|
|
| נשלח ב-17/10/2014 00:36 |
|
| |
מדהים. מרגש. סוחף.
מילכהה, זה סוג אחר של התחברות לנפש. כך זה לפחות נראה לי. יש רגש, הבנה, הזדהות, ויש פסיכולוגיה, זה לא תמיד הולך ביחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2014 00:38 |
|
| |
מסכימה איתך שהתחום רחב אבל הבנה כל כך דקה בנפש האדם כמו של כוזרית? לא מבינה איך לא מתחברת לתחום זה הולך ביחד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2014 00:52 |
|
| |
הי...
תודה לכן!!!
מילכה, אני לא יודעת כמה אני מבינה בנפש... אבל אני חושבת שאני רואה את האדם. ואז כשנכנסת לשם מחלת נפש, האדם שבו משתבש. והוא כל כך רוצה להיות אדם. אבל משהו משתלט לו על האדם. וזה מפחיד אותי. ואני לא יודעת להכיל את זה.
אני פשוט נרתעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2014 02:20 |
|
| |
הבנתי אותך מאוד רק שטיפול במחלת נפש זה תחום הפסיכיאטריה וזה אני יכולה להבין שמרתיעה אותך טיפול במצוקות נפש זה פסיכולוגיה וזה נראה לי מתאים לך לפי ההבנה שלך באדם
קראת פעם את הספר הנערים מביתן 3?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2014 13:37 |
|
| |
לא קראתי את הספר. מבינה שהפסדתי..
ואת צודקת. אני באמת נרתעת מהתחום הפסיכאטרי ולא הפסיכולוגי.
בית המחסה של אלר ומילכה עסק יותר במקרים פסיכיאטרים על פי התרשמותי..
לכן הבעתי רתיעה..
שה' לא ינסה אותנו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2014 13:56 |
|
| |
הספר הנערים מביתן 3 נכתב ע"י חיה הרצברג ספר ישן מאוד אולי הראשון שלה והוא מדבר על כפר החלמה זמני לפגועי נפש מרתק ממש לדעתי ומקרב את הנושא בצורה נעימה ומובנת מומלץ ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:44 |
|
| |
סתם שתראו במה אני עסוקה...
שונות לומדים אסטרטגיות הלמידה, וכן גם היכולות, משתנים מלומד אחד לשני. לכל לומד יש סגנון למידה משלו- הדרך בה הוא קולט ידע, מעבד אותו, ומארגן אותו בראש בהתאם ליכלותיו ולכישוריו. ישנם גורמים רבים המשפיעים על סגנון הלמידה של הלומד (גורמים סביבתיים, אישיותיים, קוגנטיביים, ועוד). עובדה זו תגרום לאנשים שונים לפרש את אותו מידע בצורה שונה. על פי מחקרו של גרדנר, ישנן 7 אינטלגנציות המצויות אצל כל לומד ברמות המשתנות מאחד לשני- מה שמייצר את השונות בדרכי הלמידה. 7 האינטלגנציות הן- אינטליגנציה מילולית, לוגית-מתמטית, מרחבית, גופנית, מוסיקלית, בין אישית ותוך אישית. לומד שאצלו האינטליגנציה המרחבית-חזותית חזקה יותר, יפנים את החומר בעיקר על ידי גרפים, מפות, דגמים וכד'. לעומתו, הלומד בעל האינטליגנציה המוסיקלית ילמד טוב יותר על ידי שיר שיחובר על החומר הנלמד. יש לומדים שיעדיפו ללמוד עם חברים, קבוצות למידה וכד'- הם בעלי האינטליגנציה הבין אישית, בשונה מאלו המתאפיינים באינטליגנציה תוך אישית- שיעדיפו למידה עצמאית. גם הסיבות המניעות ללמידה שונות מלומד אחד לשני. יש שיעדיפו ללמוד נושאים תיאורתיים, ויש שלא יצליחו להפנים את החומר אם לא מדובר בחומר מעשי, הנחוץ להם לחיי היום יום. חשוב שמורה יהיה מודע לעובדה שקיימת שונות בין לומדים, ויבחן את סגנונות הלמידה המצויים בכיתתו. אם המורה לא מודע לכך, הוא יתעלם מסגנונות הלמידה של חלק מתלמידיו, והם יתקשו למצוא את עצמם בכיתה ולהבין את הנלמד. נניח שסגנון הלמידה של המורה היא למידה בקבוצות, והוא סובר שזוהי דרך הלימוד המועילה יותר, ולכן בכל שיעור הוא יחלק את הכיתה לקבוצות למידה. במקרה כזה, התלמידים האוטודידקטים יתקשו לשתף פעולה. מכאן יכולים לנבוע כמה מצבים- או שתלמידים אלו ילמדו את החומר בעצמם, בלי להתחשב בהוראתו של המורה ויספגו גערות ועונשים, או שהם לא ילמדו את החומר. כך גם אם המורה, על מנת לגרום להפנמת החומר, יסתפק בלימוד שיר קליט על התוכן הנלמד. בתלמידים בעלי התפיסה החזותית לא יבינו ולא יזכרו את הנלמד בשיעור. על כן, המורה צריך להיות מודע לשונות בין תלמידיו, ולספק מענה לכמה שיותר סגנונות למידה. כמו כן, על המורה להיות מודע גם לסיבות השונות המביאות למוטיבציה ללמידה, כך שיוכל לקרב את החומר לעולמו של התלמיד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:47 |
|
| |
ואאאאו מרתק ;-) אז זה מה שאת עושה בשעות הפנאי שלך??? החזקתי מעמד רק 3 שורות...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:49 |
|
| |
אני שורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:54 |
|
| |
הההההההה תיקון טעות- זה מה שאני עושה בזמן הלא פנוי שלי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:55 |
|
| |
יקוואל נשמע מעניין במיוחד!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 00:06 |
|
| |
זוועההההההה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 08:12 |
|
| |
| כוזרית כתבה: |  | עשר דקות מעכשיו (1)....
אז אני מתחילה...
הוא לא הצליח למצוא סיסמא מקורית ונאלץ להשתמש במשפט הנדוש: "צה"ל - ארגון הטרור המוסרי ביותר בעולם". התוצאה דווקא מצאה חן בעיניו. הכתב היה חד וברור. גם האיור שהוסיף בפינה השמאלית למעלה הצליח לא רע. בין נבלע בתוך קהל של מאתיים ושמונה אידיאליסטים מפגינים, מאוכזב לגלות כי איש לא שם לב אליו ואל השלט המושקע שבידיו. איש לא, נער כן. הוא נראה כבן גילו ובעיניו אותה אש. אידאליסט. רק מהצד השני. הוא אחז בידו שלט מושקע לא פחות. "תנו לצה"ל לנצח" זעקו המילים. רגע התמודדו מבטיהם. לאחר רגע ההתמודדות הייתה קרובה יותר, פיזית. חבריו נזעקו לעזרתו. לובשי החולצות הכתומות, שנראה היה כאילו לא הסירו אותן עוד מאז ההתנתקות, לא טמנו ידיהם בצלחת. "ילדים שם מתים", "החמאס הורג אותם", "הם בחרו חמאס", הם לא אשמים"," תראה מה קורה בסוריה", "אנחנו כובשים", "תדאג קודם לעם שלך","קצת רחמים", "להם אין רחמים".. בליל בצעקות נמשך. אגרופים מורמים. בעיטות שחושפות נעלי אדידס זהות. וואוווו…. ווואווווו….וווואוווווו….. רגע של הלם. וואוווו…. ווואווווו….וווואוווווו….. כולם קמים באחת. בנייני המגורים באזור לא נראים מוגנים במיוחד. אחד הכתומים מצביע על מבנה מועדון שמזדקר באמצע השכונה. כולם רצים יחד. על המדרכה האפורה נותרים מיותרים שלטים מכל הסוגים. ימין ושמאל בערבוביא. הוא קם אחרון. יריבו מסייע בידו. עינו נפוחה. בעיניו של יריבו האש לא כבתה. הם נכנסים יחדיו למרחב המוגן במועדון וסוגרים אחריהם את הדלת. 10 דקות מעכשיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 11:39 |
|
| |
אני לא מאמינה שרק עכשיו ראיתי את זה, איזה יופי!!! קטעים מדהימים!! שפה עשירה, שימת לב לקויות שעושות תמונה מושלמת... כוזרית - ממש אהבתי את הקטע הראשון של ה - 10 דקות (רק למי באזעקה יש עשר דקות למען ה'??? זה כנראה מהמלחמות הקודמות...) עכשיו אני מבינה שאם לנו בקושי יש זמן להכניס את הילדים ואחרי'הם את המבוגרים למקום מחסה קרוב (שלא תמיד נקרא ממגן" להם הי'ה זמן ללכת אליו אפילו אם הוא בקצה של השכונה... משהו אחר :) ו - השמחת תורה!! אהבתי את הסיום העוצמתי - על הימים שאח"כ!
יקוואל - כל הכבוד!! עכשיו כשקוראים את זה זה משעמם שאני לא מתפלאת שבתוך הקטע הזה עשית לך כמה הפסקות... אבל בסופו של דבר, כשתגמרי, תביני שגם זה הי'ה חלק חשוב מהדרך לקבל את התעודה... העיקר שתהי'ה תעודה משעממת (לטובה כמובן:)
אידי!! איזה כיף!!!!!!! תמיד לראות את השם שלך מפיע זה עושה לי אור.. גם אם הוא לא כחול במקרה:)
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 14:52 |
|
| |
10 דקות צריך לחכות בממד, לא שיש 10 דקות להכנס אליו...... יקואל, חומר משעמם במיוחד!!!!!! 2 שורות וחצי ברפרוף...
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|