בית פורומים עצור כאן חושבים

'מלכות' ו'עבדות': האם הן קטגוריות שאנו עדיין יכולים לעבוד את ה' באמצעותן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2014 08:55 לינק ישיר 

עודד
במחילה - אתה טועה. הוא היה קירקגורי מובהק.
 ולגבי החלק השני של דבריך, בחייאת, ראה לדוגמא מו"נ ח"ג פנ"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2014 16:31 לינק ישיר 

ירוחם,

האין זה דבר שיהדות אשכנז האולטרה-חרדית כה מתגאה בו - להוסיף על המצוות מתוך יראתו ואהבתו?
משום מה התוספות האלה הינן תמיד חומרות בין אדם ומקום: אסור לאכול דגן בפסח, להוסיף איסור קטניות; ללבוש ציצית, גם בלילה כדי להתעורר עם ציצית; צאת השבת אחרי צאת הכוכבים, לפי שיטת רבינו תם; וכו'. זה שבדרך, מרוב חומרות, רבים מישראל פרקו עול תורה ומצוות, איננו סיבה לחשבון נפש? היה בדור הקודם רב בתל-אביב שהיה מסביר פנים לכל אדם ותמיד פנוי לעזור לכל אדם מעל ומעבר. כששאלו אותו על דרכו, הוא אמר שתמיד הינו משתדל להיזהר ולהקפיד ולהחמיר במצווה הכי חמורה בתורה: ואהבת לרעך כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2014 16:51 לינק ישיר 

מרוב חומרות הם עוברים על מצוות חמורות ברגל גסה- כמו- ואהבת לרכך כמוך. כמו ואהבת את הגר. וכו וכו.

אוסיף לך כמה חומרות חדשות -שטרחו לשלוח לי- לשנת השמיטה- איסור שתיית חלב וכי' ביצים וכו' שמא הבהמה או התרנגולות אכלו מאיסורי שמיטה.

אגב ואהבת לדעך כמוך- אינה מצוה ,הרמב"ם לא מונה אותה במנין המצוות, רק כהסבר למצוות אחרות.

ולמרות  שזו לא מצווה, אני אוהב אותך ואת כל החברים ומאחל  לך ולהם שנה טובה ומתוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2014 17:01 לינק ישיר 

ירוחם,

לו הרמב"ם היה מתפלסף פחות, אזי היה מונה אותה במניין המצוות. מכל מקום, בין אם זו מצוה בין אם זה כלל גדול בתורה, יהי רצון שכולנו נהיה ראויים לתורה ושהתורה תהא תורה הראויה לנו.
לך ולכל חברי הפורום ולכל בית ישראל:

שנה טובה ומתוקה ומאושרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2014 19:58 לינק ישיר 

מם80 כתב:
כששאלו אותו על דרכו, הוא אמר שתמיד הינו משתדל להיזהר ולהקפיד ולהחמיר במצווה הכי חמורה בתורה: ואהבת לרעך כמוך.

אהבתי. שנה טובה

תוקן על ידי רם28 ב- 23/09/2014 19:59:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2014 21:46 לינק ישיר 

מם80 כתב:
ירוחם,

האין זה דבר שיהדות אשכנז האולטרה-חרדית כה מתגאה בו - להוסיף על המצוות מתוך יראתו ואהבתו?

ואהבת לרעך כמוך.

לא הבנתי מה הקשר בין חומרות ולאהבת לרעך. בדרך כלל המחמירים הם אלה שמחמירים בעיקר ב'ואהבת, כך שלתת איזה מין ניגוד עניינים ביניהם ?! נראה לי לגמרי הזוי או סתם קנאה.

גם לא הבנתי את המושג יהדות אשכנז, מול מי הם מחמירים יותר ? כלומר ממי הם מחמירים יותר ? למשל חמותי שהיה אשכנזי אכל רק בשר מספרדים כי הם יותר מחמירים מאשכנזים. כך שאני לא רואה בשום תחום שאשכנזי יותר מחמיר מספרדים. יש דברים שהם מחמירים יותר ויש דברים שהם מחמירים יותר והכל עניין של מסורת.

לגבי שחומרות מביא לפריקת עול הנערים:
זה נכון כלפי כול העדות.
דווקא הספרדים שמחמירים בדיני כבוד בית הכנסת, דחו את בני הנוער לרחוב מאז קום המדינה ולפני כן בתקופת המחתרות. מה שאין כן אצל אשכנזים שהבית כנסת היה גם מקום בילויים של הנוער, אז רובם ניצלו בתקופה ההיא.
היום יש לציין שגם אשכנזים למדו מהספרדים בעניין זה. בכל זאת עוד הבתי מדרשות הוא מקום יותר נוח לנוער אצל אשכנזים מהספרדים.

לסיום:
כל הנושא הזה הוא נושא ישן נושן שמעסיק רק את הזקנים ועמי הארצות.
לא מתאים בפורום של חושבים לקשקש בנושא הילדותי הזה. 

אבל בכל זאת חייבים לזכור שאסור להחמיר על דיני בית הכנסת.
בית הכנסת צריך להיות המקום ללמודי תורה ולאוכלי גרעינים ובוטנים.
היהדות האשכנזית מימי המחתרות וקום המדינה, נצלו דווקא בגלל שהשכילו להפוך את בתי המדרשות למקום שכיף להיות בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 08:56 לינק ישיר 

אני קצת מצטרף לדברים שנאמרו פה כבר (ואולי כיהודה ועוד לקרא).

אם אני תופס את אלוקים כמקור הטוב, אזי היחס שלי אליו כמלכי יתפרש בעיני, שאני מחויב לנהוג טוב. אינני מפחד מאלוקים כי הוא ישרוף את גופי (שקבור בקבר?!) בגיהנום, או יטלטל את נשמתי באיזה כף קלע דמיוני. אני מפחד מכך שאלוקים (או הטוב) יוסתר מהעולם, והעולם יחזור לתוהו ובוהו מוסרי. ואני מאמין שזה תלוי בכל אחד ואחד מאיתנו.

אני רוצה להרגיש מחויב לטוב. ואם כעסתי על אשתי או שיקרתי לבוס וכו', אז אני חרגתי מהטוב, ואני מצטער על כך. ביום ראש השנה אני "ממליך" על עצמי מחדש את הטוב, ומקבל על עצמי להיות "עבד" נאמן יותר לטוב. כמובן שההתייחסויות הלשוניות של מלך ועבד אינן רלוונטיות בימינו, אבל העקרון לא שונה.

וכאן אנו נכנסים לשאלה אחרת, ממי אני מבקש סליחה? אבל זה מאוד תלוי באמונה. כי אם אני מאמין בסובב כל עלמין, ומאמין שישנה ישות שהיא מקור הטוב. אז הגיוני לבקש ממנה סליחה על החריגה. ואם אני מאמין רק בממלא כל עלמין, אז בקשת הסליחה היא מטאפורית, והיא למעשה מכוונת לגרום לך להצטער על המרחק שלך מהטוב. ולעורר בנשמה שלך, במצפון שלך את הערגה לטוב והחזרה (המטפורית) אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 09:23 לינק ישיר 

מי שמכיר בטוב חייב להכיר ברע. האלוהים רצה במקור שלא נכיר בטוב במילא לא ברע. כך שלחשוב שהאלוהים רוצה שנהיה טוב זה כמו לומר שהוא רוצה שנהיה רע. כי מבחינתו ולעמוק זה אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 09:31 לינק ישיר 

מקס האהוב
אם תעיין בדברי תראה שלא ייחסתי לאלוהים כל רצון.
מבחינתי אלוהים = טוב. רע זה העדר האלוהות, או אם תרצה העדר האלוהות = רע.
אני עבד של הטוב, אני גם מכנה את הטוב הזה אלוהים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 09:48 לינק ישיר 

orelzion כתב:

אני עבד של הטוב, אני גם מכנה את הטוב הזה אלוהים.

תודה צדיק.

אני מבין לרוחך אבל בתכלס זה טוב כאמצעי לך ולכל סביבתך בהווה ובעתיד, אין לזה שום קשר לאלוהים.
כי כלפי האלוהים וגם כלפי האדם, עדיף היה שלא היו צריכים את זה כלל, כלומר טוב היה אילו לא אכלנו מעץ הדעת טוב ורע.

כל זה לפני שהתחלנו להגדיר מהי טוב שבאותו הגדרה מוגדרים בכפיה מהי רע וכן ההפך.

אבל האמת היא שעצם שחכמינו תקנו ימים שכאלה, ימים של חשבון הנפש ימים של סליחה, ימים של ללמוד ולהעמיק מהי טוב. זה דבר גדול בפני עצמו. ולכן אני אוהב מאוד את החגים האלה.
אבל מצד שני להתרגש ולזעוק כתר יתנו לך ?! זה נשמע כזה חניפה שהאלוהים שונא במיוחד. אבל כל הקירות רועדות וזועקות "כתר יתנו לך" אז מה אני אשתוק ? ולכן אני גם זועק יחד עם כולם כתר יתנו לך והאמת אני מתרגש יחד עם כולם. כלומר אז אני אומר לשכלי: אנא תשתוק כבר, תן לי להתרגש קצת.

תוקן על ידי maxmen ב- 24/09/2014 09:50:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 12:44 לינק ישיר 

דרך השם נקראת טוב, שנאמר סור מרע ועשה טוב בקש שלום ורדפהו. התורה נקראת טוב, שנאמר לקח טוב נתתי לכם.  התפילה נקראת טוב, שנאמר טוב להודות לה'. משה רבינו נקרא טוב, שנאמר ותרא כי טוב הוא.

רע זה היעדר טוב. אם לא לומדים תורה, לא יודעים תורה. אם לא מתפרנסים ממלאכה, חסרה פרנסה. אם לא עושים מעשים טובים ולא מתפללים, הלב איננו טהור. אם לא אוהבים שלום ורודפים שלום, נשארים בורים ועמי ארצות. 

מאהבת הטוב אנו מאחלים שנה טובה ומתוקה ומאושרה. שנה, מלשון שינוי, שהדברים ישתנו לטובה. ומתוקה, שגם בהיעדר טוב, הדברים יומתקו. ומאושרה, שנדע באמת כי אנו מתהלכים בדרך הטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 13:12 לינק ישיר 

מ

ליחס ולשייך את האלוקים רק לטוב. כאילו הוא רק טוב. זו כפירה באלוקים,

ישעיהו פרק מה

(ז) יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְקֹוָק עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה:

חוץ מכך אני מסכים כמעט לכל הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 13:34 לינק ישיר 

ירוחם,

הטוב שייך לא-להים ולא להיפך.
גם השורש של הרע טוב. בעולמות עליונים הכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 13:44 לינק ישיר 

מ
אני חיי פה למטה ,זה רק מה שמעניין אותי, העולמות העליונים לא נוגעים לי, והם גם לא מענינים אותי. 
כאן בעולם אלוקים הוא המקור לכל. לרע ולטוב. אי אפשר להאמין בו רק חלקית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2014 14:03 לינק ישיר 

ירוחם,

אתה חי פה למטה, אולם נשמתך חיה למעלה. מה שאתה רואה מכאן, זה לא מה שרואים משם.
הקב"ה מקור לכל והוא איפשר לאדם בחירה בין טוב ורע, בין אמת ושקר, בין טהרה וטומאה, בין קודש וחול.
בעולם זה לפעמים הדברים ברורים ולפעמים מעורפלים. ועדיין אדם, כל אדם, נדרש לברר את האמת, לסור מרע ולעשות טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 'מלכות' ו'עבדות': האם הן קטגוריות שאנו עדיין יכולים לעבוד את ה' באמצעותן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.