|
|
| נשלח ב-12/10/2014 12:39 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  |
לא דיברנו על הבית.
זה ידוע שהתירו (גם בלי כיסוי בכלל) כשזה בבית ורק לפני בעלה.
וזה בעיקר למי שקשה. אך ברור שמוסרית זה לא חלק ולא מהודר בכלל להתרגל ללכת כך בבית ומי שיכולה טוב שתקפיד להיות מכוסה היטב גם בביתה כמו שכתוב בזוהר הקדוש על קימחית.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 11/10/2014 23:55:47 |
|
בפשטות, לאישה, אין שום בעיה הלכתית/מוסרית שתלך בביתה ללא כיסוי ראש, לא פוסקים הלכה לפי ספר הזוהר. אמנם יש עניין, ואולי אפילו מנהג שאישה תלך בביתה בכיסוי ראש, ולמעשה יש לשאול רב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 12:49 |
|
| |
אין הבנת הנקרא?
איפה ראית שספקתי הלכה לפי הזוהר?
הלכתית אמרתי שיתכן שאין בעיה אך מוסרית כן יש בעיה ועל זה הבאתי את הזוהר. |
|
הגע בעצמך ! האיסור שהמצאתך שלא - - - - מוסרי- - - - - לאישה לשהות בביתה ללא כיסוי ראש, מקורו מהזוהר, ואין פוסקים הלכה לפי הזוהר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 12:55 |
|
| |
"וזה בעיקר למי שקשה"
לא דיברנו על הבית.
וזה בעיקר למי שקשה. אך ברור שמוסרית זה לא חלק ולא מהודר בכלל להתרגל ללכת כך בבית ומי שיכולה טוב שתקפיד להיות מכוסה היטב גם בביתה כמו שכתוב בזוהר הקדוש על קימחית.
|
. ובכלל הניסוח שלך מעורפל, ומוביל להרגש שחובה לאישה להתהלך בביתה בכיסוי ראש. ולא היא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 12:55 |
|
| |
זה המשפט הכי מטופש ששמעתי בחיים.
אין פוסקים הלכה גם לפי מסילת ישרים. אז סגור את כל ספרי המוסר וזהו.
יראת שמיים לא נמדדת בהלכה גרדה. גם אתה יכול ללכת עם ארבעת המינים הכי פשוטים שיש, בעצם אתה דוגל שלא להדר בשום מצווה כי זה לא הלכה. יאלה נמאס לי לענות על דברי ליצנות.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/10/2014 13:10:35
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 13:10 |
|
| |
זה המשפט הכי מטופש ששמעתי בחיים. אין פוסקים הלכה גם לפי מסילת ישרים. אז סגור את כל ספרי המוסר וזהו.
יראת שמיים לא נמדדת בהלכה גרדה. גם אתה יכול ללכת עם ארבעת המינים הכי פשוטים שיש, בעצם אתה ודגל שלא להדר בשום מצווה כי זה לא הלכה. יאלה נמאס לי לענות על דברי ליצנות. |
|
אין קשר בין יראת שמים להידור מצווה ולחומרות למיניהם. אתה בהחלט יכול להיות צדיק יסוד עולם גם עם אתרוג רגיל. ולא עוד אלא שהיו צדיקים שהקפידו לא להקפיד ולא להחמיר, כי לא פעם יש חומרות שמעצבנות, ואז הרסת את כל העבודת ה' שלך ! וטוב שתדע כל אישה שזה בסדר גמור והיא יכולה להיות צדיקה גמורה אם היא תישן בלי כיסוי ראש, ובמיוחד מפריע לישון בכיסוי ראש.. אני מציע לך לעשות סדר בענייני הלכה ומנהג, וגם לדייק בהתבטאויות שלך. לא כל דבר הוא "לא מוסרי". יש מנהג, יש הידור מצווה, ויש עניינים חשובים בעבודת ה' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 13:20 |
|
| |
סליחה אם הזוהר הקודש שיבח את קימחית שזכתה ל 7 בנים כהנים גדולים בזכות זה שמעולם לא ראו קירות ביתה את שיערות ראשה אז לזוהר לא משעמם ורבי שמעון בר יוחאי הוא לא אחד שאפשר לנפנף, אוקיי. קצת דעת.
ובהודעות שלך אתה פשוט מקרר שאנשים לא יתחזקו בעבודת ה'. זה הכל.
מי שמקפיד לא להחמיר על עצמו אין לו יראת שמיים חד וחלק
וגם הרב עובדיה שהיה מקל על אחרים היה מחמיר על עצמו המון ויותר מזה שבכל מקום הוא כתב "והמחמיר תבוא עליו ברכה" ! וכל הקולות שלו זה רק למי שקשה.
ויותר מזה אספר לך מה שאמר הרב אופיר מלכה החתן של הרב אלבז, שפעם מישהו בא לרב עובדיה עם שאלה הלכתית, והרב עובדיה אסר, אז אותו אחד שאל אותו אבל אתה כתבת שהמקל יש לו על מה שיסמוך?, הרב עובדיה ענה לו, אתה יודע למה אני מתכוון שאני כותב כך? אתה רואה את המעקה הזה? אם אתה עומד ליפול אז לפני שתיפול תתפוס במעקה ! זה הכוונה כשאני כותב המקל יש לו על מה שיסמוך !
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/10/2014 13:29:06
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 13:39 |
|
| |
הזוהר הוא לא ספר הלכה, הזוהר מדריך צדיקים וקדושים, ואני מעיד לך שהיו צדיקים גדולים שלא הקפידו על כל מה שכתוב בזוהר. כל מה שתראה בזוהר או בספרי מוסר זה בא לחזק, זה לא בא לחייב, ואפילו לא לומדים הלכה מקטע שראית בגמרא, ההלכה מתבררת בספרי הלכה בהתחשב בכל מה שנאמר בתורה ובחז"ל. אתה אמור להיות חרד לא לסלף את התורה, ולהתייחס להנהגות מהזוהר כאל משהו שמחייב אותנו, או לזלזל חלילה באנשים שלא נוהגים כפי החומרות שלך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 13:42 |
|
| |
אתה שומע מה אתה אומר ???
מי בא לחייב כשהיא לבד בבית????
אך זה הנהגה טובה וראויה לעשות !!! מה אתה מכניס הלכה כל הזמן.
זה כמו שתלך לאשכול הסמוך של קריאת תהילים ותגיד להם לסגור את האשכול כי זה לא להלכה !!! נו באמת...
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/10/2014 13:50:49
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 13:57 |
|
| |
הנה מי שבא לחייב לאישה ללכת בכיסוי ראש בבית
לא דיברנו על הבית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 14:02 |
|
| |
נכון, כי לא ראוי שלכתחילה אישה תלך בגילוי שיער בבית!
רק באופנים שבעלה מתנגד, או שקשה לה מאוד וכו' אז מקילים לה !
אבל שכל נשות ישראל ילכו פרעות שיער בתוך הבית ?!?!? לכתחילה ?!?!?! זה לא שמענו !!!
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/10/2014 14:03:52
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 14:12 |
|
| |
עד כמה שזכור לי, במשנה נאמר שדת יהודית היא: "יוצאה וראשה פרוע".
משמע שאם היא לא יוצאת אז אין בעיה... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 14:31 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ורק הנשים עומדות בצד וחוככות בראשן (המכוסה בפאה נכרית שעברה גיור אצל דרוקמן) מה עליהן לעשות...  |
|
אז ציטטתי את דברי ה"עוז והדר לבושה" שאפשר להתיר בפיאה צנועה, ויש גם פאת קאסטם שאפשר להתיר. עושה רושם שהספרדיות אמורות להחמיר, ורוב הרבנים הספרדים מחמירים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 14:58 |
|
| |
אגב מתמונות לא פוסקים הלכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 15:07 |
|
| |
אז הנה דעת הרב בן ציון אבא שאול בספרו אור לציון בארוכה.
מותך שאלה שנשאל הרב בן ציון מוצפי
שאלה - 62231
לכבוד הרב מוצפי שליט"א ראיתי שהרב כתב על פאה שהגרב"צ אבא שאול אסר ובספרו אור לציון ח"א סי' יא התיר ושמעתי ממורה שהיא קרובה של הרב אבא שאול ששאלה אותו מה ראוי ללבוש השיב לה פאה
תשובה
דבר העורך :
אין גבול לשקר, אין גבול להטעיה, אין גבול להחטאת הרבים, אין גבול לטפשות.
האור לציון מדבר שם בנשים ששערן היה מקריח, והדביקו שיער שלא תתגנה בפני בעלה, ועליו כיסו ברדיד. ומה שהליץ על אותן שגילו שיער זר הוא דוקא בגרושה ובאלמנה לפירוש החתם סופר , וכמו שכתב בפירוש באור לציון בתחילת דבריו ושנה כן בסיומן. שיש לגרושה ואלמנה דין פנויה שלדעתו אינה חייבת לכסות ברדיד את פיאתה המצומקת שלא תתגנה מחוסר שיער.
מעולם לא כתב הרב שמותר לאשה נשואה לילך בפיאה ברשות הרבים, ובודאי לא בפיאות הפרוצות והשחצניות הללו, וכאן חטאת לאמת, לתורה, ולהרבזצ"ל, ואתה צריך לבקש מחילה מנשמתו הטהורה על כך.
מורנו הרב שליט"א שימש אותו כארבעים שנה מיום היותו בן י"ב שנה למשך שנים ארוכות, והיה איש סודו בענינים רבים. ואתה שמת עצמך שווה ערך אליו וסותר את דבריו, ועשרות רבות של בחורים שביקשו לינשא והבנות הצדיקות מעטות היו לפני 45 שנה, ודרשו פאה, והרב אבא שאול הורה להם לבטל השידוך, ויש עוד עדויות של עשרות תלמידיו שמפני הכבוד לא נפרסמם, על מה שמעידים בשם משפחתו. וכבוד אלקים הסתר דבר.
ומאימתי אשה נאמנת לעדות באיסור דאורייתא, ואתה שמת דבריה שאין להם שחר וסמך, מול דבריו הקדושים של מורנו שליט"א.
לא הייתי מגיב על דבריך, אלמלא חזרת עליהם שלש פעמים, ופן תהיה שתיקה כהודאה, וכמה פעמים הכרזנו שאין לנהל סימפוזיון על הפסקים כאן, כי מי שאינו מקבל שאל יקבל, ואין הרב פנוי להשיב פעמיים לאותה השאלה.
בכבוד הראוי לכל , העורך.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 12/10/2014 15:08:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 15:34 |
|
| |
אז השבתי לך
שבהחלט יתכן שפיאה מותרת לבנות ספרד, למרות המנהג שלהן ללכת בכיסוי ראש ולא עם פיאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|