|
|
| נשלח ב-23/10/2014 22:38 |
|
| |
ישיבישעאר תרגום נאות לדבריך: אני חושב שהספר גרוע למרות שלא קראתי. איך אתה יודע שהד"ר מעלה טענות רציניות או שיש רשלנות בספר אם לא קראת את הספר?
המקור שלי הוא ד"ר החברה בקבוצה מסויימת בפייסבוק שעשתה את הבדיקה הזו והקבוצה היא קהל היעד האלמנטרי של אשת ההלכה. מסיבות מובנות אני לא הולך ללנקק לשם אבל אתה מוזמן לבצע חיפוש פשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 22:55 |
|
| |
התרגום שלך קלוקל לגמרי, או שאין לך מושג על מה אתה מדבר, ובתרגום נאות: לא קראת את הביקורת אבל אתה יודע שלא כצעקתה.. לוין מצטטת את הנקודות שהיא מדברת עליהם, ומסבירה היטב מה הבעיה. אני לא הדובר שלה, אבל ראיתי שהיא מעלה טענות טובות ומשכנעות לשגיאות מביכות של הולכת בדרכה. אפשר להבין זאת גם מבלי לקרוא את הספר. אם כי ייתכן כמובן שקריאה של הספר תגלה דברים שלא ידעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 12:34 |
|
| |
בלי להיכנס לדיון על פוסקות הלכה. אני כאישה, איני מצווה על פרו ורבו. זו מצווה של בעלי. האם מניעה לזמן קצר היא עבירה? אם זו היתה עבירה של ממש, לא היינו שומעים על היתר לזוג ספציפי. אני שמעתי רב מחמיר ביותר שהתיר לזוג בעלי תשובה לא להביא ילדים בתחילת הנישואין.
באופן כללי ההבדל בין הדתי לאומי לחרדי הוא, שהרב החרדי יספק היתרים מרחיקי לכת על בסיס אישי אבל יחמיר מאוד בפסיקת הלכה לכולם, כמו כתיבה בספר הלכה או שיעור לרבים. והדתי לאומי דורשים להחיל את הפסק המקל ביותר על כלל הציבור. וזה שורש המחלוקת בין הרבנית פיוטרקובסקי לאחרים. אגב גם אצלינו רבניות פוסקות הלכה חופשי, רק לכיוון המחמיר, ומחמירות הרבה יותר מהרבנים. ועל זה אין פוצה פה ומצפצף שהן גורמות לנשים להיות טמאות לבעליהן יותר זמן
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 15:01 |
|
| |
את מתארת מציאות לא נכונה גם רבנים דתיים לאומיים מחמירים (יחסית) בשאלה זו של תכנון משפחה ואולי משום שהענין הלאומי קשור כאן אבל מבחינה הלכתית את צודקת, שמניעה לזמן אינה שום עברה, ואפילו זמן ארוך, אם הזוג מרגישים שהדבר יפגע ביכלתם לקיים את המצוה יותר טוב בהמשך וכיו"ב. ורק צביעות היא להישאר וללמוד בישיבה עד גיל 25 במקום 18 "כדי להיבנות בלימוד" (האמת, שבחורי הישיבות נשארו עד גילאים כאלו בגלל שאף אחת לא רצתה אותם.. אבל זה נושא אחר), אבל לא להסכים לדחיה של שנתיים כדי לבנות את האישיות ועוד דברים אחרים. בכלל מכיון שבזמנם היו שנתיים הנקה מנועות היריון, אין בכלל ראיה שיש חיוב לפני שעברו שנתיים, כד' חדש איבריה מתפרקים. חבל שפיוטרקובסקי, שטוענת דבר נכון, בוחרת בדרך החובבנות כדי לבסס אותו. וצ"ע אם הרב קטן, שצודק בטיעוניו כלפיה, צודק גם בעצם טענתו שתכנון משפחה זה דבר איום ונורא ושיש לרב זכות להחליט בשביל אחרים כמה זמן הם צריכים כדי לנשום בין ילד לילד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 15:25 |
|
| |
ישיבישער
איקון ירוק על האבחנות!
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 17:38 |
|
| |
ישיבישעאר דווקא קראתי את הביקורת של ד"ר לוין. גם קראתי ביקורת על הביקורת (שניתנה על ידי ד"ר, אם התואר עושה עליך רושם) והטענה באחרונה היתה שד"ר לוין לא עשתה עבודה מספיק רצינית בביקורתה על הספר. מכיוון שלא קראת את הספר ולא את הביקורת שאני מתייחס אליה, אתה בוחר למי להאמין ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 18:20 |
|
| |
איש יקר, אני לא מאמין, דיברתי על מה שאני חושב ויודע. ואין לי בחירה חפשית בנושא. יש לי האפשרות לקבל טיעונים שנראים כנכוחים, או להאמין ל'לא רוצים' שיש ביקורת סודית שמפילה אותם אבל הוא לא רוצה להביא לי אותה. לא השארת לנו בחירה חפשית.. אם הנושא חשוב בעיניך, תצטט משהו שמפריך את טיעוניה של לוין, וכולם ישמחו. אני לא מקבל אחוזים מאף אחד. אפילו אם הוא ד"ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 19:03 |
|
| |
לפי הרמב"ם, ואולי לא רק לפיו - לכאורה נשים עתידות ללמוד תורה.
שהרי הרמב"ם מסביר שהאפשרות שיתנבא מי שאינו משכיל הרי זה כאפשרות שיתנבא חמור או צפרדע, והוא טוען שכדי להתנבא צריך להיות חכם בתורה ובפילוסופיא ובכל החכמות. (וגם מי שאינו מסכים לדעת הרמב"ם ודאי מודה לדברי חז"ל שצריך להיות "חכם גבור ועשיר", ובכל מקרה מסתבר שיהיה יודע תורה.
והרי כבר נאמר שלעתיד לבוא " והיה אחרי כן אשצוך את רוחי על כל בשר ונבאו בניכם ובנותיכם... וגם על העבדים ועל השפחות בימים ההמה אשפוך את רוחי"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 19:10 |
|
| |
ומה עם האמהות- ה' דיבר אליהם. סימן שהיו נביאות. ימה עם מריים דבורה חוגלה, ואחרות שהחביאו אותן? היתה אחת שהיתה ת"ח יותר מהזכרים בסביבתה. עשו לה מה שאסור היה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 14:53 |
|
| |
היו נביאות, זה אומר שלמדו תורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 15:07 |
|
| |
לפי הרמב"ם הרי רק מי שלמד תורה יכול להיות נביא
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 15:18 |
|
| |
הרמב"ם מנה כמה מכשירי נבואה. רובם לא התקימו בנבאיי ישראל. ביניהם גם לימוד התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 15:23 |
|
| |
באיזה נביאים לא התקיימו מכשירי הנבואה ובפרט לימוד תורה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 15:25 |
|
| |
אליקים
כתבת
לפי הרמב"ם הרי רק מי שלמד תורה יכול להיות נביא היכן למדנו זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 15:40 |
|
| |
מה זאת אומרת? הרי הרמב"ם כותב בפירוש שצריך את שלמות העיון בשביל להתנבא?
אפשר לדון גם מה זה "תורה", או סתם "חכמה", אבל בהנחה שיש לימוד כלשהוא שצריך אותו בשביל הנבואה - הרי שהוא אמור להילמד.
|
|
|
|
|