מזכיר לי את הסיפור של שכותב הרב נחום דיאמנט בספרו, על שתי בחורות שהיו שונות מאד, בחורה אחת היתה בעלת מידות חסד אמיתית, עוזרת לכל מי שמבקש וכולה בשביל הזולת, השני היתה אגואיסטית. הרי ברור לכל בר דעת שכדאי להתחתן עם בחורה הראשונה שבעלת חסד היא. אך מה קרה תכלס אחרי החתונה? בעוד הראשונה כל היום היתה עוזרת לכל השכנים ולכל העולם, והבית שלה היה הפוך ומוזנח מאד מאד, והיתה מצפה מבעלה שיבין את זה, שיש להקריב מעצמינו לאחרים.. השניה האגואיסטית, כיוון שהיתה אגואיסטית היה אכפת לה מבעלה ומהבית, והיתה משקיעה את כל כולה בביתה ובמשפחתה.
נשלח ב-21/9/2014 08:37
שטויעס דיברו על מקרה בודד שקרה... לא על רצף מקרים! אם מסתכלים רק על המקרה הזה נקודתית אי אפשר להאשים את הבחור על זה שהוא עזר לאותה אשה אני מצטערת לומר שרוב הסיכויים אני לא הייתי עוזרת והייתי רוצה לחשוב שאותו בחור עשה את זה מטוב ליבו ולדעתי הבחורה לקחה את זה צעד אחד יותר מדי רחוק... בסופו של דבר הוא לא עצר לסיגריה בבית קפה אלא עזר למישהי
נשלח ב-21/9/2014 09:30
עדין דעתי לא השתנתה. הנקודתית הזו היא עוצמתית מידי שאפשר לוותר על זה. היא הגיעה בודדה (!!!) מחול!!!- יש לו מושג מה עובר עליה בחצי שעה שהיא לבד??? איזה לב יש לו??? ובסוף מה מתברר לה?? זה לא היה עיכוב לא מכוון , זה היה מכוון!!!
נשלח ב-21/9/2014 09:37
אני לא חושבת שהעולם הוא שחור ולבן... יש משו במה שאת אומרת ואני מסכימה איתך מצד שני הוא בסך הכל עזר לאשה ולא חשב שזה יקח חצי שעה ושהיא תצטרך לחכות... ואם מסתכלים על זה היו מיליון אנשים שם שיכלו לעזור למה דווקא הוא התנדב?! וזה שני צדדים של אותו מטבע...
נשלח ב-21/9/2014 09:54
שיגושיח כתב:
זה בדיוק הנקודה, שהוא לא ידע איפה הבחורה נמצאת, ולחפש אותה יכול לקחת הרבה זמן, ומי יודע בכלל אם היא יצאה ומתי היא תצא מאולם הבדיקות. משום כך חשב שעדיף לעזור לאשה קודם, ואח"כ לחפש את המיועדת. וכן, הוא חשב גם, שהבחורה תבין אותו ותתמוך בהחלטה שלו.
זה מה שהוא כתב, יש פה מה לדון לכף זכות?????????? "לא ידע איפה היא נמצאת" לכן הוא צריך לדאוג יותר לחפש ולבלוש!!!!!! לדאוג שמא אוי ואבוי שלא תשאר דקה אחת מפוחדת לבד! קצת אחריות!!! שנית, הוא "חשב שהיא תתמוך בהחלטה" , ז"א במפורש עשה על חשבונה. ולא כמו ש"דנת לכף זכות" שהתעכב במשך יותר ממה שחשב.. חצי שעה.
נשלח ב-21/9/2014 10:45
מפוחדת??? זאת ילדה בת 5?!??! את צודקת בזה שכנראה רוב האנשים שהיו יודעים שהגיע עבורם בחורה מחו"ל לא היו זזים לשניה מאיזור קבלת הנוסעים... אבל הוא עשה החלטה מושכלת שיש מצב שהיא תצטרך לחכות לו אבל לעזור לאותה אשה גדול יותר מזה שאותה בחורה תצטרך לחכות כמה דקות... אף אחד לא מת מלחכות!! בגלל זה אמרתי שהעולם הוא לא שחור ולבן!!
נשלח ב-21/9/2014 10:55
"אז לך תתחתן עם האישה ההיא.."
נשלח ב-21/9/2014 11:05
די88 כתב:
מפוחדת??? זאת ילדה בת 5?!??!
שוב הוא עושה חשבונות בשבילה? "היא בטח תבין..", "היא בטח תסתדר..", "היא לא ילדה קטנה.." את יודעת שרוב הריבים בזוגיות זה על שטויות (שטויעס?) כאלה? תארי לך שבאמצע דייט היא הולכת לשירותים וכשחוזרת היא רואה פתק "הלכתי לעזור לאישה עם עגלה, אחזור עוד חצי שעה..."
נשלח ב-21/9/2014 11:05
כן. מפוחדת. היא בארץ זרה. אורחת. ומישהו צריך לחכות לה , ואין אף אחד. ואם את לא קולטת כמה זה מזעזע ואבסורדי שהוא הולך לחפש לו בדיוק אז מצוות, אז אין לי מה לאמר. והעולם לא שחור ולבן. אבל זה צועק לברוח מבחור שכזה.
נשלח ב-21/9/2014 11:12
אדם_ה1 כתב:
מפוחדת???זאת ילדה בת 5?!??!שוב הוא עושה חשבונות בשבילה? "היא בטח תבין..", "היא בטח תסתדר..", "היא לא ילדה קטנה.."את יודעת שרוב הריבים בזוגיות זה על שטויות (שטויעס?) כאלה?תארי לך שבאמצע דייט היא הולכת לשירותים וכשחוזרת היא רואה פתק "הלכתי לעזור לאישה עם עגלה, אחזור עוד חצי שעה..."
לא היה לבחורה פלפון ישראלי, והבחור לא היה יכול להתקשר מהפלפון שלו לחו"ל. כנ"ל לגבי סמ"ס.
אז איך הוא תכנן לפגוש אותה בשדה
מה הוא בא עם שלט ועליו השם שלו או שלה
נשמע מוזר
נשלח ב-21/9/2014 12:47
הוא לא הלך לחפש מצוות... הדיון הזה הופך לאבסורדי... יצאה בחורה במדינה זרה כן אבל היא לא ילדה קטנה ומפוחדת כמו שאת מנסה לתאר אותה!! כנראה שרוב בני האדם לא היו זזים מהכניסה כי בכל זאת יכול להיות שזוהי כלתו ובכל זאת מישהי שהוא לא מכיר אבל הוא ראה אשה שהיתה צריכה עזרה וסך הכל הלך לעזור לה... בואו לא ניסחף!!
נשלח ב-21/9/2014 14:20
בס"ד
אני חושבת שכולם חכמים אחרי מעשה... הבחור התנהג כמו יהודי טוב.לא תמיד חושבים הרבה כשרואים מקרה כזה מול העיניים... לא תמיד השכל פועל. הבחורה לדעתי הייתה צריכה קצת למחול על כבודה ולנסות אותו שוב במקרים אחרים... העבודה שלו לשים את אישתו במרכז למרות החסד שפועם בו. העבודה של האישה זה להעלות לכף זכות ולהזכיר לבעלה לא לשכוח אותה גם אם המקרה דחוף... אני בטוחה שאם הבחור עם מידות טובות הוא בסוף ילמד לשלב חסד עם נתינת הרגשה לאישתו שהיא הכי חשובה לו.
נשלח ב-21/9/2014 14:54
אני חושב שאשה או גבר שעוזרים לכל העולם ומשאירים את הבית מוזנח, לא מדובר בבעלי חסד, אלא באנשים שמחפשים הערכה וכדומה. בעל חסד אמיתי יודע שהחסד מתחיל בבית. במקרה הזה, אני חושב שזה די ברור שהבחור עשה מה שעשה מאיכפתיות ולא משום סיבה אחרת, ובהתאם לכך, האשה יכולה להיות רגועה שכשהוא יתחתן איתה הוא ידאג לה לפחות כמה שהוא דאג לאשה שהיא זרה לו לחלוטין.
נשלח ב-21/9/2014 14:59
זהו, שהוא לא דאג לה וזאת כל הבעיה. היתה לו משימה אחת והוא זנח אותה...