|
|
| נשלח ב-27/10/2014 18:22 |
|
| |
מיימוני, כמובן שיש. איפה ראית בדברי שזו השערה? המראות מותקנות בתוך הבית של תפילין, והן מיוחדות לתפילין, ומסתמא גם לגברים (דומני שיצרני התפילין לא חושבים על נשים המניחות תפילין...). אני טוען שלא יתכן לאסור מראה כזו לגברים בטענה שזה עניין נשי, שהרי מראה זו היא אך ורק לגברים. לא אתה תופס עצמך לא להשתמש בהן? בגלל האיסור לגברים להסתכל במראה??? לפני כמה זמן הייתי בשבת בר מצווה משפחתית ביישוב בשומרון. הורי התארחו בבית של רווק וכל המראות שהיו בו (כנראה בית שכור) היו הפוכות, והם לא הצליחו להבין למה, חשבו שאולי יש כאלה שהופכים את המראות בשנת האבל ולא רק בשבעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 18:22 |
|
| |
איזין גם נפסק להלכה שבזה"ז מסתכלים במראה, הדרך נשים לא היתה בהסתכלות אלא בדאגה למראה החיצוני שבא לידי ביטוי במראה. היום כל גבר שפוי דואג למראה החיצוני שלו, מה יועיל לנו שלא יסתכל במראה???
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 20:58 |
|
| |
יש
אני תופס את עצמי כדי לא להיכשל בבדיקה כפייתית של התפילין... התורה ניתנה על מנת שלא נבדוק את עצמנו כל הזמן במראות.
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2014 21:02 |
|
| |
מיימוני, זה מה שקייוויתי שתענה. פעם אחת בחיי יצא לי לשמוע את הרב אורי דסברג ז"ל אומר ד"ת בבי"כ, ועיקרו היה נגד המנהג להסתכל במראה. הוא הציע שגם מי שמקנח את האף יסתכל במראה כדי לדעת איפה האף...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 08:08 |
|
| |
מותר להסתכל במראה אם זה לצורך רפואי
אבל לא לצורך נוי והתנאות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2014 12:27 |
|
| |
השו''ע (יו''ד קנ''ו) התיר רק לצורך רפואה\סכנה או כדי לראות אדם חשוב (כלומר לצורך גדול) והרמ''א שם התיר בכל גווני כשדרך האנשים באותו מקום להסתכל ולפ''ז ה''ה כיום (יש המבארים שהתיר רק שלא להתגנות אך לא כדי להתנאות 'כדרך הנשים'). אם כי כמובן שיש המחמירים גם כיום...
תוקן על ידי asher26 ב- 28/10/2014 12:34:38
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2014 07:46 |
|
| |
מה שהתיר להסתכל הוא רק כדי לא להתגנות היינו שאם יש לו לכלוך או פצע יכול לראות ולהסיר או לטפל
אך לסלסל בשערו לנוי ולהתייפות זה וודאי נכנס בגדר לא ילבש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2014 18:46 |
|
| |
מה שהתיר הש''ע זה לרפואה או כדי להסתפר וכד' או כדי לראות אדם חשוב (זה כולל להסתרק ה' ירחם...) הרמ''א התיר מה שדרך האנשים באותו מקום (נא לעיין בפנים ואין צורך להמציא סתם). מי שמסלסל בשערו כדרך הנשים עובר בלא ילבש גם בלי להסתכל במראה ואם התסרוקת היא כדרך הגברים שם אינו עובר גם אם יסתכל באלף מראות. ככלל נקטו רוב הפוסקים שאיסור לא ילבש משתנה לפי המקום והזמן ולפי זה אין במראה שום איסור כיום. ופוק חזי מאי עמא דבר.
תוקן על ידי asher26 ב- 29/10/2014 18:47:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 01:27 |
|
| |
אז שעון יד זה מלבוש אשה בפרט אם זה מוזהב כתכשיט
מכנסיים זה מלבוש גבר אלא אם כן יחליטו רוב נשים ללובשן
ומראה זה לבוש אשה לצורך נוי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 18:47 |
|
| |
הרהרתי היום בקריאת התורה כאשר אליעזר נתן לרבקה נזמים וצמידים על ''ידיה''
לא הוזכר מורה שעות
ואולי משם ראיה שאין זה מלבוש אשה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 14:32 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | הרהרתי היום בקריאת התורה כאשר אליעזר נתן לרבקה נזמים וצמידים על ''ידיה''
לא הוזכר מורה שעות
ואולי משם ראיה שאין זה מלבוש אשה |
|

|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:26 |
|
| |
אייזן יפה דרשת ומכנסים - רוב הנשים החליטו ללובשן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 16:07 |
|
| |
האם זו דרשה נכונה לדעתכם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 17:13 |
|
| |
הדרוש נאה ביותר . שפתיים יישק .
אני עצמי חשבתי תוך כדי הפרשה שאולי זה כן שעון . יכול להיות שהוא נתן לה נזמים על ידיה עם שעון חול . או שאולי זה היה עם שעון שמש קטן שהיא היתה מושיטה את היד ורואה מה השעה . ואולי בעצם על יד אחת היה שעון חול ועל השניה שעון שמש . כי את היד עם השעון חול אי אפשר להזיז ואת היד עם השעון שמש צריך דווקא כל הזמן להזיז לכוון הנכון כשהולכים . וגם היה אז הרבה חול ושמש . אז זה מסתדר עם הפרשה .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 19:31 |
|
| |
מלא"כ
איקון ירוק על ההומור.
אייזין
סליחה שאני נאלץ להעיר, אבל חשוב שתשים לב למה שקרה כאן.
אם לא שמת לב, תגובתו של מלא"כ היא צינית. איזה שעון סברת שתקבל רבקה? תמהני שנעלם ממך ששעונים בגודל שאפשר להחזיק ביד הומצאו לפני כמה מאות שנים...
|
|
|
|