|
|
| נשלח ב-24/10/2014 16:52 |
|
| |
חז"ל ראו את הטיעון המוסרי נגד כיבוש ארץ כנען-פלסטין [ותוך כדי גם להרוג את כולם] והיתה התשובה:
1 הרש"י הראשון בשם ר' יצחק
2 רש"י על והכנעני אז בארץ שהארץ היתה מתחילה של שם וכנען עשקה ממנו ואנו צאצאי שם רק מחזירים את הגלגל (כמו עם הערבים) [עוד לא ידעו מהצדק של כיבוש מלחמה וגם יפתח שטען לחזקה של 300 שנה רק כדי להוכיח ממה שלא מחו]
וזו כבר פרשנות ישנה גם בספר היובלים/ות כתב סיפור זזה (של גניבת חם את ארץ שם) באורך. ושלא כמי שהבינו והכנעני עדיין בארץ (אלא והכנעני כבר בארץ).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2014 16:56 |
|
| |
בעל, ספק רציחת עג מול ספק לאו ועשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2014 17:04 |
|
| |
מטרת המוסר כדי שהאדם יהיה מוסרי ולא בשביל ההשלכות המעשיות ולכן צריך להחליט על דבר שהוא מוסרי ואז הוא באמת כך הבעיה שבוחרים לחיות בחברה שמוסרה כך וכך וקשה לאדם (לציבור) לשכנע את עצמו כי הוא מוסרי כשעושה דבר שבעיני החברה שבה הוא ממקם את עצמו הוא אינו מוסרי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 09:48 |
|
| |
מואדיב, "אתה, מנגד, העלית טענה רחבה, ואני מתייבש בהמתנה לדוגמאות שלך. אתה, מנגד, כושל להביא כאלו. היתכן שלשווא אני ממתין לך?"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 09:54 |
|
| |
רבינו המיימוני, דבריך מזכירים לי את הסיפור המפורסם על ה' האומר למשה: לא תבשל גדי בחלב אמו. - הבנתי, לא לאכול בשר בחלב. -לא לא, לא תבשל גדי בחלב אמו. -אה, כלים נפרדים. - לא תבשל גדי בחלב אמו -בסדר גמור, נחכה שש שעות.
וכמאמר האומר: נס שהתורה ניתנה ליהודים, אחרת עוד היו מקיימים אותה.
בערול, יתכן והצדקה שמביאה התורה לכיבוש הארץ היא סיפור שכרות נח. סיפור שהוא מוזר מאד ואינני מצליח להבין אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 14:24 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | רדו מהדיון הזה !
יש בינינו אוילים או רשעים או שניהם שאכן מקבלים דברים כפשוטם, בטוחים כי הם מצווים לעשותם ומצהירים על נכונותם. אני יודע על אחד, מכיר כמה אחרים.
באשר ל'מצווה' היא מבוטלת לחלוטין. מי ביטל? – אני, כריבון מוסרי, בתוקף סמכותי המוסרית והחירות הנתונה לי, החלטתי לבטל כל 'מצווה' שענינה רצח, הרג ופשע. אינני שליח למעשים ואפילו דיבורים מן הסוג הזה.
אין נפשע ומזויע במעשי אדם מרצח בשם אלהים, וראו דעאש.
בבא יומי אעמוד בפני האל ואצדיק את החלטתי ואגנה אותו.
עודד |
|
מאד מענין, שלחת אותנו 'לראות דעאש', ובכן אני רואה ששולחים מטוסים מן האויר ומחסלים אותם.
מי ציוה מצוה זו? ש"ענינה רצח הרג ופשע"?
ואם יתברר לך שעמלק הם דעאש הקדומים, קבוצת חולי נפש שענינה עריפת ראשי אחרים, כלום לא היית שולח להקת מטוסים שתאדה אותם מעל פני האדמה?
אתה מצפה לעמוד לפני האל בבא יומך, ויש כאלו שמאמינים שאבותינו כבר עמדו לפני האל והוא אמר להם אי אלו דברים לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2014 11:23 |
|
| |
מואדיב, האם יתכן שבאמת לשוא אני ממתין לך? אנא, אל תחסוך מאתנו את דעתך לגבי מוצא הפיניקים, שודאי תחולל מהפכה בעולם האקדמי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2014 23:48 |
|
| |
אריאל
ראיתי שכתבת בדיחה. איפה השתמשתי בטיעון כזה של תוספת חומרות?
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2014 17:27 |
|
| |
רבינו המיימוני, כתבת: 'טענתי שאם יש מצוה כזו בתורה, עלינו לפרש אותה מחדש. וזה מה שעשו חכמים, וזה מה שהשיג רבי עקיבא על ידי הטענה שסנחריב בלבל את האומות.
הוספתי וכתבתי את העקרון המופלא של "חלילה לדבר תורה שיהיה סותר את המוסר" ' על זה הבאתי את הבדיחה הנ''ל. לפי דבריך אין לה' שום צורך לומר לנו כלום. אנחנו נפרש את דבריו בין כה וכה איך שבא לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 09:50 |
|
| |
מיימוני , אשמח אם תחזור לכאן כדי לענות לאריאל. הרי יש מצוה כזו בתורה. וגם אנו רואים שאכן קוימה מצוה כזו למעשה במלחמת מדין. איך אפשר להבין את זה? האם חכמים בימי ר' עקיבא היו מוסריים יותר מהחכמים בימי משה רבנו? ואז לא פרשו מחדש את המצוה! אני מתקשה לעכל את האכזריות שבטבח ילדים שבויים. איך אתה מתמודד עם זה? לא הלכה למעשה לימינו, אלא איך מצטיירת לנו מכך דמותו של משה רבנו, וחמור יותר- של ריבונו של עולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 12:53 |
|
| |
ואת האכזריות שבמבול אתה כן יכול לעכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 13:08 |
|
| |
המבול היתה תופעת טבע.(אלוקים=טבע) ולא יד אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 13:14 |
|
| |
אז הטבע ציווה למשה להרוג את המדיינים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 13:18 |
|
| |
לא שאני מסכים איתך לגבי המדינים.
משה ביצע את טבח העם-כביכול- ולא הטבע. מה שנכון שנקמה היא תופעה טבעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 13:24 |
|
| |
אז יוצא ,לפי דבריך, שהטבע נתן את התורה.
|
|
|
|