| נשלח ב-18/10/2014 22:15 |
|
| |
הסוד של בסטיאן
בסטיאן חושב שהצלך רומז לו על האבק השחור. מיד לאחר מכן בסטיאן מחפש בקדחתנות אחר 'משהו', על מנת להשמיד את ה'משהו' הזה. ה'משהו' הזה לא יכול להיות התליון, משתי סיבות: א. בסטיאן יודע שהתליון היה על צווארו של מיכאל, וגופתו של מיכאל לא נמצאה. ב. כשבסטיאן שולח את אולה לחפש את ה'משהו' בטירה אחרת שלו, הוא אומר לו שלא יפתח את החותם, משמע- מדובר במעטפה או משהו בסגנון.
אולי... אולי בסטיאן מחזיק בידיו את הסוד המלא של האבק השחור?? אולי, למרות הסלידה מהחומר הזה, אדם כמוהו לא יכל כל כך בקלות לוותר על כח כזה? אולי זו הסיבה שגרמה לו להירתע כל כך מהרמזים של המלך ומדבריו של דיליאבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:20 |
|
| |
לא נראה לי...... אבל אולי את צודקת...
(ניתן להינות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:22 |
|
| |
יקוואל, יפה אני גם חשבתי על זה! מה שמעניין זה אם יש שם רק העתק של התליון או את הנוסחה השלמה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:29 |
|
| |
אם כבר, זו הנוסחה השלימה. או שבסטיאן- שלא ממש מבין באלכימיה, חושב שזה הנוסחה השלימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:31 |
|
| |
למיטב הבנתי - מדובר בגיליון קלף.. ולא נראה לי שאנשים מובדים כמלכי כוזר או דודם:) יביאו למממן רק העתק מהנוסחה שלו.. לקינן הפתרונים...
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:31 |
|
| |
כן בשביל היופי של הסיפור זה צריך להיות הנוסחה השלמה מעניין שזה כל כל מובלע בספר... נראה לך ביוזבד היא תתן לזה יותר במה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:34 |
|
| |
אגב, התכוונתי כמובן שבסטיאן העתיק את הנוסחה השלימה בניגוד לדעתו של רעואל
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2014 23:36 |
|
| |
יואו אם הוא עשה את זה אז זה ממש בגידה נראה לך???? הוא אחד האנשים הכי ממושמעים וציתניים למלך
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:03 |
|
| |
זה לא ממש בגידה. וזה מאוד הגיוני, כי עד כמה שהוא נאמן, הוא בן אדם חזק, עם כח חזק. הוא לא התכוון גם להשתמש בזה בניגוד לדעתו של רעואל, אבל להשאיר את הכח הזה קיים, ואצלו- למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:04 |
|
| |
כי אם ההוראה של המלך הייתה להשמיד אז צריך לקיים את ההוראה, לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:06 |
|
| |
אני חושבת שהקלף הכיל העתק של הנוסחה של התיליון שהיה ברשותו. לא את הנוסחה המלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:09 |
|
| |
מילכהה את צודקת.. אבל, זה לא מקרה רגיל. אני בטוחה שגם רעואל עצמו ידע שמישהו מהשלושה, או אפילו כולם, ישמור את הסוד לעצמו, אבל יש דברים שמעלימים מהם עין בכוונה. בכל זאת לא מדובר במשרת, אלא בשר הצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:12 |
|
| |
אני חושבת שזה לא הוא שהעתיק את הנוסח בניגוד לדעת המלך, אלא שכמו לדוד נפאל - הי'ה לו פשוט העתק של הנוסחא, עוד לפני שבכלל ידעו מה היא הולכת לגרום ה"י. אז זה שהוא הולך לשרוף את זה, למרות שזהו יכול להות הנוסחא היחידה המושלמת כנראה, הוא עושה את זה, וזה באמת יפה - אם כי בהחלט מתבקש...
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:13 |
|
| |
ובכל מקרה- זה אומר שהוא הסתיר את זה מרעואל
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:33 |
|
| |
ממש לא נראה לי שזה היה הנוסחה המושלמת. זה בסך הכול העתק של התליון שהוא חשב שזה הנוסחה המושלמת, הוא הרי לא ידע על שני התליונים הנוספים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2014 00:35 |
|
| |
אבל תמרור העלתה רעיון אחר- שהוא לא העתיק את התליון, אלא שהיה לו קודם לכן את כל הנוסחה, לפני הניסוי. כשקיבל את התליון- מכיוון שהוא לא מבין במיוחד באלכימיה, הוא לא יכל לדעת שזו לא הנוסחה השלימה.
|
|
|
|
|