|
|
| נשלח ב-3/10/2014 04:06 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | בס"ד
מה קורה? כבר מטפחת לא טוב?
ובנות שהן לאו דווקא אשכנזיות.... מאיפה זה נכנס להן
אומרים לי תנסה,
אבל כל הסיבות למה אני לא רוצה:
1. לדעתי חוסר ביראת שמיים.
2. לשים שיער על שיער? נו באמת זה נקרא כיסוי?
3. לדעתי יותר יפה מטפחת או כובע !!!!
זה נראה מוזר בעיניי שאישה הולכת עם פאה בדיוק כמו שאאני יחליט מחר ביום כיפור לשים פאה על הראש בבית הכנסת במקום כיפה !!! אז נעשה דיל, אם היא במקום מטפחת תשים פאה גם אני במקום כיפה אשים פאה. ושלום על ישראל.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 02/10/2014 23:41:01
אצלי זה היה הפוך, אני רציתי מטפחת, ובעלי רצה פיאה...
בסופו של דבר התפשרנו על גם וגם... הלכתי כמה חודשים עם מטפחת, ואז התחלתי להרגיש מכוערת... והיום יש לי כבר 3 פיאות (עם שאיפה חולנית לעוד)....
עכשיו למה פיאה?
-לעיניין של יראת שמיים אני לא אכנס איתך... כי זה לא המקום שלי, אתה כבעל תחליט מה הרמה הרוחנית שאתה רוצה באישה שלך.
-וגם, לי אישית היה שיער מאוד יפה כשהיתי רווקה ארוך וחלק, והיה לי מאוד קשה להיפד ממנו...
אז המעבר למטפחת ממש קשה ולי אישית זה מאוד עוזר שאני יכולה להחליף את היופי שלי בפיאה. (ואני מניחה שעוד נשים חושבות ככה).
-בנוסף, המון אנשים חושבים שפיאה זה מראה יותר ייצוגי, ומטפחת זה יכנע. (אני לא חושבת ככה, אני רק מביאה דיעה).
-והדבר הכי חשוב- החיוב הוא על כיסוי השיער של האישה, באותה מידה אפשר לכסות עם סמרטוט, שקית ניילון כהה, מטפחת, מטאטא או פיאה.
אין שום משמעות למה מכסה את השיער כל עוד הוא מכוסה, אבל בתוך זה יש מוסכמות... ללכת עם שקית ניילון על הראש זה לא מכובד, אז אנשים בחרו בכיסויי הראש המקובלים כיום.
יופי- זה כבר עיניין שלטעם ריח...
ואורך- זה כבר עיניין של צניעות אישית ומוסכמות.
מה שצנוע במקום אחד ייחשב ללא צנוע במקום אחר...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
|
|
מה הקשר בין סמרטוט על הראש ולהראות יותר מכובד, לבין לשים שיער על שיער כיסוי יבחינו חלילה שיש לך כיסוי...
זה לא שזה יותר יפה. זה צביעות! זה כמו שאישה תכסה את הגוף שלה עם בגד גוף... נו באמת...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 10:49 |
|
| |
ולעצם העניין בסוגיית הפאה אין הכרעה מוחלטת כיסוי או פאה יש פוסקים כדוגמת הרב עובדיה זצל שפסק איסור גמור לבני ספרד על חבישת פאה לעומתו הרב משאש והרב בן ציון אבא שאול שהיו חברותות של הרב עובדיה התירו מלכתחילה לבני ספרד גם זה לגבי הספרדים לבני אשכנז ידוע שחלק גדול מהפוסקים כדוגמת האיגרות משה ר משה פיינשטיין האדמור מחבד זצל ומרן הרב אלישיב אמרו שהכיסוי המועדף הוא בדווקא הפאה ולא המטפחת כי בפאה יותר שכיח לכסות את כל השערות וחולקים באופן מוחלט על דעתו של הרב עובדיה שהתיר לגלות שער בשיעור שתי אצבעות אמנם הם מסייגים דבריהם ואומרים שאם ישנה מציאות לחבישת מטפחת שתכסה את כל השער כל הזמן אזי מטפחת עדיפה אחרי כל זה אין שום היתר בשום מקום לחלק גדול מהפאות שמסתובבות בציבור שעליהם וודאי שאין היתר משום אחד ולספרדי זה ממש לא מתחלק לספרדים ואשכנזים ממש לא יש גם ספרדיות וגם ליטאיות וגם חסידות שהם שומרות על גדרי ההלכה בין במטפחת ובין בפאה כל אחת לפי רבותיה ויש גם כאלו מכל החוגים שבאמת חסר ביארת שמיים שלהם והולכות עם פאות פרוצות ונראות בהן כמו בנות הפקר אין לכאן או לכאן ולשמח הדעה הזאת שפאה שווה לחוסר ביראת שמיים היא קשקוש יש נשים עם פאות {לפי ההלכה} שיש להן יראת שמיים מהרבה צמדיקות במרכאות עם מטפחת
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 10:55 |
|
| |
שמח - כמו בכל נושא בציבור שלנו.... יש השקפה ...מאיזו סביבה חרדית הבחורה הגיעה. בחורה ספרדית שרוצה לשים פאה הייתי מבינה את זה מיד שלמדה בסמינר ליטאי... (זה לא אומר שהיא משוכנזת! ) אתה צריך לעשות את החשבון שלך ... האם זה סגנון שמתאים לך... הפאה זה רק נקודה קטנה מההשקפה שלה בחיים... להתחיל לשכנע? ... ממש לא ממומלץ להתחיל כך את החיים(זה מאד תלוי בכמה ההשקפה והדרך חיים שלה בנויה בשביל להצליח לשכנע...).. בדכ החברות שלי הספרדיות מהבתים החזקים ... אפילו לא הזכירו פאה. אתה צריך לחפש את הסיגנון הזה מכתחילה.....בשביל מה לך להכנס לדיון הזה ...אם אתה ככ לא מסכים עם הדרך הזו? מותר לך להוריד את ההצעות זה כמו שיציעו לך בחורה יותר גבוהה ממך.... ותוריד.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 11:47 |
|
| |
תתחתן עם אחת שרוצה מטפחת וזהו. אבל בבקשה בבקשה על תטיף לאחרים, בסופו של דבר לכולם שמור מקום בגיהנום שלו 
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 13:38 |
|
| |
יש משהו שאני לא מבינה. נטיית הלב שלי זה דווקא למטפחת, זה נראה לי יותר יפה וטבעי ונוח. עם זאת אני לוקחת בחשבון שהניסיון עוד יבוא ואני לא רוצה להצטער מהמצווה ויכול להיות שהפאה תהיה לי לעזר. הרבה רבנים חשובים וגדולים התירו פאה, הרבי מלובביץ אפילו הורה ללכת דווקא עם פאה ועל כן זה נראה לי עזות וזלזןל מצד אדם פשוט לצאת נחרצות ולטעון שההיתר לא כשר ומכשיל. ומדובר על פאה כעיקרון לא האורך והנפח. עם זאת א י יכולה להבין איך זה יפריע לספרדי שפוגש ספרדיות כשאין כמעט אף רב ספרדי שיתיר את זה. בעיניי הבעיה יכולה להיות במקרה הספציפי של ספרדייה שרוצה פאה למרות הכל ולא עם הפרה עצמה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 14:23 |
|
| |
יש הרבה פוסקים שמתירים פיאה צנועה, ויש הרבה פוסקים שאוסרים פיאה, וכל אחת תלך לפי הרב שלה. גם אצל עידות המזרח יש רבנים שמתירים פיאה צנועה, כמו מרן הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2014 15:28 |
|
| |
אני עדיין לא מצליחה להבין למה כיסוי הראש של האישה (בין פאה ובין מטפחת) צריך להיות אישיו לגבר. זה כמו שהוא יגיד לה איזה חצאית ללבוש, זה פריט צניעות וזה פריט צניעות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2014 20:09 |
|
| |
| כיפהאדומה1 כתב: |  | שמח -
כמו בכל נושא בציבור שלנו....
יש השקפה ...מאיזו סביבה חרדית הבחורה הגיעה.
בחורה ספרדית שרוצה לשים פאה הייתי מבינה את זה מיד שלמדה בסמינר ליטאי... (זה לא אומר שהיא משוכנזת! )
אתה צריך לעשות את החשבון שלך ... האם זה סגנון שמתאים לך...
הפאה זה רק נקודה קטנה מההשקפה שלה בחיים...
להתחיל לשכנע? ... ממש לא ממומלץ להתחיל כך את החיים(זה מאד תלוי בכמה ההשקפה והדרך חיים שלה בנויה בשביל להצליח לשכנע...)..
בדכ החברות שלי הספרדיות מהבתים החזקים ... אפילו לא הזכירו פאה. אתה צריך לחפש את הסיגנון הזה מכתחילה.....בשביל מה לך להכנס לדיון הזה ...אם אתה ככ לא מסכים עם הדרך הזו?
מותר לך להוריד את ההצעות זה כמו שיציעו לך בחורה יותר גבוהה ממך.... ותוריד..
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
מה זה עוד אומר על ההשקפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2014 20:26 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אני עדיין לא מצליחה להבין למה כיסוי הראש של האישה (בין פאה ובין מטפחת) צריך להיות אישיו לגבר.
זה כמו שהוא יגיד לה איזה חצאית ללבוש, זה פריט צניעות וזה פריט צניעות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אז שיהיה, חצאית.
אני מאמין שגם אם בעלך היה לובש משהו שלא מוצא חן בעיניך היית מעירה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2014 20:42 |
|
| |
| פווווווווו כתבה: |  |
אני עדיין לא מצליחה להבין למה כיסוי הראש של האישה (בין פאה ובין מטפחת) צריך להיות אישיו לגבר. זה כמו שהוא יגיד לה איזה חצאית ללבוש, זה פריט צניעות וזה פריט צניעות.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:21 |
|
| |
| ה_ספרדי כתב: |  |
| Fake_smile כתב: |  | בס"ד
מה קורה? כבר מטפחת לא טוב?
ובנות שהן לאו דווקא אשכנזיות.... מאיפה זה נכנס להן
אומרים לי תנסה,
אבל כל הסיבות למה אני לא רוצה:
1. לדעתי חוסר ביראת שמיים.
2. לשים שיער על שיער? נו באמת זה נקרא כיסוי?
3. לדעתי יותר יפה מטפחת או כובע !!!!
זה נראה מוזר בעיניי שאישה הולכת עם פאה בדיוק כמו שאאני יחליט מחר ביום כיפור לשים פאה על הראש בבית הכנסת במקום כיפה !!! אז נעשה דיל, אם היא במקום מטפחת תשים פאה גם אני במקום כיפה אשים פאה. ושלום על ישראל.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 02/10/2014 23:41:01
אצלי זה היה הפוך, אני רציתי מטפחת, ובעלי רצה פיאה... בסופו של דבר התפשרנו על גם וגם... הלכתי כמה חודשים עם מטפחת, ואז התחלתי להרגיש מכוערת... והיום יש לי כבר 3 פיאות (עם שאיפה חולנית לעוד)....
עכשיו למה פיאה? -לעיניין של יראת שמיים אני לא אכנס איתך... כי זה לא המקום שלי, אתה כבעל תחליט מה הרמה הרוחנית שאתה רוצה באישה שלך. -וגם, לי אישית היה שיער מאוד יפה כשהיתי רווקה ארוך וחלק, והיה לי מאוד קשה להיפד ממנו... אז המעבר למטפחת ממש קשה ולי אישית זה מאוד עוזר שאני יכולה להחליף את היופי שלי בפיאה. (ואני מניחה שעוד נשים חושבות ככה). -בנוסף, המון אנשים חושבים שפיאה זה מראה יותר ייצוגי, ומטפחת זה יכנע. (אני לא חושבת ככה, אני רק מביאה דיעה). -והדבר הכי חשוב- החיוב הוא על כיסוי השיער של האישה, באותה מידה אפשר לכסות עם סמרטוט, שקית ניילון כהה, מטפחת, מטאטא או פיאה. אין שום משמעות למה מכסה את השיער כל עוד הוא מכוסה, אבל בתוך זה יש מוסכמות... ללכת עם שקית ניילון על הראש זה לא מכובד, אז אנשים בחרו בכיסויי הראש המקובלים כיום.
יופי- זה כבר עיניין שלטעם ריח... ואורך- זה כבר עיניין של צניעות אישית ומוסכמות. מה שצנוע במקום אחד ייחשב ללא צנוע במקום אחר...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
|
|
אין שום משמעות למה שמכסה את השיער? אז לפי דברייך כל דבר שנכלל בגדר של 'כיסוי ראש' מקיימים בו את המצוה?!
בלי להיכנס לנידון ההלכתי ששם כידוע כמעט ואין אחד שמתיר את הפיאות, (וגם מי שמתיר, האם אפשר לסמוך עליהם מול כל אלו הרבים שאוסרים? ואם נאמר שכן, על איזה אורך של פיאה הם התירו? ומה היו אומרים על הפיאות של היום? ככה שה'היתר' הוא אפסי) אני חושב שמתוך הגיון פשוט זה יהיה אסור כי זה פשוט כמו שיער. כל בר דעת שאם הקב"ה ציווה ללכת עם כיסוי ראש משמע שרוצים להסתיר פה משהו... אז מה הועילה בתקנתה הפיאה?
פשוט בגלל שפשה הנגע אז רבים מקילים בזה... אבל תאכלס, מה זה שונה מללכת עם בגדים צמודים למשל? ברור שעצם האיסור הוא בגלל שבגד צמוד מבליט את הגוף, אבל רגע מה, בוא נאמר שגם בגד צמוד סוף כל סוף מכסה.... ולכאורה מותר?... ואני יכול לתת עוד הרבה דוגמאות ובלי לעשות הרהורים לאף אחד... כמו למשל אשה שתלך עם חולצה או חצאית שמצויירים עליה חלקי גוף ... אותו עיקרון כמו בגד צמוד, אותו עיקרון כמו פיאה. הסתרת דבר קיים וגילית דבר אחד. |
|
כתוב בספר עוז והדר לבושה, של הרב פאלק, יש לספר הסכמות מגדולי הדור זצ"ל ושליט"א. וכך כתב ; הרבה רבנים אוסרים פיאה, הרבה רבנים מתירים פיאה, ואפשר לנהוג כדעת המתירים. אתה מצטט דיעות שאולי יש רבנים שאומרים כן, הרבה רבנים פוסקים אחרת, וכנ"ל. אם תפסוק לפי ההגיון שלך, ולפי ההגיון שמופיע בפוסטרים על גבי לוחות המודעות, תוכל לסלף את כל התורה כולה, לפי הסברה שלך שצניעות זה איך שאתה מבין את זה, אז היה מקום לאסור לנשים לצאת בכלל מהבית כי זה לא צנוע, ובמיוחד לנשים צעירות ויפות.. היה מקום גם לצוות על הנשים לכסות את פניהן מתי שהן יוצאות לרחוב.. אלא שלא אתה קובע, ולא כותבי הפוסטרים ברחובות קובעים מה אסור ומה מותר. גם אצל הרבנים הספרדים יש שמתירים פיאה, כמו מרן הרב בן ציון אבא שאול, ועוד. (נדמה לי שגם מרן הרב משאש התיר) אתה הולך כפי הרבנים האוסרים ?.. אשריך ! רק אל תהפוך את כל הנשים הצדיקות שחובשות פיאה צנועה לנשים עם פחות יראת שמיים. להוציא שם רע זה וודאי איסור תורה חמור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:29 |
|
| |
אף רב ספרדי לא יכול להתיר פאה נגד מנהג המדינה.
ואם מאן דהו "התיר" זה רק במקרים מיוחדים וכשזה בתוך הבית או בתוך החצר הפרטית. זה כל ה"מתירים" הספרדים. אז חותכים קטעים שהם כתבו או מזייפים ומפרסמים בשמם כאילו זה בכל מקום. אז מספיק לפרסם לוקשים.
אצל הספרדים לא היה דבר כזה בארצותם, וממילה לא גם אצל הנכדים שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:48 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  |
אף רב ספרדי לא יכול להתיר פאה נגד מנהג המדינה.
ואם מאן דהו "התיר" זה רק במקרים מיוחדים וכשזה בתוך הבית או בתוך החצר הפרטית. זה כל ה"מתירים" הספרדים. אז חותכים קטעים שהם כתבו או מזייפים ומפרסמים בשמם כאילו זה בכל מקום. אז מספיק לפרסם לוקשים.
אצל הספרדים לא היה דבר כזה בארצותם, וממילה לא גם אצל הנכדים שלהם. |
|
למה נראה לך שהמתירים פיאה חותכים קטעים וממציאים המצאות ?... תמיד יתכן שהיה מנהג המדינה להחמיר, ולמעשה פיאה צנועה מותרת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 22:57 |
|
| |
שאלות ותשובות של הרב בן ציון מוצפי
שאלה - 60009
לכבוד הרב מוצפי שליט''א
האם הרב בן ציון אבא שאול ז"ל פסק לתלמידים שלו שנשותהים תלכנה עם פאה?
תשובה
חס ושלום, פעמים רבות אין ספור שמעתי מפיו שהדבר אסור לחלוטין, והיה מעשה עם בחור שסבל מאוד בשידוכין והוא הורה לו לבטל שידוך של אחת שביקשה פיאה, ואני הייתי נוכח בדבר.
__
עד כאן
אז מספיק לשקר\ לסלף\ להבין עקום\לא להבין בכלל מה שהוא כתב באור לציון.
לך תראה שכל הרשעים שמנסים לסלף תעשה בחיפוש בגוגל
הם כותבים שהוא מתיר.
בסוף הם כתובים בדרך סילוף ורשעות ורמאות בלי להביא את הדברים מתוך תקווה שאנשים לא יסתכלו, כך הם כותבים כמו פה ובעוד מקומות:
"עיין בשו"ת אור לציון חלק ב' פרק מ"ה הלכה ט"ז, שם התיר במפורש".
נו סקרן אותי מאוד אז פתחתי, ומה הוא כותב שם, תראה בעצמך:
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=19979&st=&pgnum=309&hilite=
סעיף טז. מותר לקרוא דברים שבקדושה כנגד אשה הלבושה פאה נכרית
זה כל הרעש והצילצולים
לכן אני אומר שרשעים מרושעים כל אותם אלו משקרים בדברי הרב !!!
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 11/10/2014 23:10:31
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2014 23:55 |
|
| |
לא דיברנו על הבית.
זה ידוע שהתירו (גם בלי כיסוי בכלל) כשזה בבית ורק לפני בעלה.
וזה בעיקר למי שקשה.
אך ברור שמוסרית זה לא חלק ולא מהודר בכלל להתרגל ללכת כך בבית ומי שיכולה טוב שתקפיד להיות מכוסה היטב גם בביתה כמו שכתוב בזוהר הקדוש על קימחית.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 11/10/2014 23:55:47
|
|
|
|
|