ובנות שהן לאו דווקא אשכנזיות.... מאיפה זה נכנס להן
אומרים לי תנסה,
אבל כל הסיבות למה אני לא רוצה:
1. לדעתי חוסר ביראת שמיים.
2. לשים שיער על שיער? נו באמת זה נקרא כיסוי?
3. לדעתי יותר יפה מטפחת או כובע !!!!
זה נראה מוזר בעיניי שאישה הולכת עם פאה בדיוק כמו שאאני יחליט מחר ביום כיפור לשים פאה על הראש בבית הכנסת במקום כיפה !!! אז נעשה דיל, אם היא במקום מטפחת תשים פאה גם אני במקום כיפה אשים פאה. ושלום על ישראל.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 02/10/2014 23:41:01
נשלח ב-2/10/2014 23:46
מי שהולכת עם פיאה ,פושעת?...נכון שאצל ספרדים כיסוי יותר טוב אבל עדיין?...אולי היא משוכנזת(סיבה ראשונה..)
תחשוב מצד הבחורה למה היא רוצה ללכת עם פיאה..תחשוב על כמה רעיונות..
אם זה ממש מפריע לך אל תנסה..אבל אם אתה יכול לתת לעצמך צאנס בלי לזלזל במצב/בחורה אז תנסה,למה לא?..
נשלח ב-2/10/2014 23:53
יש המון נשים שהולכות עם פאה ויש להן יראת שמים טהורה.
אשה לובשת פאה בגלל שהיא מרגישה יותר טוב עם עצמה עם פאה והבעל אמור לתמוך...
נשלח ב-2/10/2014 23:54
אם היא אשכנזיה, אתה מוזמן להפנות אותה אלי.
פאה זה יפה, האורך נתון לדיון.
נשלח ב-2/10/2014 23:55
שיגושיח כתב:
יש המון נשים שהולכות עם פאה ויש להן יראת שמים טהורה.
אשה לובשת פאה בגלל שהיא מרגישה יותר טוב עם עצמה עם פאה והבעל אמור לתמוך...
הבעל לא אמור לתמוך, הוא אמור לרצות ;)
נשלח ב-2/10/2014 23:56
אני רוצה מטפחת אבל גם לפי דבריך שאתן צ'אנס
אני יודע שגם אם אני אתן לזה צאנס, אחר כך אני אנדנד לה בלי בסוף שתעבור למטפחת.
לא אמרתי פושעת, אמרתי שלדעתי זה חוסר ביראת שמיים.
אני לא צריך להשתכנז, ברוך ה' יש לנו יהדות מפוארת בתלמידי חכמים עצומים. למה להשתכנז? לא חסר לי שום דבר ברוך ה'.
לחשוב מצד הבחורה? למה היא רוצה פאה? הסיבה היחידה שאני יכול לשוב עליה שמבחינתה זה יפה והיא רוצה להראות כמו רווקה טריה....
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 02/10/2014 23:56:53
נשלח ב-2/10/2014 23:59
אם אתה הולך לנדנד לה כל הזמן אז אל תיגש לזה בכלל....חבל על שתיכם..
נשלח ב-3/10/2014 00:14
אולי היא תוותר או תשתכנע
נשלח ב-3/10/2014 00:31
יפה שאתה מאמין בעצמך שתצליח לשכנע אותה.
אם ככה, לך על זה.
נשלח ב-3/10/2014 02:28
שמח_תמיד כתב:
בס"ד
מה קורה? כבר מטפחת לא טוב?
אומרים לי תנסה,
זה נראה מוזר בעיניי שאישה הולכת עם פאה בדיוק כמו שאאני יחליט מחר ביום כיפור לשים פאה על הראש בבית הכנסת במקום כיפה !!! אז נעשה דיל, אם היא במקום מטפחת תשים פאה גם אני במקום כיפה אשים פאה. ושלום על ישראל.
אצלי זה היה הפוך, אני רציתי מטפחת, ובעלי רצה פיאה... בסופו של דבר התפשרנו על גם וגם... הלכתי כמה חודשים עם מטפחת, ואז התחלתי להרגיש מכוערת... והיום יש לי כבר 3 פיאות (עם שאיפה חולנית לעוד)....
עכשיו למה פיאה? -לעיניין של יראת שמיים אני לא אכנס איתך... כי זה לא המקום שלי, אתה כבעל תחליט מה הרמה הרוחנית שאתה רוצה באישה שלך. -וגם, לי אישית היה שיער מאוד יפה כשהיתי רווקה ארוך וחלק, והיה לי מאוד קשה להיפד ממנו... אז המעבר למטפחת ממש קשה ולי אישית זה מאוד עוזר שאני יכולה להחליף את היופי שלי בפיאה. (ואני מניחה שעוד נשים חושבות ככה). -בנוסף, המון אנשים חושבים שפיאה זה מראה יותר ייצוגי, ומטפחת זה יכנע. (אני לא חושבת ככה, אני רק מביאה דיעה). -והדבר הכי חשוב- החיוב הוא על כיסוי השיער של האישה, באותה מידה אפשר לכסות עם סמרטוט, שקית ניילון כהה, מטפחת, מטאטא או פיאה. אין שום משמעות למה מכסה את השיער כל עוד הוא מכוסה, אבל בתוך זה יש מוסכמות... ללכת עם שקית ניילון על הראש זה לא מכובד, אז אנשים בחרו בכיסויי הראש המקובלים כיום.
יופי- זה כבר עיניין שלטעם ריח... ואורך- זה כבר עיניין של צניעות אישית ומוסכמות. מה שצנוע במקום אחד ייחשב ללא צנוע במקום אחר...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
נשלח ב-3/10/2014 02:35
אצל האשכנזים פיאה יכול להיות דבר לא סותר ליראת שמיים, יש הרבה אשכנזיות צדיקות ויראות שמיים, ואף על פי כן הן הולכות עם פיאה, כי כך הולך העדר. אצל הספרדיות כמעט תמיד אחת שרוצה פאה היא אחת מודרנית. או כזו שהרוחניות אצלהם בבית רופסת(ובכל זאת משייכים עצמם למגזר החרדי) ועוד ועוד, והיא אוהבת להתגנדר וכו', וממילא גם רוצה פיאה. זאת משוואה פשוטה.
עצתי לך, פשוט ברח! ואגב נפגשתי עם יותר מ-20 בנות ואף אחת מהם לא רצתה לשים פיאה!!! רק שמתוכן היו 2 שגם כן רצו מטפחת, אבל אחת אמרה שכולי האי ואולי היא תשים פאה בבית וכשאין אנשים.... והשניה אמרה שרק אם בעלה ילך לפי רב ספרדי שמתיר. אז זה זה קצת מוזר מה שאתה אומר שכולם רוצות פאה. ובכל הבנות האלו לא שאלתי לפני כן בבירורים מה הן מעדיפות.. ככה יצא.
נשלח ב-3/10/2014 02:44
Fake_smile כתב:
בס"ד
מה קורה? כבר מטפחת לא טוב?
אומרים לי תנסה,
אצלי זה היה הפוך, אני רציתי מטפחת, ובעלי רצה פיאה... בסופו של דבר התפשרנו על גם וגם... הלכתי כמה חודשים עם מטפחת, ואז התחלתי להרגיש מכוערת... והיום יש לי כבר 3 פיאות (עם שאיפה חולנית לעוד)....
עכשיו למה פיאה? -לעיניין של יראת שמיים אני לא אכנס איתך... כי זה לא המקום שלי, אתה כבעל תחליט מה הרמה הרוחנית שאתה רוצה באישה שלך. -וגם, לי אישית היה שיער מאוד יפה כשהיתי רווקה ארוך וחלק, והיה לי מאוד קשה להיפד ממנו... אז המעבר למטפחת ממש קשה ולי אישית זה מאוד עוזר שאני יכולה להחליף את היופי שלי בפיאה. (ואני מניחה שעוד נשים חושבות ככה). -בנוסף, המון אנשים חושבים שפיאה זה מראה יותר ייצוגי, ומטפחת זה יכנע. (אני לא חושבת ככה, אני רק מביאה דיעה). -והדבר הכי חשוב- החיוב הוא על כיסוי השיער של האישה, באותה מידה אפשר לכסות עם סמרטוט, שקית ניילון כהה, מטפחת, מטאטא או פיאה. אין שום משמעות למה מכסה את השיער כל עוד הוא מכוסה, אבל בתוך זה יש מוסכמות... ללכת עם שקית ניילון על הראש זה לא מכובד, אז אנשים בחרו בכיסויי הראש המקובלים כיום.
יופי- זה כבר עיניין שלטעם ריח... ואורך- זה כבר עיניין של צניעות אישית ומוסכמות. מה שצנוע במקום אחד ייחשב ללא צנוע במקום אחר...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
אין שום משמעות למה שמכסה את השיער? אז לפי דברייך כל דבר שנכלל בגדר של 'כיסוי ראש' מקיימים בו את המצוה?!
בלי להיכנס לנידון ההלכתי ששם כידוע כמעט ואין אחד שמתיר את הפיאות, (וגם מי שמתיר, האם אפשר לסמוך עליהם מול כל אלו הרבים שאוסרים? ואם נאמר שכן, על איזה אורך של פיאה הם התירו? ומה היו אומרים על הפיאות של היום? ככה שה'היתר' הוא אפסי) אני חושב שמתוך הגיון פשוט זה יהיה אסור כי זה פשוט כמו שיער. כל בר דעת שאם הקב"ה ציווה ללכת עם כיסוי ראש משמע שרוצים להסתיר פה משהו... אז מה הועילה בתקנתה הפיאה?
פשוט בגלל שפשה הנגע אז רבים מקילים בזה... אבל תאכלס, מה זה שונה מללכת עם בגדים צמודים למשל? ברור שעצם האיסור הוא בגלל שבגד צמוד מבליט את הגוף, אבל רגע מה, בוא נאמר שגם בגד צמוד סוף כל סוף מכסה.... ולכאורה מותר?... ואני יכול לתת עוד הרבה דוגמאות ובלי לעשות הרהורים לאף אחד... כמו למשל אשה שתלך עם חולצה או חצאית שמצויירים עליה חלקי גוף ... אותו עיקרון כמו בגד צמוד, אותו עיקרון כמו פיאה. הסתרת דבר קיים וגילית דבר אחד.
נשלח ב-3/10/2014 02:59
אותי מעניין ממשששש אם שמח וספרדי הם בעלי תשובה... ואני חייבת עוד יותר לשאול מול כל אלו "שהתירו" לכם לבלות את ימיכם ולילותיכם בגלישה אינטרנטית אינטסיבית כמה אסרו?! תדאגו ליראת שמיים שלכם לפני שאתם "דואגים" ליראת שמיים ולצניעות של בנות ישראל הכשרות והחסודות!! דיונים בעלמא...
נשלח ב-3/10/2014 03:06
די88 כתב:
אותי מעניין ממשששש אם שמח וספרדי הם בעלי תשובה... ואני חייבת עוד יותר לשאול מול כל אלו "שהתירו" לכם לבלות את ימיכם ולילותיכם בגלישה אינטרנטית אינטסיבית כמה אסרו?! תדאגו ליראת שמיים שלכם לפני שאתם "דואגים" ליראת שמיים ולצניעות של בנות ישראל הכשרות והחסודות!! דיונים בעלמא...
אני כן, נו אז מה? תאמיני לי שאני חי ומכיר את הציבור החרדי לא פחות טוב ממך... וחוץ מזה תעני תשובה עניינית, לא תשובה של 'גם אתם לא בסדר ב-א' ב' ג' אז גם לי מותר...
נשלח ב-3/10/2014 03:29
בכוונה נכנסתי לנושא של הבעלי תשובה כי רק לבעלי תשובה שעברו סוג של שטיפת מוח בנושא הזה יש את הטיעונים האלה!!
Fake
רשמה בדיוקקקקקק את מה שאני אומרת לכל מי שבכלל מעלה את הדיון על הנושא הזה אז אני כבר לא מנסה כי הצד השני תמיד בטוח בצדקת דרכו!!
ומי שאמר על ספרדיות שהן מודרניות או שטות בסגנון אני שואלת מאיפה הסטטיסטיקה הטיפשית הזאת?! יש מספיק ספרדיות שלמדו בסמינרים אשכנזיים אז מבחינתן ומבחינת המשפחה פאה זה לכתחילה ואני אישית מכירה כאלו ולא חסרה להן יראת שמיים!!
ובכלל לכל אחד פה יש את המשפחה שלו ואת הרבנים שלו שכל אחד יעשה לפי מה שהורו לו ואז לא תהיה שום בעיה של מחסור ביראת שמיים!!
נשלח ב-3/10/2014 04:01
די88 כתב:
בכוונה נכנסתי לנושא של הבעלי תשובה כי רק לבעלי תשובה שעברו סוג של שטיפת מוח בנושא הזה יש את הטיעונים האלה!! Fake רשמה בדיוקקקקקק את מה שאני אומרת לכל מי שבכלל מעלה את הדיון על הנושא הזה אז אני כבר לא מנסה כי הצד השני תמיד בטוח בצדקת דרכו!! ומי שאמר על ספרדיות שהן מודרניות או שטות בסגנון אני שואלת מאיפה הסטטיסטיקה הטיפשית הזאת?! יש מספיק ספרדיות שלמדו בסמינרים אשכנזיים אז מבחינתן ומבחינת המשפחה פאה זה לכתחילה ואני אישית מכירה כאלו ולא חסרה להן יראת שמיים!! ובכלל לכל אחד פה יש את המשפחה שלו ואת הרבנים שלו שכל אחד יעשה לפי מה שהורו לו ואז לא תהיה שום בעיה של מחסור ביראת שמיים!!