| נשלח ב-30/10/2014 10:10 |
|
| |
פונטיקה בממלכה
יש לי שאלה שממש מסקרנת אותי. (בעצם כמה שאלות) מאיפה מ. קינן שואבת את השמות והמילים הכוזריים? ("אוריגידה?" "אוריגדיאן!" "אטק!" יש עוד, זה מה שעלה לי עכשיו). יש איזשהו היגיון או דרך ללמוד משמות המשפחה את מעמד המשפחה? (טוביה מסיק מהשם טרסדיאן שאולה הוא ממשפחת אצולה) ודבר אחרון - איך הוגים את השמות? מלעיל? מלרע? היו כמה שממש הסתבכתי איתם...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 10:28 |
|
| |
נראה לי ששמות שמסתיימים ב'אן' הם ממעמד האצולה
תוקן על ידי אלרנן ב- 30/10/2014 10:28:49
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 11:20 |
|
| |
כשאני מדברת עם חברות על הספר, פתאום כל השמות מתעוותים לגמרי. ומקבלים משמעות אחרת לחלוטין. זה ממש מעצבן כשפתאום מדברים איתך על איסתרק(במלעיל) ודיאלידאן (במלרע!) ולא איך שאת רגילה לקרוא להם. ומבחינתך השמות הא מ י ת י י ם שלהם. כבר היה לי פעם קרב רציני עם אחת שהתעקשה לקרוא לאולה - אולה ו' בחולם... וויכוח עוד יותר רציני על יקוואל. איך באמת קוראים לו?? yakvael או yekavel??? השם השני הוא יותר הגיוני. יקווה לה'. אלרנן - ממש הגיוני, יכול להיות. ואנילאן, קריאן, טראסדיאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 11:25 |
|
| |
מקאן, בלואדאן, סטזדיראן, אפילו דיאלידאן... וגם שושלת דמלאן המרוששת ממה שאני זוכרת רק קפחבר לא מסתדר עם התאוריה הזו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 13:43 |
|
| |
יכול להיות שזה רק חלק מהשמות
תוקן על ידי טמיאל ב- 30/10/2014 13:43:39
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 13:49 |
|
| |
פששש, עד עכשיו לא הצלחתי להביא מאיפה היא ממציאה את כל השמות האלו........
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 13:52 |
|
| |
היא סיפרה בראיון כנראה שלא שמת לב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:03 |
|
| |
יש עוד מילים שלא ברור מאיפה היא המציאה אותם: אופלא כאקאן בק שלהבת אלטיק הדבר הזה שמחזיק את הציצית... אני לא מאמינה ששכחתי איך קוראים לזה! לא עולה לי כרגע עוד.
באופן כללי, את רוב השמות אני הוגה במלרע, כי בד"כ כלל מלרע יותר מכובד ורשמי כזה, וזה מסתדר לי יופי עם הנכבדות של הממלכה שבולטת מאד בסגנון הלשוני של הספר, נוסף על התוכן.
ההההה, איך אומרים דיאלידאן במלעיל?? מסכימה עם יקוואל, לגמרי, ומשתמשת באולה עם חולם, למרות שאני יודעת שאני טועה...
תוקן על ידי אסתרק ב- 30/10/2014 15:04:42
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:08 |
|
| |
| טמיאל כתב: |  | | היא סיפרה בראיון כנראה שלא שמת לב |
|
שמתי לב, אבל אני למרות שניסיתי פעם אחת להבין את הראש שלה, שברתי אותו בניסיון למצוא שם אחד לפחות שיזכיר את הממלכה....
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:09 |
|
| |
גם אני רגילה לומר אולה עם חולם אבל מאז שבדקתי את זה וראיתי שאומרים אולה עם שורוק, אני מנסה לעבוד על עצמי לומר את זה תקני.... ובקשר למלעיל \ מלרע, יש בזה משהו שבגלל המכובדות של הממלכה משתמשים במלעיל....
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:13 |
|
| |
במלרע מותק. מלעיל זה האופן הפחות מכובד.. (תגלגלי על הלשון שרה, ולעומת זאת שרה אימנו- שרה (אימנו) זה דוגמא למלרע)
תוקן על ידי אסתרק ב- 30/10/2014 15:12:56
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:14 |
|
| |
נו, מה זה משנה, אני תמיד מתבלבלת בין מלעיל למלרע (בשמות, לא בהיגוי, כן?)..... העיקר שהבנת אותי......
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:19 |
|
| |
בנוגע לשמות היו כאן דיונים שלמים. יש פה שירשורים וסקרים בנושא...
בנוגע למילים אחרות:
את המילה כאקאן אני מכירה כבר ממקורות קודמים. ואני חושבת שכבר דיברנו על עוד מילים שמצאנו את מקורם. כמו אטק. מנסה להזכר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:22 |
|
| |
הנה ציטוט מויקיפדיה:
מתיאורי סופרים ערביים, ניתן ללמוד כי בראש ממלכת הכוזרים עמדו הכגן (המלך העליון) והכגן בק (מושל עליון),
מאוד הגיוני שכגן וכאקאן זה אותו דבר. אותיות מתחלפות מאותו מוצא. כנראה שיש כמה מקורות. וכגן בק הוא הבק שאנחנו מכירים.
ואת המילה אטק אני מכירה ממשחק מחשב ישן שבו החיילים שלי צועקים אטק כשמגיעים חיילים של האויב ומתפתח דו קרב...
תוקן על ידי כוזרית ב- 30/10/2014 15:26:43
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:22 |
|
| |
נכון, אבל יש הרבה שמות שלא עומדים במוסכמויות שלכם כמו מה שאמרתם החלפת אותיות וכו
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2014 15:24 |
|
| |
יכול להיות באמת
או שלא מבינים בספרים!!!