|
|
| נשלח ב-1/12/2014 16:00 |
|
| |
| יאיר18 כתב: |  |
| רציף כתב: |  | סליחה ? פיאה ארוכה - עדיפה על מטפחת ?? הרבה רבנים אוסרים פיאה ארוכה מדי |
| טעות גמורה. מתוך יותר ממאה פוסקים שהתירו פאה, רובם הגמור לא דיברו על אורך הפאה או על גדרים ותקנונים מיוחדים לפאות. רוב רובם של התקנונים חוברו ונוסחו ע"י עסקנים שהחתימו עליהם כמה מגדולי הדור, וכבר ביארתי לעיל את הליך ההחתמה, שאין לו שום אמינות הלכתית.אחד הפוסקים, מלפני שנים רבות, אף כתב במפורש: "עתה אני שואל איזהו גבול ישימו בארוכת ורחבת הפאה, אתמהה" (הגאון רבי עזריאל הילדסהיימר זצ"ל, שו"ת רבי עזריאל חלק ב', אבן העזר סימן ל"ו).ממילא אין כאן "הרבה רבנים" אלא הרבה פשקווילים.העיקרון ההלכתי שמנחה אותנו, בלי קשר לפאה או לא פאה, הוא שאסור לאשה לבלוט בצורה יוצאת דופן לגמרי. אם בכפר חב"ד לדוגמא, נהוג ללכת עם פאות ארוכות, אין בזה שום פריצות.
|
|
גם פשקווילים יש מקום לבדוק. ובוודאי שיש לציית לתקנות של בתי דין רציניים ומוכרים, זוהיא הגדרת הצניעות שהרבנים שקלו וקבעו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2014 16:02 |
|
| |
| רציף כתב: |  | יש אומרים (נדמה לי מרן הרב עובדיה) שעד טפח שיער אין בעיה שיציץ לה |
| ממש לא, זאת טעות. אף פוסק לא התיר מעולם "טפח", ואם הזכירו טפח, דובר על שטח של "טפח מרובע" שהוא רוחב שתי אצבעות. את זה התירו פוסקים בודדים ממש, כשעשרות פוסקים חולקים עליהם בלשון מאוד חריפה.לדוגמא, בספר משא חיים (להגאון ר' חיים פלאג'י, מנהגים, מערכת נ' אות ק"נ) נדפס האיסור שהסכימו עליו רבני סאלוניקי ובראשם הגאון ר' רפאל אשר קובו (בעל שער אשר), על אשר התחילו הנשים שם לפרוץ גדר ולגלות מקצת שערם, באומרם שסומכות על המהר"ם אלש-קר, אז נתוועדו הרבנים הנ"ל והסכימו בחרם גמור ובגזירת נח"ש על אלו הלובשות המלבוש הגורם לגילוי שיער "ואפי' במקצת היוצא מחוץ לצמתן", ואשר יעשה בזדון ולבבו פונה היום באמרו אין איסור בזה, הרי הוא מופרש ומובדל מעדת ישראל ומין ואפיקורס הוא, לא יאבה ה' סלוח לו".
ואמנם הגר"ע יוסף זצ"ל מספיק גדול כדי לסמוך עליו בענין הזה, אולם שים לב שרוב הנשים שסומכות על ההיתר הזה - מידי פעם נראה שערן יותר מ"שתי אצבעות". אפשר לראות איך המצב נראה אצל בנות משפחתו, אלה שמקפידות לא ללבוש פאה...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2014 17:24 |
|
| |
חייכנית יקרה, אנא אל תדברי באוויר. אם "כל רבני חב"ד כתבו" אז תביאי ראיה לכך שכל רבני חב"ד כתבו.
לי לא יצא לראות עד כה איזשהו מסמך שחתמו עליו "כל רבני חב"ד" שקשור לפאות או לצורת הבגדים. יש תקנון של "בית רבקה" והוא תקנון בית ספרי, שמחייב את הבנות באותו בית ספר (בדומה ל"בית יעקב" ששם השיער אסוף או עד הכתפיים) ואין לכך קשר לנשים נשואות.
אמנם פעם סיפרה מישהי באחד הפורומים שלפני מספר שנים יצא דף הוראות מרבני בי"ד חב"ד, מצד אחד הוראות ל"בית רבקה" ומצד שני הוראות לנשים הנשואות, כי יש הבדל גדול בין זה לזה. מישהו צילם את הדף ורצה לחלק לכולם, כמה רבנים עצרו אותו וביקשו שהדברים ישארו בגדר "תורה שבעל פה".
היא סיפרה גם שהפיאנית שלה אמרה לה שאצלם הרב לא מרשה פאה העוברת את הכתפיים, והיא הלכה לשאול את הרב הפוסק בחב"ד שענה לה "זה לא ענין אצלנו". וכלשונה: "לא אזכיר שמות אבל מדובר על רב מאד חשוב".
בכל מקרה, הסיפורים האלה לא מעלים ולא מורידים; כבר הסברנו לעיל שלפי ההלכה אין שום הבדל אם השיער עובר את קו הכתפיים או לא עובר, אין שום מקור לאסור את זה. ההלכות הם כמובא בספרי ההלכה, ולא בתקנונים שהומצאו ע"י עסקנים שונים. החצאית צריכה לכסות את הברך בשעת ישיבה. הפאה לא צריכה לבלוט מאוד באורך שלה. זה הכל. |
|
רגע, זה לא אתה שהבאת תמונה מהרב אלישיב, שמראה בידו, על פיאה ארוכה מדי שאסורה ? ... הרב אלישיב הוא לא חלק מההלכה בעינך ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2014 19:03 |
|
| |
יאיר..מותר לשאול מאיפה הידע הנרחב בפיאות..?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2014 21:48 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | הוציאו מכתב לכל בנות ונשי חב"ד.וזה כולל את הנשואות. והמשהי הזאת מהפורום האחר...זו אני |
| בין אם זו את, ובין אם לא, את צריכה להראות לנו מכתב כזה. אם את לא מביאה לכאן אין המכתב, כנראה שאין כזה דבר.ובאותו פורום כתוב שהוציאו מכתב דו צידי, שצידו האחד מיועד לרווקות והשני לנשואות.בכל אופן, אנחנו לא ניזונים ממכתבים, עלונים, פשקווילים, וכל כיוצא בזה, אלא מתשובות הלכתיות הכתובות בספרי הפוסקים. דברים מנומקים וברורים. מכתבי הרבי זצ"ל בעצמו אנו למדים הלכות חשובות בנוגע לפאה, ואין אנו זקוקים לפשקווילים כלשהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2014 21:49 |
|
| |
| רציף כתב: |  | גם פשקווילים יש מקום לבדוק. ובוודאי שיש לציית לתקנות של בתי דין רציניים ומוכרים, זוהיא הגדרת הצניעות שהרבנים שקלו וקבעו |
| פשקווילים אינם שווים מאומה. ה"תקנות" לא שוות מאומה. החתימות לא שוות מאומה. ראה לעיל שהגרמ"י לפקוביץ שחתימתו מפורסמת עד היום על פשקוויל "לעודד חבישת מטפחת, כי רוב הפאות היום פרוצות", סבר להיפך לגמרי. ולא עזר שהכחיש, ולא עזר שמחה בהם.כשיש הגדרות ברורות בספרי הפוסקים (וכנ"ל), אנו לא זקוקים לפשקווילים.בי"ד רציני ומוכר לא מוציא פשקווילים ותקנות כאלה. בדרך כלל אלה עסקנים שהולכים ומחתימים רבנים. הבי"ד היחיד שהוקם, "משמר התורה", עשו בושות כבר בוידאו הראשון שפרסמו לתקשורת. תחת הכותרת "יש לנו כמה שאלות לברר" הם פרסמו וידאו באינטרנט, בו הם משגעים את הגרי"ש אלישיב בדברי הבל במשך 17 דקות תמימות (תוך כדי שהנכד צוחק מאחור). הגרי"ש לא מבין מה הם רוצים ממנו. והם לוחצים על הנקודה ולוחצים שוב ושוב, עד שהוא מתייחס (לקראת סוף ה-17 דקות). הוציאו ממנו איזה כמה מילים והלכו ופרסמו אותם בקול רעש גדול וכו'.בוידאו גם רואים כיצד הם רוצים לקבל גושפנקא מהגרי"ש, שהבי"ד שלהם יהיה לו תוקף מיוחד שרק הוא יקבע בכל ענין, והגרי"ש דוחה אותם על הסף. נותר רק לנחש מה היה קורה אם היו מצליחים לשכנע אותו.הבית דין שלהם מורכב מכמה וכמה רבנים, שהם נציגים של כמה וכמה רבנים, שאין ביניהם שום הלכה מוסכמת. זה סובר כך וזה סובר להיפך. התקנות שלהם הם "פשרות" שלא מוסכמים על כולם. וכמה שהתקנון הוא קיצוני ומחמיר, עדיין הקיצוניים המטורפים מתלוננים על זה ואומרים שאין זה קיצוני מספיק... וכך גם הרב פאלק, בעל "עוז והדר לבושה", כמה שהיה קיצוני ומחמיר בספרו, הקיצוניים המטורפים מתלוננים עליו וקוראים לו "רפורמי"...
 |
|
|
|
|
|
| |
| רציף כתב: |  | | אל תלכלך על בנות משפחתו של מרן ! |
| אני לא מלכלך, חס ושלום. אין לי שום דבר נגד הגר"ע יוסף זצ"ל. אדרבה, אני מעריך אותו מאוד, וברוב ההלכות אני גם פוסק כמותו.אבל המציאות היא שאמו, ואשתו, ובנותיו, הוציאו שיער הרבה יותר מ"שתי אצבעות". ואת זה אפשר לראות בתמונות רבות שהתפרסמו בתקשורת ע"י בני המשפחה. אני מאמין שזה לא נעשה במזיד - אלא כיסוי הראש פשוט מחליק מהראש. כאן אפשר לראות את אמו של הגר"ע. כאן אפשר לראות את בתו, ויש עוד בנות חוץ ממנה. לעיל הבאתי לינק לתמונה של אשתו.אני בסך הכל מזכיר את המציאות העגומה, למי שבוחר להתעלם ממנה.
|
|
|
|
|
| |
| רציף כתב: |  | זה לא אתה שהבאת תמונה מהרב אלישיב, שמראה בידו, על פיאה ארוכה מדי שאסורה ? ... הרב אלישיב הוא לא חלק מההלכה בעינך ? |
| ראשית, הגרי"ש אלישיב הוא לא "כל הרבנים". והתקנונים תמיד מדברים בשם כולם. יש עשרות ומאות פוסקי הלכה בדורינו.שנית, אדרבה; הוא חתום על פשקוויל שפאה ארוכה יותר מהכתפיים היא פרוצה, וכאן הוא מראה על מקום הנחת התפילין כמראה מקום לפאות פרוצות. זאת אומרת, פאה קצת יותר קצרה, אין בזה בעיה, וזה גם מה שאני טוען - שהפאה צריכה להיות באורך סביר אבל לא עם הגבלות וגדרים מדוייקים.וזה בעצם מה שכתב הגר"מ שטרנבוך שליט"א, שאין שום הגדרה ברורה: "קשה לתאר או לפרש כללים באיזה אופן הוה פריצות או לא, והעיקר שלא לעורר תימהון, וכגון שערות ארוכות ומסולסלות דהוה כבגדים אדומים שאסרו אז חז"ל, דהוה פריצות שמתבלטת יותר מדאי. וכן כאן אי אפשר לקבוע בזה שום כללים, אלא דבר אחד יש לזכור תמיד, שבצניעות פשוטו כמשמעו שלא תתבלט בתיקון שערותיה שיסתכלו עליה דוקא".
|
|
|
|
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | | יאיר..מותר לשאול מאיפה הידע הנרחב בפיאות..? |
|
כאן יש לינקים להורדת כמה ספרים בנדון. מי שקורא את הספרים הללו, רוכש ידע נרחב, בבחינת "ודע מה שתשיב". אלה שמוציאים ספרים וחוברות ועלונים ודיסקים והרצאות, סומכים על הבורות הגדולה שיש בתחום הזה. הם יודעים שאת הספרים האלה אפשר בקושי למצוא באינטרנט, כי הם דואגים אישית להעלים אותם מבתי כנסת ובתי מדרש.
במו אוזני שמעתי את הרב אהרן בוטבול, חתנו של הרב עובדיה, אומר בתוכנית רדיו ב"קול ברמה", ש"אין אף פוסק שמתיר פאה! היה איזה אחד, לפני מאות שנים... הוא חיבר ספר שלטי הגיבורים, והוא בכלל דיבר על שערות מפלסטיק, שערות של בובה, בכלל לא דומה לפאה של היום".
היה לי חשק עז להתקשר אליו ולשאול אותו, "אולי יצא לך לשמוע על הספר יביע אומר? בספר הזה, חלק ד' סימן ג', הגר"ע יוסף כותב שהרמ"א, והמשנה ברורה, והפרי מגדים, התירו פאה... בחלק ה' סימן ה' הוא גם מזכיר את הגאון רבי משה פיינשטיין, ואת הגאון רבי עובדיה הדאיה, שהתירו פאה, ועוד..."
"ואולי יצא לך לשמוע על הגאון רבי שלום משאש? והגאון רבי בן ציון אבא שאול? אולי במקרה קראת את התשובות שלהם, שמתירים פאה? הם לא נחשבים בעיניך"?
כמה צועקים ומוחים על אלה שאומרים היום "לכולי עלמא אסור לאכול היתר מכירה", ומתעלמים מדעתו של הגר"ע יוסף, כשהם בעצמם נוהגים כך במקומות אחרים...
רציתי לשאול את הרב בוטבול הדגול, "אולי יצא לך לקרוא את התשובות ההלכתיות של אוסרי הפאה? למה הם אסרו פאה, בגלל שזה שערות של בובה? או בגלל שזה נראה ממש כמו שיער אמיתי ואי אפשר להבחין?"
לא התקשרתי כי בכל מקרה זה לא היה עוזר, בתוך שניות הוא היה מוריד אותי מהרדיו. שלא אבלבל אותו עם עובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 01:07 |
|
| |
לא יודעת, משהו בהתעסקות גברית בכיסויי ראש של נשים לא עושה לי טוב. אולי שכל אחד יראה מה מתאים לו, מה הקו של הרב שלו, ויפסיק לשפוט אחרים ולהתנצח. נראה לי שהעיסוק המוגבר בזה והמחלוקת זה חלק מהחוסר צניעות של הדור שלנו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 10:14 |
|
| |
מסתמא את יודעת שהגברים מתעסקים גם בהלכות הרבה יותר אינטימיות, ואין צורך לפרט. גם דיני כיסוי ראש נכללים במסגרת לימוד התורה, שהיא חיינו ואורך ימינו.
אני מסכים איתך לגבי העיסוק המוגבר בזה והמחלוקת. שימי לב תמיד, מי פותח את הדיונים האלה, ולצורך מה. פותח האשכול, לדוגמא, מאוד היה רוצה שאשתו תלבש פאה, אך הרב שלו, הרב מוצפי, אוסר לו. אז הוא קודם כל משכנע את עצמו שזה בכלל לא יפה, אח"כ הוא משכנע את האחרים שזה איסור חמור. ממש כמאמר הכתוב "גם לי גם לך לא יהיה", אם לי לא יהיה אז גם לכולם לא.
נשים אחרות, במסווה של צדקנות, מנסים בכל הלהט לשכנע שפאה זה איסור גמור לדעת כל הפוסקים בעבר בהווה ובעתיד, ו"שאל" זו המצוה הכי גדולה בתורה. מאיפה זה נובע? קנאה פשוטה, זה הכל. עדיין לא ראיתי קמפיין שקורא לכל האשכנזים לאכול קטניות בפסח, לא ראיתי פשקווילים שמפרטים את האיסור הגדול באי אכילת קטניות. לא שמעתי על חוג בית שמטרתו לשכנע אשכנזים לאכול תירס, ולא חוברת שמעודדת אכילת שעועית. כל צד מבין שיש כאן מחלוקת הלכתית, שלא ינצחו אותה בכל מיני טיעונים מונפצים. דווקא בפאות, יש איזו שהיא אמוציונליות חסרת פרופורציה, שמביאה אנשים למקומות הזויים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 11:41 |
|
| |
| יאיר18 כתב: |  | הוציאו מכתב לכל בנות ונשי חב"ד.וזה כולל את הנשואות. והמשהי הזאת מהפורום האחר...זו אני
בין אם זו את, ובין אם לא, את צריכה להראות לנו מכתב כזה. אם את לא מביאה לכאן אין המכתב, כנראה שאין כזה דבר.
ובאותו פורום כתוב שהוציאו מכתב דו צידי, שצידו האחד מיועד לרווקות והשני לנשואות.
בכל אופן, אנחנו לא ניזונים ממכתבים, עלונים, פשקווילים, וכל כיוצא בזה, אלא מתשובות הלכתיות הכתובות בספרי הפוסקים. דברים מנומקים וברורים. מכתבי הרבי זצ"ל בעצמו אנו למדים הלכות חשובות בנוגע לפאה, ואין אנו זקוקים לפשקווילים כלשהם.
|
|
בס"ד
עם כל הכבוד...אם אתה נותן יד להכשיר את השרץ ע"י כל מיני ציטוטים לדעתי אתה נבל ברשות התורה.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/12/2014 12:07:10
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 12:11 |
|
| |
חייכנית יקרה, אם גדולי הפוסקים כתבו שזה מותר, אז ממילא זה לא "שרץ" ואין פה מה להכשיר, וממילא זה לא "כל מיני ציטוטים" אלא פסקי הלכה מפורשים. ואם את חושבת שזה "נבל ברשות התורה", אז תפני ישירות לרבנים האלה שכתבו את ה"כל מיני ציטוטים", ותגידי להם שלדעתך הם נבל ברשות התורה (ח"ו..), ואת, הרבנית הדגולה, חולקת עליהם מכל וכל...
ואת לא יכולה להמציא כל מיני תקנונים שלא היו ולא נבראו (שלדברייך "כל רבני חב"ד חתומים עליהם" אבל בתכל'ס אין לך שום תקנון כזה), ועם "כל מיני ציטוטים" מהתקנון הזה, לדחות פסקי הלכה מנומקים.
גם אני יכול להדפיס מחר דף בשם כל רבני חב"ד, לחלק לכולם ולכתוב בתקנון מה שבא לי. מסתמא רוב הרבנים החתומים לא יכחישו כי אין להם זמן לשטויות האלה, וגם אם איזה רב יכחיש, זה בקושי יתפרסם (כמו מה שקרה עם הגרמ"י לפקוביץ), ועם ישראל יקרא ויאמין לכל מילה שכתובה בתקנון הקדוש, ובעוד כמה שנים תהיה מישהי באיזה פורום שתצטט את התקנון שלי ותכתוב שזאת ההלכה הצרופה. ומי שחולק על זה הוא "מטהר את השרץ"... ושוב, גם אני לא בעד פאות עד המותניים. אני בעד אורך סביר ונורמלי, כזה שלא מושך תשומת לב ממרחקים. ורוב הפאות הן כאלה.
תוקן על ידי יאיר18 ב- 02/12/2014 12:22:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 12:27 |
|
| |
בס"ד
אם אני אומרת שכל רבני חב"ד חתמו אני יודעת.אני בת ולא אתה.חילקו אתזה בכנס נשי חב"ד ובבתי ספר וזה נועד גם לנשואות.אתה יכול להתקשר לרב גולכובסקי ולבדוק. אף רב לא התיר פאות ארוכות ולא אסופות אם הן אחרי הכתפיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2014 13:33 |
|
| |
יותר נכון לומר שאף רב לא אסר פאות אחרי הכתפיים, כי אין שום מקור הלכתי לזה. את יכולה להפנות אותי לספר הלכתי מסויים שאסר זאת? בואי נתחיל לאסוף את אלה שאסרו, אח"כ נדון על המשפט המגוחך שלך "אף רב לא התיר..."
הסיבה היחידה שאפשר לאסור בגללה את הפאות הארוכות, זה משיכת תשומת לב / התבלטות. פאה שעוברת את הכתפיים במקצת, היא סטנדרטית לחלוטין.
|
|
|
|
|