|
|
| נשלח ב-24/11/2014 15:33 |
|
| |
לינק באנגלית להשלמת התמונה .
תוקן על ידי מלא_כבודו ב- 24/11/2014 15:50:34
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 25/11/2014 01:27:17
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 16:09 |
|
| |
מלא כבודו ויש
זוהי הודעת הנהלה
מותר לכל אחד בפורום:
א. לחלוק על השני.
ב. לתבוע ראיות.
ג. להצביע על כך שהשני לוקה בבורות בתחום זה או אחר.
יש לעשות זאת:
1. בדרך ארץ.
2. זה אומר: בלי מילות גנאי, בלי עלבונות.
3. זה לא חסרון להיות בור.
ולכן:
מותר למלא כבודו לשאול מהי הדת האזרחית בארה"ב (גם אני איני יודע מהי). ואין לכנות מי שאינו יודע "כסיל" או להאשימו ב"כסילות".
מה שכן
אם פגעו בך והאשימו אותך, למשל בכסילות, עליך לענות בדרך ארץ. כלומר, להסביר שזה שאינך יודע, או מעמיד פנים שאינך יודע, לא הופך אותך לכסיל אלא מהוה חלק מצורת דיון לגיטימית.
ולהשומעים ולכולנו ינעם.
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 16:11 |
|
| |
עוד הערה:
כיון ש"יש" התחיל בביטוי "כסילות" מותר למלוא כבודו להשתמש בו (יעויין חגיגה ואציין מאוחר יותר את המראה מקום). אבל אין להוסיף על הלשון הזה ולכן אני מבקש מן המנהל התורן למחוק את המילים הנוספות על "דמגוג וכו ". צדק צריך גם להראות וסדר צריך גם להתקיים.
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 16:43 |
|
| |
מיימוני, לא צריך להיות תמים. בא ניק שמתייחס לכולם כאן בצורה לא ראויה, וגם כאן מתנהג בצורה לא ראויה. הוא לא טען נגדי באופן ענייני,אלא בתמיהה, ואני רק עניתי כסיל כאיוולתו. לא בכדי התייחסו אליו כותבים רבים כאן כטרול. לא כולם יכולים להיות עם מידת הסבלנות העצומה שלך.
מלא, אולי לא שמת לב, אבל כנראה שלא ידעת מהי דת אזרחית (אם היית מבין מהי כנראה שלא היית שואל). אבל באמת שלא זה העניין - כנראה שגם לא שמת לב, אבל הדיון בין כרמון ולאו לא היה על חוקי כפייה דתית (אגלה לך בסוד שמסתבר שלאו יהיה נגדם); הדיון התחיל מהמכתב של וינטר, מכתב שהוא ממש חלק מ'דת אזרחית' והיה מתקבל בלי בעיה בארה"ב. כדאי לקרוא ואז להגיב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 17:44 |
|
| |
וחזרה לדברים . כב' לא מחדש דבר במקומה המרכזי של הדת בחיי הציבור בארצות הברית . אבל זו אוולת שלא להבין זאת בהקשר הנתק בין הדת למדינה המעוגן שם . שהפלא ופלא . הציבור שם לא שינה . עם כל הכבוד לתיאוריה סוציולוגית על שורשיה העמוקים של אמונה נונסקטריאנית שאינה טוענת דבר וחצי דבר על מציאות שורשיה העמוקים של קבלת הנתק בין הממשל לבין כל מוסד דנומינציאלי . כב' יכול להמתיק סוד כרצונו על מה ד"ר לאו היה חותם . אבל זה לא ישנה את העובדה שהמצב בארה"ב קרוב הרבה יותר למה שד"ר כרמון חותר אליו .
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 25/11/2014 01:29:13
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 17:50 |
|
| |
| asher26 כתב: |  | חוק הלאום הוא דוגמה גרועה, לתמיכה בו אין 'מתאם ברור' לדת אלא ללאומנות. ולכן החרדים לא יתמכו בו כי דתם אינה לאומית (וגם כי אסור להתגרות באומות ומצווה להתגרות בביבי). |
|
או שכבודי אינו מבין את המילה מתאם . או שכבודו אינה מבינה . ייתכן שכב' הוא גם מהיחידים בארץ שאינם מודעים למתאם בין דת ללאומנות . או לסחף הלאומני בקרב הציבור הדתי והחרדי בעשורים האחרונים . ואם כבודו זקוק . אז כבודי יכול לחפש גם קישורים לעניין . אני מבין שלדעת כב' יש מצווה גדולה להתגרות בביבי . אבל אני משער שכב' מסכים . שהתנועה ויש עתיד עשויות לפרק את הקואליציה בשל התנגדות לנושא . בעוד שלחרדים לא תהיה שום בעיה להכנס לקואליציה בתנאי תמיכה בנושא . ככה שמדובר יותר במצווה התלויה בדבר . והדבר הוא כנראה תקציבי חרדים . ובודאי לא דמוקרטיה . נושא שאליו החרדים אדישים במקרה הטוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 20:45 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | | .מתוך דף הפייסבוק של העתונאית סיוון רהב-מאיר:==========================שני טקסטים ארוכים שהתגלגלו לידיי, ולדעתי שווים קריאה וחשובים מאוד. ד"ר אריק כרמון, מקים המכון הישראלי לדמוקרטיה, כותב לרב ד"ר בני לאו מכתב חריף וקובע: "אין מקום לדת במרחב הציבורי. אתה מקצין, וגם המגזר שלך. ובנושא הזה אסור שיהיו שתי דעות!". הרב בני עונה במכתב מרתק: "אם אין מקום לאלוקים במרחב הציבורי, ואין מקום לשתי דעות – אולי אין לי מקום במכון הישראלי לדמוקרטיה". מוזמנים לקרוא ולהגיד מי פה הקיצוני והפונדמנטליסט, ומי הדמוקרט והפלורליסט...
|
|
הדבר המעניין בעיניי בסיפור הזה, עוד לפני הדעות עצמן, זו התנהלותו של אריק כרמון. ראשית, איך זה שאדם שהקים את ״המכון לדמוקרטיה״ ועומד בראשו במשך שנים רבות, מתעורר יום אחד ומגלה שלאנשים שהוא קיבל למכון יש דעות אחרות משלו בנושאים בסיסיים? שנית, מאיפה מגיע המשפט הבאמת חד פעמי (מאדם שאמור להיות ליברלי ופלורליסט) ״בנושא הזה אסור שיהיו שתי דעות״!?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 21:44 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | | הדיון התחיל מהמכתב של וינטר, מכתב שהוא ממש חלק מ'דת אזרחית' והיה מתקבל בלי בעיה בארה"ב. כדאי לקרוא ואז להגיב. |
|
כך מתקבלים דברים בוטים הרבה פחות בצבא ארה"ב
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 25/11/2014 01:26:31
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 21:52 |
|
| |
| רם28 כתב: |  | | ....
הדבר המעניין בעיניי בסיפור הזה, עוד לפני הדעות עצמן, זו התנהלותו של אריק כרמון. ראשית, איך זה שאדם שהקים את ״המכון לדמוקרטיה״ ועומד בראשו במשך שנים רבות, מתעורר יום אחד ומגלה שלאנשים שהוא קיבל למכון יש דעות אחרות משלו בנושאים בסיסיים? שנית, מאיפה מגיע המשפט הבאמת חד פעמי (מאדם שאמור להיות ליברלי ופלורליסט) ״בנושא הזה אסור שיהיו שתי דעות״!?
|
|
מה הבעיה בהתנהלות של ד"ר כרמון? בשני העניינים שהזכרת אין בכלל בעיה.לגבי העניין הראשון-הרי הוא טען שהרב לאו הקצין והוא הכיר אותו כאדם שאינו שייך לקיצוניים. ובאשר לעניין השני -אדם שהוא ליברל ופלורליסט יודע שיש מקרים עקרוניים שבהם אין מקום לשתי דעות.אדם שהוא ליברל ופלורליסט יודע שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 21:56 |
|
| |
מלא כבודו
אתה מבין שבזכות הניסוח המוקצן בהודעה האחרונה שלך, עומדות לפני ההנהלה שתי אפשרויות:
א. מישהו ייכנס להודעה שלך וימחוק את העלבון שכתבת ליש3.
ב. ההודעה כולה תימחק כי שום מנהל אינו רוצה לטרוח ולערוך את הודעתך. זה לוקח זמן שאין לרובם ככולם של המנהלים המתנדבים כאן.
איני יכול לדבר בשם חברי מה יעדיפו. (לפי שמועות מאחורי הפרגוד, ההודעה תימחק וחבל על החלק הטוב שבה). אני כן יכול לומר בשמם שאתה גוזל את זמנם.
לא חבל?
רק כדי לספר למישהו שאתה חושב עליו רעות?
(אף פעם לא הבנתי את אלו שכותבים עלבונות. וכי הם מאמינים שיש מי שמתרשם מגידופים שהצדק עם המגדף? ועוד בפורום שלנו שבנוי על ניתוחי תקפות - גרירה לוגית מחייבת - של טענות, מהנחה למסקנה?)
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 22:19 |
|
| |
מלא, אני שמח לשמוע שהחלטת ללמוד קצת על דת אזרחית בעקבות הדברים שלי. יש אם כן תועלת בפורום. הדת האזרחית בארה"ב היא במובהק מונותאיסטית, כך שהיא מדירה בעלי דתות שונות וכמובן אתאיסטים; כמו כן ברור שהתנ"ך מצוי בה למרות שיש דתות שאינן מאמינות בו (בנוסף היא לא לגמרי לא-נוצרית, אף שבאמת סממנים נוצריים לא מצויים בה הרבה). ברור שבמדינת היהודים הדת האזרחית תהיה יהודית. האל בדת האזרחית של ארה"ב מוצג כמי ששומר על האומה האמריקאית, וכך גם בישראל הוא יכול להיות מוצג כך, וינטר הסתמך על התנ"ך, דבר שבארה"ב אין איתו שום בעיה במרחב הציבורי. והוא ראה את האל כמי שעוזר לאומה הישראלית, וגם כאן זה היה הולך בארה"ב. אני לא חושב שללא-יהודים התומכים בקיום המדינה, כמו למשל הדרוזים, הייתה איזושהי בעיה עם דבריו. הבעיה התעוררה אצל אתיאיסטים שכל אזכור של אל מפריע להם ואצל מי שמתנגד לאתוס הציוני הרואה במדינת ישראל את מדינת העם היהודי (ע"ע ההתנגדות לחוק הלאום). דומני שכרמון שייך לסוג השני (הוא כמובן לא מתנגד מוצהר למדינה יהודית, אבל לכל נקפ"מ מעשית, ואף אם מדובר במילים בלבד, שלה מדינה שכזו), ואתה לסוג הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 22:57 |
|
| |
יש3
ואילו אנכי צר לי שלא הצלחת להבין או ללמוד את הנושא . ייתכן שאין תועלת בפורום . שהרי אני ידעתי לקרוא ולהבין דברים גם לפני דבריך . ומסתבר שאתה אינך יכול גם לאחר דברי .
אני יחזור שוב . לשם החידוד . הנורמה החוקית והציבורית בארה"ב . הידועה פחות או יותר לכל . (תוכל לקרוא לה "דת אזרחית" אם ברצונך . לידיעתך . אנשים בארה"ב הולכים כשרגליהם על הקרקע . אני יודע כי יש תיאוריה סוציולוגית הנקראת "ממשקים הליכתיים" .) מבוססת על אמונה ציבורית נונסקטריאנית . והפרדה חוקתית נוקשה שאינה מאפשרת לממשל לממן או להכיל מוסדות דתיים דנומנצינליים . בפרט:
* בניגוד גמור למה שכתבת . דברי ארז וינטר בהחלט אקסטרסקטריאניים ללפחות 20% מאזרחי המדינה . שהיא השאלה הקובעת . ולא למאמינים מקרב אנשי הצבא . הקביעה האגבית שלך בהמשך דבריך של קבוצת היחס שבכלל יש להתייחס אליה .היא נימוק משכנע לדעתו של פרופ' כרמון .
* כב' יכול להמשיך להתעלם מהקישור שמראה שדברים חמורים פחות אינם כלל קבילים בצבא ארה"ב . ולחזור כתוכי על הדת האזרחית שלו ועל אייך דברי וינטר מתאימים לה ככפפה ליד . אבל זה לא יגרום לזה להיות פחות שגוי . אולי אפילו שקרי .
* כב' גם יכול להמשיך ולהתעלם מכך שכל מה שיש לו להגיד לגבי ארה"ב מאוזן במסגרת בלמים שהיא הפרדת הדת והמדינה . וגם להמשיך ולסרב לענות האם המצב בארה"ב דומה יותר לחזונו של כרמון לאו או וינטר . אבל זה לא משנה לכב' לחשוב שהתמיהה "אני לא מבין את הכרמון התמוה הזה ??? מה הוא לא שמע על הדת האזרחית הזאתי בארה"ב ???" איכשהו מחזק את דעתו .
****** צונזר *****
תוקן על ידי עצכח ב- 25/11/2014 20:42:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 23:42 |
|
| |
מלא כבודו אין לי לעת עתה דעה בויכוח ביניכם, אני רק מבקש להעיר שלי כקורא מן הצד די ברור מה רוצה יש, והרבה פחות מה אתה טוען. מכיון שנראה לי שהפורום נועד לדיון, אני מניח שגם אם ההבנה שלך עולה בהרבה על של אחרים עדיף לכתוב בצורה שתובן גם להם. תמצית דברי יש להבנתי היא, שאין הבדל בין 'נאץ מערכות אלוקי ישראל' שכדבריו מתייחס למדינת ישראל ולא רק לעם היהודי, לבין בא-ל אנו בוטחים' שעל הפני. שני הביטויים מייחסים אישיות לא-ל והם מוצהרים במרחב הציבורי. את טענתך על הפרדת הדת מהמדינה הבנתי, אך לא ברור לי מדוע היא משמעותית לענייננו. את שאר דבריך שכוללים מילים לועזיות מרשימות לא ממש הבנתי, וגם לא מהם הדברים הפחות חמורים שלא קבילים בצבא ארה"ב, מה לעשות מלבד ההבנה הלקויה שלי אינני קורא אנגלית. לא אמנע מלהעיר שככל שחיפשתי בדברי מר יש לא מצאתי גידופים ודמגוגיה. ולצערי הביטוי האחרון שלך הוא ממש -במחילה- מגעיל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2014 00:11 |
|
| |
מלא כבודו קראתי כעת את שני המכתבים ואת הודעתך הראשונה בנושא. ביחס לחריף לעומת מרתק אני מוצא את מכתבו של כרמון חריף, שכן הוא קובע מספר פעמים שדעה מסוימת אסור שתשמע במכון. ומנגד אין בו שום דבר מרתק, התפיסה של הדמוקרטיה כחילונית מטבעה היא לא חדשה וסערת נפשו אינה מרתקת. לעומת זאת מכתבו של לאו אינו חריף, הוא אינו שולל את הדמוקרטיה החילונית, אלא חושש שהיא תביא לשכחת החלשים, דבר שלמעשה לא הוכח כטעות כי אין דמוקרטיה שרוב מנהיגיה לא דתיים לחלוטין. המכתב גם מרתק כי הבנתו את הדמוקרטיה ככזו שבאה מתוך חווית הדת לא מוכרת כל כך. וגם טענותיו על החסרון שבשתי מחלקות על כבוד האדם מעוררות מחשבה. כמו כן, אמנם קיים מתאם בין הפרדת הדת מהמרחב הציבורי לדמוקרטיה, מה ששולל במידה מסוימת את טענותיו של לאו, אך זה לא הופך את כרמון לפלורליסט, לכל היותר דמוקרט. ובכל מקרה זה לא אומר שלאו הוא קיצוני ופונדמנטליסט. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2014 10:01 |
|
| |
מלא, הדיון כאן הוא על מקומה של הדת במרחב הציבורי. כרמון טוען שאין לה שום מקום, ואתה כנראה מסכים איתו. אני העליתי שזה לא המצב בארה"ב, שם יש לדת מקום במרחב הציבורי. אכן, יש שם הפרדת דת מהמדינה בכל הנוגע לחוק ולמימון מוסדות, ואני מבין שזה מאוד מפריע לך, אך הדיו אינו הפרדת דת ממדינה אלא מקומה במרחב הציבורי. כלומר עיקר העניין כאן הוא לא חוק החמץ, אלא התבטאויות שמזכירות את האל במרחב הציבורי. לדבריך, הדברים של וינטר מדירים את ערביי ישראל. שים לב שזה לא בגלל שיש להם בעיה עם אלוקי ישראל (הוא אללה בכבודו ובעצמו), אלא בגלל שיש להם בעיה שהאל הזה עוזר למדינת ישראל נגד אויביה הערבים. כלומר הבעיה היא לאומית ולא דתית. היית יכול לטעון שהבעיה הלאומית שקיימת בישראל היא סיבה נוספת להוציא את הדת מהמרחב הציבורי, אבל זו לא טענתו העקרונית של כרמון, כי הוא אומר שהדבר סותר באופן בסיסי את הדמוקרטיה. למה את רוצה שאתיחס לקישור page not fiund? (אגב, מיימוני אמר לך לאחרונה שחריפות יכולה להוציא אותך באור מטופש כשאתה שוגה, וזה כנראה גם מה שקרה כאן). לפני שאתה שם לינק תקין שים לב איך מתנהל קולנול אמריקאי באופן טבעי (מזכיר את ישו), איך מתנהלת מערכת העיתון הצבאי באופן טבעי (אין לה בעיה עם זה), מי גורם לשינוי (ארגון אתיאיסטי), ומה הטענות שלו (אפי' הארגון האתאיסטי לא מעז לבוא בטענות נגד אזכור האל, אלא רק נגד אזכור ישו, וזאת כביכול בשם בני הדתות האחרות [כידוע אתאיסטים מאוד דואגים לבני דתות אחרות]). אני לא יודע מה חזונם של כרמון, וינטר ולאו, ולא שמתי לב שמתישהו ביקשת לדעת אם המצב בארה"ב קרוב יותר לחזונו של אחד מהם, כך שאני לא יודע למה אתה אומר שסרבתי לענות (אמנם חלק גדול מהטקסט שלך הורד בשל רמתו ואולי זה היה שם). מהמכתבים שפורסמו והמעט שאני יודע על האישים, דומני שהמצב בארה"ב קרוב יותר לחזונו של לאו מאשר לזה של כרמון (אבל כאמור איני בוחן כליות ולב ולא עשיתי מחקר על שני האישים).
 |
|
|
|
|
|