"תולעים ממשיכים" לסיפור בהמשכים
לכבוד חג הפורים אני רוצה לשתף את פורום "תולעי ספרים" בסיפור הנקרא "שיר" הנמשך כבר כמה שנים ומחכה להמשך שלכם/ן הרעיון שמאחורי הסיפור, שכל חבר בפורום ממשיך את הסיפור מהקום שהופסק וממשיכו מנקודת מבטו. זה די משעשע! מי שיכול להמשיך, שיכנס לקישור ויכתוב את ההמשך. בפורום פרחי מיאמי, מחכים לכם!!! קישור לאשכול
| הצג תגובות לאשכול מהסוף להתחלה | | | שיר (סיפור בהמשכים לחודש אדר)
שיר אחד קם בבוקר, התמתח, התלבש ולא ידע מה לעשות היום.
ראשית חכמה, הוא הלך לבית הכנסת. היה שם קצת רעש  השיר קימט את מצחו, הפך כמה דפים בסידור, אבל בשום אופן לא הצליח להתרכז בתפילה. הוא לא היה בטוח מה לעשות, כי הדיבורים לא נתנו לו לחשוב במנוחה. "מה יהיה?" חשב השיר. "אני צריך לעשות משהו". כשיצא מבית הכנסת, מהורהר מאוד, הוא נתקל בלי לשים לב באיש אחד שבא מולו. "סליחה, אני מצטער!" התנצל השיר מקרב לב. "לא התכוונתי". "זה בסדר", אמר האיש והושיט לו את ידו הימנית. "אגב, אני מתפלל קבוע פה ואף פעם לא פגשתי אותך - אתה אורח כאן?" "אני לא אורח", אמר השיר, "אני שיר!" "אתה שיר!" התפעל האיש. "אף פעם לא התפלל איתי שיר במניין". השיר צחק בנימוס והאיש נזכר להציג את עצמו - "ירחמיאל". "נעים מאוד", אמר השיר. "הייתי אומר לך איך קוראים לי, אבל אני עדיין לא יודע בעצמי, מצטער..." "זה בסדר", אמר האיש שוב ברוחב לב. "תרצה לקפוץ אלי הביתה לארוחת בוקר? נשב, נדבר, אולי נצליח לעשות משהו". "בשמחה", שמח השיר, ושניהם החלו לפסוע זה לצד זה במורד הרחוב.
| | |
|
|
"הנה פה אני גר" אמר האיש הלא הוא ירחמיאל כפי שהזכרנו "אווו בית יפה יש לך" אמר השיר, ושאל "ממה אתה מתפרנס?" "אני? מתפרנס מהמון שירים כמוך יפים מאוד,והופכים ליותר יפים עם לחן" השיר שלנו שכל כך רצה להתפתח ולעשות עם עצמו משהו טוב בחייו, הביט לאיש שרק עכשיו הכיר ואמר לו: "בבקשה אדון ירחמיאל,בבקשה, תעשה איתי משהו. אעשה כל מה שתרצה." ירחמיאל חשב קצת וענה: "נצטרך לעבוד הרבה בשביל זה, שעות ימים ולילות אתה מסכים?" "הכל אעשה". נכנסו השניים לביתו של ירחמיאל. ראשית,כדי להתחיל במלאכה רשם ירחמיאל את אודותיו של השיר על דף וממש התחיל לכתוב לחנים שונים. "אתה תצליח אצלי" אמר ירחמיאל "תהפוך לכוכב בניו יורק פלורידה מיאמי ואפילו בישראל" "לפני הכל שיר יקר אני רוצה להכיר לך חבורת ילדים מקסימה"
מוזמנים להמשיך.... :)
| | |
|
הי לכולם! ד''ש מבלגיה. היו לי כמה דקות פנויות ותנחשו למה ניצלתי אותם? כן כמובן להציץ ולראות מה התחדש בפורום. ומה אני מגלה? סיפור נחמד מאוד!
אז הנה ההמשך:
''בא אחרי....'' אמר ירחמיאל לשיר והוביל אותו במסדרון ארוך עד שהיגיעו לפיתחו של חדר שרעש מחריש אוזניים בקע ממנו. ''מה יש בחדר הזה?'' שאל שיר וירחמיאל ענה: ''ברוכים הבאים לאולפן שלי!'' ''בויס, הבאתי לכם אורח חשו....... ח - י - א א -ב -ר -מ -ו - ב - י - ץ!!!!!!! אתה יודע שכמעט הרסת את החוט של הבוקסה?! כמה פעמים צריך להגיד לך: תסתכל לאן שאתה הולך.....????'' ולעבר שיר הפטיר: ''לא נורא, אחיו רבינא היה פעם רחפן כמוהו וכבר עשיתי ממנו מענטש...'' אחד מהילדים ניגש לשיר במרוצה הוריד את כובעו הכתום בנפנוף ואמר לו: ''ברוכים הבאים לMBC אתה נראה כמו אחד השירים שירחמיאל מביא איתו בחוזרו מתלמודו... הלא כן?'' שיר הנהן בראשו בבישנות לאות הן ושאל אותו לשמו. ''ריצ'י אייל'' ענה הלה במנגינה עליזה ונעלם בין רגע. שיר לחש באוזנו של ירחמיאל: ''מי הם הבחורים שיושבים שם בפינה עם ספר פתוח?'' ירחמיאל חייך בעונג וענה בקול רם שהקפיץ את אחד מהם מפינתו השקטה: ''מי הבחורים האלו? אלו לא סתם בחורים אלו בחורים צדיקים! ההוא שמחייך במתיקות קוראים לו יהודה גורקין והשני שאפילו לא שם לב קוראים לו יאיר קעניג, יאיר הצדיק! - הוא כבר לא במקהלה אבל מסתובב אצלי הרבה. יאיר הרים את ראשו מהספר ושאל באצילות אופינית: ''ירחמיאל רצית משהו?'' אבל תשובה הוא לא קיבל כי ירחמיאל ושיר כבר נפנו לעבר ילד בשם רבינא אברמוביץ ששר בדביקות ליווי גאוני שהלחין בזה הרגע לשיר החדש שלמדו בשבוע שעבר..... ירחמיאל יצא לדקות ספורות לקבל את פני שושנה אשתו שחזרה מסבב קניות ולבנתיים היה שיר מרותק לריצ'י אייל שפיזז ורקד בשובבות על השולחן ביחד עם ילדון נוסף. לפתע ניגש ילדון רזה ורציני וגער באחיו שעל השולחן: ''מקס! אולי אתה יורד כבר מהשולחן?! שכחת שדיוויד קבע להפגש אתנו פה בחוץ לפני חמש דקות כבר?!'' מקס נפרד מחברו לריקוד בתקיעת כף, ירד מהשולחן בקפיצה ויצא מהחדר במרוצה כשג'רמי נזעף צועד בעקבותיו......
אויש........ מחכה לי מונית בחוץ! אז את המשך הסיפור נשאיר ל......?
תוקן על ידי annete ב- 26/02/2012 17:40:50
| | |
|
אנט וברומיש,כיף לקרוא...,זה נותן המון השראה,להמשך. - "ילדים",נשמע לפתע קולו של ירחמיאל,מתאמץ לגבור ולהחזיר את השליטה,על הסערה שבחדר... "לא סתם,הבאתי לכאן את האורח שלנו.אנחנו נמצאים עכשיו בעיתוי מיוחד.חג הפורים יחול בעוד פחות משבועיים. השנה,החלטתי שנעשה משהו יוצא דופן.משהו,שעד היום,אף מקהלה לא עשתה,או חשבה לעשות. זה נפל לי פתאום,וגם אותי זה די הפתיע.התייעצתי עם ההורים,והם אשרו.אז מה שנשאר,זה רק לספר לכם ש... בליל פורים הזה,אנחנו נערוך הופעה.. ?"what",שאגו כל הילדים,בתזמון מדויק,שרק מקהלה יכולה לבצע... :) "כן.זו תהיה הופעת רחוב.במתכונת של פורים...,נצא לשמח יהודים,ונרויח כפול.- את ההכנסות,סכמתי כבר עם רב הקהילה,שאני מעביר אליו,עבור נזקקים,עניים וגלמודים. הפרסומים להופעה,כבר מוכנים.בימים הקרובים הם יתלו ברחבי ברוקלין,והסביבה. וכאן,שלף ירחמיאל את הסקיצה של המודעה.חבורת ילדים,בחולצות מפוספסות צהוב-אדום,חייכה משם. "איך זה יכול להיות?שאל רייצי אייל בעיניים פעורות."אנחנו לא הצטלמנו כאן".פסק דייויד צ'רנדוף. ורק ירחמיאל,צחק."הי,רגע,מי שני המחופשים בתמונה?",שאל יצחק בריינדיס.כשהתקרב יותר,הוא גילה שם, את פרצופיהם של ג'רמי ומקס,שיצאו דקות ספורות קודם לכן,מביתו של ירחמיאל. (לא הייתי אומרת שבמכוון...) ופתאום,הוא זיהה שם את כולם.את כל חברי המקהלה הנוכחית,מודל 2012. "אז קלטתם כבר,מה הולך כאן?"פלט ירחמיאל בין פרצי הצחוק.כשהוא משועשע מעצמו ומההברקה שלו,עד לב השמים. זה הגרפיקאי המוכשר שלנו,שלוימי זייגר.(בתקוה שזה עדיין הוא..).היתה לו קצת עבודה. הוא לקח את התמונה של מיאמי 26,ושתל שם את הפרצופים שלכם,כמו שאתם רואים. את ג'רמי ומקס,כן צלמנו במיוחד,לצורך הענין.הם באו אלי,בשביל להסדיר עניני כספים... (מי למי..?,השאלה הנצחית..),ושלוימי,בדיוק ישב איתי על זה..,אז הוא כבר צלם אותם. "אז מה אתם אומרים על הרעיון של ההופעה,באופן כללי...?" "it's amazing",עלה פתאום קולו הצרוד (והמתוק..),של דיוויד פרלמן,שהקשיב כל העת, בדביקות ובצמאון,לכל מילה שיצאה מפיו של ירחמיאל. "Oh,great",אמר רבינא לאחר כמה רגעים של מחשבה.. "אז נלך על זה.תראו ילדים,בגלל שזה פורים,וההופעה תהיה במסגרת שונה ומיוחדת מהרגיל, לא תצטרכו להגיע לחזרות מאסיביות.המצב שלכם כרגע,מעולה.אני מרוצה מאד מהיכולות והביצועים,וסומך עליכם,שתעשו את זה מצוין. מה שעוד יהיה שונה בהופעה הזו,זה כמובן העובדה,שלא תהיה לכם תלבושת אחידה. חוץ מהשיר הראשון,שבו,אני כן רוצה שתהיו עם תלבושת הליצנים,בכל שאר השירים,כל ילד יתחפש למשהו אחר." "אתם מבינים לבד,שהמופע הזה,לא יתארך מדי.בסביבות השעה,לא יותר. פורים הוא יום גדול וחשוב מאד.אפשר לפעול בו ישועות. אומרים אפי',שכיפורים כ-פורים.כלומר,שפורים גדול יותר מיום כיפור.אז תחשבו מה ניתן לעשות ביום הזה, ביום,שכל הפושט יד נותנים לו.כל אחד יכול לבקש מה' כל מה שהוא רוצה,והמשאלות מתמלאות.לא שבות ריקם. אח,איזו זכות ושמחה.ממש אוי גיוואלד" כך נאם ירחמיאל,כדרכו בקודש,בכל הזדמנות,להכניס קצת יידישקייט בפרחים הנהדרים,שגדלים על הבמה.. "מה שנסכם עכשיו,זה את רשימת השירים.תחלקו ביניכם את הדפים." ויודעי דבר טוענים,שזה מה שהיה רשום בהם: 1כן תהיה (ליהודים),2.מצוה גדולה,3.חסדי ה',4.מלך מלך... ,5.משאלות לבנו ,6.על הניסים,7.מחרוזת שירי פורים(עממי),8.שיר.. "ביום ראשון הבא,כשתבואו לחזרות,נתאמן על הכל.זו תהיה החזרה הגנרלית.אוקי?.בבית,תחזרו על הרצף של השירים." "ירחמיאל..,אה..משהו אחד לא ברור לי."אמר משה בורשטיין בקול צייצני."מה זה השיר השמיני ברשימה..?" "הו,טוב ששמת לב,ושיש ילדים ערניים כמוך."החמיא לו ירחמיאל."זה האורח שלנו.שנוכח כאן בחלל החדר. עדיין אין לו זהות של ממש. כולנו ביחד,נבנה לו אותה."מה,באמת?,התרחב בתדהמה,פיו של מ"מ גולדמן,שאוהב כידוע,אתגרים והרפתקאות (מסביב לעולם...) "כן.את השיר הזה נלחין כולנו יחד.אני אתחיל.וכל אחד בתורו בסבב,יתן לו המשך קצר.אני בטוח,שזה יהיה שיר מוצלח לפורים.זו תהיה יצירה אמיתית. אז זה מה שנעשה עכשיו,ואחרי זה אתם משוחררים. קדימה...,אתם מוכנים...? - - - צלצול הפלאפון (באיזו מנגינה..?על מה אתם מהמרים...?),הוציא את ירחמיאל מהריכוז,לרגע.הוא הביט בצג,והרים מיד. "שלום עליכם",הוא אמר בקול,שההתרגשות לא נעדרה ממנו ?"...how are you,how is it going ","what's new in israel - מה אתם אומרים,מי זה היה...? (מנחם קליין,היווה אפשרות טריוויאלית,לטעמי.אז, התחשק לי דווקא להחליט,שזה היה לא פחות ולא יותר,משאול אלסן,(לא פלא..,נכון? )שלומד כידוע,בישיבה בארצנו הקדושה...)וכל טיב היחסים ביניהם,והפרוייקטים החשאיים שלהם,(שעוד יצאו יום אחד בדיסק..),הלא הם כתובים על ספר דברי הימים,לממלכת מיאמי.... :) ותמשיכו מה שבא לכם....
תוקן על ידי אידי ב- 28/02/2012 01:54:24
| | |
|
אני ממשיכה: ואז יחמיאל ענה "או שאול! תודה רבה! איך ידעת?!" ואז סיים את השיחה ואמר לילדים "יש לנו אפילו בוגר מיאמי אחד! שאול אלסן! הוא ניחש שבוודאי תהיה איזושהי הופעה לפורים והציע להצטרף!" "WOW!!" שאגו כל הילדים בהתפעלות ושיר גם הוא שמח מאוד ואז דוד פרלמן שאל "ומתי תהיה ההופעה? באיזו שעה ובאיזה מקום?" וירחמיאל ענה לו "בליל פורים מיד לאחר קריאת המגילה ברחוב קראון הייטס" "WOW! זה ממש ליד 770" אמר יהודה גורקין בהתרגשות "אוכל לשמוע את קריאת המגילה ורק לרדת למטה ואני מגיע להופעה!" "נכון" ענה ירחמיאל ואז מקס וג'רמי חזרו "שמעתם את החדשות?" עטו עליהם כולם "בוודאי ששמענו" הם צחקו "שמענו לפניכם ולכן גם ביקשו מאיתנו להצטלם" "אז עכשיו צריך רק לחכות לחזרה הגנראלית!" סיכם ירחמיאל
ותכף אמשיך אני טוב? רק אעשה עוד הכנות קצרות בסדר?
| | |
|
היום הגיע! כולם הופיעו במקום בו נעשתה החזרה הגנראלית. שאול גם הוא הגיע בטיסת 'ספר' ששלח לו ירחמיאל (מתנה חד פעמית) ירחמיאל סידר מקומות שונים לגמרי מהרגיל שזה היה ככה שדוד פרלמן החליף מקום עם רבינא, חייא עבר למקום של יצחק ברנדיס ,מקס וג'רמי החליפו מקומות ויהודה גורקין עבר למקומו של חייא זו היתה כהגדרתו של ירחמיאל "החלפה פורימית לשיר הראשון" כי בשאר השירים הם סתם יסתובבו וירקדו ואז שעיה קאהן שאל "מתי נראה לכם שכולם יסיימו לקרוא את קריאת המגילה?" נהייתה ערבוביה של קולות ולשיר כבר כאב הראש כנראה שגם לירחמיאל כאב הראש כי הוא צעק מיד "בויס שקט" כולם שתקו וירחמיאל אמר "בואו נסכם על השעה 9:00 כי אז בטוח כבר כולם יסיימו" "כן כן" אמרו כולם כאחד החזרה הייתה מצויינת כולם ידעו את תפקידיהם ועשו אותם בשלמות ואז לפתע צילצל הטלפון ועל הקו היה שלוימי גרטנר "הי ירחמיאל! ראיתי שאתה מתכנן הופעת רחוב! אולי אצטרף גם אני? האם השעה 9:00 נוחה לכם?" "בדיוק סיכמנו על השעה הזו!" אמר ירחמיאל "נהדר! אז סיכמנו" "סיכמנו" השיב ירחמיאל "יופי אז גם זמר וגם בוגר יש לנו מה עוד חסר?" "מנחה הערב" אמר שאול אלסן שלא פצה פיו מהתחלת החזרות ועד עתה "יופי! טוב שאמרת לי! אתקשר כבר עכשיו ליואלי קר ובכך תיפתר הבעיה!" שמח ירחמיאל הוא התקשר ואכן יואלי קר הסכים "מ-צ-ו-י-י-ן" אמרו כולם והחלו להתכונן להופעה "דבר ראשון התלבושות" אמר ירחמיאל – וכולם הלכו לארגז התלבושות ונברו בין תלבושות הליצנים עד שכל אחד מצא את הבגד המתאים לו אך אז גילו שמרוב שחייא ריחף הוא כלל לא מצא לעצמו והתלבושות מסוג זה נגמרו... עכשיו תמשיכו אתם אותי
| | |
|
השעה "8:40" בבוקר. בעוד 20 דקות אמורה להתחיל ההופעה.
"מה נעשה" - צייצו הפרחים, "הנוכל להופיע ללא חייא"? לפתע פתאום, הבריק לשעיה כאהן רעיון(!). "הקשיבו חברים, יש בחצר הבניין פרחים(הפקר). הבה נקטוף אותם וניצור לחייא תחפושת איתם". קפץ ראשון מקס ואמר "גם אני רוצה פרחים בתחפושת!". "אין בעיה"- אמר ירחמיאל "כל אחד יוכל לאסוף גם לעצמו פרחים". המשיך ירחמיאל ואמר "מקס- תשים 2 פרחים בצבע - סגול וירוק- על כובעך מימין, ופרח אחד משמאל בצבע אדום". "רק 3"? שאל מקס, אך שאלתו נותרה תלויה ועומדת בחלל החדר, כיון שכולם כבר רצו לקטוף פרחים מהחצר.
ובחצר, חייא לא ידע את נפשו. כולם כולם ללא יוצא מן הכלל, הדביקו על תלבושתו פרחים רבים ומגוונים. עד שזעק "די!!! אף אחד לא יזהה אותי?". "אף אחד לא יזהה אותך"? ענה לו בתמיהה שיר, "מה פתאום". אין אחד שלא מכיר את קולך. חייך ירחמיאל ואמר "אה!!! חייא זהו אחד הסולנים שלי"! וחייא כמובן הסמיק.
ואז יהודה גורקין הציץ בשעון ונבהל. B-o-y-s!!! מהר מהר להתארגן. השעה כעת 8:55 דקות. ובעוד 5 דקות אנחנו צריכים להופיע...
תוקן על ידי netson ב- 30/01/2014 18:10:13
| | |
|
הפרחים שלנו כל כך נבהלו מהשעה המאוחרת, עד שקפצו מיד ורצו מהר ככל שנשאו אותם רגליהם אל עבר הבמה המוארת והעליזה שהוקמה בשדרת קינגסטון המקושטת בליצנים. למותר לציין שהשדרה היתה חסומה כולה לאורך מספר רחובות, כדי לאפשר לחוגגים לחגוג ברווח, עד דלא ידע.
לחגוג ברווח, אמרנו? אכן, לחגוג ברווח!
פתח ריצ'י שלנו את פיו, שלוש דקות שלימות לפני הזמן המיועד לתחילת ההופעה, וזמזם לעצמו בקול את הפזמון העליז - "רווח, רווח, רווח"...
ג'רמי, לשמאלו, תקע בו מרפק מבוהל. ולא רק הוא נבהל, אלא גם ירחמיאל, ושיר, וכל שאר פרחינו החביבים - מפני שריצ'י שכח שהמיקרופון שלו מעביר כל קול שיוצא מפיו היישר אל הקהל הרחב שלמרגלות המקהלה...
"לא התכוננו לבצע את השיר הזה", חשב ירחמיאל בחרדה. "מה יהיה? הנגנים, אני מקווה, יסתדרו. אבל איך יסתדרו הפרחים הנחמדים בלי לקבוע סולנים ובלי לעשות חזרה על התנועות והכל?"
אבל לא היתה ברירה. הקהל התחיל למחוא כפיים לקצב הזמזום של ריצ'י הנבוך, והחבורה כולה הוטלה באחת אל המערכה.
תוקן על ידי אידי ב- 10/02/2014 00:33:15
| | |
תוקן על ידי netson ב- 17/02/2015 21:36:15
פרחי מיאמי - המקהלה..
 |
|
|