|
|
| נשלח ב-3/11/2014 23:25 |
|
| |
מקווים
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 09:11 |
|
| |
אני תמיד לא הבנתי למה באמת אין לאחיה אפשרות למכור (כשיגיע זמן פרעון ההלואה) את המחברת ולגלות מי כתב אותה? למה הוא חושש מהרעש שיתעורר?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 09:22 |
|
| |
הרעש יתעורר: א. בגלל אסון האלנורק ב. כי ברור לכולם שהמחברת מכילה חומר נפץ (מילולית). הוא יכול לתאר לעצמו שהרבה אנשים, לאו דווקא חיוביים, יירדפו אחריו. מה שכן - זה בהחלט מתאים שבהיותו מקורב לשלוואן, ובהסתמך על אופיו הנדיב, שואף האמת והנרתע מתענוגות - הוא ייתן אותה כמתנת חתונה דווקא לזוג הצעיר. זה יכול לסבך את העסק - כי מתאים לו גם לפרסם את זה (לא ממש לפרסם, לתת לאנשים הנכונים להבין), וכך יידע על כך יוסף דיאלידאן. אגב, ממש זכור לי שהנוסחה על התליונים מוצפנת. אני עוד אמצא לזה מקור ואצטט.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 10:59 |
|
| |
לדעתי נשמע הגיוני שהתליונים בשפת האלכימיה (וזה כתוב כאשר שלוואן אומר שזיהה על התליונים סימנים משפת האלכימיה) והגיוני שאדם רגיל לא יבין מה כתוב.
בעזרת המחברת של דוד נראה לי שאפשר להבין את הכתוב..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 11:19 |
|
| |
תודה, אולה, אחיה הצטייר לך כשואף אמת ונרתע מתענוגות???למה? לי היה נראה הפוך בדיוק! אחד שלא יבחל בשום אמצעי על מנת להשיג את מטרותיו. כל הסיבה שבשלה הוא הציע את שלואן לליאה היתה כדי לתפוס מעמד גבוה בקרב אנשי דיאלידאן
בקשר לנוסחה המוצפנת - גם לי זה היה ברור ככה מהקריאה. מה שכן, יתכן שבמחברת של סנאפל וגם בדף שנמצא באחוזה המרוחקת של בסטיאן , יש הוראות איך לפענח את ההצפנה הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 11:26 |
|
| |
ואל תשכחו שסאנאפל הוא בסופו של דבר זה שפיתח את האבק השחור. הגיוני גם שבמחברת הניסויים כתובים כל מיני ניסויים שהביאו בסופו של דבר לנוסחא הסופית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 11:42 |
|
| |
אלרנן, אוי ואבוי - התכוונתי כמובן בציניות... עכשיו בקריאה שניה אני רואה שזה לא באמת ברור. כמובן שאחיה הוא לגמרי ההפך מ בעל אופי נדיב, שואף אמת ונרתע מתענוגות... מתנצלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 11:56 |
|
| |
אגב, במחברת יש את הניסויים שלו ולא בהכרח גם את הנוסחה. אבל גם הניסויים לבד יכולים לקרב מאד את ההגעה אל הנוסחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 16:00 |
|
| |
נכון, באמת יכול להיות שיש שם דרך לפתרון הנוסחא
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 08:51 |
|
| |
טובבב, אז אתמול קראתי שוב את הקטעים הרלוונטיים: בעמוד 705 כתוב במפורש שהנוסחה להכנת האבק השחור היתה כתובה על התליונים מוצפנת בכתב סתרים וכשבסטיאן מחפש בחדר המזכרות את התליון , ואז נזכר שהתליון אבד, וההעתק היחיד שלו נמצא באחוזה בסיפמוד. המקום היחיד בו יתכן שיש פיענוח לכתב הסתרים הוא אולי במחברת של דוד, אבל היות שלא אלו שקיבלו את התליונים יצרו אותם , אלא המלך רעואל זה לא כל כך מסתבר, יתכן שפתרון כתב הסתרים נמצא במקום אחר והוזכר גם הוא בצוואה שניתנה לאיסתרק, נחכה ונראה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 15:07 |
|
| |
נכון, אבל בסה"כ דד סנאפאל היה היצרן כך שיכול להיות שיש ברשותו את הנוסחא המלאה
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 20:51 |
|
| |
קשה להאמין שיש לו את הנוסחא המלאה. נראה לי שהמלך לא היה מאפשר זאת. אבל סביר להניח שבעזרת מחברת הניסויים הוא הגיע בזמנו לנוסחא..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 21:07 |
|
| |
נו, ושלוואן הצעיר המוצלח שלומד אלכימיה לא יוכל לפתור 1+1 וע"י זה יגיע לפתרון? יכול להיות שיש שם את חלקי הנוסחא מבוארים בצורה שלשלוואן נשאר רק להשוות ביניהם לבין התליונים אבל בכל מקרה שלוואן לא מתכוון להשתמש באבקה
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 08:18 |
|
| |
אלרנן - תודה על החיפוש!! זה מוזכר גם בעוד מקום - כששלוואן מדבר עם ליאה ומספר לה ששלושת התליונים אצלו הוא אומר לה שהם מוצפנים, ולאנשי איסתרק יש את הצופן. (ואז היא אומרת לו שהוא יכול להרוג אותה, מפני שהוא עשוי למצוא שאויבת בתוך הבית מסוכנת יותר מאויבים מעבר לגבול או משהו כזה. הוא בתמורה מחמיא לה על כשרון הנאום שלא ידע עליו ("אה, איך שכחתי, לא היו ברורים". -"תמיד תוכל לשלוח גדוד הוסטרס...")
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 08:33 |
|
| |
אנשי איסתרק יכול מאוד להיות המחברת הזו...
|
|