| נשלח ב-23/10/2014 01:13 |
|
| |
מחפש מתנדבים לביצוע טבח עם
בימים האחרונים הכירה מדינת ישראל בכך שהנוצרים המרונים אינם ערבים כי אם ארמים, בכך היא נענתה לתביעתם של המרונים המזהים עצמם כארמיים ושפת הקודש שלהם היא ארמית. אלא שכנראה, המרונים אינם ארמים. גם לא ערבים. המרונים הם כנענים. ואלה תולדותם: כשבני ישראל כבשו את הארץ, הם לא הצליחו לכבוש את הלבנון, הכנענים שחיו בו הוסיפו לקיים ממלכות ערים עצמאיות (צור, צידון ועוד) שבתקופה מאוחרת כונו פיניקיות, לאורך התקופה ההלניסטית הם המשיכו לסגוד לבעל, עשתורת וכו' ועם בוא הנצרות היו הפיניקים מהעמים הראשונים שהתנצרו. במאה הרביעית הגיע נזיר ארמי בשם מארון ללבנון, מלווה בקבוצה קטנה של חסידים ארמיים. הוא התיישב בהר הלבנון והטיף את תורתו לתושבים הפיניקיים, הללו נספחו על עדתו והחלו לכנות עצמם מארונים על שמו, אלו הם המארונים בני ימינו. להלן המאמר ממנו שאבתי את המידע: קישור (עיינו שם בתגובתו של סהדי חלול, ממחיי הארמית בקרב המרונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 01:29 |
|
| |
ועכשיו למסקנות המעשיות: אם המרונים הם פיניקים הם נמנים על שבעה עממין, אם כן נצטוינו להשמידם, אנשים נשים וטף. ואני מצטט: המצווה הקפ"ז הציווי שנצטווינו להרוג שבעה עממין ולהשמידם, כיון שהם היו עיקר עבודה זרה ויסודה הראשון. והוא אמרו יתעלה: "כי החרם תחרימם" (שם כ, יז) וביאר לנו בכתובים רבים, שטעם הדבר: כדי שלא נלמד מכפירתם. ורבים הכתובים המזרזים ומחזקים להרגם, ומלחמתם מלחמת מצווה.
ואולי יחשוב מישהו שזו מצווה שאינה נוהגת לדורות, כיון ששבעה עממין כבר כלו; אך זאת לא יחשוב אלא מי שלא הבין עניין 'נוהג לדורות ואינו נוהג לדורות', והוא: שעניין שנסתיים עם השגת מטרתו, בלי שיהא אותו הדבר קשור בזמן מסוים - אין אומרים עליו "אינו נוהג לדורות", לפי שהוא נוהג בכל דור שבו נמצאת אפשרות לאותו הדבר.
הלא תראה, אם יאבד ה' את זרע עמלק בכללותו וישמידנו עד סופו - כמו שיהיה במהרה בימינו, כמו שהבטיח יתעלה: "כי מחה אמחה את זכר עמלק וגו'" (שמות יז, יד) - האם נאמר אז שזה שנאמר "תמחה את זכר עמלק" (דברים כה, יט) אינו נוהג לדורות?!
כך אין לומר, אלא הוא נוהג בכל דור ודור, וכל עוד ימצא זרע עמלק יושמד. וכך הריגת שבעה עממין והשמדתם הוא ציווי שנצטווינו בו - והיא מלחמת מצווה. (רמב"ם בספר המצוות) על מצוה זו חוזרת התורה כמה וכמה פעמים ומשתמשת בביטויים נחרצים מאד. כמובן, נוכל למצוא תירוצים מתירוצים שונים אבל אני שואל: האם ה' רוצה שנהרוג כנענים? האם אתם אומרים לעצמכם שאתם משתדלים לקיים את רצון ה'? האם יש למה לחכות? קומו אחי ורעי, בואו ונעלה אל כפרי המארונים ונכה אותם, החרם כל עיר מתים והנשים והטף. המהדרים יוכלו לגור בכפרים הנטושים ולקיים 'ואכלת את שלל אויביך' ואסיים בדברי התורה 'ואם לא תכריתו את יושבי הארץ מפניכם - והיה אשר תותירו מהם לשכים בעיניכם ולצנינים בצדיכם, וצררו אתכם על הארץ אשר אתם יושבים בה. והיה כאשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם.'
נ.ב. מתגייסים יתקבלו באישי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 01:41 |
|
| |
אין לראות בדברים אלו משום הסתה לרצח ו/או קשירת קשר לרצח, הדברים נאמרים לעיון בלבד וכל מסקנה מעשית הינה על אחריותו של המסיק. לעומת זאת, יש לראות הסתה לרצח בדברים אלו: רַק, מֵעָרֵי הָעַמִּים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה, לֹא תְחַיֶּה, כָּל-נְשָׁמָה. יז כִּי-הַחֲרֵם תַּחֲרִימֵם, הַחִתִּי וְהָאֱמֹרִי הַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי, הַחִוִּי, וְהַיְבוּסִי, כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. יח לְמַעַן, אֲשֶׁר לֹא-יְלַמְּדוּ אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל תּוֹעֲבֹתָם, אֲשֶׁר עָשׂוּ לֵאלֹהֵיהֶם; וַחֲטָאתֶם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם. וכן בדברים אלו וְאָכַלְתָּ אֶת-כָּל-הָעַמִּים, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ, לֹא-תָחוֹס עֵינְךָ, עליהם;וְנָתַן מַלְכֵיהֶם, בְּיָדֶךָ, וְהַאֲבַדְתָּ אֶת-שְׁמָם, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם: לֹא-יִתְיַצֵּב אִישׁ בְּפָנֶיךָ, עַד הִשְׁמִדְךָ אֹתָם
תוקן על ידי אריאל73 ב- 23/10/2014 01:41:50
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 05:55 |
|
| |
בא סנחריב ובלבל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 10:09 |
|
| |
בזמן שבאו ישראל לארץ היו כאן עוד עמים חוץ מהשבעה עמים כגון פלשתים (פלסטנים) וצורים וצידונים וכו' (פיניקים) ואותם לא נצטוו להכרית. שלמה כרת ברית עם הצורים (כדין ?)
תוקן על ידי בערולאאדע ב- 23/10/2014 10:11:52
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 10:32 |
|
| |
אריאל עובדה היסטורית עם ישראל לא השמיד את 7 העמים כמצווה, למרות שבספר יהושוע בהתחלה אתה קורא על השמדת הערים. בהמשך אתה מוצא את הערים הללו קיימים. יתירה מכך- אוריה החיתי. היה שר צבא גדול. וגר בשכנותו של המלך. עורבנא היבוסי דרש מדוד כסף רב בשביל מקום המקדש. ועוד. על-איזה גנוסייד אתה מדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 10:50 |
|
| |
גדול! :) (אין באמור משום הסתה ו\או המלצה ו\או אי-מניעה, בין במעשה ובין במחדל......)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 11:02 |
|
| |
ואם יורשה לי לצטט את עצמי (כהגנה נגד תביעה בינ"ל
בהאג...):
בשלושה מקומות מצווה התורה על מלחמה שכזו, שמשמעה החריף וחסר הפשרות הוא הריגת אנשים, נשים וטף: א. המלחמה במדין– הציווי והביצוע (במ' לא): וַיַּהַרְגוּ כָּל זָכָר… וְעַתָּה הִרְגוּ כָל זָכָר בַּטָּף וְכָל אִשָּׁה יֹדַעַת אִישׁ לְמִשְׁכַּב זָכָר הֲרֹגוּ. ב. המלחמה בשבעת העממים – הציווי (דב' כ): לֹא תְחַיֶּה כָּל נְשָׁמָה, כִּי הַחֲרֵם תַּחֲרִימֵם… והביצוע (יהו' ו): וַיַּחֲרִימוּ אֶת כָּל אֲשֶׁר בָּעִיר מֵאִישׁ וְעַד אִשָּׁה מִנַּעַר וְעַד זָקֵן וְעַד שׁוֹר וָשֶׂה וַחֲמוֹר לְפִי חָרֶב. ג. המלחמה בעמלק – הציווי (דב' כה): תִּמְחֶה אֶת זֵכֶר עֲמָלֵק מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם…, הציווי החוזר (שמ"א טו): וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד אִשָּׁה מֵעֹלֵל וְעַד יוֹנֵק מִשּׁוֹר וְעַד שֶׂה מִגָּמָל וְעַד חֲמוֹר. והביצוע הלא שלם (שם): וְאֶת כָּל הָעָם הֶחֱרִים לְפִי חָרֶב. וַיַּחְמֹל שָׁאוּל וְהָעָם עַל אֲגָג וְעַל מֵיטַב הַצֹּאן וְהַבָּקָר… המשותף לשלוש המלחמות הללו הוא העובדה שבשלושתן היתה בעיה בקיום הציווי (במדין לא הרגו את הנשים, ביריחו מעלו בחרם, בעמלק לא הרגו את אגג והצאן), ובשלושתן ננזפו או נענשו האחראים לכך – רוצה לומר, הכותב לקח ברצינות רבה את רעיון החרם בפרשיות האלו והתכוון לממשו במלואו. כפי שכבר כתבתי בפוסט קודם, לגבי שני המקרים הראשונים הדעה הרווחת במחקר המקרא היא כי הם לא קרו "באמת", אלא מעין משל היו, כדבריו של פרופ' משה וינפלד (עולם התנ"ך, דברים, עמ' 86): "מצוות החרם בספר דברים – כמו מצוות נוספות – היא בגדר הצגת אידיאל ולא בגדר דרישה ריאלית, והמניע לכתיבת הדברים היה החשש מן העבודה הזרה שהתפשטה ביהודה במאה ה-7 לפנה"ס". http://ivri.org.il/2014/08/inter-arma-silent-leges-2/
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:16 |
|
| |
וכאן מגיעה השאלה: איך זה שאף אחד (כולל אותי) אפילו לא חושב שאני מתכוין ברצינות? איך זה שלא קיבלתי באישי אפילו מתגייס אחד?.. אם יש מצוה, ומצאנו את הכנענים שצריך להרוג, האם יש סיבה לא לקיים זאת?
במילים אחרות, אנחנו לא מקיימים את מה שה' רוצה שנעשה אלא מה שנראה לנו מתאים.
ועוד מעניין אותי, האם בפורום שמותר להזכיר, תוצאת אשכול כזה היתה שונה?
(ציינו כאן שגם במשך ההיסטוריה אף פעם לא קיימו זאת. מקריאת התנ"ך עולה שאכן, בראשית תקופת ההתנחלות - הברית של יהושע וקצת אחרי התפרקותה - קויים הצו ברוב אזורי הכיבוש (פרט לאזורים שונים עליהם מתלונן הכותב) אבל אחר כך החלה ההתעלמות הגורפת שנמשכת עד היום הזה. צור וצידון נכללות בארץ כנען שיש לכבוש (הגבול הצפוני הוא איפשהו מצפון לביירות) ועמיהן נמנים על 'הכנעני' שיש להשמיד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:20 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  |
|
|
אנחנו מניחים שה' לא רוצה מאיתנו זאת, ויש לנו סיבות טובות להניח זאת. התורה לא רק רושמת חוקים, היא מתחילה באברהם אבינו. כמובן שגם פורמלית אין שום הגדרה הלכתית שיכולה לחול על מישהו היום ולהכניס אותו בצוים של כנען / עמלק וכו' מסיבות ברורות ומובנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:36 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | וכאן מגיעה השאלה: איך זה שאף אחד (כולל אותי) אפילו לא חושב שאני מתכוין ברצינות? איך זה שלא קיבלתי באישי אפילו מתגייס אחד?.. אם יש מצוה, ומצאנו את הכנענים שצריך להרוג, האם יש סיבה לא לקיים זאת?
ועוד מעניין אותי, האם בפורום שמותר להזכיר, תוצאת אשכול כזה היתה שונה?
(ציינו כאן שגם במשך ההיסטוריה אף פעם לא קיימו זאת. מקריאת התנ"ך עולה שאכן, בראשית תקופת ההתנחלות - הברית של יהושע וקצת אחרי התפרקותה - קויים הצו ברוב אזורי הכיבוש (פרט לאזורים שונים עליהם מתלונן הכותב) אבל אחר כך החלה ההתעלמות הגורפת שנמשכת עד היום הזה. צור וצידון נכללות בארץ כנען שיש לכבוש (הגבול הצפוני הוא איפשהו מצפון לביירות) ועמיהן נמנים על 'הכנעני' שיש להשמיד.)
|
|
אטו בשופטני עסקינן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:39 |
|
| |
ישיבישער, בוא נניח שהמרונים הם כנענים (אני יודע שאי אפשר להוכיח את זה ברמה של ודאות מוחלטת) האם יש דין להרוג אותם? עכשיו יש לנו שאלה האם ה' באמת רוצה את זה. אני אישית לא מכיר דרך יותר טובה בשביל ה' לכתוב שהוא רוצה את זה.
האיסטרטגיה הנוכחית להשמדת המרונים: באחד הלילות נגנוב טנקים מבסיס בצפון, ניסע לכפר מרוני סמוך - אני חושב על שפרעם, ונטבח את כל התושבים. הצעות נוספות תתקבלנה בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:40 |
|
| |
מואדיב, אפשר פירוש?
(מוטב יהא אדם שוטה כל ימיו לפני הבריות ואל יהא רשע שעה א' לפני המקום)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 13:49 |
|
| |
למען אשר לא ילמדו אתכם לעשות ככל תועבתם אבל אם עשו תשובה - כלומר שאין עובדים עבודה זרה - אין נהרגים (זו מחלוקת תנאים)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 14:15 |
|
| |
אם אדם היה כותב חוק לפני 3400 שנה להשמיד עם מסויים, רק אידיוט היה מקשר את זה למציאות של ימינו. לחוקי האל מתייחסים אחרת, מכיון שאנו בוחרים להתייחס אליהם אחרת. אבל בכל בחירה יש להסתכל על המחיר, מכיון שהתורה מתחילה באברהם אבינו, עבורינו כיהודים המחיר של רצח המוני או רצח בכלל, הוא מחיר גבוה מאד. במלים אחרות: העובדה שמוזכרות שם המלים 'כנעני' ו'השמדה' אינה נוגעת כלל לאנשים שגרים כיום בשפרעם או בכל מקום אחר, ולדרך שיש להתמודד עימם. וכמובן שכפי שכתבתי הדברים גם שגויים הלכתית, קשר גנטי אינו מחיל שם 'כנעני', ובודאי לא אם אין הוא ממשיך ב'תועבות הכנעני'. וגם לגבי הכנענים עצמם לא רק שביטלו את חוק החרם, בדורות שאחר יהושע, כנראה כי חשבו שהוא התאים לתקופת הכיבוש ומטרתו לנטרל איום מסויים על עצם הצלחת הכיבוש. וכן להחזיר את הארץ שגזלוה הכנענים החומים מבני שם. אלא שגם בזמן יהושע יש הגבלות שונות. ראה עוד תגובת הנביא על שאול ועל בית הדמים כי המית את הגבעונים וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 14:41 |
|
| |
בערול, זה תלוי בשאלה האם הנצרות נקראת ע"ז (לא נראה לי שכנעני שהמיר דתו לע"ז אחרת יוכל לחיות)
ישיביש, מה אתה רוצה להגיד? האם שה' שאמר זאת התכוין רק לתקופה מסויימת? אין שום רמז כזה בתורה. מקריאת דברי התורה נשמע שאם אתה חי בסוף בית ראשון ראוי שתארגן צבא ותתקוף את הכנענים. וראה דברי מבקרי המקרא שהביא אברם. למה לא עשו זאת? שאלה טובה. שאול והגבעונים קשורים לשבועה המפורסמת של יהושע.
|
|
|
|
|