| נשלח ב-14/10/2014 06:57 |
|
| |
אוקי יש לי הפתעה בשבילכם. נספר לכם עוד מעט אולי באשכול מיוחד. לפני הסיקור שלי אני יכתוב שתי הערות קצרות. 1. הלמן לא היה או שהוא לא מתאים למקהלה מכל מיני סיבות שלו או של ירחמיאל או שהוא לא יכל להשתתף. 2. השיר החדש באנגלית כתבה אותו אמא של אורי שקד ירחמיאל אמר שזה כבר כמה שנים נמצא לו על המדף ועכשיו הוא מוציא אותו לראשונה וזה בהתעוררות של מה שהם חוו בארץ.(באריכות יותר בסיקור)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 07:47 |
|
| |
אוקי תסלחו לי אבל את רשימת השירים אני לא זוכר אני יכתוב מה שאני זוכר. קודם כל היה הופעה מדהימה במיוחד!!! בכלל זה מרגש להיות בהופעה עם כל הילדים, בניו יורק, עם תזמורת גדולה ומוצלחת. אברהם פריד השקיע ועשה כמה מחרוזות וכמה שירים מאוד מיוחדים ולפני כל שיר או מחרוזת הוא נתן הקדמה מעניינת שקשורה למחרוזת או לשיר. לדוגמא לפני מחרוזת חב''ד הוא הראה את הקופה שהולכת איתו מלפני 28 שנים כשהוא עבר בדולרים, והרבי הביא לו דולר אחד לשים לפני השיר שיהי' בהצלחה, ועוד דולר לשים אחרי ההופעה כדי לומר תודה רבה לה', הוא הסביר שהוא שם גם לפני כל תפילה אבל אז זה לנחת לבריאות לפרנסה אבל עכשיו זה פשוט כדי לומר תודה.
היה עוד הקדמה יפה שהוא הסביר שיש ביהדות ארבע דברים שצריך להיות בשלימות ולומדים את זה מהאתרוג שגם הוא צריך להיות בשלימות, והר''ת שלו זה ארבעת הדברים האלו: א זה (שכחתי) ת זה תשובה שלימה ר זה רפואה שלימה ג זה גאולה שלימה לפני השיר זי גבענטש הוא אמר שהוא נותן עכשיו 5 שניות שבהם כל אחד יברך את חבירו הוא ספר 5 שניות ואז שמעו הרבה רעש בקהל עוד מעט תשמעו את מי ומה אני בירכתי את אחד מבוגרי מיאמי שישב לא פחות כסא לידי (תהיו במתח לא מזיק .) אוקי עד כאן פריד.
אחרי שיואלי גרינפלד שר כמה שירים כמו אפילו בהסתרה וה' מלך ועוד כמה שירים פריד שר עוד כמה שירים. ו... סוף סוף מיאמי נכנסים. ישר אני קולט את הצהוב גרוס החמוד שיש לו רמקול קשת כזו חוץ מהמקרפון, יותר מאוחר שמתי לב שזה היה לעוד כמה עם קולות דקים שכנראה ירחמיאל רצה להבליט את הקולות שלהם. הם מתחילים באט אט כמובן. אחרי זה אשת חיל. אחרי זה מחרוזת כמו שהיה בארץ שמסתיימת ביבוא אחרי זה הפסקה. ירחמיאל אומר שיהי' הפתעה של חברה שנמצאים בתוך הקהל. לא הבנתי עכשיו על מה הוא דיבר וגם הבני הזה שהוא דיבר עליו אצל נחום סיגל לא היה. אחרי זה יואלי גרינפלד אחרי זה התאומים הצרפתים. ואחרי זה אברהם פריד שוב. ירחמיאל נכנס מתיישב על הכסא הגבוה ואומר שהוא רוצה לתת הקדמה לשיר הבא בקיץ האחרון פרחי מיאמי עשו סבב הופעות בארץ כשבסיומו הם היו בישראל בכלל המצב של היהודים זה לפני שלושת השבועות אבל בארץ הם מגיעים והמטוס עושה כמה סיבובים בשמים בגלל שזורקים רקטות לאזור ויש למטה אזעקות. כשהם נוחתים איש הקשר שלו מתקשר אליו ואומר לו תעזבו מהר את השדה זה מסוכן תסעו מהר לירושלים. ובכלל הילדים היו במתח מהמצב ביטלנו שתי הופעות בבית שמש. בסוף עשינו 'הופעה מרגשת מאוד' בירושלים בהשראה של כל זה החלטתי להוציא את השיר הבא (אני לא יודע את שמו זה באנגלית) שאמא של ילד מפרחי מיאמי ישראל בשם אורי שקד הלחינה ושלחה לי את זה וזה שוכב אצלי במדף כבר הרבה זמן את השיר יבצעו צבי שמחון ודוד פרלמן בהתחלה נכנס צבי שמחון ושר לא היה לו הרבה ביטחון בהתחלה. אחרי זה נכנס דוד פרלמן והוא שר מדהים מדהים ואחרי זה הם שרו קצת יחד. בקיצור תלמדו את השיר (ואולי שמישהו יתרגם קצת שגם אני יוכל להבין) אחרי זה שרו אני מאמין בגירסא של הרביעיות וזה היה הסולו של השתי שניות של צבי שמחון שכ''כ כאב לי שהוא לא סולן ראשי לכה''פ. אחרי זה ירחמיאל אמר שעכשיו הם יעשו ביצוע של שלוש שירים ישניםם בצורה מעניינת כמובן שזה היה הקטע הוואקלי שהם כאילו שרים את האיבודים של השיר ורק קטעים מסויימים הם עושים את הסולו הרגיל וירחמיאל הפעם א הסתפק רק בילד שיעשה את התופים והמתופף השתתף. הם ביצעו את זה מאוד יפה זה היה אדון עולם ועוד שני שירים שאני לא זוכר. ירחמיאל אמר שלהופעה קוראים מיאמי ופריד בשמחה רבה אז הם יסיימו עם שיר מהאלבום החדש שכאן זה פעם ראשונה שהם שרים אותו 'בשמחה רבה' השיר הוא נחמד אני לא רוצה להביע עליו דעה לפני שאני שומע אותו כמה פעמים.
יצאתי ממהופעה בהרגשה מצויינת עם חלום שיהי' הופעה של יום שלם עם מיאמי ובוגרים מכל הזמנים. ושאחרי זה יתנו לנו ליצטלם עם כל מי שאנחנו רוצים ושיהי' גם התוועדות כזאת עם ירחמיאל וכמה ילדים. לא רע אה?!
אחרי ההופעה עשיתי ראיון עם זה שישב לידי והסרטתי אותו שהוא אומר משהו קטן לפורום רק זה מה שהוא הסכים בהסרטה. השאר אני יכתוב לכם. הוא סיפר דברים מעניינים.
אחרי זה ראיתי הרבה מהילדים הולכים עם ההורים שלהם לרכב הם כולם היו מתוחים עייפים ונראים אחרי יום שלם של עבודה מפרכת אני לא מגזים לכם וההורים שלהם ככה נזהרים לא לשגע אותם כאילו תנו להם לישון נדבר אחרי זה.
אז זהו להתחלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 08:27 |
|
| |
הרהור של אחרי ההופעה: מראש היה צריך להבין שכאשר יש שני כוכבים גדולים במופע אחד, האור של כל אחד מהם יועם קצת. בכל זאת השעתיים וחצי מתחלקות בין שניהם. השילוב של פרחי מיאמי ואברהם פריד קצת הפריע למיאמי לעשות הופעה גדולה ברמה שניתן להפוך לדיוידי. דבר נוסף שחבל שלא היה- אברהם פריד לא שר בכלל יחד עם הפרחים. פספוס. מסקנה: עדיף הופעות עם זמרים קטנים, כדי שהפוקוס יהיה על מיאמי. ______________________ ניורק, זה היה אתה? מסתבר שהיינו נורא בולטות כשחיפשנו פרחים ודיברנו איתם אחרי ההופעה. והיה בסביבה אחד חב"דניק, דומה לך (סתאאם), שהיה נראה שהוא מבין מה אנחנו עושות שם עם המצלמה ביד... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 08:33 |
|
| |
ואלימונסי, נראה לי שגם אותך קלטנו. בדיוק לפי ההוראות: בשורות הראשונות, עם מצלמה ביד, ונראה כמוך  נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 09:35 |
|
| |
איפה ישבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 09:52 |
|
| |
ישבנו מאד מאחורה, אבל כל הזמן הסתובבנו קרוב לקירות כדי להסריט מנקודה טובה יותר. אתה היית מקדימה באמצע? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 10:14 |
|
| |
כן עם שני מצלמות ביד...
חבל שלא באת להגיד שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 10:15 |
|
| |
אסתרק זה לא היה אני בטוח כי אני מיד אחרי ההופעה נסעתי היה לי טרמפ. שזה היה טוב אבל מעצבן כ''כ רציתי לעשות תמונה עם דוד פרלמן דווקא אבל לא יכולתי. אם מישהו יודע איפה הוא גר אולי אני יסע אליו.. סתם.
אלמונסי קיבלתי את הד''ש שלך. זה ששאלת אותו אם הוא מכיר את... בשמי המלא. שאגב איך אתה יודע אותו??? ואיפה אני. אני ישמח ליתכתב אתך בפרטי אם תרצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 10:16 |
|
| |
אגב יש לי תמונות שחבר שלי צילם את דוד פרלמן מצטלם עם התאומים מצרפת. אני יעלה אתזה לפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 10:20 |
|
| |
בוקר טוב לכם, מישראל. פשוט נהנה לקרוא את הסיקורים המושלמים שלכם. אסתרק יישר כח על כל העדכונים החיים והתמונות (גם אם הם לא הכי ברורות. עדיף משהו מאשר כלום.... וכמובן התמונה של הפרח בסוף. תמונה איכותית "תרתי משמע{גם התמונה ברורה וגם תמונה של אחד מילדי המקהלה- ממש הישג שלך}) תמסרי תודה גם למיאמוש, ששמה לב על מס' כלי התזמורת ואכן הגברים הם מקהלת זמירות. ניורק סיקור מצויין ומפורט! שירבו כמותך. מעניין מי הבוגר שתפס לך את המקום... בטח יהיו לכם עוד תובנות. ומחכה לסיקור של אלי.
מדבריכם הבנתי ש: 1) שבערב הושרו לראשונה שירים חדשים. א) בשמחה רבה. ב) שיר באנגלית(שהולחן כתוצאה מהמלחמה(צריך לעשות חשבון. לדעתי יש כבר עודף של שירים שיכולים להיכנס בדיסק אחד, לא?) 2)שהיו פרחים אחד חדשים.(אני לא הייתי ממהר לחתום על הדבר. אולי כשאשמע את שמם בהסרטה אוכל לוודאות סופית את זה. אולי הם לא הופיעו בארץ אבל כבר שרו בהופעת פסח האחרונה.) 3)שימי יצחקוב היה- "כימי כימי עולם, כימי כימי עולם, וכשנים קדמוניות"- מחכה לשמוע את זה כבר! 4)סופית!השנה יצא הדיסק החדש! 5)אסתרק בקשר להרהורך את צודקת. אבל עדיין יש מעלות גם שפריד נמצא. למשל עוד יהודים זוכים לשמוע את מיאמי ואילולא פריד לא בטוח שהיו מגיעים להופעה.
תוקן על ידי netson ב- 14/10/2014 10:24:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 10:21 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | | אגב יש לי תמונות שחבר שלי צילם את דוד פרלמן מצטלם עם התאומים מצרפת. אני יעלה אתזה לפורום. |
|
התכוונתי למייל. אבל עכשיו אין לי אפשרות אני יעשה את זה יותר מאוחר.
|
|
|
|
|