|
|
| נשלח ב-18/9/2014 11:55 |
|
| |
כולכם מדברים בצורה כללית "סטיגמות". לשנות "סטיגמות". שינוי עושים כשמתמקדים בבעיה, ומדסקסים עליה. אגב, זה חלק מבעיה כלל עולמית, ש מחפשים "פנטזיה". מחפשים את "האחד והיחיד". הצעה שהיא מותג. הצעה מושלמת. (ומוכנים להתפשר בזה קצת.. :) במקום לחפש הצעה מתאימה בשבילי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 12:08 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| פווווווווו כתב: |  | אז הנה, אני כאן כדי להוכיח שזה אפשרי וזה קורה  אני ספרדיה מבית ספרדי ישראלי (שזה אומר שאין מאכלים משונים על שולחן השבת וכלמיני מנהגים מנטליים אבל הלכה לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל), התחנכתי במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים ונישאתי באושר רב לרומיאו שלי, אשכנזי למהדרין מבית ליטאי (אין גפילטע בשבת אבל אין אורז בפסח) שהתחנך במוסדות לימוד ליטאיים סטנדרטיים וטוב לנו ואני לא מתחרטת לרגע על הבחירה שלי. זה דורש הרבה שינוי מחשבתי ולמידה הלכתית (שזה לא רק אורז בפסח זה גם סירים על הפלטה בשבת ושוני מוחלט בהלכות בשר וחלב ועוד המון) אבל כנראה בגלל ששנינו הגענו מבית שהמנטליות העדתית לא תופסת כמעט מקום, זה הלך בקלות ב"ה. מהרגע שהתארסתי ועד היום כשאנשים שומעים שבעלי אשכנזי הם מנסים לגשש מה היתה הבעיה אצלו או כמה מיליונרים ההורים שלי, שיגששו. העיקר שאנחנו יודעים את האמת שהכל מתחיל ונגמר בראש. ותודה להוריי שהביאוני עד הלום ונתנו לי את הכלים לעשות בחירות נכונות  יוליה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
זכור לי שאמרת שסגרת שידוך עם אתיופי...השתנו דברים מאז?
דבר שני,אני לא מבינה למה ספרדים מתעבים את העבר שלהם?"ללא מאכלים משונים",מעניין למה אשכנזים לא משנים את המאכלים שלהם,גאים בעדתם ובמנטליות שלהם ומקבלים אותם כמו שהם למרות השמרנות המוזרה שלהם לשפה הגרמנית העתיקה... מישהו מבין את זה?? למה שפרסי ידבר בפרסית יביטו בו כאל מיושן וכשאשכנזי ידבר אידיש,ילמד רק בגן אידיש,הפלאפון שלו יהיה בשפת האידיש,ילך למורה נגינה באידיש...וישמור בקנאות על הגפילטע פיש...והקיגעל.... עדיין ירצו להתחתן איתו ועוד ירגישו שזכו בלוטו...
עולם מוזר....
|
|
היא דיברה על אוכל מוזר, לפי הדיעה שלה, ואת עושה מזה מטעמים. לטעמי, האוכל הספרדי יש בו תבלינים מוזרים, שלא שווים לכל נפש, וגם גיפלטע פיש הוא לא משו מיוחד. אין על קיגל, יש הרבה קיגלים חבל"ז נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 12:17 |
|
| |
בס"ד
אני יודעת טוב מאד על מה אני מדברת...אני יודעת לקרוא בין המילים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 13:00 |
|
| |
חייכנית, דבריך נאים.
ובקשר למה שכתב רציף בתחילת העמוד.. כמה נכון.
אם יקום מישו משוברי המוסכמות ויסכים להפגש עם בחור/ה צולניקית דוסית חננה ויגידו לו, לא, היא רק נראית ככה הבחורה מדהימה וכ'
אז, שאפו.
כל הלא מתביישים מהמלעיגים עליהם שישתמשו בזה, לעבודת ה'!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 13:10 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | חייכנית, דבריך נאים.
ובקשר למה שכתב רציף בתחילת העמוד..
כמה נכון.
אם יקום מישו משוברי המוסכמות
ויסכים להפגש עם בחור/ה צולניקית דוסית חננה
ויגידו לו, לא, היא רק נראית ככה
הבחורה מדהימה וכ'
אז, שאפו.
כל הלא מתביישים מהמלעיגים עליהם
שישתמשו בזה, לעבודת ה'!! |
|
אמת ונכון
ישנם כאלה ואני אומר שאני מהם
ולוואי שיצטרפו עוד
ויהיה שינוי אמיתי
ולא רק בשידוכים אלא ביחס בין עדות חוגים מחלוקות וזלזול הדדי
בידינו לשנות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 14:13 |
|
| |
בס"ד
רציף,לא דיברתי כרגע על טעמם של המאכלים הספרדיים-יש כל מיני סוגים ואני מכירה כמה סוגים ממש טעימים. דיברתי כרגע על הבושה לשמר את המנטליות והמאכלים שיש להרבה מהצעירים הספרדים. צריכים להיות גאים ולשמר את המסורת העדתית ואם אפשר אז גם לדבר לפעמים בשפה הייחודית ויחד עם זה להיות קלילים ולהתחתן עם עדות אחרות בצורה שכל אחד מכבד את השני ומשתדלת לעשות טוב לשני... למשל אם אתחתן עם משהו מעדה אחרת,הוא יצטרך להתגמש ולהבין שלא יקבל אוכל כמו אצל אימו ואני אצטרך להתגמש ולפעמים לפנק אותו במאכל מהעדה שלו-אם ממש ירצה...
אגב,גם אני אוהבת קיגעל...זה מאכל שמאד אהוב עלי...רק שלא יהיה עם הרבה פלפל
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 14:25 |
|
| |
חבל שאדם באמת לא ממש מהאיזור של פ"ת....
וגם אם הרב היה מסכים, לא בטוח שזה היה קורה.... אני טועה טום? או שאולי אתה מתכוון ש'אתה' היית נשוי?
חחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 14:26 |
|
| |
חח לזה כוונתי לרב ההוא שם שלא מוכן לקדש אתיופים אצלי אין בעייה חח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 14:29 |
|
| |
אני יודע שאין אצלך בעיה... הבעיה היא אצלה בנתיים....
בסוף אולי תגלה שגם אצלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 14:39 |
|
| |
אני מעדיף לא לגלות חח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2014 16:01 |
|
| |
טום, את ההעדפות גם אני יודע... השאלה אם משמים גם יעדיפו ככה... 
|
|
|
|
|