אחרי ששקט העלה את אל תוך עצמך
החלטתי להצטרף ליוזמה הלא רשמית
ולהעלות גם שיר נפלא
שירו של יהודה גלאנץ נפשי{אפשר למצוא אותו ביוטיוב}
שמשקף קצת את הרגשות והמחשבות שעוברים עליי בתקופת השידוכים:
נפשי נפשי נפשי איפה אבקשך?
נפשי אויה נפשי למה גורשת ממקומך
סובבתי בעיר בכיכר וברחובות
לנגד עיניי רק עשן המכוניות
בין אורות הכרך בין אלפי אנשים
נעלמת ונגוזת לא השארת שום רמזים
הפזמון נפשי
חקרתי אחרייך בספרי החכמים
לעגוני ובזוני כמהלך סהרורים
היא לא קיימת היא אף פעם לא הייתה
אם תרצה או לא זאת רק אגדה
הפזמון כנל
גורשתי גם אני למדבר ליערות
שאגתי אחרייך ככפיר האריות
ושם ראיתי עקבותייך
מרחוק שמעתי את קולך
אז ידעתי כי אשוב עוד לראותך
נשלח ב-23/10/2014 23:38
שיר יפה! זה מכניס אותי לפרופורציות שזה עובר על כולם בכל מיני תחומים...
נשלח ב-24/10/2014 00:04
טום היקר, אני בדיוק עכשיו חוזר מביקור של שעתיים אצל בת דודה שלי (מזרוחניקית) שבילדותינו ובנעורינו היינו משאת החיים אחד של השני. השנים חלפו ועברו אני התחרדתי ומטבע הדברים מעט התרחקנו(בלי קשר לזה שאיננו בני אותו המין). על כל פנים מפה לשם משיחות על הילדות ועל הסבא הגדול שליט"א, דרך זכרונות מהגן וחברי נוסטלגיה וחוויות שעברו בדרך הגענו לדבר על אחיה הגדול שנמצא מרחק נגיעה משנת ה-30 לחייו וטרם מצא שידוך...... ומהשיחה שלי איתה השתנתה לי כל הסטיגמה שלי עליו מאז שאני ילד. הבן אדם בקצרה, עם מידות מופלאות שאינני מכיר אצל אף אחד! בדוק!! אהוב על כולם תמיד עוזר ובקיצור אין מילים לתאר ולהלל.... היא אומרת שהוא מחפש רק בלונדינית עם עיניים כחולות ולא אכפת לו אפילו שתהיה עם מידות רעות!! זה בגדול אבל אין לי כ"כ כח לפרט מה היא עוד אמרה ועד כמה הוא נעול על זה..... פשוט מסכן.... במקום לחפש אחת עם מידות כמוהו..... מה שאני בא להגיד זה פשוט לדעת שהיא קיימת כל עוד אתה לא מחפש דברים שאינם. או שהופך את השולי לעיקרי. היא איננה אגדה. היא בן אדם רגיל כמוני כמוך והלוואי שיהיו לה מידות מיוחדות. יש לה את הקשיים והנסיונות שלה, היא אדם רגיל אך מיוחדת רק לך. בהצלחה לכולנו....
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 24/10/2014 00:07:42
נשלח ב-24/10/2014 00:37
ידידי הספרדי!!!
אל תיקח את השיר כהלכה למשה מסיני ומכל תג ותג תלמד תילי תילים
רק על העיקרון של נפש שחסרה
אם זה בגלות הכלל
או בפרט בשידוכים
נשלח ב-24/10/2014 01:22
לא הכרתי את השיר, אז תודה טום שהכרת לי אותו. מתחבר לכל מילה.
נשלח ב-24/10/2014 07:09
שמעת אותו?
נשלח ב-24/10/2014 10:31
שיר מדהים ממש מראה את המציאות.
נשלח ב-24/10/2014 11:50
טום888 כתב:
שמעת אותו?
אכן. הכינורות שם מדהימים.
נשלח ב-24/10/2014 11:54
את פניך ה' אבקש, את פניך אבקש, את פניך אלוקי, אבקש...
אל תסתר פניך ממני, אל תסתר פניך...
נשלח ב-27/10/2014 10:48
ה_ספרדי כתב:
טום היקר, אני בדיוק עכשיו חוזר מביקור של שעתיים אצל בת דודה שלי (מזרוחניקית) שבילדותינו ובנעורינו היינו משאת החיים אחד של השני. השנים חלפו ועברו אני התחרדתי ומטבע הדברים מעט התרחקנו(בלי קשר לזה שאיננו בני אותו המין). על כל פנים מפה לשם משיחות על הילדות ועל הסבא הגדול שליט"א, דרך זכרונות מהגן וחברי נוסטלגיה וחוויות שעברו בדרך הגענו לדבר על אחיה הגדול שנמצא מרחק נגיעה משנת ה-30 לחייו וטרם מצא שידוך...... ומהשיחה שלי איתה השתנתה לי כל הסטיגמה שלי עליו מאז שאני ילד. הבן אדם בקצרה, עם מידות מופלאות שאינני מכיר אצל אף אחד! בדוק!! אהוב על כולם תמיד עוזר ובקיצור אין מילים לתאר ולהלל.... היא אומרת שהוא מחפש רק בלונדינית עם עיניים כחולות ולא אכפת לו אפילו שתהיה עם מידות רעות!! זה בגדול אבל אין לי כ"כ כח לפרט מה היא עוד אמרה ועד כמה הוא נעול על זה..... פשוט מסכן.... במקום לחפש אחת עם מידות כמוהו..... מה שאני בא להגיד זה פשוט לדעת שהיא קיימת כל עוד אתה לא מחפש דברים שאינם. או שהופך את השולי לעיקרי. היא איננה אגדה. היא בן אדם רגיל כמוני כמוך והלוואי שיהיו לה מידות מיוחדות. יש לה את הקשיים והנסיונות שלה, היא אדם רגיל אך מיוחדת רק לך. בהצלחה לכולנו....
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 24/10/2014 00:07:42
ה_ספרדי, תגיד, הבן דוד שלך שמחפש בלונדינית, חשוב לו שהיא תהיה ממש יפה ? כי אני מכיר בלונדינית טובה ואיכותית, די נאה, חמודה, ותו לא. היא גיורת. ויש מצב שנוכל למצוא לו גיורת אחרת בלונדינית מדהימה ביופיה, אלא שצריך לברר אם היא פנויה היום. שניהן מסתבר/יתכן שיסכימו לדתי לאומי. אם תוכל להוסיף מייל לכרטיס שלך כאן, אז נוכל לדבר. כי יש לי בעיה באתר של בחדרי