| נשלח ב-11/8/2015 10:14 |
|
| |
'אין אדם רואה נגעי עצמו'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 19:57 |
|
| |
אין שום משמעות טריוויאלית להלכות אלה בימנו מעבר לעובדה שכך כתוב במקורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2015 21:50 |
|
| |
קרדיולוג אנא הסבר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 01:22 |
|
| |
שבת כל אחד מתחבר לזה ןאהבת לרכך כמוך גם תפילות כנ"ל וכו' החיטוט בכתמים שלא אשה , שו הדא ?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 08:19 |
|
| |
| קרדיולוג כתב: |  | שבת כל אחד מתחבר לזה ןאהבת לרכך כמוך גם תפילות כנ"ל וכו' החיטוט בכתמים שלא אשה , שו הדא ?! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם כן אתה מסכים לדברי. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 13:58 |
|
| |
צופרהנעמתי,
אחרי שאתה יודע שהמציאות מכחישה את דברי חכמים "על שלש עברות...".
מה לדעתך צריך לעשות, להתאים את ההלכה למציאות או להתאים את המציאות להלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 14:44 |
|
| |
שלישי אתה יודע את התשובה המקובלת. ברור שאלוקים לא יעשה את זה באופן גורף, כי אחרת תשלל הבחירה. לפי זה, זה אמור לעבוד אולי רק אצל אדוקים וכדומה.
אגב, הנה סיפור: (אברם, לתשומת לבך. אני פשוט מעוניין שתשים גם אותי בדרך למים....)
אדם רציני (שאני מכיר אותו ואת משפחתו אישית היטב, והוא אדם רציונלי בהחלט), סיפר לי בסודי סודות, שכל חיו הוא שמר על בללי ההלכה שבשולחן ערוך סימן ר"מ, מלבד פעם אחת. באותה הפעם, נכנסה אשתו להריון ממנו נולד ילד פגוע מוח ונכה 100%.
האם זה מוכיח לי משהו? לא בטוח, אבל איך אריאל כתב? [צריך. לבדוק. סיפורים. מוזרים. ברצינות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 18:27 |
|
| |
במקרה הזה אני חושב שזה באמת לא מוכיח, כי צריך לעשות מחקר על דבר כזה. כלומר, לקחת 150 איש שיבצעו את הניסוי במשך 100 פעם, 50 ישמרו על הכללים ברציפות, 050 לא ישמרו בכלל. 50 ישמרו במשך 50 פעם ו50 פעם לא ישמרו. וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 18:37 |
|
| |
אריאל התבלבלת בפורום יש הוכחות מדעיות ויש הוכחות דתיות, בזה האחרון אין צורך במחקר וסטטיסטיקה זה מפריע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 18:47 |
|
| |
אני דווקא מסכים בתאוריה עם אריאל שאין דבר כזה 'הוכחות דתיות' וצריך לבדוק סטטיסטית, אבל כולנו יודעים שגם לפי ההשקפה החרדית אין כ"כ טעם לבדוק כי אלוקים לא יאפשר הוכחה מדעית כדי שלא תתבטל הבחירה. למה הדבר דומה? למחקר הידוע שעשו על חולים שהתפללו עליהם מול חולים שלא התפללו עליהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 19:50 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | צופרהנעמתי,
אחרי שאתה יודע שהמציאות מכחישה את דברי חכמים "על שלש עברות...".
מה לדעתך צריך לעשות, להתאים את ההלכה למציאות או להתאים את המציאות להלכה?
|
|
1) לא מדובר בהלכה, אלא באגדה 2) חכמים דברו בזמנם שלידה היתה סיכון, ואמרו שחטאים ששכיחים בנשים גורמות למוות בשעת סיכון. מה שהשתנה הוא שכיום הלידה כמעט ואינה סיכון ולא אמיתת דבריהם. יתכן בהחלט שכיום נשים מתות במקרי סיכון אחרים מחמת חטאים ששכיחים אצלן. וכן גברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 20:18 |
|
| |
כנראה שהיום הנשים יותר צדיקות מנשים דאז, שהרי בזמנם תוחלת החיים של הגברים היתה גבוהה יותר ואילו כיום תוחלת החיים של הנשים גבוהה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 22:21 |
|
| |
אתה שוב חוזר על הטעות של שלישי, חכמים לא הבטיחו אורך חיים לפי מצוות, אלא דברו על שעת הסכנה, למי יש זכות לצאת ממנה. ההבדל בתוחלת החיים בין אשה לגבר הוא טבעי, וברגע שהרפואה הסירה את רוב הסיכונים בלידה, חזר המצב הטבעי. (אם חכמים היו חיים היום, אולי היו אומרים מפני מה נשים מתות מסרטן השד, מפני שאינן זהירות וכו', וגברים מסרטן הערמונית וכו').
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2015 22:28 |
|
| |
[כמדומני,
אספר לך בסודי סודות, שכמה מחבריי (וחברותיי) הטובים ביותר אינם שומרים בכלל על הלכות נידה, וב"ה ילדיהם בריאים לחלוטין...]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2015 00:54 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [כמדומני,
אספר לך בסודי סודות, שכמה מחבריי (וחברותיי) הטובים ביותר אינם שומרים בכלל על הלכות נידה, וב"ה ילדיהם בריאים לחלוטין...]
|
|
וואלה. אני בהלם. חברייך וחברותייך לא שומרים הלכות נדה?! לא יכול להיות. בטח הם גויים....
|
|
|
|
|