| נשלח ב-23/10/2014 18:36 |
|
| |
=מסע הסברה=
זה ארוך אכתוב את זה בחלקים קריאה נעימה טמיאל
"מה עושים עם כל השטחים שברשות דיאלידאן? בגלל הסיפור הטיפשי הזה עלי! מי יכול לשכנע את האנשים, שהלה היא לא רק הבת של קאה-הי, ולא סתם התחתנתי איתה?" חשב איסתרק באותו בוקר. כל היום חשב, וכבר לאחר ארוחת הצהרים קרא(ה) לרנה דודתו וחמותו לשיחה: "ודאי שאם אני יכולה אלך לעזור לך בכפרים ולהסביר את הסיפור האמיתי" אמרה לאחר שהסביר לה וראתה שהיא יכולה לעשות זאת. על מיכאל חשש יותר שיסרב," הוא צעיר יחסית, רק בן 14 ובישן קצת" איסתרק חשב על סיבות לטענות שיגיד למיכאל. בינתיים, המשרת קרא למיכאל שהצטער קצת על הפסקה בלימוד הוא סגר את הגמרא והלך לאיסתרק במהירות, הוא חשש שזה משהו דחוף.* מיכאל נכנס. ובשקט והעדינות שלו הוא שואל "קראת לי הוד מלכותו אחי?" איסתרק הרגיש שמיכאל אומר זאת מאידך- ביראה והכנעה מהמלך, ומחד- בחיבה לאחיו הגדול והאהוב. ושקרא גם במיכאל משהו בשבי וגם הוא מרגיש את החיבה למיכאל, "מיכאל" איסתרק אומר לו "אתה שמעת איך השתלט יוסף דיאלידאן על כמעט כל כוזר?" "כן, שמעתי, הוא הפיץ שמועות עליך אחי ומלכי" אמר מיכאל,ולא הבין למה מתכוון אחיו בדברים אלו. ואיסתרק, שהבין את התמיהה שעל פני אחיו, המשיך בדבריו:"מיכאל אני מאוד ישמח אם תלך עם דודתנו רנה לכפרים ולערים להסביר מדוע התחתנתי עם הלה ולספר בשבחה, כדי שלא ישימו את הכתר על ראש של אדם שלא ראוי לכך, אתה מסכים מיכאל?" מיכאל נראה מהוסס, בדיוק כמו שאיסתרק חשש. "מיכאל?" אמר איסתרק לאחר שמיכאל לא ענה "מה מטריד אותך?" מיכאל עדין לא ענה, הוא חשב שלא יקשיבו לנער בן 14 שעובר בכפרים כדי לשכנע את כל כוזר להצטרף למלכותו של אחיו "מיכאל" אמר איסתרק לאחר שראה ששתיקתו של אחיו מתמשכת עוד "בחרתי בך כי יש לך יכולת שכנוע מופלאה, אתה גם היית כשנשאתי את הלה לאישה, ומבין טוב מהרבה אנשים את הסיבות לנישואים אלו, גם זה שאח שלי אומר זאת, מוסיף לשכנוע של אנשים פשוטים. גם את האופי שלך, מכירים, ויודעים שאתה לא תגן עלי אם עשיתי מעשה מגונה. פשוט, מכירים אותך כצדיק כזה, עם כל הסיבות האלו יהיו יותר סיכויים שאצליח לקחת את האדמות מ...אתה יודע מי" מיכאל למרות השכנוע נראה מהוסס, אך מעט "אתה יודע מה, מיכאל" אמר איסתרק בקול של פשרה "תלכו קודם לדרום. שם זה לא קרוב לעירו של "האדם ההוא" בעצמו, והוא פחות הספיק לטפח את נאמנות התושבים,וחלקם עדין מהוססים. אחרי זה, תחזרו לכאן, כדי לנוח קצת, ולהסביר על הערים והכפרים שמסרו את נאמנותם לממלכה האמיתית והיחידה. אחרי לא יותר משבוע, תלכו צפונה. אם לא תסתדר אנסה לקרוא לקנז וכלב לתפקיד, או אתן זאת למישהו אחר" את הסוף אמר כאדם שצריך להסכים למה שקרה. ואז נשמע קולו של מיכאל, שלא נשמע מתחילת השיחה: "מלכי ואחי איסתרק! אני מסכים. אני מאוד אשמח לעזור לממלכה. אך, אשמח שלא תבוא איתנו פמליה גדולה של אנשים. אשמח אפילו רק לשלושה"
תוקן על ידי אסתרק ב- 27/10/2014 16:05:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 21:15 |
|
| |
פששש, איזה קטע יפה!!! רק חבל שלא הוספת סימני פיסוק, גרשיים וכו' (את לא צריכה להפגע, פשוט אני אדם שמאוד מפריע לו הסימנים)
(ניתן להינות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 21:20 |
|
| |
יפה ההתלבטות המתוארת. שלא הכל ברור מאליו. באמת סימני פיסוק יתרמו מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 21:31 |
|
| |
נכון כוזרית צודקת
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2014 21:58 |
|
| |
אם אתן רוצות אתן יכולות לשלוח לי הודעה אישית עם סימני פיסוק באדום לתיקון (אני לא משהו בפיסוק)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2014 00:38 |
|
| |
טמיאלוש!!! יפה מאוד!! נהניתי. מחכים להמשך...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2014 07:59 |
|
| |
יפה מאוד! :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2014 16:11 |
|
| |
אוףף טמיאל, ישבתי על זה לסדר לך סימני פיסוק ועצרתי באמצע וכשחזרתי הוא כאילו ניתק אותי ורצה שהתחבר בחזרה וכשהתחברתי, הוא מחק לי כל מה שעשיתי... אני יסדר לך מחדש את זה בקרוב!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2014 23:02 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2014 23:04 |
|
| |
קריאה נעימה
מיכאל נכנס לבית הכנסת של הכפר הראשון עם הרבה חששות, אם אנשי הכפר כולו מאמינים ליוסף דיאלידאן. זו הייתה המחשבה שממנה התחילו רוב המחשבות האחרות.
אתמול אחרי השיחה עם איסתרק, הוא בחר שני מלווים נוספים על משרתו האישי ובגדים שאותם יותר נכון בחרו עבורו שני משרתים. הוא לקח מסכת שלמה של גמרא שאורכה תאם לאורך המסע, והוא נשמע לו ארוך במיוחד... לקראת מנחה הם הגיעו לכפר הראשון שהיה בדרכם. כשנכנסו, היה שם רק נער קטן כבן שמונה שסיפר כי הוא הבן של הגבאי, ואביו ביקש ממנו לטאטא את בית הכנסת.
ואז שאל הנער: "מי אתה, שבאו איתך מלווים? האם אתה בן אצולה? "
"אצלנו בכפר," המשיך הילד, "אין לאף אחד מלווים, אפילו לטוחן שהוא הכי עשיר כאן ומחזיק חצי כפר!"
מיכאל ענה במעט מבוכה: "נכון, אני בן אצולה. אבל אתה רוצה לדבר איתי? גם בני אצולה רוצים חברים."
הילדון הקטן נלהב מהכבוד שקיבל ובינתיים מיכאל בקש ממלוויו להתרחק קצת לצידו האחר של בית הכנסת.
הילד הקטן סיים לטאטא במהירות והתלהבות והתיישב ליד מיכאל שהספיק ללמוד מעט מאוד בגלל המהירות של הילד, ולאחר מכן ערך שיחת הכרות קטנה עם הילד, ששמו היה יעקב, ובה מיכאל לא הודה שהוא אחיו של המלך.
מיכאל ידע ששיחה זאת עדיפה על מאה שיחות עם מבוגרים, כי ידע כ"חצי מבוגר" שאת האמת קל יותר להוציא מילדים, הוא ניסה בהצלחה לגלוש לנושא שלשמו הגיע לכאן. "אני מאמין שאיסתרק צריך להיות המלך של כוזר, ואתה? לאיזה מלך אתה ומשפחתך נאמנים? ואולי אתה יודע גם למי אנשים אחרים, מכפרך, מאמינים?"
יעקב השיב ללא היסוס: "הן מעלתך, בן האצולה, מיכאל. אני חושב כמו שאר בני משפחתי שחושבים שאיסתרק באמת בעל רמה רוחנית נמוכה, כמו שאומרים. אך משפחתי לא בטוחה בזה, הם חוששים שזאת שמועה לא נכונה. רוב האנשים בכפרנו חושבים כמו משפחתי, ויש מעט אנשים שבעד המלך איסתרק. אך הם אינם אומרים זאת בברור" מיכאל גילה שדיאלידאן עשה עבודה טובה, וכולם משוכנעים, או לפחות נוטים לחשוב, שאחיו הוא נער בן19 עם רמה רוחנית נמוכה שלא ראוי לשלוט.
"יעקב," אמר מיכאל, "אני מצטער ששיקרתי לך. לא רציתי שידעו כולם שהגעתי לכפר, ובבקשה אל תפרסם את זה ישר כשתצא מכאן" מיכאל נתן ליעקב הקטן כמה רגעים של נשימה ואמר, "אני הנסיך מיכאל. אחי המלך שלח אותי לשכנע את תושבי הכפרים, ולהסביר להם. שאחי התחתן עם ביתו של המנהיג הקווארי ובת מי היא עוד. אני מתנצל שוב ששיקרתי בפניך, היות וגם רציתי לדעת באמת, האם אנשי הכפר הם בעד אחי. אם הייתי מציג את עצמי ישר כאח המלך, יכול להיות שלא היית באמת עונה לי על השאלה ששאלתי אותך קודם. ועכשיו - אשמח אם תקרא לאביך. אני רוצה לדבר עם כל גברי הכפר אחרי מנחה, ולהסביר מה שהתחלתי להסביר לך." האב מופתע כבנו ממי שהגיע לכפרם. הם קיבלו אותם בסבר פנים יפות, ושאלו אם הוא יודע מי חיתן את אסתרק עם "בת הגוי ההוא", כך קרא גבאי הכפר להלה גיסתו ובת דודתו.
מיכאל אזר אומץ נוסף על האומץ שאזר מקודם ואמר "אחי איסתרק גילה בעזרת המונדרי - קנז שרנה דודתנו, שכולם חשבו שמתה לפני 26 שנה, התחתנה מאונס עם קאה-הי אחד ממנהיגי הקווארים, ונולדה להם בת שרנה לימדה אותה להיות נערה כוזרית טובה ואצילית.
לאחר שאיסתרק גילה שהלה היא ביתה של רנה, החליט לחזור מסירובו לקאה שרצה לחתנו עם ביתו. הוא חזר בו כדי שיוכל להחזירן לכוזר איתו. וכדי שאוכל לחזור גם אני איתם לכוזר, רנה החליטה לתת לי את תפקיד "מסדר הקידושים", כי רצתה שאברח איתם, משום ששמו אותי במאהל אחר. וגם מלווינו קנז וכלב, ששימשו בחתונה כעדים ברחו איתנו אחרי החתונה. ובאותו לילה התחלנו מסע בין חודש כדי להגיע לכוזר. ולאחר עוד כמה וכמה ימים, איסתרק הודיע לכולם שחזרנו, ואז המליכו אותו למלך על כוזר.
"כך סיים מיכאל את הסיפור - ההסבר על חתונתם של מלך ומלכת כוזר, והחליט לרשום אותו על לוח ליבו, לפעמים הבאות. ואולי גם באמת לרשום על קלף - ואמצעים בשביל זה לא חסרו לו...
ואז הגבאי קטע באחת את מחשבותיו. "הוד נסיכותך, הנסיך מיכאל, שכנע אותי להיות נתין לאחיו איסתרק המלך. אני משוכנע שכפי שאני מכיר את שכני הם גם יקבלו בשמחה את מלכות איסתרק עליהם."
ואכן, כמו שאמר הגבאי, הכפר כולו קיבל עליו את מלכותו של איסתרק עם כל תושביו. * * * לאחר שמיכאל סיים לשכנע בכפר האחרון לפני שהיה אמור לחזור לאתיל, החליט שהוא לא חוזר הביתה אפילו שזה נוח יותר, הוא צריך לפעול! אומנם בצפון יהיה יותר קשה, בעיקר באזור של 'האדם ההוא', אבל שווה לנסות.
מיכאל ביקש מראש הכפר יונה, לאחר ששאל את דודתו האם היא רוצה לחזור הביתה או להמשיך. והיא ענתה לו בנחישות - "אם אפשר אז חייבים להמשיך!"
הוא הלך אל ראש העיר. ומכיוון שהכפר היה הגדול והמרכזי באזור, היה להם שובך עם יוני דואר, אך לא רבות. אולם - בדיוק להודעות כמו של מיכאל, הן היו מיועדות. לאחר שכתב את ההודעה הבאה:
"להוד מלכותו אחי שלום, החלטנו אני ורנה דודתנו להמשיך במסע לצפון.
אחיך מיכאל"
לאחר שהפריחו את היונה, היה למיכאל תחושה שלפחות בכפרים הקרובים יהיה קל לשכנע... _________________ מחכים לך משיח...
תוקן על ידי תמרור25 ב- 27/10/2014 23:43:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 15:29 |
|
| |
פששש איזה יפה טמיאל!! אהבתי ת המשפט עם הגמרא שארוכה לפחות כמו הדרך...
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 17:24 |
|
| |
כן.. גם אני אהבתי את הרעיון הזה. וגם את זה שהנסיך הוא "חצי מבוגר" ולכן הוא מבין שעדיף לדבר עם הילד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 18:20 |
|
| |
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 18:35 |
|
| |
ממש יפה אבל כדאי להקפי על סימני פיסוק אני ינסה לסדר לך את זה בקרוב
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 19:20 |
|
| |
תודה רבה רבקושירה נ.ב איזה שם את מעדיפה רקבה או שירה כי שניהם ביחד זה קצת מסובך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2014 19:52 |
|
| |
לא ידעת, מה שטוב לך, בכל מקרה אף אחד מהם זה לא השם האמיתי שלי....
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|