בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות הלכות נידה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2014 15:03 לינק ישיר 

רבותי הנלהבים
צטטתי רמב"ן, נתתי הקשר היסטורי שהוא כנראה נכון. חכמי אשכנז אסרו על נידה להיכנס לבית כנסת ולהביט בספר תורה. האם הטומאה הזו היא רק דיון יבש?

דדווח על תוכן פוגעני

ואולי יש לדרוש ש'קץ בה' הוא גם בגלל המחזור עצמו

דדווח על תוכן פוגעני

אריאל73 כתב:
מואדיב, לגבי טבול יום לק"מ, הטבילה מפעילה תהליך טיהור שנמשך 24 שעות/יום ולילה. רק עם השלמתו אתה טהור לחלוטין.
לגבי כירים נמי לא קשיא, הכוח המאגי הנורא שבטומאה מאיים רק על כלים. שתי אבנים אינן כלי.
(זאת מבלי להביע דעה מהי באמת טומאה)

1. טבול יום שטבל עם שחר - ממתין עד הערב שמש. טבול יום שטבל רגע לפני הערב שמש - ממתין גם הוא רק עד הערב שמש. ממה נפשך, אם זה "תהליך שאורך פרק זמן" - איך יתכן? חזרה הקושיה למקומה הראשון.

2. כוח מאגי נורא? מש"ל. כבר טענתי שאין כאן שום דבר רציונאלי - ואתה בה ומחזק זאת...

אני שב וקובע כי למי שטוען שמדובר במשהו שקשור לנקיון, לרפואה, אין שום שערה להיתלות בה. דבריו פורחים באויר המטמא של ארץ העמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 15:07 לינק ישיר 

מואדיב שלא נמצא באויר המטמא של ארץ העמים - אנא תרגל בביתך דיני טומאה וטהרה ותחזור עם התוצאות ותגובות בני הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 15:11 לינק ישיר 

ואולי יש לדרוש ש'קץ בה' הוא גם בגלל המחזור עצמו

עם דרושים כאלה מי כלל צריך את הכלל דאין משיבין על הדרוש....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 17:44 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
 נראה לי שהוא די דומה לקשר בין הפרדת בשר וחלב ושמירה על בריאות המעיים.  

אמשלום היקרה:

בשר וחלב זה חינוך לרחמים. זה פשט הפשוט בתורה ולכן לשון המקרא היא דרמטית "לא תבשל גדי בחלב אימו"

לעצם הנושא כאן:

טומאה וטהרה הם מילים כלליים שמשמש בהשאלה להרבה דברים, אבל העיקרון פשוט מאוד.
מי שחושב שאין הגיון למצוות התורה, פשוט לא למד תורה בימיו או למד ולא הבין כלום.
כל מצוות יש לו טעם אפי' אפר פרה. כבר חז"ל התקשו להבין מהי ואומרים במליצתם שגם שלמה המלך לא הבין אותה, אבל השכילו לומר לנו שלפחות משה הבין אותו כלומר הם הבינו את הפשוט ביותר שכל מצוות חייבת טעם. אחרת התורה לא צריכה פרשנות ודרשות כי מצוות שרירותיות לא צריכות פרשנות.

תוקן על ידי maxmen ב- 21/10/2014 17:45:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 22:55 לינק ישיר 

[מקסמן,

"פשט הפשוט בתורה" הוא שלא לבשל גדי בחלב אימו. חכמינו למדו מכך (באופן בלתי פשטי לחלוטין) שאין לאכול בשר וחלב, ואתה דרשת (וגם אחרים לפניך) שזה למטרת חינוך לרחמים. לא בתורה, לא פשט, לא פשוט ולא נעליים.
לא אמרתי שאין הגיון במצוות טהרה וטומאה. אמרתי שזה נראה לנו (גם לדורות לפנינו) לא הגיוני. אין לי שום בעיה עם הסברים ודרשות באופן עקרוני, אלא רק עם כאלה שלא עובדים ולא מחזיקים מים. מחזור אינו בעיה רפואית ובודאי אינו מחלה מידבקת שיש צורך להרחיק מנגיעה את מי שיש לה אותה (לעומת מצב של "זב" שהוא בהחלט מחלה, ואולי מדבקת, ובכ"ז אף אחד לא גורס כיום טומאה במקרה כזה); "שלום בית" יכול להיות מתוקן ומתוחזק גם בלא הכרזה שאחד מבני הזוג טמא למגע (וכאמור, חכמינו חשבו שהרחקות הנידה דווקא עלולות להזיק לשלום בית, ולכן תיקנו את שתיקנו). רוצה לתת הסבר? אחלה, רק תדאג שהוא יהיה רציני ויסביר באמת ולא "בכאילו"...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2014 23:48 לינק ישיר 

אמשלום
הנה דברי חזל למה לשבש?

רבי מאיר אומר, מפני מה אמרה תורה נדה לשבעה, מפני שרגיל בה וקץ בה, אמרה תורה תהא טמאה שבעת ימים, כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה       נדה לא ע"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 00:31 לינק ישיר 

[ביליצר,

היכן שיבשתי? פשוט הפניתי למקור אחר (בבלי שבת), שם הסכימו חכמים לתקן את ההלכה הראשונית בעקבות הטיעון המשכנע של ר"ע...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 00:46 לינק ישיר 

רב עקיבא התיר לאשה לכחול ולהתקשט בימי נדתה כדי שלא תתגנה על בעלה ,,

במה זה קשור לענינינו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 00:54 לינק ישיר 

[הפניתי למקור כדי להדגים שהטיעון שנידה נובעת מרצון לשמור על "שלום בית" וכו' אינו בהכרח תואם לדעת חז"ל.
ההנחה המובלעת בהיתר הזה היא, שההרחקות בימי הנידה עלולות דווקא לפגוע ב"שלום בית" ולכן יש צורך לתקן זאת באופן כלשהו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 01:04 לינק ישיר 

מצטער ,אני מאמין שגם את לא רואה קשר ... ו

1 מנסים לשמר את הזוגיות =

2 דיני נדה 

3 מנסים לשמר דיני נדה =

4 הרחקות 

5 בהרחקה מרחיקת לכת היא עשויה דוקא להתגנות=

6 תתקשט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 01:17 לינק ישיר 

[ביליצר,

באמת שקשה לי להתמודד מול אמונותיך, ואני מאמינה שזכותך להאמין בכל מה שאתה רוצה.
אם זה בכ"ז מעניין אותך, אני בהחלט ראיתי קשר בין המקור שהפניתי אליו ובין הנושא שעסקתי בו, והטבלה שלך לא מציגה את המציאות (ההלכתית) ש(לדעתי) עולה מן המקורות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 01:25 לינק ישיר 

???????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 01:29 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

"פשט הפשוט בתורה" הוא שלא לבשל גדי בחלב אימו. חכמינו למדו מכך (באופן בלתי פשטי לחלוטין) שאין לאכול בשר וחלב, ואתה דרשת (וגם אחרים לפניך) שזה למטרת חינוך לרחמים. לא בתורה, לא פשט, לא פשוט ולא נעליים.
לא אמרתי שאין הגיון במצוות טהרה וטומאה. אמרתי שזה נראה לנו (גם לדורות לפנינו) לא הגיוני. אין לי שום בעיה עם הסברים ודרשות באופן עקרוני, אלא רק עם כאלה שלא עובדים ולא מחזיקים מים. מחזור אינו בעיה רפואית ובודאי אינו מחלה מידבקת שיש צורך להרחיק מנגיעה את מי שיש לה אותה (לעומת מצב של "זב" שהוא בהחלט מחלה, ואולי מדבקת, ובכ"ז אף אחד לא גורס כיום טומאה במקרה כזה); "שלום בית" יכול להיות מתוקן ומתוחזק גם בלא הכרזה שאחד מבני הזוג טמא למגע (וכאמור, חכמינו חשבו שהרחקות הנידה דווקא עלולות להזיק לשלום בית, ולכן תיקנו את שתיקנו). רוצה לתת הסבר? אחלה, רק תדאג שהוא יהיה רציני ויסביר באמת ולא "בכאילו"...]

אמשלום היקרה:

1, אין טעם להתווכח מה הטעם בתורה, יש טעם לדון אייך אני בהווה לומד אותו ואייך אני חונכתי ללמוד אותו ואייך כל הלומדים את התורה לומדים אותה ואייך חנכו ללמוד אותה.
ולכן בעיני להתווכח מה כתוב בתורה, זאת שטות. לומדי התורה לומדים אותה כפי שאני אמרתי שהתורה אוסרת לאכול בשר וחלב משום רחמים והתורה אומרת את זה בלשון דרמטי (= לא תבשל גדי וחלב אימו) בכדי שנבין למה האיסור.

ולכן מיותר יהיה לחזור על התזות המשונות שהתורה זה לחוד וחז"ל זה לחוד והדתיים זה לחוד והחרדים זה לחוד ושאר ההבלים. כי אף אחד מהם לא רלוונטי, מה שרלוונטי היא אייך לומדים את זה בהווה ובעתיד.

2, אני לא אמרתי שמחזור זה בעיה רפואית. אני אמרתי שחז"ל אומרים שבמחזור האישה היא שלא רוצה את בעלה (לגבי נגיעה והרחקות זה כבר נושא אחר לגמרי = עשו משמרת למשמרת). כלומר דווקא נידה (לא זיבה) חזלינו (והתורה, כאמור אייך שאנו מפרשים את זה בהווה) באים לשמור על כבוד האישה, כי הגבר במחילה יכול לדרוש דברים יותר גרועים (והמבין יבין) אם יש לה מחזור.

3, לגבי טמא:
שוב השאלה אייך האדם בהווה מבין את המושג טמא אצל נידה. ואם כל הלומדים מבינים את זה כפי שהסבירו את זה כאן ?! אז על מה את נזעקת ??
זה כאילו נשמע כך: אני רוצה שהתורה תתכוון שאישה נידה = טמא = איכס, ואז לזעוק עלינו היי היי למה אתם אומרים איכס על מחזור  ???
אז אף אחד לא לומד את המשמעות של המילה טמא בנידה כפי שהרשעים רוצים שנלמד בכדי לתת לנו מכות.
יש הרבה הסברים בחז"ל ואחד מהם כפי שאמרתי שזה לשמור על האישה דווקא, כלומר היא לא רוצה ולכן התורה אוסרת את הבעל אפי' לנגוע בה.
אם חשב הבעל מתוך עםארצות שאשתו קניינו ומותר לו אפי' שהיא לא רוצה אז בא התורה לפני אלפי שנים ואומרת לא ולא, אשתך לא קניינך.

לסיכום:

שרוצים לדעת מה כתוב בתורה, לא הולכים לתורה (הטקסט היבש) רק הולכים לאלה שמקיימים אותה לראות אייך בתכלס הם מפרשים אותה ומקיימים אותה בהווה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות הלכות נידה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.