בית פורומים עצור כאן חושבים

מלחמת גוג ומגוג - הצד הטכני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2014 12:53 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:

וכיוצא בזה ראינו בנבואת יחזקאל על צור וקל להבין

למה כוונתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2014 17:58 לינק ישיר 

אליקים מעלה שאלה מצוינת: 'האם אפשר להשוות ולהתאים פסוקים זה לזה'? נדייק בשאלה. הכוונה אינה לבדוק התאמה בין שימוש במילים או בין רעיונות, אלא לבחון אם שילוב פסוקים יכול לקבוע נתונים למשל במציאות הפיסיקאלית. ובניסוח כללי, בדיקת השיטות להשגת ידיעה עיונית ומעשית.
טענה נוספת מבקשת ללמוד מטעויות בחשיבה המדעית. מסתבר כי גם החשיבה המדעית טועה ואין לסמוך עליה יתר על המידה. היא אינה עדיפה ממסקנות הנובעות משילוב פסוקים.

אביא כאן דוגמה לתפיסה שנתבררה כשגויה. הטעון היה כי כוכבי הלכת נעים במעגלים. התפיסה האפלטונית מאחורי הטעון היתה כי היקום נחלק לשני תחומים נפרדים, העולם השמימי הוא התחום האלהי המושלם, והתנועה המעגלית, כתנועה מושלמת אין סופית בניגוד לתנועות שעל הארץ, היא היחידה המתאימה לעולם הזה. כבר בעולם העתיק הראתה התצפית שהטענה שגויה. כוכבי הלכת נראים כחוזרים במהלכם אחורה ושוב מתקדמים במעגל, בדומה לאות S. כדי להתגבר על הבעיה ולהמשיך להחזיק בתפיסה, המציאו מערכת מעגלי משנה, אפיציקלים. הכוכב נע בתנועה מעגלית במסלול מעגלי משני. מרכזו של אותו מעגל משני מתקדם במסלול המעגלי העיקרי. העדכון סיפק הסבר טוב לתצפיות ושימר את התפיסה העקרונית. [הרבה מאיתנו עדיין אוחזים בתפיסה האפלטונית המבחינה בין העולם הארצי, הגשמי, ובין העולם השמימי אשר רק הנפש מסוגלת להגיע לשם, אף על פי שהכרתנו המדעית ביטלה לחלוטין את ההפרדה הזו].
דוגמה אחרת היא השאלה אם בעולם קימת תכליתיות, או שהתכליתיות היא קטגוריה של התבונה האנושית המוטלת על העולם באופן שבו אנחנו מתבוננים בו.
דוגמה נוספת, דומה במקצת, היא השאלה אם חוק הטבע עומד בפני עצמו וקובע את כל המתרחש ביקום, או שמא חוק הטבע הוא ביטוי של אופן הפעולה של כל הישים ביקום ואין לו קיום נפרד, או אולי חוק הטבע או יסודותיו לפחות מוטלים על הטבע בידי התבונה הבוחנת אותו.

על כל פנים מתברר כי יכולת ההתבוננות במציאות והבנתנו אותה דורשת תמיד אלו שהן הנחות הן ביחס לעולם שאנחנו בוחנים אותו, והן ביחס לתבונה הבוחנת. כיוון שההתבוננות במציאות והבנתנו אותה הן, ביסודן, דבר יום יומי וחיוני, כל כך רגילים בהן עד שלא נותנים את הדעת לדרישה ההכרתית הזו.

כל מדע צריך להתלכד על כל חלקיו באופן שיטתי, כשהוא עומד על הנחות יסוד מסוימות. ממצאיו עומדים לבקורת. הטבלה המחזורית של היסודות היא דוגמה לשיטת מיון היסודות הכימיים המלכדת את רובם באופן שיטתי ומאפשרת לקבוע מראש תכונות של יסוד אשר טרם התגלה.
כל מדע מוגבל על פי יכולותיה וגבולותיה של התבונה ואינו מסוגל לפרוץ אל מה שמעבר לגבולות היכולת שלה. למשל אין לנו שכל מסתכל המאפשר לראות באחת את כל המשפטים הנובעים מעקרונות המתמטיקה. או בהינתן לנו מספר, אין לנו יכולת לראות באחת את כל הגורמים המרכיבים אותו. אין לנו יכולת לתפוס ראשית של זמן, בריאה, אין אפשרות להוכיח קיומו של אלהים ולהבין את מהותו.

המבקש לטעון כי ניתן לצרף פסוקים מן התנך ולהסיק מהם על תופעות הטבע חייב לבנות שיטה על סמך עקרונות, אשר תלכד את כל הגדי הפסוקים למכלול שיטתי ותלמד אופן הסקה מהם, כך שכל היודע את השיטה יוכל לעבוד לפיה ולהסיק מסקנות זהות לאלו של אחרים. אין לנו כל רמז ראיה שהטקסט הזה צופן בתוכו מבנה מן הסוג המתאים לאיזה מדע.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2014 18:09 לינק ישיר 

עודד

ממה נפשך:
אם התנ"ך נכון מבחינה פיזיקלית - אפשר להסיק ממנו מסקנות פיזיקליות (ומצידי אפשר גם להעמיד אותם לביקורת), ואם התנ"ך נכון רק מבחינה רעיונית - עדיין ניתן להסיק ממנו מסקנות רעיוניות, בין השאר גם על ידי התאמת פסוקים והשוואתם (וגם את זה אפשר להעמיד לביקורת). 

בתנ"ך כתובים דברים שיש להם לכל הפחות משמעות רעיונית. גם בפילוסופיה או בספרות משווים ובודקים התאמה של רעיונות שונים. נסיון למנוע זאת, איננו אלא נסיון לסרס את לימוד הנושא, ספרות או פסיכולוגיה או תנ"ך, וגם מתמטיקה, פיזיקה או אסטרונומיה.

השאלה אם התנ"ך צודק מבחינה פיזיקלית - איננה שיכת לאשכול הזה, אלא אם כן אתה משער מאיזה סיבות שלא יהיו, שכך חשב פותח האשכול. ניתן לדון בשאלה זו (שעלי לא דיברתי כלל), והדיון יכול להיות מאוד מעניין (גם אותי), אבל זה פשוט לא מה שדובר כאן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2014 14:43 לינק ישיר 

צריך לבדוק במפרשים בפרשיות השבוע על מלחמת אברהם במלכים

איך הצליח לנצחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2014 09:08 לינק ישיר 

אייזין כתב:
אם הלחימה תתבצע בידי שמיים אז אין כאן שאלה

וגם אם זה יתבצע בידי אדם אינני דואג לגבי התוצאה

כמדומני שכב' וויתר על השתתפות בלחימה . ומה לו שידאג ???

רק מעניין אותי איך זה יתבצע בצורה בטכנית

סבורני שכב' אינו מהבוגרים או התומכים של תוכנית לימודים שמאפשרת להבין טכנית כיצד פועלים כלי נשק מתקדמים .
אבל פטור בלא כלום תשובה אי אפשר .
אז טכנית כנראה שכב' ישב בבית . ומישהו אחר יעשה את הכל במקומו . עכשיו הבנת ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2014 11:58 לינק ישיר 

אייזן
איך הצליח?     גדוד קומנדו של 318 אנשים, באישון לילה מצליח .

סברא אחרינא לפי בית מדרשך

ילקוט שמעוני תורה פרשת לך לך רמז עד

מפני מה נענש אברהם אבינו ונשתעבדו בניו במצרים ר"י שנה מפני שעשה אנגריא בתלמידי חכמים שנא' וירק את חניכיו ילידי ביתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2014 02:09 לינק ישיר 

מלא_כבודו כתב:
אם הלחימה תתבצע בידי שמיים אז אין כאן שאלה

וגם אם זה יתבצע בידי אדם אינני דואג לגבי התוצאה

כמדומני שכב' וויתר על השתתפות בלחימה . ומה לו שידאג ???

רק מעניין אותי איך זה יתבצע בצורה בטכנית

סבורני שכב' אינו מהבוגרים או התומכים של תוכנית לימודים שמאפשרת להבין טכנית כיצד פועלים כלי נשק מתקדמים .
אבל פטור בלא כלום תשובה אי אפשר .
אז טכנית כנראה שכב' ישב בבית . ומישהו אחר יעשה את הכל במקומו . עכשיו הבנת ???

זכה מלאכתו נעשית על ידי אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2014 10:32 לינק ישיר 

שלי שלי ושלך שלי - רשע .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2014 16:11 לינק ישיר 

מלא_כבודו כתב:
שלי שלי ושלך שלי - רשע .

זה לא שלך

הכל מאיתו יתברך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2014 18:12 לינק ישיר 

אייזין כתב:
שלי שלי ושלך שלי - רשע .

זה לא שלך

הכל מאיתו יתברך

זה לא שלכם!   זה שלי שישי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2014 21:13 לינק ישיר 

מלא כל הארץ כבודו

ולא כבודנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 16:17 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אייזן
איך הצליח?     גדוד קומנדו של 318 אנשים, באישון לילה מצליח .

סברא אחרינא לפי בית מדרשך

ילקוט שמעוני תורה פרשת לך לך רמז עד

מפני מה נענש אברהם אבינו ונשתעבדו בניו במצרים ר"י שנה מפני שעשה אנגריא בתלמידי חכמים שנא' וירק את חניכיו ילידי ביתו

יש פשט שאומר שזה הולך על אליעזר לבדו שהגימטריא של שמו זה 318

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2014 12:27 לינק ישיר 

אני תמיד מבקש קודם שיבוא

ואז כבר נסתדר עם כל השאר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2014 18:33 לינק ישיר 

נדמה לי שיש מביאים בשם הבני יששכר שחנוכה הוא זמן המסוגל לגאולה

מעניין מה הענין הסגולי בזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלחמת גוג ומגוג - הצד הטכני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.