בית פורומים שידוכי חרדים

כבר 3 פעמים ברציפות מציעים לי בחורה שרוצה פאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2014 15:14 לינק ישיר 

riki_m כתבה:

הרבי גם אמר שלאישה אסור לגלות את שערות ראשה לבעלה, בשום מצב (גם לא בלילה ההוא)

לכן החבדנקיות שמות פאות ארוכות, זה די מובן 

מה הקשר ?
בגלל זה יש חבדניקיות עם פיאה ארוכה ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:16 לינק ישיר 

מה זה משנה מה ולמה העיקר שמותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:16 לינק ישיר 

בס"ד

אמממ שמעתי עלזה וזה באמת תסכל אותי...ואני כן מתכוונת לאוורר את שערי בחדרי ומצדי שבעלי יקפוץ לי...
שישים משקפי שמש אני לא ישנה עם מטפחת כשאני טהורה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 30/11/2014 15:16:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2014 15:17 לינק ישיר 

את יודעת מה הרבי אמר על שער גלוי מול הבעל
שער גלוי אין בריאות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:18 לינק ישיר 

קודם כל כמו שחייכנית כתבה, הרבי מתיר ללכת עם פאות יותר יפות מהשיער (וההיתר די מובן אם במקום אחר יש איסור) דבר שני כן תחשוב על זה אם אישה אסור לה שבעלה יראה את השיער שלה גם במצבים אינטימים אז ברור שהיא תרצה להשים פאה ארוכה ומושכת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2014 15:19 לינק ישיר 

אני בעד שער גלוי ופאה מושכת
אני שייך לעמך ישראל כולם אהובים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:20 לינק ישיר 

טום888 כתב:
את יודעת מה הרבי אמר על שער גלוי מול הבעל
שער גלוי אין בריאות!!!

חחחחחח :P

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2014 15:21 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"דאמממ שמעתי עלזה וזה באמת תסכל אותי...ואני כן מתכוונת לאוורר את שערי בחדרי ומצדי שבעלי יקפוץ לי...שישים משקפי שמש אני לא ישנה עם מטפחת כשאני טהורה

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 30/11/2014 15:16:15

אסור לכן אבל להיות עם מטפחת רק עם פאה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2014 15:29 לינק ישיר 

יש חבדניקיות שמשתמשות בדעת הרבי שפאה זה לכתחילה כדי ללכת עם פאות שהן ההיפך מהצניעות. מן הסתם זה לא מביא בריאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:33 לינק ישיר 

יש הנחיה מהזוהר שאין לאישה נשואה לגלות
את שיערה בכלל, והזוהר מוסיף שמי שמגלה את שיערה זה פוגע בפרנסה.

לא נראה לי שיש מנהג/איסור לאישה לגלות את שיערה
לבעלה, זה לא הגיוני וד"ל.

מכל מקום מדובר ב"איסור" מהזוהר,
וכל מה שכתוב בזוהר ובקבלה לא נתקבל
הלכה למעשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 15:36 לינק ישיר 

ושאישה צריכה לגלח את שיער ראשה, זה נשמע לך מאוד הגיוני?!? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2014 15:45 לינק ישיר 

riki_m כתבה:

ושאישה צריכה לגלח את שיער ראשה, זה נשמע לך מאוד הגיוני?!? 

ולשים כיסוי ראש /בבית, נשמע לך הגיוני ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 30/11/2014 15:50:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 17:14 לינק ישיר 

רציף כתב:
אז תלמד משהו חדש ;
שקורה והפוסקים אמנם מכריעים שאפשר
להקל כדיעה אחת,
ומאידך, יש להחמיר היכן שאפשר כדיעה
הנוגדת.
וכל זאת מפני שאין בכוחינו להכריע

אם הפוסקים הכריעו, אין שום בעיה.

בדברי לעיל הוכחתי שרוב הפוסקים הכריעו להתיר ללא שום הסתייגות או חשש לדעת המתירים. הרב פלאק מציג דעות בודדות של פוסקי הלכה, כביכול כולם מסכימים לזה ומצריכים שהפאה תהיה ניכרת, ואין זה נכון כלל. וכמו שכתב עליו הגר"י הנקין: "סמך על מקצת גדולים לאסור על כל העולם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 17:18 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

אין כמו פאה...גם יפה גם מוסיפה בשלום בית...והכי חשוב...הכי מהודרת שיש(=.(לפי דעת הרבי)

נכון מאוד. להלן לקט קצר מדברי הרבי מליובאוויטש זצ"ל...

"לא להסתפק בכובע ומטפחת"

"בעצם הענין דלבישת פאה נכרית, ולא להסתפק בכובע ומטפחת, מבואר ההכרח בזה בכמה מקומות. והרי רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול, וכהפסק דין בשו"ע או"ח סי' ע"ה" (אגרות קודש להרה"ק מליובאוויטש זצ"ל, חלק י"ט, איגרת ז'תכ"ה).

כל הנשים, ללא יוצא מן הכלל, צריכות ללבוש פאה

"מבלי להיכנס לסיבות שמנעו עד עתה את ההנהגה של דברים מסויימים בבתי אנ"ש, בלבושים ובחינוך הבנים, רצוני להדגיש לכן שוב, שמהיום ואילך על כולן, ללא יוצא מן הכלל, להתאחד עם נשות אנ"ש הלובשות פאה" (אגרות קודש חלק י', איגרת ב'תתק"ע. מאידיש: "אגרות קודש מתורגמות" חלק ב'. הובא גם בליקוטי שיחות חלק כ"ג עמ' שמ"ט. איגרת זו נשלחה לכמה ארגוני נשים).

לשכנע את חברותיה ללבוש פאה

"במענה למכתבה מד' תצוה בנוגע לפאה, בו כותבת שאינה מבינה בדיוק מה הכוונה בזה, ענין הפאה הוא, שהשערות תהיינה מכוסות לגמרי, ובמילא אם מכסים רק חלק, אין זה כפי שהכוונה בזה היא. גם היתה צריכה להשתדל שגם אחרות יעשו כן, ולבאר להן שזוהי הדרך וסגולה לבריאות, פרנסה ונחת אמיתי מהילדים, והשי"ת יעזור לבשר בשורות בזה" (אגרות קודש חלק ח', איגרת ב'תס"ג. מאידיש: "אגרות קודש מתורגמות" חלק ב').

גם אם מישהי תבטיח לכסות היטב עם מטפחת, יש להורות לה ללבוש פאה

"ובפרט שכאמור זהו נוגע לרבים, שאפילו אם פלונית אומרת שבהנוגע אליה אין נפקא מינה באיזה אופן תכסה ראשה, כיון שבכל אופן יהיה הכיסוי כדבעי, מובן שאינה יכולה להבטיח בהנוגע לאחרות" (אגרות קודש חלק ט"ו, איגרת ה'תקי"ג).

להדר וללכת עם פאה, גם אם האמא הלכה עם מטפחת

"יש מקום לומר שמי שהוא יטעון על דבר הנהגת האמהות שלאו דוקא בפאה. אבל כבר מילתי אמורה, שהרי זה מברכות עקבתא דמשיחא, אשר בת קמה באמה להוסיף עליה בשמירת התורה והמצוה" (שם).

יש לבחור את הפאה היפה ביותר

"ובפרט בזמננו, שאפשר להשיג פאה נכרית בכל הצבעים, והיא נראית יפה עוד יותר מהשיער שלה עצמה, תתבונן האישה בעצמה (ואין צורך לשם כך בהתבוננות גדולה של שעה או מחצית השעה) מהי הסיבה האמיתית לכך שהיא אינה רוצה לחבוש פאה נכרית אלא מטפחת..." (תורת מנחם חלק י"ב עמ' קפ"ח, שיחת ר"ח אלול תשי"ד. שיחה זו הובאה גם בספר "ליקוטי שיחות" חלק י"ג עמ' קפ"ח ואילך).

"את הדברים דלהלן שמעתי בטלפון מפי הגברת זלדה נעמעס [ז"ל, אשת חינוך ידועה מחסידי חב"ד] מברוקלין ניו יורק. "כשהגענו לארה"ב מאירופה בשנת תשי"ח לאחר נישואינו, נכנסנו אל הרבי ליחידות. אני לבשתי כובע וחצי פאה, ולא ראו לי אף שערה אחת משערותי. במהלך היחידות וכו' אמר הרבי: "צריך ללבוש פאה"! אני עדיין לא קלטתי אז מה זה "רבי" ונסיתי להתווכח, ואמרתי: "כל השערות שלי מכוסות, והשערות שרואים זה חצי פאה". והרבי ענה: אבל צריך ללבוש פאה! חצי פאה זה כמו חצי בריאות". והמשיך: "עבור לבישת פאה מובטח בריאות, פרנסה ונחת מהילדים ומהנכדים... ומה עוד את רוצה"? עניתי לרבי: "זה מספיק". ואז אמר הרבי: "תמצאי כאן מישהי שהיא מבינה בזה, והיא תלך איתך לקנות פאה יפה, שמי שתראה את זה תרצה גם היא ללבוש פאה". ובפנותו לבעלי אמר הרבי: "לך לרב חדקוב, הוא ילווה לך כסף לפאה יפה עבור אשתך". כמובן שאחרי ברכות כאלו, אין אני יוצאת מפתח ביתי עם מטפחת. אפילו כשאני יורדת להוציא את הזבל החוצה, גם אז אני לובשת את הפאה" (לקט שכחת הפאה, ס"ג).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2014 17:26 לינק ישיר 

riki_m כתב:
בדיוק בשבת שמעתי סיפור על אחת (חברה של אימא שלי בקיצור) שהייתי לובשת מטפחת ועברה לפיאה והיא טענה שזה בשביל שלום בית והרבנית אמרה לה אז זה לא שלום בית זה שלום לבית ואחרי הפאה זה היה חצאיות קצריות והיום היא חילוניה גרושה

אינני יודע עד כמה אפשר ללמוד ממקרה ספציפי, כי כל מקרה לגופו, וסיפורים יש לרוב, אך דבר אחד אפשר ללמוד מכאן בוודאי - כשהרבנית אמרה לה שהפאה זה "פריצות", ובגלל זה היא תתגרש, וכו' וכו' (אוי לאותה "רבנית"), היא בעצם גרמה לה להרגיש פרוצה, ולאחר מכן אותה אשה אמרה לעצמה "אם כבר אז כבר", קנתה חצאיות קצרות והפכה לחילוניה.

אבל אם הרבנית היתה אומרת לה "אשרייך שהחלטת להדר בכיסוי השיער, עכשיו גם תהיי יפה לבעלך וגם תכסי את השערות בהידור", מסתמא השלב הבא היה להאריך את החצאיות הקצרות וכו' וכו'....

לעצם הענין, ברור ופשוט שהרבה בעיות בשלום בית היו נפתרות אם הבעל היה מסכים לאשתו ללבוש פאה, ויש גם מקרים הפוכים - שהאשה קראה עלון תעמולתי כלשהו והחליטה "להתחזק" ולכסות במטפחת, והבעל מצידו לא מסכים, והיא לא מוצאת חן בעיניו, הוא מסתכל על אחרות וכו'.

המון שאלות בסגנון הזה הגיעו לגר"ע יוסף זצ"ל, והנה אחת מהן: "זוג צעיר, נשואים שנה וחצי, וסיפרה האשה שלובשת מטפחת, אך אפה ארוך, ולא מוצאת חן בעיני בעלה, וללבוש פאה בעלה לא מוכן כי פוסק כרבינו [הגר"ע יוסף, לאסור פאה], ענה הרב זצ"ל: "יכולה ללבוש פאה" (ספר מעיין אומר). למזלם, הם לא הכירו את אותה "רבנית".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כבר 3 פעמים ברציפות מציעים לי בחורה שרוצה פאה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext