בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות הלכות נידה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2014 09:31 לינק ישיר 

.

חוששני שכמות השטויות שקראתי כאן על טומאה גולשת מעבר לגדות הפורום.

אנא, יואילו חסידי ההסברים והנימוקים לדיני טומאה, להסביר לי את ההלכה הבאה:

הצבתי שלוש אבנים ובאמצע הבערתי אש, כך ששלוש האבנים הללו נחשבות לכירים.

נטמאו כירים אלו באחת מהטומאות הידועות.

בעטתי באחת האבנים והרחקתי אותה - והרי שתים בלבד. שתי אבנים אינם כירים, נותצו הכירים.

פקעה הטומאה.

כעת אני אוחז בידי ומשיב את האבן למקומה, והרי לי כירים חדשים, טהורים לגמרי.

לכל חסידי הסברי ה"נקיון ולכלוך" - השאלה מופנית במיוחד אליכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 09:41 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

וואלה איזה דרמטיות ?!

זה מה שקורה שהופכים את התורה לדטרמיניסטית כלומר נשלטת על ידי לוגיקה ושאר כללי הדרש.
ועל זה כבר נאמר לא חברה ירושלים אלא על שהעמידו דבריהם על פי דין = דטרמיניזם.

בתכלס כל דיני טומאה בתלמוד ובהמשך עד ימינו, הם בגדר של להגדיל תורה ולהאדירה. במיוחד שבמאות האחרונות האומות לקחו את התפקיד לשמור על טומאה וטהרה = מרכזי בריאות הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 09:51 לינק ישיר 

מואדיב - וסתם שרירותיות עדיפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 10:00 לינק ישיר 

מואדיב

זה תנורו של עכנאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 11:18 לינק ישיר 

ומה עם דיני הצרעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 11:33 לינק ישיר 

מה זה צרעת? מי מכיר מי יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 12:24 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.
כעת אני אוחז בידי ומשיב את האבן למקומה, והרי לי כירים חדשים, טהורים לגמרי.

כָּל-דָּבָר אֲשֶׁר-יָבֹא בָאֵשׁ, תַּעֲבִירוּ בָאֵשׁ וְטָהֵר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 12:25 לינק ישיר 

maxmen כתב:
. לכל חסידי הסברי ה"נקיון ולכלוך" - השאלה מופנית במיוחד אליכם.וואלה איזה דרמטיות ?!זה מה שקורה שהופכים את התורה לדטרמיניסטית כלומר נשלטת על ידי לוגיקה ושאר כללי הדרש.ועל זה כבר נאמר לא חברה ירושלים אלא על שהעמידו דבריהם על פי דין = דטרמיניזם.בתכלס כל דיני טומאה בתלמוד ובהמשך עד ימינו, הם בגדר של להגדיל תורה ולהאדירה. במיוחד שבמאות האחרונות האומות לקחו את התפקיד לשמור על טומאה וטהרה = מרכזי בריאות הציבור.

אתה שב וחוזר על השטות שכבר שבת עליה לפניכן;

אין שום קשר בין טומאה לבין לכלוך. בין טומאה לבין אפידמיולוגיה. טומאה אינה משהו שמהעולם הזה. בריאות הציבור אינה טהרה.

טבול יום שטבל, לשיטתך, מדוע צריך להמתין להערב שמש? אור השמש מטמא, ולכן צריך להמתין לחושך המטהר?

גם לדוגמא למעלה עם הכיריים לא הבאת תשובה, משום שבעולמך, בו ה-CDC מטהר ומכשיר, אין מקום לדינים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 12:50 לינק ישיר 

מואדיב, לגבי טבול יום לק"מ, הטבילה מפעילה תהליך טיהור שנמשך 24 שעות/יום ולילה. רק עם השלמתו אתה טהור לחלוטין.
לגבי כירים נמי לא קשיא, הכוח המאגי הנורא שבטומאה מאיים רק על כלים. שתי אבנים אינן כלי.
(זאת מבלי להביע דעה מהי באמת טומאה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 12:57 לינק ישיר 

ממ''נ, אם תורה מן השמים - מתי התחייבו ה'שמים' להסביר טעמה של טומאה או כל איסור אחר.
ואם לא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 14:26 לינק ישיר 

[מואדיב,

תודה על דבריך - אף אני קראתי והשתוממתי. מה הקשר בין טומאה ונקיון/הגיינה? מה הקשר בין טהרה להימנעות ממחלות? נראה לי שהוא די דומה לקשר בין הפרדת בשר וחלב ושמירה על בריאות המעיים. כלומר - תוצאה של ניסיון להפוך ל"הגיוני" את מה שאינו מסתדר עם ההגיון ה"רגיל".
הדבר נכון לענייני טומאה/טהרה בכלל, אבל בענייני נידה על אחת כמה וכמה -
האם יש בעיה בריאותית כלשהי במגע באישה במחזור?! (ומי שמנסה "למכור" כאן טיעונים של "שלום בית" שיתווכח עם ר"ע, שהחידוש ההלכתי שלו - שבת סד ע"ב - מוכיח שהוא והחכמים האחרים האמינו/נוכחו שתקופת הנידה דווקא פוגמת במידה רבה ב"שלום בית", ולכן הציע עזר כלשהו לכך...)
האם נידה מסוכנת יותר מבחינה הגיינית או בריאותית מאשר זו של הזב?! אם כבר, אז בדיוק להיפך. ומדוע על הראשונה מקפידים בנאמנות עד היום ועל השנייה כבר מזמן לא? 

ישיבישאער,

אם איני טועה, אשר לא טען שהנימוק של "מזיק" בא מן התורה אלא מתקופות מאוחרות הרבה יותר. אני גם לא חושבת שהוא עצמו ערבב נושאים שונים, אלא הדווק ניסה להציג בנאמנות את הערבוב הקיים כיום ביחס לנושא...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 14:29 לינק ישיר 

[צ"ל: "אלא דווקא ניסה להציג" וכו'.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 14:49 לינק ישיר 

צופרהנעמתי כתב:
אשכול זה יוצא מתוך נקודת הנחה שלמצוות יש הקשר שבו הן נאמרו. מי שסובר שאין למצוות שום הקשר, כנראה שלא ימצא ענין בדיון כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 14:50 לינק ישיר 

נראה שצופר ידידינו בא לפענח את ההקשר המקורי של איסור נדה, מה שעבר בראש של משה רבינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 14:56 לינק ישיר 

רבי מאיר אומר, מפני מה אמרה תורה נדה לשבעה, מפני שרגיל בה וקץ בה, אמרה תורה תהא טמאה שבעת ימים, כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה       נדה לא ע"ב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות הלכות נידה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.