתית לא תופסת כמעט מקום, זה הלך בקלות ב"ה. מהרגע שהתארסתי ועד היום כשאנשים שומעים שבעלי אשכנזי הם מנסים לגשש מה היתה הבעיה אצלו או כמה מיליונרים ההורים שלי, שיגששו. העיקר שאנחנו יודעים את האמת שהכל מתחיל ונגמר בראש. ותודה להוריי שהביאוני עד הלום ונתנו לי את הכלים לעשות בחירות נכונות  יוליה. |
|
סוף סוף קצת שפיות במגזר החרדי.....  אני גם יצאתי עם כמה בחורים אשכנזים שידעו להסתכל על הבן אדם והנשמה ולא להידבק לכל מיני סטיגמות חסרות ערך. ונכון שיש פערים אבל הם כ"כ קטנים ולא משמעותים לתיפקוד היום יום.... אצלנו בסמינר מלמדים גם הלכות של אשכנזים וגם של הספרדים ועוד חובה להיבחן עליהם.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 11:29 |
|
| |
תמר, את מדברת בצורה כללית משו, מי מסתגר ? מעדיפים לכתחילה מאותו מגזר, הגיוני. מעדיפים מישו מאותה דרך מסוימת, ודאי שהגיוני. רוצים דווקה אקדמאי.. עושה רושם שאנשים מחפשים איזה אידיליה כי ככה אמרו כמה שדרנים חשוכים ברדיו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 11:34 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | אני מדבר בפירוש על סטיגמות ולא על עקרונות. אני לא חושב שזה אפשרי לבחור שמחפש בחורה שתלך עם שאל, להתחתן עם בחורה שהולכת עם חצאית מיני. סטיגמות הכוונה שאם שניהם היו על אי לבד, הם היו הכי מאושרים בעולם, אבל הם לא מעיזים לעשות את זה בגלל שמפחדים מה אנשים יגידו. ואם אנחנו מדברים על דיססוננס קונטיבי, זה מזכיר לי שפעם ראיתי באתר של פנויים פנויות, בחורה שמחפשת בחור שמחפש בחורה שתלך עם שאל. זה נקרא פתיחות! |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 11:44 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אז הנה, אני כאן כדי להוכיח שזה אפשרי וזה קורה  אני ספרדיה מבית ספרדי ישראלי (שזה אומר שאין מאכלים משונים על שולחן השבת וכלמיני מנהגים מנטליים אבל הלכה לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל), התחנכתי במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים ונישאתי באושר רב לרומיאו שלי, אשכנזי למהדרין מבית ליטאי (אין גפילטע בשבת אבל אין אורז בפסח) שהתחנך במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים וטוב לנו ואני לא מתחרטת לרגע על הבחירה שלי. זה דורש הרבה שינוי מחשבתי ולמידה הלכתית (שזה לא רק אורז בפסח זה גם סירים על הפלטה בשבת ושוני מוחלט בהלכות בשר וחלב ועוד המון) אבל כנראה בגלל ששנינו הגענו מבית שהמנטליות העדתית לא תופסת כמעט מקום, זה הלך בקלות ב"ה. מהרגע שהתארסתי ועד היום כשאנשים שומעים שבעלי אשכנזי הם מנסים לגשש מה היתה הבעיה אצלו או כמה מיליונרים ההורים שלי, שיגששו. העיקר שאנחנו יודעים את האמת שהכל מתחיל ונגמר בראש. ותודה להוריי שהביאוני עד הלום ונתנו לי את הכלים לעשות בחירות נכונות  יוליה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
זכור לי שאמרת שסגרת שידוך עם אתיופי...השתנו דברים מאז?
דבר שני,אני לא מבינה למה ספרדים מתעבים את העבר שלהם?"ללא מאכלים משונים",מעניין למה אשכנזים לא משנים את המאכלים שלהם,גאים בעדתם ובמנטליות שלהם ומקבלים אותם כמו שהם למרות השמרנות המוזרה שלהם לשפה הגרמנית העתיקה... מישהו מבין את זה?? למה שפרסי ידבר בפרסית יביטו בו כאל מיושן וכשאשכנזי ידבר אידיש,ילמד רק בגן אידיש,הפלאפון שלו יהיה בשפת האידיש,ילך למורה נגינה באידיש...וישמור בקנאות על הגפילטע פיש...והקיגעל.... עדיין ירצו להתחתן איתו ועוד ירגישו שזכו בלוטו...
עולם מוזר....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 11:54 |
|
| |
זה אתיופי אשכנזי, משהו מיוחד...
|
|
|