בית פורומים שידוכי חרדים

אשכול הסמול-טוק 5 - שיחות סלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2015 13:47 לינק ישיר 

תפקיד האישה: "להכין אוכל לבעלה, לחייך אליו ולדאוג לו"‬‎

הקביעות המקוממות האלו הופיעו בתשובות למבחן שהגישו תלמידות בסמינר חרדי בי-ם. טופס הבחינה הגיע לידי חדשות 2 Online וניתן לראות בו כי המורים סימנו "וי" ליד התשובות וכתבו "יפה". אחת התלמידות כתבה: "התפקיד של הגבר ללמוד והוא לא יכול לעשות את הדברים של האישה"

יאיר שרקי, כתב לענייני דתות | חדשות 2 | פורסם 24/02/15 12:25 

התלמידות יודעות מה "תפקיד" האישה בעולם
צילום : פלאש90

"תפקיד האישה לדאוג לכל צרכי בעלה, כשהיא מכינה אוכל היא מאירה את עיניו": הציטוטים האלו אודות תפקידן של נשים בעולם הם רק חלק משאלות ותשובות שהופיעו בבחינה שחולקה לתלמידות בסמינר חרדי בירושלים. טופס הבחינה, שהגיע לידי חדשות 2 Online, כולל שאלות על ייעודן של הנשים ויחד עם התשובות של התלמידות מספק הצצה לערכים שעליהם מחונכות הנערות החרדיות.

"הסבירי מהו תפקידה של האישה בעולם", נשאלות התלמידות בשאלה מספר 4. השתמשי בפסוק: "לא טוב להיות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו". בטופס של אחתה תלמידות, היא כתבה כתשובה: "תפקיד האישה בעולם לדאוג לבעלה שלא יהיה חסר לו דבר".

ומדוע האיש צריך עזר? נשאלו בנוסף התלמידות. "כי התפקיד של האיש הוא ללמוד והוא לא יכול לעשות את הדברים של האישה", ענתה אחת מהן.

בשאלה הבאה התלמידות אף התבקשו להציג דוגמאות שימחישו כיצד האישה "מעודדת ומשמחת את בעלה": האישה עושה זאת "כשהיא מחייכת אליו, נחמדה איתו ודואגת לכל צרכיו", כתבה התלמידה. המורה סימנה על גבי הטופס שלושה סימוני "וי" ואף הוסיפה: "יפה!".

"אישה שנכנסת לחדר כשבעלה מגיע היא אישה רעה"

עוד נשאלו הבנות: מדוע אישה שמכינה אוכל וביגוד לבעלה "מאירה את עיניו" ו"מעמידה אותו על רגליו"? אחת מהן השיבה "כי זה התפקיד שלה" - וגם במקרה זה המורה סימנה "וי".

השאלון, התשובות וסימוני המורה

שאלה נוספת שמופיעה בטופס המבחן אתגרה את התלמידות: "מהי דוגמת הגמרא לאישה רעה?". אחת מהן השיבה: "אישה כזו היא אישה שעורכת שולחן ומקשטת אותו אחרי שהכינה אוכל - ואז בעלה הגיע, והיא נכנסה לחדר וסגרה את הדלת". גם על התשובה הזו, סימנה המורה "וי" ושוב הוסיפה את ההערה: "יפה!".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 13:48 לינק ישיר 

בסד

אפשר גם לקחת ח.ל.ת
ואז זלא נראה לי פוגע בימי חופש....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 13:55 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תפקיד האישה: "להכין אוכל לבעלה, לחייך אליו ולדאוג לו"‬‎

הקביעות המקוממות האלו הופיעו בתשובות למבחן שהגישו תלמידות בסמינר חרדי בי-ם. טופס הבחינה הגיע לידי חדשות 2 Online וניתן לראות בו כי המורים סימנו "וי" ליד התשובות וכתבו "יפה". אחת התלמידות כתבה: "התפקיד של הגבר ללמוד והוא לא יכול לעשות את הדברים של האישה"

יאיר שרקי, כתב לענייני דתות | חדשות 2 | פורסם 24/02/15 12:25 
צילום : פלאש90

"תפקיד האישה לדאוג לכל צרכי בעלה, כשהיא מכינה אוכל היא מאירה את עיניו": הציטוטים האלו אודות תפקידן של נשים בעולם הם רק חלק משאלות ותשובות שהופיעו בבחינה שחולקה לתלמידות בסמינר חרדי בירושלים. טופס הבחינה, שהגיע לידי חדשות 2 Online, כולל שאלות על ייעודן של הנשים ויחד עם התשובות של התלמידות מספק הצצה לערכים שעליהם מחונכות הנערות החרדיות.

"הסבירי מהו תפקידה של האישה בעולם", נשאלות התלמידות בשאלה מספר 4. השתמשי בפסוק: "לא טוב להיות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו". בטופס של אחתה תלמידות, היא כתבה כתשובה: "תפקיד האישה בעולם לדאוג לבעלה שלא יהיה חסר לו דבר".

ומדוע האיש צריך עזר? נשאלו בנוסף התלמידות. "כי התפקיד של האיש הוא ללמוד והוא לא יכול לעשות את הדברים של האישה", ענתה אחת מהן. בשאלה הבאה התלמידות אף התבקשו להציג דוגמאות שימחישו כיצד האישה "מעודדת ומשמחת את בעלה": האישה עושה זאת "כשהיא מחייכת אליו, נחמדה איתו ודואגת לכל צרכיו", כתבה התלמידה. המורה סימנה על גבי הטופס שלושה סימוני "וי" ואף הוסיפה: "יפה!".

"אישה שנכנסת לחדר כשבעלה מגיע היא אישה רעה"

עוד נשאלו הבנות: מדוע אישה שמכינה אוכל וביגוד לבעלה "מאירה את עיניו" ו"מעמידה אותו על רגליו"? אחת מהן השיבה "כי זה התפקיד שלה" - וגם במקרה זה המורה סימנה "וי".

שאלה נוספת שמופיעה בטופס המבחן אתגרה את התלמידות: "מהי דוגמת הגמרא לאישה רעה?". אחת מהן השיבה: "אישה כזו היא אישה שעורכת שולחן ומקשטת אותו אחרי שהכינה אוכל - ואז בעלה הגיע, והיא נכנסה לחדר וסגרה את הדלת". גם על התשובה הזו, סימנה המורה "וי" ושוב הוסיפה את ההערה: "יפה!".

זה נראה מבחן של לא יותר מכיתה ג' . גם הכתב וגם סוג התשובות. 
מעניין איזה סמינר זה... 
לא נראה לי משו נורמלי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 13:58 לינק ישיר 

אם זה סמינר בירושלים, אין הרבה אופציות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:01 לינק ישיר 

אולי נחלק את השאלון הזה לבנות פה, יהיה מעניין..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 14:06 לינק ישיר 

לגבי הכותרת, אתה לא חושב את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:08 לינק ישיר 

זה התפקיד שלה??? הניסוח של הכותרת נשמע רע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:13 לינק ישיר 

כיפהאדומה1 כתב:
זה התפקיד שלה??? הניסוח של הכותרת נשמע רע, כאילו שלבעל אין את התפקידים ה"ייחודיים" האלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 14:14 לינק ישיר 

טום888 כתב:
חח הפוך , ככל שהיא יותר חכמה האשה יותר בעייתית ..

יש גברים חרדים שחושבים את זה...זה ההוכחה!!

כשאישה אומרת את זה זה נובע מתמימות/....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:17 לינק ישיר 

בסד

מתמימות ומהורים ומורים שובנסיטים שהפכו את הגברים לנכים רגשית ופיזית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 14:18 לינק ישיר 

אשה כשרה.. עושה רצון בעלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:21 לינק ישיר 

בסד

חחחחחחחח מה אתה מנסה לעצבן אותי?חחח לא תצליח
אגב,הצחוק שהרבי כתב לי באגרות קודש גם משהו על זה...
ברכה לחתונה וכתב משהו על "איזה אישה כשרה העושה רצון בעלה".......
חחח עכשיו אין לי לאן לברוח...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 14:22 לינק ישיר 

בסד

ואני ממש לא יודעת איך לאכול אתזה..צריכה למצוא יועצת שתסביר לי אתזה בצורה שתתקבל על דעתי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 14:29 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
זה התפקיד שלה??? הניסוח של הכותרת נשמע רע, כאילו שלבעל אין את התפקידים ה"ייחודיים" האלה...

אתה חושב בשבילי? תודה....

אין לי בעיה עם מה שאישה צריכה לעשות. ברור ומובן שיש תפקידים של האישה בבית .. 

כשמתייחסים אל זה כאל- - - שפחה... (סליחה שאני כותבת את זה ככה) זה מקומם. 
אני יעשה הכל בשביל בעלי...

דברים כאלה צריכים להגיע לבד . לא ללמד אותם בצורה מכנית.
החיים הם המבחן... לא השאלון....  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:44 לינק ישיר 

בקיצור, אף אחד לא יצא טוב בכתבה הזאת, לא הנשים ולא הגברים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אשכול הסמול-טוק 5 - שיחות סלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 83 84 85 ... 674 675 676 לדף הבא סך הכל 676 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.