השיקול הראשון אצלי והעיקרי שיהיה חיבור ביני לבין ההיא שממולי בין בהשקפה בין באופי אישיות זרימה מראה וכו הנושא הכלכלי הוא בא בתור פלוס לא עיקרון למרות שזה לא קל לאחד שרוצה ללמוד אחרי חתונה ונפגשתי עם כמה בחורות מבוססות כלכלית {בהייטק וכדו} והקטע הכלכלי די קרץ לי מהנסיון שלי אם אין לך דעת תורה שמכירה אותך ואתה סומך עליה אז אתה בקלות תיפול והכסף יעוור
נשלח ב-19/10/2014 14:38
טום888 כתב:
השיקול הראשון אצלי והעיקרי שיהיה חיבור ביני לבין ההיא שממולי בין בהשקפה בין באופי אישיות זרימה מראה וכו
הנושא הכלכלי הוא בא בתור פלוס לא עיקרון
למרות שזה לא קל לאחד שרוצה ללמוד אחרי חתונה ונפגשתי עם כמה בחורות מבוססות כלכלית {בהייטק וכדו}
והקטע הכלכלי די קרץ לי
מהנסיון שלי אם אין לך דעת תורה שמכירה אותך ואתה סומך עליה
אז אתה בקלות תיפול והכסף יעוור
צודק לגמרי.
נשלח ב-19/10/2014 16:25
טום לקחת לי את המילים אחד אחד....
אני אישית מעולם לא שאלתי בבירורים על המצב הכספי, די רואים את זה מהסגנון של הבחורה (לאו דוקא הלבוש). כמובן שזה פלוס רציני אבל לא עקרוני.... גם בפגישות מתקדמות לא שאלתי את הבחורה כמה היא מרוויחה וכדומה.
נשלח ב-19/10/2014 16:26
טום888 כתב:
השיקול הראשון אצלי והעיקרי שיהיה חיבור ביני לבין ההיא שממולי בין בהשקפה בין באופי אישיות זרימה מראה וכו הנושא הכלכלי הוא בא בתור פלוס לא עיקרון למרות שזה לא קל לאחד שרוצה ללמוד אחרי חתונה ונפגשתי עם כמה בחורות מבוססות כלכלית {בהייטק וכדו} והקטע הכלכלי די קרץ לי מהנסיון שלי אם אין לך דעת תורה שמכירה אותך ואתה סומך עליה אז אתה בקלות תיפול והכסף יעוור
אם הם מבוססות הם צריכות להיות בנות 25 פלוס או שאתה קורא לאחת שיש לה רכב מבוססת :p
אין הכי נמי בנות 25 פלוס עם קופת חיסכון די גדולה משכורת דו ספרתית
נשלח ב-19/10/2014 22:44
כולכם מדברים על בחורה שהיא מבוססת מה שרוב הסיכויים לא קורה... כי גם משכורת דו ספרתית היום זה ממש לא מבוססת ואחרי החתונה ועם ילדים זה בוודאי לא מבוססת!! השאלה לדעתי מופנית יותר למשפחה מבוססת... כי זה גם רקע של הבחורה... אם היא גדלה בבית מבוסס כלכלית אז יכול להיות שהיא מפונקת ותרצה כל מה שעיניה רואות וכו' אם בשנה שנתיים האחרונות היא הרוויחה אפילו 15000 ש"ח היא לא תהפוך בשניה וחצי לאחת כזאת שכל חייה ידעה מה זה כסף
נשלח ב-19/10/2014 22:48
הכל עניין של השקפה אם אני בונה בית של תורה ואברכים היום אני יודע היטב מה מצבם החומרי אז בתור אברך שאשתך תביא לבית כל חודש ארבע עשרה או חמש עשרה אלף נחשב מבוסס מה שאי אפשר לומר על גננת או מורה שבעלה אברך
נשלח ב-19/10/2014 22:50
מה שהעילית המצב החומרי במשפחה אצלי מקוטלג לא בקטגוריית המבוססים אלא הרוטשילדים היו לי שתי הצעות כאלה וחששתי מאוד בתור אחד שרוצה בית של תורה מעדיף אחת ענייה עם הדו ספרתי מאשר משפחה מליינית
נשלח ב-19/10/2014 23:03
יש 2 סוגים של משפחות מה שנקרא: כסף חדש וכסף ישן... כסף חדש זה בד"כ קמצנים שהילדים שלהם בכלל לא מרגישים את הכסף אלא להפך את הקמצנות כסף ישן זה מה שאתה קורא לו רוטשילדים אבלללל כסף ישן לרוב זה אנשים במעמד גבוה יותר חכמים יותר שעשו את הכסף שלהם בחוכמה ועבודה קשה אז הם גם לא מתקמצנים עליו... כשאני מסתכלת על שידוך לי באמת שלא משנה המצב הכלכלי כלומר אני לא באמת בודקת אותו אבל וזה אבל גדול אם למשפחה יש כסף אני בודקת רקע משפחתי ולפי זה מחליטה האם השידוך טוב או לא! אני מצטערת לומר לך אבל כשאני שומעת הצעות והאמא של הבחור עבדה במשביר ופיטרו אותה אני לא ניגשת להצעה כזאת ולא בגלל המצב הכלכלי אלא האינטיליגנציה, מקווה שהבהרתי את עמדתי!
נשלח ב-19/10/2014 23:19
אהה למרות שלפעמים הבחורה מהבית הפשוט עולה על זאת מהבית האינטלקטואלי אבל ברמת העיקרון מסכים איתך אבל לא חיבים להיות רוטשילדים בשביל זה גם בבתים שמוגדרים מעמד ביניים יש אינטילגנציה
נשלח ב-19/10/2014 23:21
אתה לגמרי צודק!!! לא אמרתי רוטשילדים בינתיים חוץ ממני לא הכרתי יותר מדי רוטשילדים חהחהחהחהחה
נשלח ב-19/10/2014 23:22
חחחח טוווב רוטשילד לא יודע אינטילגנציה יכול לחתום
נשלח ב-20/10/2014 10:56
כל מה ששייך לחומר, לוקחים את ההכרח, כי בהחלט אפשר לגור באושר ברכסים או במיצד, וזה לא אסון לעבוד קצת, וודאי שאפשר בהחלט להסתפק במראה שמוצא חן, לעומת זאת אם היא תהיה פגיעה או ילדותית למשל, אז זה יהיה ממש לא פשוט
אין הכי נמי בנות 25 פלוס עם קופת חיסכון די גדולה משכורת דו ספרתית
עדיין זה לא נחשב למבוססת בעניי
נשלח ב-20/10/2014 11:09
בעיניי כן אני לא מחפש אחרי חתונה לדירת פנטאהוז בגני גאולה ולמאזדה 6 מהאריזה מבחינתי לחיות עם יכולת לקחת משכנתא לא לחשוב פעמיים על יציאה לגרג מידי פעם ולהצליח לתחזק רכב המותרות האלו מספיקות לי אני מרגיש מבוסס