|
|
| נשלח ב-4/11/2014 18:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 18:47 |
|
| |
מאת הרבי מחב"ד זיע 7-7701: נ .ב. פשוט אשר במצב הנוכחי בכל כיו"ב הנמשך עשיריות בשנים בכיון אחד, מימין (- אש דת למו) לשמאל - שהנני בכל התוקף נגד ההעל[א]ה על סדה"י [=סדר היום] שאלת היתר העליה על הר הבית כי תומ"י [=תיכף ומיד] להתחלת השקו"ט [=השקלא וטריא] בזה יעלו לשם כו"כ [=כמה וכמה] ולמקומות שאיסורן ודאי ר"ל [=רחמנא ליצלן] ומספרם ילך ויגדל ר"ל וכל האזהרות בזה (באם תבואנה) ילבו את היצרים ויוסיפו מספר העולים הנ"ל. וכל מי שיעשה בזה ופשיטא העולה בפועל יותר מעלית זקני ירושלים (תרתי משמע יראה שלם) ידו במעל עליית כהנ"ל. ופשוט. [04.11.2014, 9:25] : בעניין עלייה להר הבית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 18:52 |
|
| |
קיבלתי כעת באישי
אין לי רשות כתיבה, אז אני כותב לך ואם תרצה לכתוב באשכול. פעם חבר שלי תמה על מה שכתב הרב רבינוביץ' בספר פסקי תשובות על הסימן של הרואה ערי יהודה בחורבנן, כי לכו"ע יש לטמא מת כרת בעלייה לכל שטח הר הבית, ובהערה הביא את כל הראשונים שאומרים קדושה ראשונה קידשה לע"ל. החבר שלח לו שאלה - הרי כל הראשונים מדברים על העזרה, ולשטח הר הבית ברור שמותר לטמא מת להיכנס. ענה לו הרב כי זה נכון אך זה מבלבל (כלומר הוא מסלף ביודעין "כדי שהציבור לא יתבלבל"). אוי לנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 19:03 |
|
| |
הדברים שהתקבלו באישי, לגבי 'שקר כדי שלא יתבלבלו' קרובים מעט לנושא האשכול בסו"ס, וצויין מאמר של הרב פורפ' מרדכי ברויאר בנושא. (כמובן, אין טעם להתייחס למחבר הספר שהתבלבל בין שטח קה"ק לשטח האדיר של הרב הבית המקורי, וכ"ש זה שנראה כיום, ושאף אחד מהעולים לא יגיע לעולם לאזור ה'כרת'. לא כולם חכמים, הוא התבלבל לחשוב שזה מבלבל, זכותו).
לגבי מכתב הרבי מלובביץ', הדברים לא נכונים כיום, כי הרוצה עולה ונכנס בטומאה לאן שרוצה באין כל אפשרות להשגיח עליו, והשומר תו"מ נכנס (בד"כ בקבוצה) למקומות מוגדרים המותרים בודאות - כך שאין קשר ביניהם.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/11/2014 19:04:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 19:21 |
|
| |
משמע מדברי הרבי זי"ע שאין לו בעיה עקרונית עם העליה עצמה לאזורים המותרים, הוא כותב מפורש שיש לו רק בעיה עם העלאת העניין עצמו כרגע מחמת..... וטבע האנשים. וכו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 00:12 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 00:18 |
|
| |
| מהרהרוחושב כתב: |  | משמע מדברי הרבי זי"ע שאין לו בעיה עקרונית עם העליה עצמה לאזורים המותרים, הוא כותב מפורש שיש לו רק בעיה עם העלאת העניין עצמו כרגע מחמת..... וטבע האנשים. וכו
|
|
זה בדיוק מה שהבנתי וכתבתי קודם, תודה על ההרחבה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 14:32 |
|
| |
| י_קרויצפלד כתב: |  | | לפני המצווה של העלייה להר הבית, יש עוד כמה מצוות דאורייתא לקיים... |
| אדרבא,אתה רשאי וחייב להקים תנועה "למען זהירות בברכת אשר יצר" ובוודאי שזה יעזור מאד לבניין בהמ"ק. האם כבר פעלת בנידון?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2014 14:49 |
|
| |
ועוד "אשר יצר" זה לא דאורייתא...
|
|
|
|