בית פורומים ספרים וסופרים

יצא לאור אור לציון חלק ד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/10/2014 15:32 לינק ישיר 

אם אתם רוצים עקרונות אז בבקשה,
במנהגים, הכל טוב ויפה, כל עוד זה לא נוגע ולא סותר את ההלכה, אבל ברגע שיש בזה איזו שהיא בעיה הלכתית, המנהג הופך לגהנם ויש לבטל אותו.
להרב עובדיה לא משנה שיתפללו בנוסח של יהדות מרוקו או בבל וכיו"ב, אבל ברגע שזה נגע לדברים שנוגדים את ההלכה, כמו בהמלך המשפט או בפיוטים בתוך פסוקי דזמרה הוא הזדעק על זה.
לעומת זה, הגרב"צ אבא שאול זצ"ל חיפש להמליץ על כמה מנהגים, ביניהם לברך אחר ההדלקה וכיו"ב, והרב עובדיה חלק על הדברים וענה על כל עניין ועניין בצורה עניינית, ולא בסברות מתלהמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2014 20:23 לינק ישיר 

מוטי, זו דמגוגיה, אף אחד לא אמר שהרב הפוסק אינו מכיר בפסקיהם של רבנים אחרים, מה שעומד מול עיניו הוא ההלכה הצרופה, ואם הוא רואה שנימוקי המגינים על המנהג אינם נכונים הלכתית, הרי שלדידו הנוהגים כן טועים וצריכים ע"פ ההלכה לבטל מנהגם, הרב הפוסק לא צריך להיות מושפע משיקולים של רב פלוני טעמו ונימוקו עמו וכו' אלא ההלכה הצרופה ותו לא.

למה כן נכונים דבריך, הרב הפוסק גם יודה שהעושה ע"פ רבו כיוון שלא הבין את הטעות שבידו לא יענש ולא עבר עבירה אע"פ שלדידו של הרב הפוסק טעות היא ביד הנוהג. 

יש כאן כאמור שני עניינים שונים ולא קרב זא"ז. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2014 01:28 לינק ישיר 

דורות שלמים של רבנן ותלמידהון לא ראו בזה בעיה הלכתית. קיימו וקיבלו לתפוס להלכה בנושא כזה או אחר.
האם יש חוצפה גדולה מזו מאשר לכנות את מסורת פסיקתם "גהנם" ?

בפרט שיומרה זו מגיעה מאנשים שלצורך עשיית ספק בהלכה מצרפים גם דעות דחויות הסותרות את השלחן ערוך, ולספק ספיקא מצרפים דעות של מיעוט, אפילו דעות שנשלפו מהגניזה.  אבל כשזה מגיע לביטול מנהג ומסורת ישראל, אין להם כל ספק וספק ספיקא שכולם צריכים לסור למרותם ולשנות מנהגם. כאן אין שום קולא. שום " יש להם על מי לסמוך". או "הנח להם לישראל ". כולם צריכים לבטל מנהגם שאנחנו חושבים שיש בו בעיה ולעשות כדברינו !

הרי החרב הזו גם מתהפכת, בעיה הלכתית נמצאת גם בשינוי המנהג לא פחות משהיא נמצאת בפסיקה בהלכה פרטית נגד השלחן ערוך. גם נגד שלחן ערוך מפורש. על אחת כמה וכמה במה שמשתמע מן השלחן ערוך. וקל וחומר בפסיקה מחודשת.

הרב בן ציון לא הגן על מנהגים "בעייתיים" מפני ההלכה, הוא הגן על ההלכות מפני המנהג "הבעייתי" לשנותן.

וכמה הלכות טובות ומסורות הלכתיות קדמוניות היו אובדות מישראל אילו חלילה היו שומעים לרבנים המתחלפים מיום ליום.

הנה אנחנו בעניין סוכות ואתן לכם דוגמה קטנה להבין.

בתחילה, כשעלו קהילות יהודי תימן לארץ, עניים שפלים ומרודים, ללא כבוד והדר, חכמת חכמיהם היתה בזויה בעיני אצילי הארץ. ולא מטעמים אמיתיים. הקהילות הללו הביאו איתם אתרוגים מוזרים. גדולים כבדים. מה שלא נראה ולא נשמע לנכבדי העם מעולם. קמו כמה חכמים בעיניהם והחליטו כי ישנה "בעייתיות גדולה בהלכה" באתרוג התימני ודרשו להימנע מלקיחתו וליטול אתרוג רגיל הנפוץ והמוכר להם דווקא. שהוא לדעתם המובחר.  אבל היהודים עקשנים המה ולא אבו ולא שמעו לשנות מנהגם מדורי דורות. כי הם ידעו פחיתות מעלתם לעומת אבותיהם ורבניהם, ובענוה טבעית העדיפו לסבול חרפות ולא לשנות את ההלכה המקובלת בידם אף שרבים קמו עליהם.

ועקשנותם זו באה בשכרה, שלאחר שנים הסכימו לא מעט חכמים שהוא כשר לכתחילה, ואומרים שאף גדול הדור בהלכה ובהנהגה הגאון החזון איש זצ"ל היה מעדיף למצוה מן המובחר דווקא את האתרוג הזה.

אז הנה, הדברים מתהפכים, והפיקח יודע שיבוא דור ורב חריף יותר ויוכיח כי אין האמת כרב פלוני אלא כרב פלוני, וכן בהיפך. לכן הטוב והנכון הוא לשמור על המסורת שהיא אבן הבניין של התורה. ומעטים ובודדות הפעמים בהם מנהג ישראל באמת משולל כל יסוד בהלכה עד שישנה חובה לבטלו. ברוב הפעמים אין בו באמת בעייתיות לכל מי שבא להפך בזכותו ולמצוא בו יתרון שאין בחבירו.

חג שמח לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2014 12:57 לינק ישיר 

בעקבות חוסר יכולת להגיב בימים האחרונים, אשנה דבריי שעברו בלא אומר ודברים ואוסיף לפרט בהם:

א. לענ"ד אין שום בעיה עקרונית בדברי מב"ש, שיש חלוקה תיאורטית בין סוגי מנהגים ושיש דרך פסיקה מקובלת בקהילות מסויימות. חוץ מהאמת, שכפי הנראה הרב"ץ נטה יותר לפירוש אחר מזה של מב"ש בכוונתו...
לגופו של עניין, יתכן שלפעמים המנהג חשוב ויש להגן עליו, אלא שא"כ ראוי למצוא את תלמידי הרב"ץ באזור הרבה יותר 'התאחדות ספרדים שומרי תורה' כל שהוא מאשר את תלמידי הרב עובדיה. וע"ע כשרוצים לייחס פסק ספציפי לרב"ץ הייתי מצפה לקבל אסמכתאות מתלמידיו בוגרי פורת יוסף וכו'.
ב. טענת מב"ש שהרב עובדיה גרם לכך שכל רב יכול להכריע לפי שיקול דעת זמני, במובן אחד אתה צודק, שיש התחשבות גדולה במקרה הספציפי אבל בודאי יש לה משמעות כללית, אחרת לא היה טעם להדפיס 18 כרכי שו"ת כשהתשובות נסובות למקרה חד פעמי. וגם, שלומר שהרב עובדיה גרם שכל צורב יכריע בעצמו בנושאים רציניים ע"י שיקולים קטנים זה עיוות בהיסטוריה של הפוליטיקה הדתית המודרנית [מי שגרם לזה במובהק הם מתנגדי הרב עובדיה מהצד האשכנזי, ע"י האופי החרדי של פוליטיקה הרבנית - אני יודע מה ההגדרה, לטוב ולרע, של רב מטעם הרבנות, אתה יודע מה ההגדרה של רב חרדי?? - ואכמ"ל].
ג. מב"ש, בהודעתך האחרונה לא התייחסת בכלל לטענותיי הקשות על גישת 'האדמו"ר זצ"ל נהג'. וכי מנין לי אם המנהג הינו זוטר או משמעותי אם לא ששיקול הדעת שלי חשוב??
ד. פוני, אני נורא אוהב אותך, אבל לא כתבת כלום. נדמה שהפורום עוסק בספרות ואתה בשירה ופרוזה.
ה. השאלה אם אפשר או אפשר להקל ע"י שיטות שונות ואיזה, היא שאלה רציונלית ולא השקפתית, וכדאי לדון בה במסגרת הלכתית יותר. עד כמה שידוע לי [עם מקורות שונים חוץ מהסדרה המדוברת] גם הרב בן ציון לא ראה את השו"ע כפוסק אולטימטיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 22:49 לינק ישיר 

שלום וברכה לאדוני הטוב,

לא לחינם התעלמתי מעיסוק כזה או אחר בפרטים ובאישים הסובבים את הסוגיה העליונה. לא יודע על מה כוונתך ב "האדמו"ר זצ"ל " וכו'. ולאמיתו של דבר אין לי גם כל עניין לדעת. נתמקד בעקרונות ודומני שבזה יש בינינו הסכמה כלשהיא.

עקרונות השגתי היא על השיטה והם בנוגע לשלשה עקרונות:

א - על זניחת מנהגים ומסורות עתיקות והכפפת כולם תחת פסיקה אחת שאין עליה הסכמה כללית ע"י רוב חכמי ישראל.

ב - שיטת פסיקה המבוססת על כללים על גבי כללים היוצרת מציאות חוקית לביטול כל הלכות השו"ע לעניין מעשה.

ג - גישה מוטעית ביחס ההלכתי ובמשקל הניתן לרבנו האר"י ולחכמתו ובכלל בהשקפת התורה הכללית.

בעקבות כך וההשלכות הנובעות מהנ"ל גובשה אצלי החלטה לתפיסה אחרת, מיושנת, בכל הנוגע לפסיקת הלכה. אבל כיון שאיני רב ולא ת"ח לא אלאה בה איש.

( אגב, על סעיף ב, מצאתי בשבוע האחרון בספר באר חיים ( דומני סימן נ ), לבנו של הגר"י עדס שליט"א הכותב ששמע מאביו שאמר לו הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שעל ידי ספק ספקא אפשר לעקור את כל ההלכות. דברים דומים כתבתי מזמן כאן בפורום . ואני חושב שזה הכרח לוגי הנמשך מהנחות מוקדמות בכללי פסיקה שהתקבלו , לצערי, אצל כמה רבנים בימינו, ככללים שאין עליהם עוררים ושיש לאחוז בהם. זה דבר המובן מאליו ואין צורך להגיע עד לגרי" אלישיב כדי לאומרם.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 23:01 לינק ישיר 

אגב, בנוגע לגאון הרב בן ציון זצ"ל, כל מי שייקרא בשימת לב במבוא הארוך לספר אור לציון על שביעית, יחוש כיצד הוא מנסה מסרב להיכנע לכל מיני יצרני ספק ספיקא הלכתיים. ובכל מקום שיש בו זיק של אפשרות ליצירת ספק-ספיקא, הוא מייד מעלה אותו ועל אתר דוחהו מתוך עמדה מסורתית הלכתית. צריך להבין את הדבר. החכם הזה התמודד מול טכנוקרטיים הלכתיים וידע שהם יצוצו לו עם כל סדק קל העלול להיווצר בכל גילוי של ספק כדי להופכו למשען ליצירת ספק ספיקא, תוך התעלמות ממסורת הוראה ומנהג ישראל.

אמר לי פעם מישהו זקן. במשנה ציוו  " עשה לך רב והסתלק מן הספק ", אבל היום הרבנים החדשים אומרים הפוך : עשה לך ספק והסתלק מן הרב. ודפח"ח .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 11:12 לינק ישיר 

ההנחות שהצגת מוסכמות עליי ברמה העקרונית, חוץ מהאחרונה (לדעתי מן הראוי היה להפריט את חידושי האר"י, או לפחות לפרק אותם לשיטות ומנהגים, בדיוק כמו עולם ההלכה. אבל זה רחוק בנידונינו).
שוב אתה מציג קיצוניות, כאילו אין מושג כזה 'ספק' או 'ספק ספיקא'. הכל קיים במידה הרצויה, כמי שקרה מעט חומרים של הגרע"י אומר לך שרוב פסיקותיו רחוקות מהעיסוק הזה. באופן כללי ספק ספיקא במהותו הוא נידון שלא מוזכר בהלכה בשום צורה ויש מקום לדון על שיוכו. ומ"מ נלע"ד שיש סגנונות של הצגת דברים ואנשים שונים קוראים או מתמקדים בחומרים שונים, וגם המלוקת בין הרב יצחק והרב בן ציון (בכוונה לא הזכרתי את הרב עובדיה, כי כפי שהוצג כאן וכך גם אני שמעתי מהרב יצחק, בלי כל מעורבות ישירה או עקיפה של אביו הדגול) היא נקודתית ומשמעותה ראוי לדיון בעיקר במישור ההלכתי עם נפק"מ מועטות וספציפיות.
שיטת האדמו"ר זצ"ל, כמובן לא היתה כוונה לאדם וקהילה מסויימים, אלא שיטה של אנשים שאומרים "אם הצדיק הקדוש אמר לפני 700 שנה X, כך ראוי לנהוג עד היום למרות שינויי התרבות, המצב, התכנולוגיה וכו'". זו בערך הטענה שהזכרת, שהדורות הקודמים היו חכמים יותר ולכן אסור להרהר אחריהם. גם בזה אתה צודק במידה, שיש לכבד ולהתחשב בכובד ראש אמיתי ברבנים מדורות קודמים, אבל הבאתי לעיל מספר הערות [שעליהן ביקשתי את תגובתך] שלדעתי קיצוניות ברוח זו תביא לבינוניות, תקיעות וסירוס עולם ההלכה.

תוקן על ידי אחרחוק ב- 23/10/2014 11:17:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 11:39 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בעיניי יש לפחות 3 בעיות קשות בקראות לכאורה, שמנסה להציג מב"ש [אני מקצין מעט, כי ברור שגם מב"ש לא מתכוון ברמת הקראות]: א) אמר הפילוסוף: ריב לאמת עם אפלטון, ושניהם אהובים אלא שהאמת יותר (הקדמת בעל המאור). לא ניתן להסתמך באופן עיקבי על הוראות בלתי מובנות, כי במצב כזה לא יניתן להקיש והחיים הופכים לספק חסר תכלית. ב) ידוע שיש תימנים שסומכים על פסיקה של מהרי"ץ להסתפר לכבוד שבת גם בימי העומר, ומגלחים זקנם אחת בשבוע. ופעם שאלו רב מפורסם מאוד מהעדה הנ"ל וענה: כיצד ניתן להתיר ע"פ מהרי"ץ, והלא בתימן לא היו מגלחים הזקן ומהרי"ץ איירי בתספורת הראש?! והנה, אם מצד מנהג יתכן ודברי הרב צודקים ונכונים, אבל מצד ההגיון אין להם כל שחר. ג) כתב הרשב"ש באגרת 'מלחמת מצוה' שלו כנגד הקראים (כדאי מאוד לראות בפנים), שהנה הפרושים התפתחו עד לכדי יצירת אנשים משכילים, נאורים, פילוסופים מסוגים ורמות שונות, מלומדים, אמנים מסוגים שונים ועוד - והכל בזכות שהם מעניינים במעשיהם ובודקים את דרכיהם, בניגוד לקראים שלא הוכר מהם אפילו מלומד אחד. עכת"ד. ומכאן, שלמען מימוש החזון הדרוויניסטי חובה להתקדם בחיים! ומה שהיו אנשים חכמים לא מעלה ולא מוריד בחובתי להבין ולהשכיל.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 14:06 לינק ישיר 

אין צורך בשום תיקון כדי להבין שטענות הדיבוק אינן נוגעות אינן מתקרבות ואינן מתחילות כלל כניגוד למה שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 14:53 לינק ישיר 

כדאי להבדיל בין מנהג לבין מסורת. מנהג, אם כל ישראל או רוב ישראל נוהגים כן, יכול להיות חזק יותר מהלכה. ועדיין מצד הסברא ייתכן כי מנהג איננו נכון. פוסקים עם כתפיים רחבות, כגון רש"י או הבית יוסף, ניסו לבטל מנהגים הסותרים את הגמרא. למסורת יש מקורות ברורים יותר והיא עוברת במסירה מדור לדור ויש להתחשב בה ביתר זהירות. לדוגמא, יש מסורות שונות על כשרות עופות בקהילות שונות, חלקן נכונות וחלקן שגויות, ומכל מקום מאחר שמתקופת הראשונים ועוד קודם לכן אין אף חכם היודע לזהות בודאות את מיני העופות הטמאים, לא מכשירים עופות בלי מסורת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 21:12 לינק ישיר 

יקירי
כבד נא אותי בתשובה מנומקת ועניינית.
הצגתי את הצד השני של המבטע, לפי הבדיחה העממית שכל הלכה עמוקה מסתיימת בדחיה קלה "התימנים לא נהגו!"
מציאות כזו מסרסת חלק גדול מהמלאכת היצירה התורנית. שוב, יש מקום למנהג, אבל מה לדעתך הגבולות?
[אם זה קשור לשיטתך בעיקרון ההלכתי, תוכל להציג אותה לרווחת הציבור. בטח נחכים ממנה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2014 21:39 לינק ישיר 

הדיבוק,

כדי להשיב על טענותיך החשובות בדבר התפתחות ההלכה וכו' צריך להיות דרשן. ואני לא טוב בתחום. תבין שיש כאן ויכוח עקרוני בין גישות שונות בתפיסת הפסיקה שמשליכות גם על ראיית המנהג המסורת כללי הפסיקה והיחס להוראות רבנו האר"י. נתתי בתגובתי חלק מהן בקצרה ראשי פרקים עם שלשה סעיפים. אין לדברים אלו כל קשר להתפתחות ההלכה, לעצמאות הפוסק וכו'. אדרבה, אם תבין תראה שככל שימעטו כללי הפסיקה, כן תגדל חירותו של הפוסק. אך, גם חירות זו צריכה להיות תחת מסגרת מסורת הפסיקה.

אתן לך עניין כדוגמה קלה ממה ששמעתי ממישהו היום, ולו רק כרמז או אצבע מורה לעניין. רבנו האר"י ז"ל הורה שיש להתוודות במהלך התקיעות בראש השנה. וקהילות בבל ואחרות נהגו כדבריו.על פי הנגלה יש בזה מחלוקת הפוסקים האם הדבר נחשב להפסק אם לאו אף אם נתפוס כשיטת מרן. ובעיקר העניין יש בכלל ויכוח האם יוצאים ידי חובה בכל סימן מהתקיעות לבדו. כך שבין הברכה לאחד הסימנים אין הפסק וממילא בין סימן לסימן ודאי שלא יהיה הפסק.

כעת, אם ברצוני לבטל את מנהגי ישראל שנהגו כן בין אם מקדמת דנא ובין אם על פי דברי רבנו האר"י, כל שעליי לעשות הוא להגיד להם שעל פי הנגלה יש בוידוי משום הפסק ולכן זה איסור כי כן נובע מפשטות דברי מרן. אך, אם ברצוני להציל מנהגי ישראל או להגן על מנהגי רבנו האר"י ולא להחשיבו כטועה, יכולני בקלות לעשות כן, מעצם ריבוי הספקות שבדין זה. ואם באיסורי דאורייתא אנחנו עושים כן, ואףכנגד מרן, ואף כששני הספקות גם יחד הם נגדו, ועושים כן אף לכתחילה, על אחת כמה וכמה בספק איסור דרבנן, על אחת כמה וכמה כשרבנו האר"י עומד מאחריהם , על אחת כמה וכמה שכבר נהגו ישראל כדבריו בקהילות שונות וכל שכן שהוא בכלל דבר מצוה .

יש לך רב שיאמר שכיון שהוא חושב שאין כן הלכה, אסור לעשות כן. אף שהוא יודע שאפשר להראות בקלות שהדבר אפשרי מבחינת ההלכה שהוא עצמו התווה. ויש לך רב שיאמר שכיון שנהגו כך ישראל על פי חכמיהם ורבנו האר"י בראשם, הנח להם במנהגם ואין לנו לשנותו. ויש רב שיאמר שלא די בכך אלא יש לצוות על כל ישראל שטוב להם שינהגו כדברי רבנו האר"י. כפי שככל הנראה סבר ועשה רבנו יוסף חיים זצ"ל.

עכשיו גם בלי להיכנס לפרטי הלכה זו או אחרת, ברור לחלוטין שיש כאן מגמות שונות ויחס שונה בכלל למסורת הפסיקה, למנהג ישראל, ולרבנו האר"י הקדוש.

הדברים הללו ואחרים אינם נוגעים כלל להתפתחות ההלכה וכל יתר הדברים שציינת. אלא הם דברים שנכונים בכל מצב ובכל מקום ובכל תנאי והם מסורים ללבו של הפוסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2014 10:51 לינק ישיר 

התופעה שנקראת "הרב עובדיה" אינה מובנת כלל. לא היה רב בישראל שנרדף כמוהו, ועל ידי כל מיני חוגים, ובכל זאת שמר הרב על מעמדו, והכל מכוחו.
הרב היה רמטכ"ל לחיילים בלי מפקדים, כל המפקדים בדרגות השונות (ראשי ישיבות רבני קהילות) יצאו נגדו, חירפוהו וגדפוהו, ואילו החיילים (בחורי הישיבות וכו') הלכו עמו.
זו תופעה בלתי מוסברת.
מישהו יכול להסביר איך זה שכל גדולי הדור מכל החוגים, גם אותם ברי פלוגתא חריפים שלו באו לנחמו על בנו רבי יעקב. (דרך אגב זה גם דבר מעניין, שדוקא בפטירת הרב יעקב שחלק על אביו, נעשה כבוד גדול להרב על ידו).
מדוע מאות אלפים מכל החוגים באו להלווייתו.
אין לזה שום הסבר שכלי, כנראה ש"הלב" מרגיש שהיה מגיע לו כבוד זה, כמו שאין הסבר למשל מדוע כולם נוסעים למירון.
דרך אגב, אם צריך את הרב בן ציון כדי לחלוק על הרב עובדיה, סימן שהרב עובדיה שוה משהו.
מעניין שכל אותם שחולקים על הרב עובדיה לא נכנסו לציבור בתור פוסקים, למשל, מעולם לא שמעתי מי שאמר "הרב סופר פסק כך", או "הרב יעקב הלל פסק כך", כנראה שהציבור יודע מי נחשב לפוסק ומי לא.
ושמעתי פעם משפט שאיני יודע את מקורה: "הרב סופר הראה שלא כל מי שבקי יכול לחבר יביע אומר".

תוקן על ידי פורתניק ב- 26/10/2014 10:52:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2014 14:25 לינק ישיר 

הגר"ע יוסף היה חבר טוב של הגרב"צ שאול ושל הציץ אליעזר. כל בר דעת מבין שהיה אחרון הפוסקים הירושלמים הגדולים מהדור הקודם. בדור הקודם, כל שכן בדור שלפניו, היו פוסקים עם כתפיים די רחבות לקיים כח דהיתרא עדיף, ומי שפוסק בדרך כזו יכול להכיל יותר תלמידי חכמים ויותר ציבור רחב מאשר פוסקים הפוסקים בעיקר לקהילה מצומצמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2014 18:14 לינק ישיר 

אני אוהב את הרב עובדיה יותר מרבים רבים הנלחמים על כבודו. רק הקב"ה יודע כמה אני חוקר את עצמי האם מניעייי טהורים או שמא מבויימים ונגועים. זהו החשש הגדול ביותר המלווה אותי ואיני חדל לעולם מלבקר את עצמי בעניין.

ועם כל אהבתי כלפי הרב עובדיה, אני אוהב את מה שנראה לי אמת יותר מכל דבר אחר. גם יותר מגדול דור אהוב ונערץ.

אך שלא כאחרים, אינני צריך להציג את הרב עובדיה כנרדף, כדי לחוש כלפיו אהדה והערכה.
אינני זקוק להפוך מחלוקת הלכתית לעניין אישי כדי להניע את עצמי לגונן על כבודו והלכותיו.
אני עושה זאת, גם ללא כל הדרמה המרגשת הזו.

הפיכת ויכוח הלכתי-השקפתי לעניין אישי, היא פשע משני הכיוונים, הן של מגונני הלכותיו והן של החולקים כנגדו.
זהו ניסיון להלך אימים על החולקים עליו ע"י הצגתם כאנשים " רודפים" ו "קנאים" וכו'. וזה פשוט עוול  !

בין החולקים על שיטתו ההלכתית נמצאים צדיקים וחסידים ישרי לב ודרך. מקובלים ופוסקים.
לאטום אוזם משמיעת עמדתם ונימוקיהם ע"י הכללתם תחת קטגוריות של סטיגמות ודעות קדומות מוכתבות מראש, זו אינה דרכה של תורה, ואינה דרכו של כל מי שאוהב אמת ויש בן את מעט הגבורה לאמר אותה בפה מלא.

אני אוהב את הרב עובדיה בכל לבי ונפשי, אך לא מפני כן עליי להסכים עם הלכותיו.
דומני שאף הרב עובדיה עצמו היה מעדיף אנשי אמת על פני עדת חנפים, ולא לפניו חנף יבוא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > יצא לאור אור לציון חלק ד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.