בית פורומים בחדרי חרדים

עליה להר הבית:השקר הבלתי נסבל!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2014 15:18 לינק ישיר 
עליה להר הבית:השקר הבלתי נסבל!

כמו בכל נושא,יש להפריד את שכבות הדיון:הלכתית,השקפתית,פוליטית.

על רקע ההתנקשות ביהודי ג'ינג'י נפלא,אידיאליסט ובעל מסירות נפש-יהודה יהושע (גליק) בן בריינדא,נדבר על הר הבית.

פוליטית

יהיה מי שיאמר "העליה להר הבית תצית מלחמה כוללת עם כל ארצות האיסלם".ויהיה מי שיאמר "שטויות,הם רק נובחים,אין להם שום יכולת מול הצבא הכי טוב במזרח התיכון".

השקפתית

יהיה מי שיטען "אנחנו עדיין בגלות,אסור למרוד באומות".ויהיה מי שיטען "צאו מהסרט,בשביל מה נתן לנו הקדוש ברוך הוא ריבונות בארץ ישראל אחרי השואה?"

והויכוח הזה נמשך ונמשך ולא נגמר.

הלכתית

כאן אפתח באש:האמירה "אסור לעלות לכל השטח בהר הבית"-היא שקר!!! לא חשוב מה גודל הזקן ואורך הפיאות של האומרה.

קיימא לן "הר הבית תק אמה על תק אמה".ואם אנו יודעים את מקום אבן השתייה (ואנחנו יודעים!) אין שום בעיה למדוד לכל צד,ועוד לקחת מרווח ביטחון,ועדיין יישאר מספיק שטח לעלות להר במקומות המותרים.

אז למה הגדולים שותקים?

ולא רק שותקים,אלא לא רוצים בכלל בכלל לדבר על זה.באמת למה?

לעניות דעתי,השיקול העיקרי הוא "תן לי יבנה וחכמיה".לו יצוייר שהרב אלישיב ע"ה היה מתיר לעלות (חלקית,חלקית) להר,הרי תיכף ומיד היו עולים רבבות יהודים טובים,ואז,או אז,כל ה"נשמות הטובות" מן השמאל היו מתנפלים:"אתם מעיזים לסכן אותנו במלחמה כוללת עם כל המוסלמים בעוד אינכם משרתים בצבא???" ומשמעות הדבר היא סיכון טוטאלי של עולם התורה.ואנה אנו באים?

ולכן אין ברירה אלא לשתוק.ופשוט "להדיר" את הנושא מבית המדרש.

עד כאן,הכל מובן ולגיטימי.תסכימו או לא.

מה שבלתי נסבל בעיניי,הוא עירבוב המישורים.הטענה ש"אסור מצד ההלכה לעלות לכל שטח הר הבית"-היא שקר מוחלט!!!

(מוקדש לכל מיני רבינוביצים והלברטלים למיניהם)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:21 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:34 לינק ישיר 
יפה מאד

תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:36 לינק ישיר 

הבעיה אינה הלכתית כלל, ואם גדולי ישראל היו בענין של עליה להר הבית כבר היו דנים ומחליטים עד איפה והיכן מותר לעלות
הבעיה היא יותר הכיוון של השבועה לא לעלות בהר, ואי אפשר לשחק עם זה "פה זה הר ופה זה לא הר"
הקב"ה שם אותנו בגלות, ואסר עלינו לצאת ממנו לבד ולעלות בהר, עליה בהר נחשב למרידה באומות - לצערינו בבזויים שבאומות מבני חם.
לומר שכבר נגאלנו, אי אפשר ממש לומר, הרי אין לנו טיפת אומץ לשטח את הר הבית ולהתחיל לבנות, משמע אין לנו ריבונות על המקום, שזה לא ממש גאולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:42 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:49 לינק ישיר 

חיים_התמים כתב:

מחילה,לא קונה את זה!
רב שיש לו קהילה אמיתית,אמור לחנך אותם מה אסור ומה מותר.
הלכות נידה זה גם כן כרת.וחמץ.ויום כיפור.ושבת.
רב שרוצה באמת לעלות להר, אמור לבוא עם דלי צבע ומברשת,ולסמן לציבור "עד כאן".
לא יכול-זה בן דוד של "לא רוצה".וכבר התייחסתי לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:51 לינק ישיר 

רבים מן הפוסקים אוסרים להיכנס להר הבית מבחינה 'הלכתית' ואין לי מושג על סמך מה הכרעת בנידון. (הרי רוב הפוסקים חולקים על הרדב"ז שטען שידוע לנו מקומה של אבן השתייה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:53 לינק ישיר 

לאמאמין כתב:
רבים מן הפוסקים אוסרים להיכנס להר הבית מבחינה 'הלכתית' ואין לי מושג על סמך מה הכרעת בנידון. (הרי רוב הפוסקים חולקים על הרדב"ז שטען שידוע לנו מקומה של אבן השתייה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

אינני מכריע! מי אני שאכריע?
אבל חורה לי שמערבבים שיקול פוליטי/השקפתי במסווה של שיקול הלכתי,ומאידך גיסא-לא מאפשרים דיון אמיתי על הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 15:56 לינק ישיר 

אתה הכרעת שאנחנו יודעים בבירור את מיקום אבן השתיה, בעוד שלמעשה הדבר נתון למחלוקת גדולה בין גדולי הפוסקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 16:03 לינק ישיר 

לא מאמין,זה בשבילך 
http://www.elhamikdash.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=636513 

תוקן על ידי שחור_כתום ב- 30/10/2014 16:04:03

תוקן על ידי שחור_כתום ב- 30/10/2014 16:04:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 16:05 לינק ישיר 

תוקן על ידי שחור_כתום ב- 30/10/2014 16:05:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 16:09 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 16:31 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

הלכות נידה זה גם כן כרת. וחמץ. ויום כיפור. ושבת.

יש לך מסורת של 'מראות' או בדיקות בזב?
ואתה יודע כמה אלפי חומרות יש מתקופות התנאים, אמוראים, ראשונים ואחרונים על כל אחד מאיסורי הכריתות שמנית למעלה? קח רק לדוגמא שבת או חמץ. גזירות, ושבותים וספיקות ומחלוקות - ובכולם אנו מחמירים מחשש לעבור על כרת או סקילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 16:53 לינק ישיר 

האמת לא הייתה אף פעם הצד החזק של הסרוגים למיניהם!
ראינו אותם בנבזותם ובשפלותם בשנתיים האחרונות כשהם לקחו פטרונות על הדת, על הישיבות, ועל התורה ולומדיה.

גם נושאים הלכתיים מובהקים ששנויים במחלוקת אריות בהלכה, כמו מיקומו של אבן השתיה, וגבולות הר הבית, שאיסורי כרת תלויים בהם, הפכו להיות בידי הפשרנים והקלים חומר בעירה פוליטי קל ערך, כשרצונם ומגמתם אחד הוא: להבעיר את השטח ולהוכיח לערבים מי כאן בעה"ב, מי חזק יותר, ומי מנצח את מי....

והגרוע מכל אלו הם טענותיהם נגד הרבנים שלא מיישרים עימם קו.... 
חוצפה במיטבה !!!

אנא מיכם: "יהודונים עלובים" שמכל תרי"ג מצוות התורה, אימצתם לכם מצווה אחת בלבד,
עיזבו אותנו ואת תורתנו, לכו לכם לדרככם יחד עם השותפים החדשים שאימצתם לחיקכם, יש עתיד והרפורמים,
ותנו לנו מנוחה.

אין לנו שום כוונה להיות שותפים שלכם, גם לא במצווה הזאת שאימצתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 17:35 לינק ישיר 

http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2013/12/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%96-%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%A8-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA.jpg

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2014 17:46 לינק ישיר 

אני לא הבנתי את מוחם העקום של בוגדי ('נאמני') הר הבית, לו יהא שמותר לעלות להר הבית, אבל איזו מצוה יש לעלות לשם, חוץ מהתגרות מיותרת בערבים, הגובלת בסופו של דבר בפיקוח נפש.
חוץ מזה, כל עוד המקום איננו מתוחם בגבולות האסור והמותר, הרי בקלות אפשר להכשל ולהכנס למקומות האסורים באיסור כרת.
וכפי ששמעתי מחכמולוג אחד שהיה עולה להר הבית והולך במסלול קבוע, ויום אחד הדרך הקבועה נחסמה בשל עבודות שעשה במקום הואקף, ולצורך כך הוא שינה מן המסלול, ואח"כ התברר לו שהלך במקום שההליכה בו אסורה באיסור כרת, רח"ל.
הרי אין אף בר דעת שילך במקום שמסוכן בסיכון כה גבוה בלי אינספור גדרים סייגים ושמירות.
ולאיזה צורך? לשם רגש לאומי מזוייף?

ופשוט שיש לנו גם אחריות כלפי המון העם, שאינם בקיאים בהלכות, ואם יראו שיראי ה' עולים, יעלו גם הם שלא בטהרה, ויכשלו בעוון החמור והנורא הזה.

צריך לדעת עוד, שטומאת מקדש וקדשיו, הוא החטא החמור ביותר בתורה, כל עבודת הכהן הגדול לפני ולפנים ביום הכיפורים, באה לכפר על חטא זה, כמבואר במשנה וגמרא במסכת שבועות, ושאר כל עוונות בית ישראל כולל ע"ז ג"ע ושפ"ד, מתכפרים בשעיר המשתלח, שכל עבודתו מחוץ לביהמ"ק.

לאור כל הנ"ל, כל העולה להר הבית הוא מטורף, הוא מסכן את גופו, ועלול לסכן אף את נפשו באיסור כרת, מסכן את עמ"י בהתגרות בערבים, והוא חוטא ומחטיא את הרבים בעבירה חמורה שבחמורות. 

נחזור על קריאת גדולי ישראל: השמרו לכם עלות בהר ונגוע בקצהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עליה להר הבית:השקר הבלתי נסבל!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext