בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות הלכות נידה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2014 09:11 לינק ישיר 

טומאה ונקיון
מעניין שאונקלוס מתרגם תמיד טומאה בסאוב.
בספר יחזקאל:

לו,כה וזרקתי עליכם מים טהורים, וטהרתם:  מכל טמאותיכם ומכל-גלוליכם, אטהר אתכם.
ע"ז אף היא סוג של טומאה וע"ז מטמאה במשא כנידה.

לו,יז בן-אדם, בית ישראל ישבים על-אדמתם, ויטמאו אותה, בדרכם ובעלילותם:  כטמאת, הנדה, היתה דרכם, לפני.

וכבר כתבו על כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 09:37 לינק ישיר 

.

צופר,

מה משמעות המלה 'סאוב' בארמית?

עד שלא תראה שאונקלוס מתרגם טומאה ולכלוך באותו המונח, לא תוכל לחזק את הטיעון שאתה חושב שאתה מחזק.

כדאי להוסיף שהשורש סא"ב משמש בכמה וכמה שימושים, ולכן צריך לדקדק בשימושו של המתרגם עצמו, ולא בהשוואה ללשון חז"ל וכד'.
שהרי כפי שמצאנו 'ידים מסואבות' שמשמעותו ידועה. מנגד, מצאנו גם כך לגבי מום -  'ירעה עד שיסתאב', 'הא מסאבא וקיימא'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 13:23 לינק ישיר 

אמשלום כתבה
ביליצר,

באמת שקשה לי להתמודד מול אמונותיך, ואני מאמינה שזכותך להאמין בכל מה שאתה רוצה.
אם זה בכ"ז מעניין אותך, אני בהחלט ראיתי קשר בין המקור שהפניתי אליו ובין הנושא שעסקתי בו, והטבלה שלך לא מציגה את המציאות (ההלכתית) ש(לדעתי) עולה מן המקורות.]

מה זה קשור לאמונותיי והיכן בטאתי אותם ?הפנית לכתב מבבילוניה וצריך להתמודד עם מה שכתוב שם,

דדווח על תוכן פוגעני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 13:28 לינק ישיר 

אולי אמשלום סוברת שהמנהג הראשון שלא להתקשט נתפס כאיסור דאוריתא ולכן ממילא בעצם הנדה היה כלול דבר שיכול לפגוע בשלום בית. אבל לענ"ד לא נראה שחשבו שזה אסור מדאוריתא, ואף שבא ר"ע ולימד וכו' והביא פסוק, מ"מ לא סביר שחשבו שזה מן התורה. והמעיין יבחר והמעיינת תבחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 13:36 לינק ישיר 

ישיבישער 

אכן הרחקות אינם דאורייתא וגם אם היו הרי ילמדו מדרש והדוה בנדתה שבודאי באה לשמש את העיקר להלכות נדה דלא תקרב לגלות ,כלומר הרחקות אלו משמשות לעיקר ולא להיפך ,עכ"פ דרושים כאלה הם על פי רוב אסמכתא,
כמדומני שאמשלום מנסה להתחמק בכבוד מדומה , וחבל ,לא זכור לי אותה אומרת ,,טעיתי,,

תוקן על ידי ביליצר ב- 22/10/2014 13:37:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 15:06 לינק ישיר 

[ביליצר,

אתה כתבת שאינך מאמין שאני חושבת וכו', ואני עניתי שאיני יכולה להתמודד עם אמונותיך וכו'.

לעניין עצמו - זה לא חשוב מה אני חשבתי על דיני נידה או על דאורייתא ודרבנן. מה שמשנה הוא מה שכתוב שם, קרי: שכך היה נהוג עד שבא ר"ע וכו'. כלומר, היה מצב הלכתי מסוים בו נהגו, ור"ע (ובעקבותיו החכמים) ראה בבעיה, שההלכות הנהוגות לגבי הרחקות עלולות לפגום ב"שלום בית", והוא חש לתקן זאת. 
כל זאת הייתה הערת שוליים כדי להדגים, שהטענה כאילו הלכות נידה נוצרו לכתחילה כדי לעזור לשמירה של "שלום בית" אינה מושרשת בחז"ל (או לפחות - שיש שם גם עמדות הפוכות לחלוטין), ושמי שרוצה לחפש טעם להלכות אלה צריך לעשות זאת במקום אחר. 

וביליצר, במחילה, נסה לשמור על דיון ענייני. אני יודעת שאתה חושב שעצם קיומי הוא בושה לעם היהודי (ואולי לאנושות בכללה) - וזו זכותך - אבל האם באמת חובה להזכיר זאת בתגובה לכל הודעה שאני כותבת? נראה לי שהמסר הספציפי הזה כבר הועבר כיאות בפורום ואפשר להמשיך הלאה למסרים אחרים. תודה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 16:05 לינק ישיר 

אמשלום 

א מזקנים הראשונים שלא התירו לכחול עדיין אין ראיה שהטעם להלכות נדה אינה משום שלום בית ,

ב גם אם אותם זקנים לא ידעו את הטעם עדיין אין זה אומר שהוא אינו קיים ,
עכ"פ אם נתייחס לחז"ל בשמם ,רבי עקיבא ותלמידו הגדול רבי מאיר [שנתן טעם שתהא חביבה עליו] שהתעמקו בטעמם של מצוות [למרות שלא שינו משום טעמא דקרא],אין לך השרשה גדולה מזו,

את הדיון הענייני כביכול הפסקת בפיסקה לא עניינית ,ובס,ה טענתי שאת מתחמקת ולא מודה בטעויות,
מי דיבר או רמז כלל על זכות קיומך ,בלכסיקון הדתי את נקראת תנוקת שנשבית,[לדעת  הרמב"ם את בבעיה]ומי אני שאשפוט,

לגבי זכות הקיום של הרפורמה הייתי שמח לדעת מהיכן הסמכות לעשות רפורמה ומאיזה יהדות היא יונקת ,
אשמח לדיון ענייני לגמרי,

אם הדיון [אם בכלל] יתחיל עם הטיעון של כביכול "גם חז"ל עשו רפורומות" איני מעוניין בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 16:29 לינק ישיר 

[אם אנחנו כבר דנים בדברים בלתי קשורים בעליל, אני הייתי ממש שמחה שמישהו יסביר לי את נושא האלגברה, אבל בבקשה תעשו זאת בלי להזכיר מספרים, כי הם מבלבלים אותי. תודה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 16:35 לינק ישיר 

ביליצר היקר:

זה לא יפה. היא מבקשת לא להזכיר את זה ואתה שוב מזכיר.

לגבי רפורמות:

הטעות של החרדי מצד אחד ומצד שני הרוצים ברפורמות, היא בכך שהם חושבים שיש על זה שליטה.
אין שליטה על ציבור, יש ביקוש והיצע (מושאל מהכלכלה). שזה אומר שהאדם אישית כפרט, יותר נכון הזוג המשפחתי האישית של הפרט, דואגים למשפחתם האישי ולשרידותם לנצח = ביקוש. וכאן השאלה מי מכל ההיצע (= גוים או יהודים ומי ביהודים ?) יכול לתת להם את מבוקשם.

לגבי רפורמות בכללי:

שוב טעות קלסית. התורה עצמה היא רפורמה (איסור שבע קרובים למשל היית אסון שבטי וכל העם בכו מרה על הדבר. אכילת בעלי חיים היית רפורמה של נח.) וכל דור עושה רפורמות. ביקום אבולוציונית אין מצב שאין רפורמות כי מי שלא עושה רפורמות פשוט לא שורד. כך שהמציאות הקיומית מחייבת רפורמות כל הזמן כך שלא רק חז"ל עשו רפורמות רק בכל דור ודור עושים רפורמות.
השאלה היא רק, איזה רפורמות עושים ? התשובה היא שוב "רפורמות שתביא שרידות אישית נצחית למשפחה האישית של הפרט" כלומר הפרט שרוצה לשרוד הוא ומשפחתו האישית, הוא דורש את הרפורמות = ביקוש, ואז הוא בודק מה ההיצע הטובה לו ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 16:59 לינק ישיר 

מקס היקר מאוד,

מחכה לחידושים שלך [רפורמות] אין עניין לחזור על עצמך בכל אשכול ,
אגב ,גם סטאלין ודומיו עשו רפורמות בשביל להביא שרידות אישית נצחית למשפחה האישית של הפרט,

היהדות הרי לדעתך הוא הכי טוב בשביל השרידות ,ובקושי אנחנו כאן ,גרעין הנשאר לפליטה ממליוני נספים בכל הדורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 17:11 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס היקר מאוד,

מחכה לחידושים שלך [רפורמות] אין עניין לחזור על עצמך בכל אשכול ,
אגב ,גם סטאלין ודומיו עשו רפורמות בשביל להביא שרידות אישית נצחית למשפחה האישית של הפרט,

היהדות הרי לדעתך הוא הכי טוב בשביל השרידות ,ובקושי אנחנו כאן ,גרעין הנשאר לפליטה ממליוני נספים בכל הדורות,

סטלין ודומיו לעולם לא חשבו על שרידות אישית, הם חשבו וכך גם הקפיטליסטים חושבים, שיש מין ישות שנקרא "מין האנושי" שצריך לשרוד = ע"ז. והם כולם הולכים בדרכו של נמרוד.

לגבי היהדות: אם תראה לי בעוד חברה בעולם שכל בן שמונים או תשעים יש לו כאלף נכדים ונינים ?! אז נדבר !! בינתיים על פניו היהדות היא המקום היחיד שהפרט זוכה לראות רווח מעמלו.
נכון שאנו בגלות ומפסידים הרבה בגלל זה, אבל כל דרך אחרת אם יש שם חשיבה דורית אישית של הפרט, אין בהם חשיבה יותר מעל דור אחד או שנים ואמרים "אחרי המבול"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 17:30 לינק ישיר 

אז סטאלין בכלל דאג למין האנושי ולא לשרידות שלו עצמו ,אמנם לא אידאל שהייתי מתחבר אליו בקלות אבל בהחלט משהו נעלה ,
"אנחנו בגלות" ובזמן שבית המקדש היה קיים לא חוינו גזרות גלותיות ושחיטות ?בזמן שבס,ה אנחנו יודעים על כמה שנים בודדות של איש תחת גפנו וכו,
ואפשר להבין מדבריך שלהביא 3 עד 4ילדים זו הכחדה של המין האנושי בזמן שאנחנו אוכלוסיה של 8 מליארד אנשים וכמה טיפטופים מהם יהודים, 
דוקא ערבים יש המון ומהם בני שמונים עם אלף נכדים,יאלה בוא נתאסלם

תוקן על ידי ביליצר ב- 22/10/2014 17:32:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 17:50 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אז סטאלין בכלל דאג למין האנושי ולא לשרידות שלו עצמו ,אמנם לא אידאל שהייתי מתחבר אליו בקלות אבל החלט משהו נעלה ,
"אנחנו בגלות" ובזמן שבית המקדש היה קיים לא חוינו גזרות גלותיות ושחיטות ?בזמן שבס,ה אנחנו יודעים על כמה שנים בודדות של איש תחת גפנו וכו,
ואפשר להבין מדבריך שלהביא 3 עד 4ילדים זו הכחדה של המין האנושי בזמן שאנחנו אוכלוסיה של 8 מליארד אנשים וכמה טיפטופים מהם יהודים, 
דוקא ערבים יש המון ומהם בני שמונים עם אלף נכדים,

טוב שאתה לא מתחבר לזה כי ביהדות זה ע"ז ולא אידיאל נעלה. היהדות טוענת שהחשיבה הזו היא דמיון = ע"ז. ולמה ? כי שאתה דואג למשהו דמיוני אז כל פרט עצמאי עם דעה חופשית מפריע לך לדימיון ואז אתה הורג אותו וזאת הסיבה לכל הרציחות בהיסטוריה. הדרך היחידה לקיום אנושי בהווה, היא אך ורק בחשיבה היהודית שאומרת שכל פרט הוא האדם הראשון התנכי כך שאייך שהוא מתנהג מול הזולת, כך בדיוק יתנהגו צאצאיו בעתיד אחד מול השני (כמו שקרה לצאצאיו של האדם הראשון התנכי) אז בשביל מה הוא בכלל עמל ? אם זה מה שיצא מהאדם הראשון התנכי אז בשביל מה כל עמלו ? ולכן רק אם יחשוב שכל הפרטים בהווה הם צאצאיו בעתיד ?! כך ידע להתנהג עם כל פרט באופן הכי טוב ושרידותית.

לגבי הערבי:
שוב בוודאי שקיים כאלה באופן זמני, אבל ההבדל הוא שהערבי לא מוליד לעצמו הוא מוליד לאלילים שלו מכאן הקלות דעת שלהם לשפיכות דמים. חז"ל מבקרים את הכוהנים בזמן בית שני על אותו עניין שהם קידשו את המקדש יותר מהאדם ושם מדובר על בנו ועלמו האישי של הכהן.

לגבי כמה ילדים צריך האדם:
שוב זה שאלה של שרידות = חוק אנושי טבעי שאם יש על מישהו איום שרידותי אז הוא מתרבה יותר כמלחמה נגד. זאת הסיבה שיש לחרדים הרבה ילדים כי הוא מרגיש מאויים, וזאת הסיבה שבני ישראל במצרים התרבו מעל הרגיל. זאת הסיבה שכל חברה עניה מתרבה.
כלל גדול באורגניזמים שמי שמאויים הוא מתרבה. אפשר לראות את זה בכל חברה אנושית היום. בחברה שהפרט לא מרגיש מאויים אז הוא מוליד אחד או שנים ותו לא. גם עשירים מרגישים בטעות ביטחון שירדותית ואז לא מולידים הרבה.
כמובן יש גם פרטים שמיואשים ולכן לא מתרבים כלל. כי בסוף כל סוף האדם כפרט לא כפוף לטבע כלומר הטבע לא מכריח אותו לשרוד.אבל  מי שרוצה לשרוד הוא שורד לפי הביטחון הסביבתי שלו, אם הוא מאויים כמו החרדים, אז הוא מתרבה יותר מהרגיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 18:10 לינק ישיר 

דאגה למשהו דמיוני =רצח ,איפה אתה חי ומתי ?מה רע ברצח אופי,

ערבי מוליד לאלילים? אתה מתכוין לכמה שאהידים בודדים?אתה רציני?

התנהגות שלו משפיעה על הדור הבא ?,יש יותר מדי יוצאים מן הכלל,מספיק בן אחד שלא הולך בתלם בכדי שיתחרט אף על שרידות עצמו,

היהודים מולידים הרבה ילדים בגלל איום קיומי?מוכר בעיקר אצל חרדים אדוקים ובאוכלוסיות מלחיצות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2014 21:30 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
דאגה למשהו דמיוני =רצח ,איפה אתה חי ומתי ?מה רע ברצח אופי,

תלמד היסטוריה. וזה המושג ע"ז של תורה.

ערבי מוליד לאלילים? אתה מתכוין לכמה שאהידים בודדים?אתה רציני?

כן אני רציני

התנהגות שלו משפיעה על הדור הבא ?,יש יותר מדי יוצאים מן הכלל,מספיק בן אחד שלא הולך בתלם בכדי שיתחרט אף על שרידות עצמו,

נכון זה תגובה נשית כזה

היהודים מולידים הרבה ילדים בגלל איום קיומי?מוכר בעיקר אצל חרדים אדוקים ובאוכלוסיות מלחיצות,

נכון ומוכר מהתורה במצרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות הלכות נידה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.