|
|
| נשלח ב-12/10/2014 15:35 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | אגב מתמונות לא פוסקים הלכות.
לא באתי לפסוק מהתמונה אלא לציין עובדה שחכם בן ציון אשו הלכה עם פאה ומן הסתם על דעתו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 15:52 |
|
| |
לא פסקתי אלא רק הבאתי ראייה לכך שחכם בן ציון לא אסר והתמונה של אשתו מוכיחה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 16:46 |
|
| |
טום תנשום נשימה עמוקה... אתה מכיר את זה שאדם שבטוח בצדקת דרכו לא מתעצבן וצועק...? מה אכפת לך מה אנשים אחרים אומרים? לך יש את הרבנים שלך ולהם יש את שלהם... ראית פעם אשכנזי שמתווכח ומנסה לשכנע את הספרדי ללכת עם פאה?! רק אנשים חסרי ביטחון מנסים להוליך אחרים אחריהם...תמשיך בשלך ותעזוב כבר את הדיון הזה חבל על העצבים שלך!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2014 16:59 |
|
| |
הויכוח פה הוא לא על מה אני עושה ומה נכון בזה אני די בטוח
ולא מעניין אוי מי חושב מה ולמה
אבל ופה האבל הגדול אי אפשר להשלים עם המציאות הזאת שאנשים בעלי אינטרסים מנצלים בעלי תשובה תמימים בדרך כלל ומציירים את אלה שהולכות עם פאות מנוולות ואת הספרדים שהולכים לפי רבותיהם משתכנזים רדודים זה נמאס כבר דיייי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 20:47 |
|
| |
טום888
| טום888 כתב: |  | אני בעד שייצאו נגד האינטרנט כי עצם זה שהדבר רשמית אסור זה מביא לכך שפחות גבולות נחציםאם אני עושה חשבון עם עצמי אז האינטרנט החסום שלי שאין בו כמעט לאיפה להגיע וכל מה שאני נכנס זה לבחדרי וכדומה אז אני די רגוע |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 22:12 |
|
| |
באינטרנט רימון, אתה יכול לבקש שיהיה לך גישה ליוטיוב למשל ?... כלומר, הכל, חוץ מאתרי המיץ של הזבל ?... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 22:27 |
|
| |
תוקן על ידי רציף ב- 13/10/2014 22:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 13:09 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
אתה יכול שיהיה יוטיוב ואתה יכול לגרום שלא יהיה יש כמה רמות בחר לך |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:04 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | | ובנות שהן לאו דווקא אשכנזיות.... מאיפה זה נכנס להן |
| לא הרבה יודעים, אולם מנהג חבישת הפאה החל לפני כחמש מאות שנה, בקהילה הספרדית באיטליה, ורב הקהילה, הגאון הספרדי רבי יהושע בועז, בעל "שלטי הגיבורים", שמוצאו היה מספרד, הוא זה שכתב לראשונה על הנושא, ופתח את הפולמוס ההלכתי למאות פוסקים שבאו אחריו.לאחר מכן התפשט המנהג לארצות אשכנז. נמצא שהאשכנזים העתיקו מהספרדים, ולא להיפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:08 |
|
| |
נוהג חבישת הפאות מוזכר כבר בגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:12 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | | לדעתי חוסר ביראת שמיים |
| אינני מבין, אם הבחורה היא אשכנזיה והולכת לפי מרן החזון איש והגר"ח קניבסקי שלדעתו פאה היא הכיסוי הטוב ביותר, או שהיא ספרדיה והולכת לפי הגר"ש משאש והגרב"צ אבא שאול שלשיטתם עדיף פאה על מטפחת או כובע, אז אין לה יראת שמים?ואם רצונה של הבחורה להיות יפה, ולא להתכער עם מטפחת או כובע. האם זהו חיסרון ביראת שמים? הרי אין אשה אלא ליופי!להלן ציטוטים נבחרים מתוך הספר "עוז והדר לבושה", שקיבל את הסכמות הרבנים המחמירים ביותר:◄ בעמ' 6: "אני מודעת לכתר בת מלך המעטר את ראשי, ולאחריות הבאה אתו. כיום אני לוקחת בחשבון ונזהרת מאד להיראות במיטבי ולגרום הנאה לכל מי שפוגש אותי, בפרט לבעלי". ◄ בעמ' 9: "נשים צריכות להתלבש בצורה נעימה ובטוב טעם... ההלכה מכירה בהחלט בצורך הקיים אצל נשים להתלבש בצורה נעימה ובטוב טעם, ואף מעודדת אותן לכך".◄ בעמ' 105: "מותר לה להיראות נאה בצאתה מביתה, וכך עליה לנהוג, משום שהקב"ה העניק לנשים חן, כדי שתיראנה נחמדות תמיד".◄ בעמ' 226: "כיון שכיסוי הראש ממלא תפקיד כה חשוב, מתאים שסגנונו ישקף את עדינותה הפנימית ורגישויותיה של בת ישראל. לפיכך, עליו להיות פריט לבוש המוסיף חן ואצילות למעמדה המלכותי של האשה היהודיה".◄ בעמ' 252: "במקום לגלוש לקיצוניות זו או אחרת, עליה להקפיד על תסרוקת נעימה למראה, היוצרת רושם מכובד ואפילו נאה. בת ישראל שייכת הרי למשפחת המלוכה, והופעתה צריכה להעיד על כך".◄ בעמ' 319: "שמלה יפה מסיטה את תשומת הלב מהגוף עצמו. לפיכך, טוב וראוי לשמלה שתהא פרחונית ומקושטת בכל צורה שהיא, בתנאי שהיא לא בולטת במיוחד ביופיה ואינה מושכת תשומת לב מופרזת".◄ בעמ' 380: "יש נשים המתלבשות בבגדים קודרים וחדגוניים, וכמעט שאינן מקדישות מחשבה להופעתן. ביניהן יש אפילו כאלה, הנוהגות כך מתוך רגש מוטעה של צניעות וענווה. לדוגמא, לא איכפת להן כיצד נראית הפאה שעל ראשן, והן יוצאות מביתן חבושות פאה לא מסורקת ומוזנחת. בנוסף לכך, הן לובשות שמלות חסרות צורה וצבע, משוללות כל חן. סגנון לבוש כזה גורם תחושת אי נוחות לרוב הנשים, היודעות להעריך טעם טוב ולבוש אסתטי, ולכל הפחות מצפות מאשה שתקפיד על הופעה נאה ונעימה. התלבשות בבגדים קודרים ועלובים אינה מעשה מצער ובלתי חברותי בלבד, בנוסף לכך יש כמה סיבות חיוביות ביותר מדוע נשים ובנות צריכות להקפיד תמיד על הופעה נאה ולבוש נעים לעין". ◄ בעמ' 401: "חינה של בת ישראל וענוותנותה אינם מוסתרים כאשר היא עונדת לגופה תכשיטים בטוב טעם - נהפוך הוא, התכשיטים תורמים לחן, לאצילות ולמראה הטוב בהם התברכו בנות עמנו במידה גדושה".◄ בעמ' 405: "כבר הוסבר במקום אחר כי האשה והנערה צריכה להתלבש בבגדים נאים ולהתקשט בתכשיטים מתאימים, כדי להקרין תדמית נאה ומלאת חן יהודי".◄ בעמ' 413: "כך צריכה להיות גישתה של האשה, עליה להופיע בין אנשים במראה נאה ומלא חן".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:20 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | | לשים שיער על שיער? נו באמת זה נקרא כיסוי? |
| אתה יכול לשאול הרבה שאלות דומות:נו באמת, היתר מכירה זה אמיתי?נו באמת, שעון שבת זה כאילו אני לא מדליק את האור?נו באמת, פרוזבול זה כאילו אני לא משמט כספים?נו באמת, עשינו עירוב אז פתאום מותר לטלטל?נו באמת, אני מתגלח במכונה אז עכשיו זה לא תער?נו באמת, מכירת חמץ לגוי זה לא עבודה בעיניים?וכן הלאה...אלא מה, מכל זה רואים שיש בחז"ל מושג של "הערמה" והכל בסדר, אין שום בעיה הלכתית בזה.אם כן, לכל היותר אפשר לראות זאת גם כהערמה מודרנית, שנועדה להקל מעל ציבור הנשים בימינו אנו, ולהשוות אותן לכל הנשים הרווקות / החילוניות / הגויות וכו' וכו' (בעבר רוב הנשים היו נראות כמוסלמיות ונזירות).כך כתב מרן הגאון רבי שלום משאש, רבה של ירושלים וראש חכמי מרוקו:"אדרבה ראוי להקל בזה לנשים צדקניות לעשות פאה נכרית, ולהשוותן עם שאר נשים שעושין באיסור, והם יעשו בהיתר, ולא יהיו בין הנשים כחוכא ואטלולא. וגם לגבי הבעלים שלהם ראוי לחוש שיהיו נשיהם מלובשות בהיתר לרוח הזמן, ולא בשביל שאני זכר ות"ח הפסדתי שתהיה אשתו פחותה משאר נשים. וגם כדי שלא יבוא לחשוב ולהביט באשה אחרת".ניתן לקרוא את תשובתו כאן באריכות.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:28 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | | זה נראה מוזר בעיניי שאישה הולכת עם פאה בדיוק כמו שאאני יחליט מחר ביום כיפור לשים פאה על הראש בבית הכנסת במקום כיפה !!! אז נעשה דיל, אם היא במקום מטפחת תשים פאה גם אני במקום כיפה אשים פאה. ושלום על ישראל |
| אין קשר בכלל, ואני חושב שאתה בעצמך מבין עד כמה ההשוואה מגוחכת.אין היום גברים שלובשים פאה במקום כיפה, רק בעבר זה היה מצוי והיו מגדולי ישראל שחבשו פאה במקום כיפה כשהיתה סכנה ואסרו ללכת בכיסוי ראש.אבל היום? למה שגבר יחבוש פאה לראשו במקום כיפה קטנה?מאידך, הנשים רוצות להיראות טוב (דמיין את עצמך עם מטפחת או כובע) וזכותן המלאה להיראות כמו הרווקות או כמו שאר עמך ישראל שלא מכסות את הראש.כמו כן, זהו מנהג ישראל מדורי דורות, עד כדי כך שישנם עשרות פוסקים שחייבו לכסות את הראש דוקא בפאה. מה הדמיון לכיפה שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:35 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | | נכון שאצל ספרדים כיסוי יותר טוב אבל עדיין?...אולי היא משוכנזת |
|
ממש לא. ישנם עשרות רבנים ספרדיים שהתירו פאה, עד ימינו אנו. אז למה לקרוא לבחורה "משתכנזת"? זוהי לא מחלוקת בין אשכנזים לספרדים!הרב יצחק רצאבי הסביר יפה את הענין, בספר "מעיל קטן" למהרי"ץ זצ"ל, בהערות לספר הנקראים "שולי המעיל" (סי' ו' הערה רכ"ח):"אם חז"ל אמרו שאין אשה מתקנאת אלא בירך חברתה, בזמננו הן מתקנאות גם בפאת ראשה של חברתן, ואי אפשר לקבוע איסור גמור ומוחלט בדבר, כי חכמי הדור חלוקים בדעותיהם אלו מתירים ואלו אוסרים, ורוב הנשים לא תשמענה לאוסרים אלא אם כן יחליטו כן כולם או רובם ככולם... והרבה פעמים יגרום ענין זה הפרת שלום הבית, כי קשה מאוד להיות שונה מחברותיה ושכנותיה. ואין לדון בזה מצד מנהגי הקהילות, כי בלאו הכי נשתנו כל מנהגי המלבושים וכיוצא בהם. ואין זה מחלוקת בין אשכנזים לספרדים, כי גם מהאשכנזים יש אוסרים, וגם מהספרדים יש מתירים". גם הגה"צ מוהרא"ש שליט"א כתב בחוברת "אשה צנועה":"והנה הנשים הצדקניות עושות תגלחת לגמרי, עד שבכלל אין להן שערות, ויש מביניהן שהולכות רק עם מטפחת. אבל ישנן נשים המתביישות לילך במטפחת על התגלחת, ולהן התירו פאה נכרית. וזה שייך גם לנשים מעדות המזרח, כמובא בשו"ת "שמש ומגן" (חלק ב' אה"ע סי' ט"ו), שהתירו גדולי הספרדים ללכת בפאה. ועדיף לילך בפאה, שלא יראו את השערות, מאשר לחבוש מטפחת שמחליקה על השיער, ולבסוף מתגלות השערות, חס ושלום, וזה כל כך חמור, שגורם עיכוב הגאולה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 18:40 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | | אני יודע שגם אם אני אתן לזה צאנס, אחר כך אני אנדנד לה בלי בסוף שתעבור למטפחת |
| מדבריך נשמע שאתה הולך כמו מרן הגאון רבי עובדיה יוסף זצ"ל.אז לידיעתך הרבה, גם לשיטת הגר"ע אין שום ענין לבטל שידוך בגלל שבחורה רוצה ללבוש פאה, וגם אחר הנישואין יש היתרים במקרים רבים: כשהאשה אינה מוצאת חן בעיני בעלה עם מטפחת, או כשהיא נמצאת בלחץ הסביבה והיא בעצבות מזה, או כשמדובר בחוזרת בתשובה המסכימה לכסות עם פאה. והובאו דבריו בספר "מעין אומר" (שו"ת בקצרה, מפי השואל ששימש אצלו), וכן בקיצור שולחן ערוך "הרב עובדיה" (עמ' תרל"ט):◄ לשאלת השואל, "זוג צעיר, נשואים שנה וחצי, וסיפרה האשה שלובשת מטפחת, אך אפה ארוך, ולא מוצאת חן בעיני בעלה, וללבוש פאה בעלה לא מוכן כי פוסק כרבינו [הגר"ע יוסף, לאסור פאה], ענה הרב זצ"ל: "יכולה ללבוש פאה".◄ לשאלת השואל, "בחור מישיבת "חזון עובדיה" שנשא אשה, ואשתו הולכת כבר שנתיים עם מטפחת, כעת קשה לה והיא בדיכאון מזה. גרים בעיר בני ברק, ויש גם לחץ של המשפחה", ענה הרב זצ"ל: "שתלבש פאה. הרי היא בדיכאון, שלא תשתגע".◄ לשאלת השואל, "בקהילה אחת בחו"ל בה כל הנשים ללא כיסוי ראש, התחזקה אשה אחת והחלה ללכת עם פאה. ואמר לה רב הקהילה, שאם לא תשים מטפחת, כבר עדיף לא כלום. ענה הרב זצ"ל: "ודאי שפאה עדיף מגילוי ראש".◄ לשאלת השואל, "חוזרת בתשובה שהיתה הולכת עם פאה, כעת הולכת עם מטפחת. האם מותר לה לתת את הפאות שלה לאחותה החילונית ללבוש?" ענה הרב זצ"ל: "מותר".◄ כמו כן התיר לבחור ישיבה להתחתן עם בחורה המתעתדת ללבוש פאה, כאשר הבחור הסכים לכך רק אם יתיר לו הגר"ע יוסף בכתב ידו. וכתב לו הגר"ע בכתב ידו שמתיר לו להתחתן עמה, ולוקח עליו את האחריות ללבישת הפאה.
 |
|
|
|
|
|