בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה עלה לנו מעמד הר סיני ? (מעמד הר סיני בראיה אחרת)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2014 22:39 לינק ישיר 

מקס 
 האם יש "אמר הקב"ה" על דברים שאין להם רמז / זכר בתורה (האם יש כזה דבר ?) אם לא כוונת חז"ל כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2014 22:58 לינק ישיר 

"
"ובכן נתינה הוא המפעיל את רגש אהבה. "
שטות גמורה. ההפך הוא הנכון כידוע לכל בר דעת.

אז כנראה אני לא בר דעת ולא יודע על מה אתה שח. ואתה כנראה בעצמך לא יודע מה אתה שח אחרת היית לפחות משכיל אותנו מה שכל בר דעת לדעתך יודע.
נוו באמת, קדיש משפט או שנים הסביר את עצמך ולהסביר מה יודע כל בר דעת.
"
שים לב שאתה מקדיש את רוב דבריך לשאלה מי בר דעת, במקום לנסות להבין מה שכתבתי. איך שלא יהיה, זה נכון שלא ניסחתי את הדברים כראוי, והכוונה הייתה שלא הנתינה מביאה לאהבה אלא האהבה מביאה לנתינה, וזה מה שקראתי "ההפך".

כי אי אפשר להפריך כזה ישות ולכן היא לא רלוונטית לנו. באותו דרך אתה יכול לומר הרבה דברים ולשאול מנין לך שלא ?

האם מה שלא רלוונטי לך, או שאינך יודע להפריך אותו - בהכרח איננו קיים, ואם מישהו חושב שהוא קיים הוא סתם מדמיין?

שלא קיים האדם שיאמר שיש שנים כי אז אין יקום כלומר אין סדר דטרמיניסטי ביקום כי כל אחד מהם יכול לסתור את חוקיו של השני הרי שניהם יוצרים יש מאין.

האם לפני שנסתלקה הע"ז מהעולם - לפני כן לא היה מי שהאמין ביותר מאליל אחד?

עכשיו כל אתאיסטי יכול לחיות עם החשיבה הזאת ולכן למה לו לא להודות לאלוהים על כך.

זה בדיוק מה שאמרתי: מה יש להודות אם אין לאלוקים אישיות? אם תלך במדבר ותמצא נווה מדבר, האם תיתן הודאה למים ולעצים ששם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2014 23:39 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
מקס 
 האם יש "אמר הקב"ה" על דברים שאין להם רמז / זכר בתורה (האם יש כזה דבר ?) אם לא כוונת חז"ל כפשוטו.

איפה למשל מוזכר בתנך סיפור תנורו של עכנאי ?
בוודאי שכל אמירה בשם האלוהים בא מכוח תבונת התורה = דעת תורה. אבל ברור הרי שהאלוהים לא הוציא מהפה את נצחוני בני, מיד אחרי שלפני דקה אמר שר' אליעזר צודק.
כלומר כל אחד מבין שזה מטפורה חז"לי ובכל זאת אומרים "אמר הקב"ה" אותו דבר כל נבואה בתנ"ך כפי שמסביר הרמב"ן ב'בקרבי אקדש.

מה שאני רוצה לשים את הדגש היא שחכמי ישראל דברו בשם האלוהים מצד הענווה ולא מצד הסמכות. מה שאין כן כל חכם ומומחה מדבר בשם עצמו ועושה פסל מעצמו. מכאן הזעקה נגד כל מחברי ספרים שמחפש לעשות לעצמו "יד ושם" לדורי דורות במקום לחבר ספרים לשמה. וכן כלפי כל תפקיד ציבורי היהודי צריך לדרוש את טובת הציבור ולא את טובת עצמו ולעשות לעצמו יד ושם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 00:00 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

שים לב שאתה מקדיש את רוב דבריך לשאלה מי בר דעת, במקום לנסות להבין מה שכתבתי. איך שלא יהיה, זה נכון שלא ניסחתי את הדברים כראוי, והכוונה הייתה שלא הנתינה מביאה לאהבה אלא האהבה מביאה לנתינה, וזה מה שקראתי "ההפך".

מנין מגיע האהבה ? זה אקראי ? ואם כך אייך תסביר את החיוב לאהוב את האלוהים את האישה את הזולת ?
ובכן אין דבר כזה אהבה אקראית, אהבה אקראית לעומק היא אהבת האנוכי כמו אהבה ממבט ראשון.
תראה במכתב מאליהו ועוד במחשבת ישראל שכולם באים למסקנה האחת והפשוטה שהנתינה היא המפעילה את רגש האהבה. הראיה הפשוטה לכך היא, אם תחליף תינוקת מיד בלידתה ותראה שהאימהות יאהבו את הבת שגדלו בלי לדעת שהחליפו אותן.

האם מה שלא רלוונטי לך, או שאינך יודע להפריך אותו - בהכרח איננו קיים, ואם מישהו חושב שהוא קיים הוא סתם מדמיין?

זה לא שאלה מה אני חושב, זה שאלה מה האדם יכול לקבל כאמת. האדם יכול לקבל כאמת רק דבר שאפשר להפריך אותו. זה המתודה המדעית והשכל הישר. שאתה בוא לומר שיש רחוק אלפי שנות אור  מאתנו כוכב ושם יש איזה חייזר עם קרניים של מאה מטר ?! אז אני לא מכחיש ולא מקבל = לא אמרת כלום מבחינתינו. אותו דבר שאתה אומר לי שיש חיים אחרי המוות. מבחינת התורה לא אמרת כלום. אותו דבר אם תאמר שיש את אלוהי הבייביסיטר, לא אמרת כלום.
ולכן אין שום בעיה שתאמין בכל זה אבל אתה לא יכול לדרוש מהזולת משהוא בשמם.

האם לפני שנסתלקה הע"ז מהעולם - לפני כן לא היה מי שהאמין ביותר מאליל אחד?

לעומק אף אחד לא האמין באלילים רבים, כך מסביר האבן עזרא וכך מבין כל בר דעת, כי אי אפשר לחשוב על חקלאות ועל לוח שנה ועונות השנה בלי שקודם הנחנו שהיקום אחדותית. הרי אייך תעשה לוח שנה אם יבוא יהושע ויעצור את השמש ? אייך תעסוק בחקלאות אם פתאום יבוא אליל אחר ויצמח לך במקום חיטה רעל ?

הע"ז לעומק היא המצאת הישויות כמו הישות החברתית או הישות הלאומנית או הישות מין האנושי = אנוש התחיל את ע"ז של ישות מין האנושי. נמרוד התחיל עם ישות החברתית. ובהמשך כמעט שמשה הלך להקים את ישות היהודי אבל האלוהים רצה להרוג אותו ורק ברית המילה של בנו הציל אותו.

זה בדיוק מה שאמרתי: מה יש להודות אם אין לאלוקים אישיות? אם תלך במדבר ותמצא נווה מדבר, האם תיתן הודאה למים ולעצים ששם?

בשביל הטענה שלך עשו את העגל ואחר כך את המשכן ואת בית המקדש כדי שתרגיש בנוח. אבל האלוהים שונא את ירושלים ואת העגל מאז ומתמיד. רק השבוע נטבחו כמו אנשים ונשים בגלל הר הבית.

אני כמובן אתן הודיה לאלוהים ולא מחפש ישויות. זה כל תוקף אי הגשמת האל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 05:49 לינק ישיר 

מקסמן
תמהני למה נתן הקב"ה פרס ללווים, והפך אותם לשבט הנבחר, נתן להם מתנות כהונה ולויה, אחרי סיפור הקנאות 
ואגב, שכחת לחשב את המחיר הכבד שהר סיני ממשיך לגבות עבורך בחיי היומיום, לא נותן לך לאכול מה שבא לך ולהתחתן עם מי שבא לך (אני מדבר בלשון נקיה..) אתה צריך להתפלל 3 פעמים ביום. 
נראה שאילו היה הקב"ה מנסה להביא לך את התורה, תשובתך היתה דומה לזו של בני ישמעאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 14:58 לינק ישיר 

מנין מגיע האהבה ? זה אקראי ? ואם כך אייך תסביר את החיוב לאהוב את האלוהים את האישה את הזולת ?
ובכן אין דבר כזה אהבה אקראית, אהבה אקראית לעומק היא אהבת האנוכי כמו אהבה ממבט ראשון.
תראה במכתב מאליהו ועוד במחשבת ישראל שכולם באים למסקנה האחת והפשוטה שהנתינה היא המפעילה את רגש האהבה. הראיה הפשוטה לכך היא, אם תחליף תינוקת מיד בלידתה ותראה שהאימהות יאהבו את הבת שגדלו בלי לדעת שהחליפו אותן.
א. האהבה מגיע מרצון. הרצון קבוע ברוחניותו (תרצה:נשמתו, תרצה: שכלו, תרצה:רגשותיו) של האדם. האדם רוצה להתקשר עם אדם אחר, וכך נוצרת אהבה. למה הוא רוצה להתקשר? בגלל נתונים בשני האנשים שמתאימים לקשר, לפעמים זה דמיון לפעמים זה הפכים ולפעמים שניהם ביחד. כאשר זה קורה, האדם רוצה לתת, מתוך הבנה שטובתו של השני היא גם טובתי שלי, שהרי שנינו "באותה סירה" - שנינו ניזונים מאותם דברים. אהבת האם יכולה להתפתח גם עם תינוק זר, מהסיבה הפשוטה שהאם חושבת שהוא בנה. (חוץ מזה, מהמסופר במשפט שלמה ניתן ללמוד שהאם יודעת גם לזהות את תינוקה). 
ב. מה שכתב הרב דסלר אני יודע, ואני באמת חושב שזו טעות. הנתינה מגבירה את האהבה, אבל לא יוצרת אותה. וייתכן שגם זה שהיא מגבירה את האהבה זה רק באופן עקיף, שנוצר קשר ע"י הנתינה עצמה. אין שום סיבה לחשוב שנתינה יוצרת אהבה. (אם תזרוק בקבוק בפח הבקבוקים, ואחר כך יבוא מאן דהוא ויאסוף את הבקבוק, האם זה יגרום לך לאהוב את אותו מאן דהוא?)

זה לא שאלה מה אני חושב, זה שאלה מה האדם יכול לקבל כאמת. האדם יכול לקבל כאמת רק דבר שאפשר להפריך אותו. זה המתודה המדעית והשכל הישר. שאתה בוא לומר שיש רחוק אלפי שנות אור  מאתנו כוכב ושם יש איזה חייזר עם קרניים של מאה מטר ?! אז אני לא מכחיש ולא מקבל = לא אמרת כלום מבחינתינו. אותו דבר שאתה אומר לי שיש חיים אחרי המוות. מבחינת התורה לא אמרת כלום. אותו דבר אם תאמר שיש את אלוהי הבייביסיטר, לא אמרת כלום.
ולכן אין שום בעיה שתאמין בכל זה אבל אתה לא יכול לדרוש מהזולת משהוא בשמם.
א. אי אפשר לדרוש מאחר, אבל אפשר להאמין לעצמי.
ב. לפעמים אדם יודע להוכיח לעצמו ולא יודע להוכיח לאחר.
ג. דברים כמו חיים אחרי המוות וכו', יכולים להיות "משל" או "ביטוי" או "לשבר את האוזן". 
ד. ר"ע ור"ט אומרים: אילו היינו בסנהדרין לא נהרג אדם מעולם. כלומר: גם דבר "מוכח" אינו בהכרח מוכח. כל מי שלמד גיאומטריה בסיסית יודע שיש הרבה אקסיומות בבסיס הגיאומטריה. ולאידך גיסא: לא כל דבר ש"אינו מוכח" באמת אינו מוכח. מותר לך להגיד שאינך מאמין, אבל אינך יכול להכחיש את המאמינים.

לעומק אף אחד לא האמין באלילים רבים, כך מסביר האבן עזרא וכך מבין כל בר דעת, כי אי אפשר לחשוב על חקלאות ועל לוח שנה ועונות השנה בלי שקודם הנחנו שהיקום אחדותית. הרי אייך תעשה לוח שנה אם יבוא יהושע ויעצור את השמש ? אייך תעסוק בחקלאות אם פתאום יבוא אליל אחר ויצמח לך במקום חיטה רעל ?
ע"פ דעת המאמינים באלילים, אלילים רבים אינם בהכרח סותרים, אלא נניח אל הים ואל היבשה וכיו"ב, אם יהיה צונאמי אפשר להגיד שאל הים נלחם באל היבשה, וכך גם יהושע יכול לעצור את השמש. אבל "אליל" השמש יכול להמשיך לעבוד, מכיוון שגם לו יש כח. (כל זה כמובן ע"פ דעת המאמינים באלילים, ולא שאני חושב כך. אבל צריך להבין את כל הדעות עד הסוף - גם את דעת המאמינים באלילים. (כמו שחכמי הסנהדרין היו צריכים לדעת כישוף))

בשביל הטענה שלך עשו את העגל ואחר כך את המשכן ואת בית המקדש כדי שתרגיש בנוח. אבל האלוהים שונא את ירושלים ואת העגל מאז ומתמיד. רק השבוע נטבחו כמו אנשים ונשים בגלל הר הבית.
(אלוקים שונא את ירושלים או את ביהמ"ק? אדרבה, בעתיד יקראו לירושלים כסא ה' - כך כתוב בירמיה) העגל לא היה תחליף לאלוקים אלא למשה "כי זה משה האיש" - שים לב למה הם מדגישים "האיש"? כי אלוקים בשמים - כך הם חשבו, ואם אין לו נציג בארץ, הרי שא"א לעובדו - לפי דעתם. וזה הכל חלק מחטא אדה"ר להגשים את הדעת בתוך פרי. ואצלם - לתוך משה או לתוך עגל. אבל דווקא אם אתה מבין, שאלוקים הוא ישות שאפשר לדבר איתו - אז באמת אתה לא צריך עגל או משה או בית מקדש "ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו לאמר דעו את ה' כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם"
אני כמובן אתן הודיה לאלוהים ולא מחפש ישויות. זה כל תוקף אי הגשמת האל.
עדיין לא הסברת מה מקום יש להודות לאלוקים שאין לו אישיות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 18:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מקסמן
תמהני למה נתן הקב"ה פרס ללווים, והפך אותם לשבט הנבחר, נתן להם מתנות כהונה ולויה, אחרי סיפור הקנאות 
ואגב, שכחת לחשב את המחיר הכבד שהר סיני ממשיך לגבות עבורך בחיי היומיום, לא נותן לך לאכול מה שבא לך ולהתחתן עם מי שבא לך (אני מדבר בלשון נקיה..) אתה צריך להתפלל 3 פעמים ביום. 
נראה שאילו היה הקב"ה מנסה להביא לך את התורה, תשובתך היתה דומה לזו של בני ישמעאל.

נכון שבט לוי בסוף כשלו, והעם ביקש מלכות ומשם לקרע המלכות והפסד עשרת השבטים להכחדה.
ולכן בעתיד יחזור הבכורים כפי שיעקב רצה מראש.

לגבי שאר דבריך:
כנראה לא הבנתה כלום. הטיעון באשכול הזה היא שאם אתה מקדש בדוגמטיות את מעמד הר סיני אז יצא מיזה טבח עם.
כמה שזה רלוונטי היום לגבי הר הבית. כל בר דעת יודע שר הבית הוא חומר נפץ גרעיני. אבל זה לא מונע משוטים ובורים ועמי הארצות לקדש את ההר ולגרום לשפך דמים לריק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 00:13 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

א,
טוב זאת שטות לומר שרצון מביא אהבה מהסיבה הפשוטה שלא עוזר לנו הרצון לאהוב. כל אחד רוצה לאהבו את אשתו ואת ילדיו ואת זולתו ואת האלוהים. ולכן שאולים אייך אפשר לצוות לאהוב או לא תחמוד  וכדומה. כי הרצונות שלנו הם פונקציה מוחית. נכון שהמוח מפלסטית בונה את עצמו מהחינוך והסביבה ומהרגל נעשה טבע, ולכן האדם יכול לבנות העקיפין את רצונתיו למשל הוא יגור בסביבה טובה אז רצונותיו יהיו בהתאם. אבל הרצון עצמו היא פונקציה מוחית ולכן אי אפשר לדרוש מאדם שלא יחמוד אישה יפה. אפשר רק לומר לו אל תסתכל במילא לא תרצה או אל תלך אחרי רצונותך  על דרך "לא תסורו אחרי לבבכם ואחרי ענייכם" ולא כתוב לא תסתכלו כי אם ראיתה מה אתה אשם שאתה רוצה ?

ולכן אין מצב שהרצון מביא אהבה ואם הוא מביא אז זה כבר נטוע אצלו מחינוך והסביבה.
מה קורה לאדם שלא רוצה לאהוב את שכנו או חבר מסויים הוא פשוט לא סובל אותו, אז אם תציע לו לרצות, זה לא יעזור כלום כי הוא פשוט לא רוצה. התשובה לכך (ותשמע את זה מכל מומחה בתחום) היא נתינה. אדם ששונא אדם אחר אם הוא יתחיל לתת לו אז יאהב אותו לבסוף. אתה מוזמן לנסות וזה בדוק.
נכון יהיה לומר שלתת צריך רצון כלומר נגיד אני משכנע אדם שנתינה מביא אהבה אבל הוא לא רוצה לתת אז בוודאי לא יעזור כלום. אבל אהבה היא לא רצון אהבה היא רגש שמופעלת כלפי האחר והשאלה אייך היא מופעלת ? אני יכול לרצות יום ולילה שהיא תפעל אבל היא לא,,, זאת המציאות. הטריק להפעיל אותו היא על ידי נתינה. 

לגבי משפט שלמה: אין כאן שום ראיה מדובר על שקרנית מול האמא האמיתית.
שלמה רצה לדעת מי הדובר אמת ואז עשה טריק יפה שהשקרנית הסכימה לחתוך את התינוק.
אני שאלתי על דוגמה אחרת שהאימא לא תדע לעולם שהחליפו ביניהם.
אגב: לא צריך להחליף תינוק אפשר פשוט למסור לאימוץ ולראות שההורים המאמצים אוהבים את הילד פי אלף מהאימא הביולוגית אם היא לא תראה את הילד לעולם. יש פתגם המוני שאומרת "רחוק מהעין\מהבית, רחוק מהלב" וזה נכון 

לגבי הפח:
נוו באמת,, מדברים כאן על נתינה לזולת שצריך את נתינתך ואתה מודע מה אתה עושה ולמי. אגב: יש מקרים של אהבת חפצים מאותו סיבה שהוא נתן לחפץ והשקיע בו וקשה לו להיפרד ממנו. 

לסיכום:
אהבה הוא רגש בלב\מוח שצריך להפעיל אותו. רצון לא עוזר כלום כי רצון היא פונקציה מוחית (כל אדם לא רוצה בשכלו לחטאו ובכל זאת רוצה, מכאן ראיה שהרצון היא פונקציה מוחית ויש הרבה מחקרים שמוכיח זאת. נכון הוא שהמוח עצמו מעוצבת על ידי חינוך וסביבה ולכן אפשר לדרוש מאדם להיות בסביבה טובה ולהתחנך כמו ללמוד מוסר, אז לא יהיה לא רצונות ששכלו לא רוצה בהם.) 

הרגש שנקרא אהבה מופעלת על ידי המוח\לב שמעוצב אקראי וסביבתית וחינוכית, תגרום לו אהבה לדברים שהוא לא מודע להם. למשל הוא לא יודע למה הוא אוהב דווקא את זה ואת זה לא. כל פסיכולוג יכול להעמיק להבין ממנו מנין זה נובע אבל ברור שהוא נובע ממשהו לא מודע. באו חקרי הנפש ואמרו שהנתינה היא הגורמת לאהבה.
אימא אוהבת את הבת בגלל הנתינה והבת האנוכית שלא מחזירה כלום ?! היא שונאת את האימא יותר מכל אדם אחר. רק בת שנותנת להורים בחזרה היא היא אוהבת גם את ההורים.

לשאר הדברים:
אין לי כוח עכשיו להשיב, אולי פעם אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 01:06 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

ע"פ דעת המאמינים באלילים, אלילים רבים אינם בהכרח סותרים, אלא נניח אל הים ואל היבשה וכיו"ב, אם יהיה צונאמי אפשר להגיד שאל הים נלחם באל היבשה, וכך גם יהושע יכול לעצור את השמש. אבל "אליל" השמש יכול להמשיך לעבוד, מכיוון שגם לו יש כח. (כל זה כמובן ע"פ דעת המאמינים באלילים, ולא שאני חושב כך. אבל צריך להבין את כל הדעות עד הסוף - גם את דעת המאמינים באלילים. (כמו שחכמי הסנהדרין היו צריכים לדעת כישוף))

אז הסברתי לך שכל המאמינים באלילים חשבו שמעל כל האלילים יש אל אחד. כי אם יש שנים ח"ו אז חייב הם לסתור אחד את השני כי כל אחד יש לו כוח ליצור מאין.
אתה מדבר על שני כוחות שרבים ביניהם. זה אפשרי אבל זה לא אליל כי מאליל נדרש ליצור יש מאין. ומי שיכול ליוצר יש מאין לא מוגבל לשום כוח של האל האחד. הרי כל כוחו של האל האחד הוא יצירת יש מאין ובלתי אפשרי שתהיה עוד אחד כזה, כי אז לא הגעת לאחד בכלל.
הרי אייך הגענו לאחד ? כי לכל תוצאה יש סיבה וכך הגענו לסיבה הראשונה והסיבה הראשונה מוכחת להיווצר מאין על ידי אל  ולא במקרה כי אם במקרה אז אין לכל תוצאה סיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 01:10 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

עדיין לא הסברת מה מקום יש להודות לאלוקים שאין לו אישיות. 

אני לא מבין את הבעיה שלך. אני מודה לו ואסור לי לחשוב שהוא ישות כי כל המושג ישות היא דמיון.
אתה טוען שהוא אישיות ? זאת הגשמה מוחלטת !! אין לנו ואסור לנו לחשוב לגבי עצמותו ואמרתי כבר שאפי' המילה עצמותו אין לו פשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 13:35 לינק ישיר 

מקס

זה שהרצון הוא ספונטני לא אומר שלא הוא מקור האהבה. אתה אומר שנתינה היא ערובה לאהבה - ואני אומר שערובה טובה יותר היא הכרת התכונות הטובות של מושא האהבה, כי זה מה שיוצר את הרצון. נתינה זה דבר טכני, שכמובן אם אתה מחליט לתת יחד עם זאת אתה משתדל לאהוב את המקבל, מהסיבה הפשוטה שאינך רוצה לתת לאדם שנוא. ועצם ההחלטה לתת היא כבר החלטה לאהוב, וממנה נגזרת הנתינה ולא להפך.

לגבי הפח: אם אתה אומר שזה תלוי במודעות והיכרות עם המקבל, אם כן יש לשאול למה צריך את המודעות וההיכרות, שהרי אם הנתינה היא לבד יוצרת אהבה, למה צריך מודעות? אלא על כרחך אתה מודה, שהמודעות היא הסיבה לאהבה, ואם כן מה מפריע לומר שהיא גם המקור לנתינה?

לגבי משפט שלמה, התכוונתי למה שכתוב שם בפירוש "והנה לא היה בני אשר ילדתי". אתה רואה שהאמא מכירה. וזה נכון שאמא מאמצת יכולה לאהוב יותר מהאמא הביולוגית, וגם לא ניסיתי לחלוק על זה, רק הסברתי שזה נובע מהרצון לאמץ ולתת, ולא מהנתינה.

לגבי האלילים: ייתכן שני כוחות שיוצרים יש מאין, אחד יוצר ים ואחד יוצר יבשה (לדוגמא). וחוץ מזה מי אמר שאליל בהכרח יוצר יש מאין?

לגבי ההודאה לאלוקים:
א. לא אמרתי שאלוקים הוא אישיות, אלא שיש לו אישיות.
ב. למה אישיות זה הגשמה? אישיות זה דבר מופשט. בדיוק כמו להגיד שלאלוקים יש שכל.
ג. לא הסברת למה אתה מודה לו אם אין לו אישיות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 14:07 לינק ישיר 

ומה הבעיה בהגשמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2014 14:14 לינק ישיר 

אינך מכיר את 13 העיקרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 23:23 לינק ישיר 

סליחה ששכחתי את הדיון שלך עמי, היה עומס נורא בפורום בנושאים אחרים.

אליקים7241 כתב:
מקס

זה שהרצון הוא ספונטני לא אומר שלא הוא מקור האהבה. אתה אומר שנתינה היא ערובה לאהבה - ואני אומר שערובה טובה יותר היא הכרת התכונות הטובות של מושא האהבה, כי זה מה שיוצר את הרצון. נתינה זה דבר טכני, שכמובן אם אתה מחליט לתת יחד עם זאת אתה משתדל לאהוב את המקבל, מהסיבה הפשוטה שאינך רוצה לתת לאדם שנוא. ועצם ההחלטה לתת היא כבר החלטה לאהוב, וממנה נגזרת הנתינה ולא להפך.

מה שהם טוענים היא, אייך נחקקת הרצון שלנו במוח (הרצון האוטומטית, אפי' רצון שבא אחרי לימוד מוסר כמו לרצות להיות אדם טוב גם נחקקת במוח על ידי לימוד מוסר על דרך והשבות אל לבבך שוב ושוב עד שהמוח נחקקת באופן כזה שרצונותינו הם מה ששכלינו חושב שהם צריכים להיות.) ? על ידי התבונה שבא מלימוד !!
עכשיו אם אתה רוצה לאהוב מישהו או משהו מצד לא האוטומט, רק מצד כי כך אתה חושב שכלית שצריך להיות, כמו לאהוב את האלוהים או את אשתך אפי' שאתה כבר גס בה וכן הילדים וכדומה. התשובה היא נתינה. הרצון זה לפני הכל אתה צריך קודם לרצות לאהוב, והרצון בא מלימוד חכמה בינה ודעת. אבל אייך אני אוהב את מי שאני חושב ורוצה לאהוב ?! על ידי נתינה !!
נפלאות הנתינה היא שאפי' שאתה לא מעוניין לאהוב כמו למשל שאתה עוזר לאדם לשם שמים ולא לשם האדם ?! אתה בכל זאת תאהב אותו. 
אז לסיכום:
נתינה מפעילה את רגש האהבה.
רצון היא תוצאה של חינוך עצמי ולימוד מוסר כל החיים. אחרת הרצון היא אקראי כמו בהמות.
אז נשאל אבל, שגם ללימוד מוסר צריך רצון ?!
התשובה היא, שבתחילה כילדים אין באמת רצון אפי' ללמוד ולכן כופים עליהם את החינוך והלימוד חובה. ואז הוא כבר רוצה ללמוד מתוך עצמו כי נטוע בו החינוך והרצון להיות חכם ונבון ומוסרי ונורמטיבי.
המעלה של נתינה היא גם בכך שאפי' בלי רצון לאהוב, זה מביא אהבה.

לגבי הפח: אם אתה אומר שזה תלוי במודעות והיכרות עם המקבל, אם כן יש לשאול למה צריך את המודעות וההיכרות, שהרי אם הנתינה היא לבד יוצרת אהבה, למה צריך מודעות? אלא על כרחך אתה מודה, שהמודעות היא הסיבה לאהבה, ואם כן מה מפריע לומר שהיא גם המקור לנתינה?

אז הסברתי לך שיש מושג כזה לאהוב חפצים\דוממים כך שלאו דווקא צריך מודעות לנתינתי. אבל אתה שאלת משהו אחר לגמרי. אתה שאלתה אם אני אזרוק לפח ומישהו ייקח מהפח האם אני אוהב את המישהו הזה, אז אמרתי שאני לא מודע למישהו הזה. אבל אם אני מודע אפי' לחפץ כמו אומנות וציור ופיסול, אני אוהב אותם.

לגבי משפט שלמה, התכוונתי למה שכתוב שם בפירוש "והנה לא היה בני אשר ילדתי". אתה רואה שהאמא מכירה. וזה נכון שאמא מאמצת יכולה לאהוב יותר מהאמא הביולוגית, וגם לא ניסיתי לחלוק על זה, רק הסברתי שזה נובע מהרצון לאמץ ולתת, ולא מהנתינה.

אז אמרתי שרצון לא מספיק, כל אחד יודע שהוא אמור לאהוב את קן המשפחתי שלו, ובכל זאת הרצון לא עוזר. כל יועץ משפחה ויועץ זוגות נותן את הטיפ הפשוט הזה = ניתנה, נתינה, נתינה, בלי סוף.

לגבי האלילים: ייתכן שני כוחות שיוצרים יש מאין, אחד יוצר ים ואחד יוצר יבשה (לדוגמא). וחוץ מזה מי אמר שאליל בהכרח יוצר יש מאין?

אי אפשר שני יוצרים יש מאין. למשל הדוגמה שלך: אי אפשר מים בלי יבשה כלומר שניהם לא קיימים בלי חוק הגרביטציה. כך שהם מוגבלים לאליל שיצר את חוק הגרביטציה. תחשוב על מים בלי מקום שהוא יתכנס בו. תחשוב על יבשה שתתכנס למקום כלשהו. אתה מבין ?

אני רוצה שתבין את החשיבה הבסיסית בעניין. שהאדם רוצה לשרוד כלומר להוליד אז הוא חייב להניח שיש חוקיות בדבר כלומר הוא צריך אישה ממינו ולא יעזור לו שיתחתן עם עז או עם דג או עם לביאה וכדומה. אז הנה הוא רואה חוקיות בין המינים. הוא יכול להוליד אך ורק עם נקבה ממינו.
שאדם רוצה להמציא את השפה, הוא חייב לצאת בהנחה יסודית שזולתו יבין אותו. האם תנסה לדבר לקיר או לציפור ? לא ולא אבל כן תנסה לדבר עם אדם, ולמה ? אתה מניח שיש לו את אותו בינה כמוך, כלומר מוחו בדיוק כמוך בבינה. אז הנה קיבלנו אחדות האנושות ואחדות המוסר והצדק והערכים.
עכשיו נעבור לאדם מול הטבע. אייך הוא ממציא את החקלאות ? מיליוני שנים הוא רואה שיש חוקיות בצמחים ובעצים וכדומה. הוא לומד את החוקיות ואת עונות השנה קיץ חורף אביב וסתיו וממציא את הלוח.
והנה קיבלנו אחדות לא רק בחקלאות רק גם בשמי השמים.
וכן בכל תחום שתחשוב האדם לומד את השפה של הדבר שזה אומר שהוא מניח דבר אחד פשוט ש"לכל תוצאה יש סיבה קודמת לו" כלומר בלתי אפשרי שיצוץ משהו יש מאין. כי אם כן אין שום קיום להנחות שלו לעיל. אתה מניח שאי אפשר להתחתן עם לביאה ? מי אמר לך אולי כן ?
אתה מבין ? אותו דבר לגבי שפה, האם ההוא יבין אותי ? מי אומר, אולי יש לו בינה אחרת לגמרי שאצלו 1+1=6  ??
האדם לא מקים בית אם יבוא מבול מאין. להפך הוא מכיר את המבול ובונה ספינה. בקיצור אין מושג כזה יש מאין, אחרת אין כלום רק תוהו ובוהו. האדם בטוח שכל מה שמקרי ולא ידוע לו, אז יבוא יום שהוא ידע כי הוא מניח ביסוד החשיבתית שלו שהיקום דטרמיניסטית כלומר לכל תוצאה יש סיבה קודמת לה (יש חשיבה של דטרמיניזם מוחלט שאומרת שלכל סיבה אותו תוצאה (קהלת). אבל היום דיי ברור שהתורה צודקת שיש אקראיות כלומר לכל תוצאה יש סיבה קודמת לה אבל לא לכל סיבה יש את אותו תוצאה כלומר יש חופש בין התוצאות האפשריות מכל סיבה. אבל נעזוב את זה כרגע).

אם אתה מניח שלכל תוצאה יש סיבה קודמת לה, אז אתה שולל באופן מוחלט את המושג יש מאין כנ"ל. ואם כך בוא נחזור לסיבה הראשונה. אם לכל תוצאה יש סיבה קודמת לה אז לפני רגע היו פחות סיבות ולפני שתי רגעים היו פחות יותר סיבות וכך אנו מגיעים לסיבה הראשונה = נגיד המפץ.
אייך הגיע הסיבה הראשונה ? מהמקרה ? מאין ? הרי אי אפשר אמרנו לעיל, כי אם יש "יש מאין" אז לא היינו מגיעים בכלל לסיבה הראשונה. ולכן אנו מגיעים לאלוהים שהוא יכול לעשות יש מאין והוא גרם ליש שממנו קרה המפץ, והוא לא יעשה יש מאין פתאום כי לא יסתור את היקום שלו הרי אמרנו שאם יהיה יש מאין ?! אז אין יקום !!
מכאן תבין למה חז"ל מתעקשים שכל ניסי התורה נבראו בבין השמשות, כלומר הם כבר כוללים בתוך המפץ = מעשה הבריאה.  למה הם אומרים זאת ? למה הם לא מאמינים בתורה כפשוטו ? כפי שהסברתי לך עד כאן תבין למה. כי אם יש "יש מאין" פתאום אז אין יקום רק תוהו ובוהו.
ולכן מסבירים הראשונים שכל עובדי האלילים הכירו את האל האחד, רק רצו לעשות מעצמם אלוהי כמו נמרוד ואנוש ופרעה ועוד ועוד.

אני מקווה שעכשיו תבין יותר לעומק את העניין.

לגבי ההודאה לאלוקים:
א. לא אמרתי שאלוקים הוא אישיות, אלא שיש לו אישיות.

אין לנו עסק בעצמותו. חבל לנסות לדמיין דברים כמה שהם יכולים להיות יפים זה לא כדאי כי אי אפשר להוכיח את זה.

ב. למה אישיות זה הגשמה? אישיות זה דבר מופשט. בדיוק כמו להגיד שלאלוקים יש שכל.

אי אפשר לומר על האלוהים שיש לו שכל. בקיצור אי אפשר לומר עליו כלום חוץ מדבר אחד שהוא סיבת הסיבות כנ"ל.

ג. לא הסברת למה אתה מודה לו אם אין לו אישיות. 

אני מודה לו כי הוא סיבת הסיבות. כמו שהורי סיבת היותי.

תוקן על ידי maxmen ב- 16/11/2014 23:38:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 23:29 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
ומה הבעיה בהגשמה?

הבעיה היית שכל חומר נכחד ונפסד, אבל היום אחרי חוק שימור החומר וכו'. באמת אין כזו בעיה לדעתי.
יש שאומרים שהמפץ הוא לא הראשון כלומר היקום מתפשט עד גבול מסוים ואחר כך מתכנס שוב למפץ.
אם כך מה הבעיה למשל לומר שהאלוהים הוא הכל והוא נצחי רק משנה צורה כל הזמן.

אבל אם נאמר שהאלוהים הכל, אז נכנסנו לבעיה אחרת, והיא סמכות האלוהים כלומר היקום הוא הסמכות. ואז נרוץ לחפש את הדבר כשלעצמו של קאנט ונהיה עבדים לו. והיהודי לעולם לא יהיה עבד לאף אחד רק לעצמו ולזרעו = ברית המילה.
ולכן צריך להמשיך עם איסור ההגשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה עלה לנו מעמד הר סיני ? (מעמד הר סיני בראיה אחרת)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.