|
|
| נשלח ב-27/10/2014 16:09 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
עם כל הכבוד, טומק'ה,
|
|
יאא אני מדבקת...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 16:09 |
|
| |
| השיבני כתבה: |  |
מדהים, כמו ללכת לשוק ולקנות נתחים טובים של בשר משובח מיובא. הגעתי ynet?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 16:20 |
|
| |
חייכנית, זה מה יש. מלבכות לא יצא לך שום דבר. תחליטי איזה ""חיסרון"" מתאים לך. מישו אולי קצת פחות למדן, או מישו שעובד רחמנא ליצלן, או יתום מצד אחד או מתחזק, או בגובה שלך שלא נדע. או אחד שהוא לא ממש חבדניק והוא רחום יכפר עוון אני לא מעיז להציע מישו עם חסרונות חמורים יותר שלא תקבלי שוק, פשוט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 19:42 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
כי שום גבר שעושה מאישה חפץ ושום אדם בעולם לא יכול לגרום לך לצער אם זה לא מרצון ה שיקרה
עם כל הכבוד, טומק'ה, אבל זאת שטות מוחלטת.
זה כל הרעיון של הבחירה החופשית, שאנחנו מסוגלים לעשות רע או טוב נגד (או כמו) רצון ה' הנאמר בתורה ובחז"ל..
וכן אומר הרמב"ם:
"אילו היה האדם אנוס במעשיו, היו בטלות מצוות עשה ולא תעשה שבתורה. והיה הכל הבל וריק, לאחר שאין בחירה לאדם במה שיעשה.
וכן היה מתחייב ביטול הלימוד והחינוך והתלמדות כל אומנות. והיה כל זה לבטלה, לאחר שאי אפשר לאדם, מפני גורם חיצוני, לדעת הסוברים כך, שלא יעשה מעשה פלוני ושלא ידע חכמה פלונית ושלא יהיה לו אופי אלמוני.
והיה אז הגמול והעונש עוול גמור, הן מאדם לחברו והן מן המקום לאדם.
הרי שמעון זה שהרג לראובן: הואיל וזה נגזר עליו שיהרוג בעל כורחו, וזה נגזר עליו שייהרג בעל כורחו, לשם מה נעניש את שמעון? ואיך יתכן לו, יתברך, צדיק וישר, שיענישהו על מעשה, שאי אפשר לו שלא יעשהו, ואפילו השתדל שלא לעשותו, לא היה יכול.
והיו גם בטלות ההכנות כולן עד סופן: כבניית הבית, וקניית המזון, וברוח בעת הפחד וכיוצא בזה. כי אשר נגזר שיהיה, אי אפשר שלא יהיה.
וזה כולו שווא ושקר מוחלט, והוא כנגד המושכל והמורגש. ויש בו משום הריסת חומת הדת וטפול עוול על האלוהים, חס וחלילה.
...
אולם הרבה טועים וחושבים על כמה מעשי-האדם הבחיריים, שהם הכרחיים לו, כזיווג פלונית, או היות ממון זה בידו, וזה בלתי נכון.
אדם זה שגזל ממון פלוני או גנבו, או בגד בו וכחש לו ונשבע לו על ממונו, אם אמרנו שהאלוהים גזר על זה שיגיע ממון זה לידו ושיצא מידו של הלה - הרי שגזר על העבירה?
ואין הדבר כן, אלא שבכל מעשי-האדם הבחיריים, בהם נמצאים בלא ספק הציות והמרי. כי כבר בררנו בפרק השני שה"עשין" וה"לאוין" שבתורה אינם אלא במעשים שיש לאדם בהם בחירה לעשותם או שלא לעשותם. - ובחלק זה שבנפש מקומה של "יראת שמים". ואינה בידי שמים, כי אם מסורה לבחירת האדם, כמו שבארנו.
ומה שאמרו: "הכל בידי שמים"? לא אמרו זה אלא על הדברים הטבעיים, שאין לאדם בחירה בהן, כגון שיהיה ארוך או קצר; או ירידת הגשמים או עצירתם, או קלקול האוויר או צחותו, וכיוצא בזה מכל מה שבעולם. אך לא על תנועות-האדם ומנוחותיו."
וכן אור החיים כותב בפרשת וישב על מזימת האחים להרוג את יוסף שהאדם בעל בחירה ויכול להרוג גם מישהו שלא נגזר עליו למות מלמעלה (בראשית 37, כ"א)
|
|
לאדמקה
זו אינה שטות ואין סתירה בין דבריי למה שהעלית ממקורותינו
וודאי שישנה זכות בחירה
וזה מה שכתבתי שמגלגלין חובה על ידי חייב
דהיינו מזמנים לידיו את האפשרות לפגוע
ואם בחר בבחירה חופשית להרע
אז הופך הוא לחייב
אבל עצם הפגיעה אין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם כן הכריזו עליו מלמעלה
דהיינו נגזר על האדם
שיעבור מכסת יסורים
זה שאותו אדם שעשה לו את אותו הדבר בחר זה דבר אחד
וזה שנגזר עליו לקבל רע צער נזק זה דבר שני
לכן אמר דוד על שמעי שקללו ה אמר לו קלל
וכי שמעי לא מבחירה קילל?
הרי דוד אמר לשלמה תדאג למצות עימו הדין כאן בעולם הזה שלא ירד לשאול
אם ה אמר לו קלל מה דוד מצווה על שלמה לדאוג לשמעי?
אלא דוד ידע שנגזר עליו לשמוע זאת
ולמה כי האשמה בו בגלל עוונותיו וכו
ועל עצם הבחירה של שמעי
שמעי בחר מרצונו בלקלל
אם היה בוחר שלא לקלל ה היה מזמן לדוד את הקללה ממקום אחר
ואפשר להרחיב בזה עד בלי דיי
שיטת האור החיים ראוייה לדיון בפני עצמה כי היא גם חתיכת דיון
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 19:43 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  |
עם כל הכבוד, טומק'ה,
יאא אני מדבקת...:) |
|
לקרוא לאדם אדמקה יש לי זכויות יוצרים צדיקונת
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 20:25 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
עם כל הכבוד, טומק'ה,
יאא אני מדבקת...:)
לקרוא לאדם אדמקה יש לי זכויות יוצרים צדיקונת |
|
וואי אדם..מי היה מאמין שככה מתווכחים עליך...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 20:30 |
|
| |
לא קראת מה שציטטתי מהאור החיים? לאדם יש יכולת לעשות רע גם אם לא נגזר עליו מלמעלה. אין שבעים פנים לפרש את זה...
וכמו כן יש לאדם (לעיתים) אפשרות לברוח מסכנה או ממוות. אם הכל נגזר מלמעלה כפי שאתה אומר למה לא שישאר במקום ואם ימות יתברר למפרע שנגזר עליו למות? אלא שכל מעשי האדם בבחירתו.. (עד כמה שאפשר)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 21:18 |
|
| |
דברי האור החיים במחלוקת הם שנויים, ויש הרבה שחולקים עליו. ויש שמיישבים את דברי האור החיים, שבודאי אין בכוח של אדם לעשות רע לאדם אחר אלא אם כן נגזר עליו מלמעלה, רק שברגע שראובן רוצה לעשות רע לשמעון, הרי שמעון נמצא במצב סכנה, ובמצב סכנה הדין שונה מאשר במצב רגיל. ומשום כך אפילו אם במצב רגיל לא אמור היה שמעון להנזק מכיון שעכשיו הוא נמצא במקום סכנה אז נגזר עליו נזק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 21:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 22:01 |
|
| |
אם התשובה היחידה שיכולת למצוא הוא הלעג, אז כנראה שהתירוץ הוא לענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 23:34 |
|
| |
ידוע שבשעת הסכנה, גם הצדיק בסכנה. ואז יתכן מצב שהאדם יחטוף אותה גם אם זה לא נגזר ככה מלכתחילה, כמו הסיפור עם השטן שהרג בטעות מישהיא, והסיפור עם השטן שהרג מישהיא שהיתה במצב של סכנה. וידוע שמי שעוסק בתורה, התורה מגינה עליו גם בשעת הסכנה. האשליך כותב על "הצילנו נא מיד אחי מיד עשיו" שיעקב פחד מעשיו, היות ועשיו הוא בעל בחירה. סוף ציטוט. במצב כזה צריך זכויות מיוחדות, עובדה שיעקב התפלל ולא התייאש. נראה שאדם צודק, אלא שלא תמיד הרשע מנצח, לרוב, צדיק וטוב לו, והצדיק מנצח. ולא מעט פעמים ; מה' מצעדי גבר כוננו, ומשמיים מכוונים את צעדיו של הצדיק/האדם שינצל מהרשע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 14:24 |
|
| |
רציף אתה מדבר על גזרת שמיים שהדין מתוח על כל העולם וגם על הצדיק וזה שהתורה מגינה גם נכון מה הקשר למה שכתבתי? ויעקוב לא רק חשש מעשיו כי הוא בעל בחירה אלא גם שמא יגרום החטא דהיינו הדברים הולכים יחדיו החטא זאת ההזדמנות לבעל בחירה לבחור לגלגל חובה על ידי חייב ככה שרציף פעם הבאת תעשה קצת שיעורי בית לא יזיק 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 19:14 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
רציף אתה מדבר על גזרת שמיים שהדין מתוח על כל העולם וגם על הצדיק וזה שהתורה מגינה גם נכון מה הקשר למה שכתבתי? ויעקוב לא רק חשש מעשיו כי הוא בעל בחירה אלא גם שמא יגרום החטא דהיינו הדברים הולכים יחדיו החטא זאת ההזדמנות לבעל בחירה לבחור לגלגל חובה על ידי חייב ככה שרציף פעם הבאת תעשה קצת שיעורי בית לא יזיק  |
|
לא בהכרח שבאתי לחלוק על אדון טומקה. בקשר לשידוכים זה גם ככה ; יש אומרים שתמיד תמיד הבן אדם יקח את המיועדת לו, ויש אומרים שאפשר לשנות את זה. ככה ראיתי בספר "שידוכים וזיווגים" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 19:40 |
|
| |
עכשיו לך תוכיח את זה כי כשבן אדם יתחתן עם מי שהוא רוצה אז החכמולוג יגיד לו: "אההה, זאת היא שקבעו לך משמים, רואה שצדקתי?" 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 19:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | עכשיו לך תוכיח את זה כי כשבן אדם יתחתן עם מי שהוא רוצה אז החכמולוג יגיד לו: "אההה, זאת היא שקבעו לך משמים, רואה שצדקתי?"  |
|
יש רבנים שיאמרו ככה, וזה טעות, מסתבר. ובכל זאת, אפשר להסתדר עם כל אחת כמעט, אם רוצים, ואין צורך לדקדק על התאמה מופלאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|