בית פורומים עצור כאן חושבים

מחפש מתנדבים לביצוע טבח עם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2014 11:25 לינק ישיר 

תלמיד
אתה יכול למנות  פחות ערכים מערבים שהם נגד ההלכה, מאשר הלכות שהם נגד המוסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:02 לינק ישיר 

מואדיב - אנא הצג את מקורותיך הפנימיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:24 לינק ישיר 

רדו מהדיון הזה !

יש בינינו אוילים או רשעים או שניהם שאכן מקבלים דברים כפשוטם, בטוחים כי הם מצווים לעשותם ומצהירים על נכונותם. אני יודע על אחד, מכיר כמה אחרים.

באשר ל'מצווה' היא מבוטלת לחלוטין. מי ביטל? – אני, כריבון מוסרי, בתוקף סמכותי המוסרית והחירות הנתונה לי, החלטתי לבטל כל 'מצווה' שענינה רצח, הרג ופשע. אינני שליח למעשים ואפילו דיבורים מן הסוג הזה.
אין נפשע ומזויע במעשי אדם מרצח בשם אלהים, וראו דעאש.
בבא יומי אעמוד בפני האל ואצדיק את החלטתי ואגנה אותו.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:26 לינק ישיר 

צעג כתב:
מואדיב - אנא הצג את מקורותיך הפנימיים.

אנא הצג כל מצווה שלדעתך איננו מקיימים אותה בשל מוסר נוצרי שהשתלט עלינו - ואוכל לדון אתך לגביה. לגבי מכירת בת לאמה עבריה - קריינא דאיגרתא איהו להווי פרוונקא. יש לך בת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:28 לינק ישיר 

תרשה לי ברוב חוצפתי לשאול עד כמה אתה באמת ירא אלוהים. אם מלך בו"ד עומד מולך וחרבו שלופה בידו, היית מגנה אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:29 לינק ישיר 

הבנות שלי כבר גדולות - שאלה לא רבלנטית. בכל זאת לא מכרתי אותן לשכן המנוול ומוכה השחין למרות שזו זכותי ע"פ התלמוד, מדוע באמת?
האם בתימן לא השיאו בנות קטנות לזקנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 12:52 לינק ישיר 

.

(פיהוק)

סליחה שפספסתי. נרדמתי לרגע. הבאת לכאן דוגמא של מצווה שבגלל מוסר נוצרי ביטלנו אותה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 13:16 לינק ישיר 

מואדיב, אם לא שמת לב, האשכול הזה דן במצוה שלא נקיים בגלל מוסר נוצרי או יהודי שהשתלט עלינו.
אלא אם כן, אם אוכיח לך שהמרונים הם כנענים תצא לרצוח אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 13:57 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
מואדיב, אם לא שמת לב, האשכול הזה דן במצוה שלא נקיים בגלל מוסר נוצרי או יהודי שהשתלט עלינו.
אלא אם כן, אם אוכיח לך שהמרונים הם כנענים תצא לרצוח אותם?

אתה שב ומתחמק?

האשכול הזה לא דן במצווה מסויימת, שכן אין היום אף אחד משבעה עממים - והמארונים כנענים בערך כפי שהם צאצאי שבט דן.

אתה, מנגד, העלית טענה רחבה, ואני מתייבש בהמתנה לדוגמאות שלך. אתה, מנגד, כושל להביא כאלו. היתכן שלשווא אני ממתין לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 14:31 לינק ישיר 

אני? מתי טענתי שיש מצוות שאנו לא מקיימים כרגע בגלל מוסר נוצרי? הראה לי דבר כזה בכל רחבי האשכול ואאלץ לצאת לחפש דוגמאות לכך.
מה שכן טענתי הוא שיש מצוות שלא נקיים אם תבואנה לידינו, במצבנו הנוכחי. ואחת מהן מוצגת בכותרת האשכול.
כאמור, המרונים הם ספק ארמים ספק פיניקים, וסביר שגם ארמים וגם פיניקים. הפיניקים הם כנענים. (אני מקוה שכבר הספקת לקרוא בויקיפדיה או כל אינציקלופדיה/אתר אחר על הפיניקים. כולם יפתחו במשפט זהה "הפיניקים הם עם כנעני...", חבל שאתה תוקף בלי לבדוק אפילו מלמעלה, ועוד עושה זאת בביטחון עצמי של פרופסור לפיניקולוגיה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 15:33 לינק ישיר 

אריאל
ספיקא דכנעני לחומרא או לקולא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 15:34 לינק ישיר 

צעג כתב:
מה שאריאל טוען הוא שהתרבות המערבית הרקובה עם מושגי המוסר הנוצריים שלה השתלטה עלינו.

אריאל, לא אתה - תומכי דבריך.

לגבי השטויות שכתבת למעלה כבר כתבתי לעיל. העובדה שאתה לומד מוויקי שהפניקים הם כנענים - "הכנענים" של שבעה עממים מעידה על רצינותך יותר מכל מה שכתבתי כאן. ההסתמכות שלך על דבריו באינטרנט של בחור חסר השכלה בן 21 - מביכים משהו, אבל אולי זה הסטנדרט שלך, אין לי מושג.

רק לגבי ויקי - אם אטרח להיכנס ולערוך את הערך כך שלא יהיה כתוב בו מה שאתה רוצה - ויש לי שם יכולת לעשות זאת - זה ישנה את המציאות? פתאום תדע לקשר בין עץ הדקל, עוף החול ושוכני החוף בלבנון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 16:33 לינק ישיר 

נדמה לי שייחסו לי כאן דברים שלא אמרתי.

לא טענתי שמותר או ראוי להרוג תינוקות משום סוג.

טענתי שאם יש מצוה כזו בתורה, עלינו לפרש אותה מחדש. וזה מה שעשו חכמים, וזה מה שהשיג רבי עקיבא על ידי הטענה שסנחריב בלבל את האומות.

הוספתי וכתבתי את העקרון המופלא של "חלילה לדבר תורה שיהיה סותר את המוסר". וזה מעלה את השאלה: וכי מהו המוסר הזה? האם יש מוסר טבעי? או שמא מדובר במוסר השכונה (על משקל "דת השכונה" של יתכן).

והנה, יש מגוון של גישות לשאלה על מעמד המוסר ויש בהחלט תחום מחקר פילוסופי שעוסק בזה. ומי שירצה לייצג עמדה כזו או אחרת בפילוסופיה הזו, יש לו על מה להסתמך.

(זו אמירה פלורליסטית זו).

אמנם, מי שיסבור, כמוני, שיש רמה של דיון מוסרי ותביעות מוסריות וערכים שהם מעל לשאלות פרטיות, ואין הם ייחודיים לדת זו או אחרת, אלא נובעים ממעמדו של האדם, בין אם נראה בו "צלם אלוקים" ובין אם נקבל אפילו עמדה יותר חילונית ונקרא לו "צלם אנוש", בין כך וכך נקבל עמדה שמעניקה למוסר מעמד מכובד, מעבר להיות "מוסר שכונה" כזה או אחר.

ומכח תיאוריה ערכית זו, שעלי להודות שלא ניסחתי אותה מעולם ואיני יודע מה היא תכלול, מכוח זו אני טוען שניתן וחובה לפרש דינים בתורה.

וזה מה שעשה אברהם אבינו.

עמדה דומה מציג הרב יונתן זקס. ובאותם ספרים שלו שקראתי הוא לא ניסח, עד כמה שזכור לי, את הפילוסופיה המוסרית הזו. כמוני כאן, הוא פשוט התייחס אליה כאל נתון.

אדרבה, ניתן למדוד את המוסר שמציעה, אם היא מציעה, הכנסיה הנוצרית, על זרועותיה והתפתחויותיה, ולתת לה ציון - מוסרי - על התאמת עקרונותיה לעקרונות המוסר. זה לא יהפוך אותה לתקינה מבחינה אמונתה בא-לוהים, שזה נושא אחר, אבל זה בהחלט פן שלפיו אפשר לשפוט דתות כפי שאפשר לשפוט כל מערכת אמונות והתנהגות וחינוך של בני האדם.

באופן אחר אני יכול לכתוב כך: להאשים שפרשנות שמנטרלת את החובה להרוג את עמלק היא מבוססת מוסר נוצרי היא טעות לוגית, מהסוג של "אתה מאמין ששתים ועוד שתים הם ארבע? אתה יודע שגם היטלר האמין בזה?"

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 16:35 לינק ישיר 

אריאל

אני מניח שקראת את הסיפור היפהפה על הפרופסור השוודי מזרע עמלק.

נניח שהיית מקבל הזדמנות להרגו, האם היית עושה זאת, והיית סבור שזו מצוה?

אין לי שום כלים בינתים לענות על השאלה אם המרונים הם אכן כנענים. אבל לפי הכלל הפרשני (שעשוי להיות פיקציה משפטית והלכתית) של רבי עקיבא, זה לא משנה גם אם יש להם תעודות יוחסין עד כנען נכד נח.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2014 16:46 לינק ישיר 

מואדיב, תצטרך לערוך גם את כל הספרים העוסקים בפיניקים. אתה מוזמן!
ועכשיו, אני מבין שיש לך תזה אחרת, תוכל לספר עליה? מי הם הפיניקים? יוונים? מדיינים? יוקטנים? דודנים?

רבינו המיימוני, אם היה מגיע לידי הפרופסור והייתי יודע שע"פ כל גדרי ההלכה עלי להורגו - הייתי הורגו. אמנם אין זו מצוה כמו אכילת מצה אלא כמו אכילת מרור.. (משפט שמיוחס לבריסקערב על הצבעה בבחירות)
ואשאל אותך, אם היית ניצב לצד שאול במלחמת עמלק, האם היית טובח בתינוקותיהם או שהיית מפרש מחדש את צו הנביא ואומר 'אם גדולים חטאו טף למה חטאו?'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחפש מתנדבים לביצוע טבח עם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext