שכיחות אוטיזם נמוכה באופן משמעותי בקרב חרדים וערבים
מחקר שנערך בישראל קובע כי שכיחות האוטיזםבקרב ילדים ובני נוער בחברה החרדית והערבית נמוכה פי שניים עד פי שלושה ביחס לשאר האוכלוסייה בארץ- מהחילונים והדתיים לאומיים.
ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים אלעד, ירושלים
0526346334 [email protected]
נשלח ב-21/9/2014 02:23
ממה שאני קראתי זה מוסבר בכך שהזוגות במגזרים אלו בשונה מהמגזר הכללי נישאים בגיל מוקדם יותר, כך ששכיחות האוטיזם פוחתת.
לי אישית זה עדיין תמוה משום שנכון שנישאים מוקדם יחסית, אך מצד שני הילודה נמשכת גם בגיל מבוגר יותר, תוך כדי הכתיבה עולה בדעתי שההסבר הוא באחוזים. (אין לי זמן להאריך, אם תרצו הסבר מפורט יותר, תבקשו ותקבלו).
נשלח ב-9/10/2014 20:06
שכיחות אוטיזם נמוכה. גם כן נחמה. תסתובבו בבתי חולים בארץ-הם מלאים בערבים עם מחלות שונות ובעיקר משונות. חלקי מוטציות שההתמודדות עם אוטיזם היא סוכריה לעומתם. (לפי דעתי זה נובע מחוסר הטהרה המוקפדת אצלינו, הדתיים)
חד וחלק בגלל הזנחה וחוסר איבחון מתאים. משפחות רבות שלא דורכות בטי ת חלב הכחשות, וחוסר זמן.. וכך נופלים להם ילדי ם ביין הכיסאות עצוב לכתוב את זה על חרדים וערבים.. אבל זה המציאות....
נשלח ב-1/5/2015 00:52
Watercolor כתבה:
חד וחלק בגלל הזנחה וחוסר איבחון מתאים. משפחות רבות שלא דורכות בטי ת חלב הכחשות, וחוסר זמן.. וכך נופלים להם ילדי ם ביין הכיסאות עצוב לכתוב את זה על חרדים וערבים.. אבל זה המציאות....
להגיד זאת על הערבים, עוד הייתי מקבל, על החרדים (עם כל המפותחות של המודעות והמוסדות), דבריך נעים בין בורות לדמגוגיה !.
לדעתי הסיבה היא בגלל המשפחות מרובות הילדים. יש מחקרים שהראו שכמה שמדברים על התינוק יותר בגיל צעיר - כך מורידים את הסיכוי לאוטיזם. תינוק שכל הזמן מסתובבים סביבו אחיו ואחיותיו מתפתח מבחינה רגשית יותר מהר מאחרים.