בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה עלה לנו מעמד הר סיני ? (מעמד הר סיני בראיה אחרת)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2014 23:47 לינק ישיר 
כמה עלה לנו מעמד הר סיני?

בערך חמש עשרה שקל . 

אבל אז הגדלנו בשקל תשעים וקבלנו גם מן בלי הגבלה וגם נס כלל עולמי על חשבון הבית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 23:51 לינק ישיר 

מלא_כבודו כתב:
בערך חמש עשרה שקל . 

אבל אז הגדלנו בשקל תשעים וקבלנו גם מן בלי הגבלה וגם נס כלל עולמי על חשבון הבית .

חבל איחרת. כבר הקדימו אותך עם התשובה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 00:23 לינק ישיר 

אני לא יודע . לא ראיתי . אבל אם הוא לקח ממך יותר מחמש עשרה שקל ?! אז הוא גנב אותך !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 14:33 לינק ישיר 

אפי' ללמוד"הרצון זה לפני הכל אתה צריך קודם לרצות לאהוב, והרצון בא מלימוד חכמה בינה ודעת. אבל אייך אני אוהב את מי שאני חושב ורוצה לאהוב ?! על ידי נתינה !!"

הרצון לא בא מלימוד. הרצון הוא דבר הטבוע באדם מראש - האדם רוצה להתפתח, ולשם כך הוא מגייס את כל האמצעים - כולל אהבה. אם אתה רק חושב שכדאי לאהוב מישהו - זה לא נקרא רצון לאהוב אלא הבנה שכדאי לאהוב, כלומר שכדאי שיהיה רצון לאהוב. אבל זה לא אהבה וגם לא רצון לאהוב.

רצון היא תוצאה של חינוך עצמי ולימוד מוסר כל החיים. אחרת הרצון היא אקראי כמו בהמות. 
הרצון מתפתח, אבל זה לא אומר שבלי התפתחות הוא אקראית, אלא אם כן אתה כופר בהשגחה, כדרכך.

התשובה היא, שבתחילה כילדים אין באמת רצון אפי' ללמוד
לא נכון

המעלה של נתינה היא גם בכך שאפי' בלי רצון לאהוב, זה מביא אהבה.
כבר הסברתי שאין שום קשר

אבל אם אני מודע אפי' לחפץ כמו אומנות וציור ופיסול, אני אוהב אותם.
אבל לא הנתינה יוצרת את האהבה אלא הרצון. ובאמת גם ההוא שלקח בקבוק מהפח, גם אם אתה מודע לו אתה לא אוהב אותו. אלא אם כן אתה אדם הומאני, אבל זה כבר לא קשור לנתינה

כל אחד יודע שהוא אמור לאהוב את קן המשפחתי שלו, ובכל זאת הרצון לא עוזר.
עניתי לעיל

אי אפשר שני יוצרים יש מאין. למשל הדוגמה שלך: אי אפשר מים בלי יבשה כלומר שניהם לא קיימים בלי חוק הגרביטציה. כך שהם מוגבלים לאליל שיצר את חוק הגרביטציה. תחשוב על מים בלי מקום שהוא יתכנס בו. תחשוב על יבשה שתתכנס למקום כלשהו. אתה מבין ?
לא הבנתי מה טענתך. מים לא צריכים יבשה כדי להתקיים.
"יש מאין" אין הכוונה ללא סיבה, אלא ללא חומר היולי קודם, ולכן ייתכנו בהחלט שני אלים שיוצרים יש מאין. וכל אחד כוחו מוגבל לתחום שלטונו ולכן אין תוהו ובוהו. (וחוץ מזה לשיטתך - שאין השגחה - באמת הכל תוהו ובוהו)

אי אפשר לומר על האלוהים שיש לו שכל. בקיצור אי אפשר לומר עליו כלום חוץ מדבר אחד שהוא סיבת הסיבות כנ"ל.
ולמה להגיד שהוא סיבת הסיבות זה לא הגשמה?

אני מודה לו כי הוא סיבת הסיבות. כמו שהורי סיבת היותי.
אתה שוב מתעלם משאלתי אם אין לו אישיות למה עליך להודות לו? - כבר שאלתי זאת כמה פעמים - ואתה פשוט לא מתייחס - ולכן אני פטור מלשאול שוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2014 18:21 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אפי' ללמוד"הרצון זה לפני הכל אתה צריך קודם לרצות לאהוב, והרצון בא מלימוד חכמה בינה ודעת. אבל אייך אני אוהב את מי שאני חושב ורוצה לאהוב ?! על ידי נתינה !!"

הרצון לא בא מלימוד. הרצון הוא דבר הטבוע באדם מראש - האדם רוצה להתפתח, ולשם כך הוא מגייס את כל האמצעים - כולל אהבה. אם אתה רק חושב שכדאי לאהוב מישהו - זה לא נקרא רצון לאהוב אלא הבנה שכדאי לאהוב, כלומר שכדאי שיהיה רצון לאהוב. אבל זה לא אהבה וגם לא רצון לאהוב.

אין רצון מאין, יש רצון ראשוני דטרמיניסטי לא מודע אצל התינוק כמו לאכול וכדומה, כלומר כבר בבטן אמו המוח מתחיל להתבשל כך שרצונותיו נחקקים במוחו על ידי הסביבה חיוך ולימוד. אותו דבר אהבה. ולכן שניהם יכולים להיות אקראיים, כלומר לא תבוניים, או תבוניים על ידי חינוך ואמצעים שיגרום לו לאהוב את הדברים הנכונים ולרצות את הדברים הנכונים.
רגש אהבה היא המצאה אבולוציונית כך שאתה יכול להשיר את זה אקראי או ללמוד למה האבולוציה המציא את הרגש הזה. 
שתבין שהאבולוציה המציא את הרגש הזה בכדי שתיתן לאהוב לך, אז אתה פשוט נותן ומפעיל את הרגש הזה.
כמה פשוט שאני לא יכול להבין מה קשה להבין כאן.

רצון היא תוצאה של חינוך עצמי ולימוד מוסר כל החיים. אחרת הרצון היא אקראי כמו בהמות. 
הרצון מתפתח, אבל זה לא אומר שבלי התפתחות הוא אקראית, אלא אם כן אתה כופר בהשגחה, כדרכך.

אקראי = בלתי תבוני = עיוור לטוב ולרע. רצונתיו יכולים להיות טובים ורעים = הוא לא שולט בהם רק הסביבה ההתפתחותית שלו.

אני לא כופר בהשגחה ח"ו אני כן כופר באלוהי הבייביסיטר הנוצרי והאיסלמי. ועוד אייך יש השגחה וראה את המקורות בעניין. ההשגחה היא שכלו של האדם = הבינה הנטוע בנו מראש. אמרים חזלינו שמי שלא חס על כבוד קונו ?! טוב לו שלא נברא !! ומי הוא כבוד קונו ? שכלו של האדם !! (הרמב"ם)
המלאך בין האדם לאלוהיו הוא שכלו של אדם (האבן עזרא). אז נכון שהכל מאיתו יתברך אבל אנא לא לעשות ממנו בייביסיטר כמו הנוצרים ואיסלמים. אם לא נשתמש עם הבינה שנטע בנו האלוהים הטוב, אז טוב היה שלא נולדנו כלל רח"ל.᥿

לא נכון

מה לא נכון שהם רוצים ללמוד ? הסברתי לעיל בטוב טעם מה מקור הרצונות שלנו.

כבר הסברתי שאין שום קשר

אבל לא הנתינה יוצרת את האהבה אלא הרצון. ובאמת גם ההוא שלקח בקבוק מהפח, גם אם אתה מודע לו אתה לא אוהב אותו. אלא אם כן אתה אדם הומאני, אבל זה כבר לא קשור לנתינה

אני לא יודע מה אתה רוצה 

כל אחד יודע שהוא אמור לאהוב את קן המשפחתי שלו, ובכל זאת הרצון לא עוזר.
עניתי לעיל

אי אפשר שני יוצרים יש מאין. למשל הדוגמה שלך: אי אפשר מים בלי יבשה כלומר שניהם לא קיימים בלי חוק הגרביטציה. כך שהם מוגבלים לאליל שיצר את חוק הגרביטציה. תחשוב על מים בלי מקום שהוא יתכנס בו. תחשוב על יבשה שתתכנס למקום כלשהו. אתה מבין ?
לא הבנתי מה טענתך. מים לא צריכים יבשה כדי להתקיים.
"יש מאין" אין הכוונה ללא סיבה, אלא ללא חומר היולי קודם, ולכן ייתכנו בהחלט שני אלים שיוצרים יש מאין. וכל אחד כוחו מוגבל לתחום שלטונו ולכן אין תוהו ובוהו. (וחוץ מזה לשיטתך - שאין השגחה - באמת הכל תוהו ובוהו)

מה זה חומר היולי ? מה הטעם לקשקש בלי להבין ? החומר היולי אומרת שהחומר היולי הוא היש מאין וממנו נוצר כל מעשה בראשית, זה בדיוק מה שהסברתי לך שהמפץ כביכול הוא היש הראשוני מאין.

הבינה עושה את הסדר בתוהו ובוהו ולכן התורה מתחילה עם שפה = עשרת המאמרות לומר שאפי' הסדר ביקום נוצר על ידי הבינה. בכדי לשכנע את בני האדם לפעול עם התבונה, אחרת יהיה תוהו ובוהו.

אני מצטער שאני לא יכול לתת לך בייביסיטר. מה לעשות התורה לא מכיר בכך רק להפך התורה נגד הבייביסיטר בטירוף כי הוא מונע מבני אדם לפתח את התבונה ולסמוך על הבייביסיטר שלעומק זה לסמוך על הליצניים שהמציאו אותו.

אי אפשר לומר על האלוהים שיש לו שכל. בקיצור אי אפשר לומר עליו כלום חוץ מדבר אחד שהוא סיבת הסיבות כנ"ל.

כי אנו מתחילים עם סיבת הסיבות ולא ממנו. אנו מתחילים מהחומר היולי = המפץ. אנחנו רק יודעים שיש יוצר יש מאין. מה ומיהו וכדומה ?! הכל הם הגשמה. ולמה אסור הגשמה ? בכדי שלא נדבר בשמו לשווא !!

אני מודה לו כי הוא סיבת הסיבות. כמו שהורי סיבת היותי.
אתה שוב מתעלם משאלתי אם אין לו אישיות למה עליך להודות לו? - כבר שאלתי זאת כמה פעמים - ואתה פשוט לא מתייחס - ולכן אני פטור מלשאול שוב. 

אתה כזה מצחיק סליחה. שאני מודה להורי אני מודה לגוף שלהם ? או למודעות שלהם ? אם הם כבר מתו אז אני לא מודה להם ? וכן לכל אבותי עד האדם הקדמון שמתו, אני לא מודה להם ? אני לא מודה לאבות הקדושים ולמשה רבינו שנתן לנו תורה ?

ממתי להודות אני חייב שיעמוד מולי איזה אישיות ???? במיוחד שכל ההכרה שלי הם אצלי במוח כלומר הזיכרון של הורי הם קובץ במוח והקובץ הזה נמצא אצלי בלי קשר לקיומם של הורי במציאות. כך שאני לא מבין מה הבעיה שלך בכלל.
אני מודה לאלוהים בלי שום קשר מהו ומיהו, אני מודה לו אך ורק מה שיש בי במוח ובמוח שלי יש הכרת הטוב כלפיו כי הוא סיבת הסיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 15:35 לינק ישיר 

רגש אהבה היא המצאה אבולוציונית כך שאתה יכול להשיר את זה אקראי או ללמוד למה האבולוציה המציא את הרגש הזה. 
שתבין שהאבולוציה המציא את הרגש הזה בכדי שתיתן לאהוב לך, אז אתה פשוט נותן ומפעיל את הרגש הזה.

זהו שלא. הרגש והחשיבה בכלל אינם אבולוציוניים אלא להפך: הם יצרו את האבולוציה. ראה כאן בפיסקה השנייה (כלומר בפיסקה שאחרי ה"הערה"). כמובן שאחרי שהם יצרו את האבולוציה, הם פיתחו ע"י האבולוציה רגשות וחשיבה מובנים בגשמיות, כך שהגשמיות עצמה כוללת חיים ורגש וחשיבה. אבל עיקר התודעה באה מהכח האלוקי העליון היוצר את האבולוציה.

אקראי = בלתי תבוני = עיוור לטוב ולרע. רצונתיו יכולים להיות טובים ורעים = הוא לא שולט בהם רק הסביבה ההתפתחותית שלו.

אני לא כופר בהשגחה ח"ו אני כן כופר באלוהי הבייביסיטר הנוצרי והאיסלמי. ועוד אייך יש השגחה וראה את המקורות בעניין. ההשגחה היא שכלו של האדם = הבינה הנטוע בנו מראש. אמרים חזלינו שמי שלא חס על כבוד קונו ?! טוב לו שלא נברא !! ומי הוא כבוד קונו ? שכלו של האדם !! (הרמב"ם)
המלאך בין האדם לאלוהיו הוא שכלו של אדם (האבן עזרא). אז נכון שהכל מאיתו יתברך אבל אנא לא לעשות ממנו בייביסיטר כמו הנוצרים ואיסלמים. אם לא נשתמש עם הבינה שנטע בנו האלוהים הטוב, אז טוב היה שלא נולדנו כלל רח"ל.᥿
 הרצון והבינה שניהם שותפים בחוסר אקראיותם, ושניהם יחד קשורים לרוחניות. ומכיוון ששניהם נוצרו, יחד עם הטבע - על ידי אותו יוצר - לכן הם גם לא אקראיים, בלי שום קשר לשאלת אלוהי הבייביסיטר.

"
לא נכון
"
ראשית, אם הסברת לעיל למה אתה חוזר על זה. אבל אסביר ביתר פירוט: הילד רוצה מאוד ללמוד, מכיוון שכל בריאתו היא מאותו כח של תבונה וכדלעיל בקישור. אלא שהילד מתקשה להבין את חשיבות הלימוד המוצע לו ע"י האנשים המבוגרים. מאחר והילד איננו יודע את תוצאת הלימוד הזה. לכן הוא קודם לומד לאט לאט -מתוך רצונו החופשי ללא שום חינוך - ע"י משחקים, ולבסוף, כששכלו בשל להבין את חשיבות הלימוד הבוגר, הרי שהוא באמת פונה בעצמו וברצונו ללימוד זה, ואילולא היה רוצה בזה החינוך והמשטר (שאגב שנוא עליך) לא היו עוזרים לו לרצות ללמוד.

"

כבר הסברתי שאין שום קשר

אני לא יודע מה אתה רוצה 
"

מה יש פה להבין? נתינה לא יוצרת אהבה. רצון כן יוצר אהבה. זה הכל. 

החומר היולי אומרת שהחומר היולי הוא היש מאין וממנו נוצר כל מעשה בראשית, זה בדיוק מה שהסברתי לך שהמפץ כביכול הוא היש הראשוני מאין.
בודאי אבל מי אמר לך שיש מפץ אחד ולא שניים? (ולצורך העניין אין כוונתי ל"מפץ" אלא לסיבה ראשונית לבריאה) אני מזכיר לך שהחלק הזה של הדיון התחיל בשאלה אם יש בהכרח בורא אחד או שייתכנו שניים.
אני מצטער שאני לא יכול לתת לך בייביסיטר. מה לעשות התורה לא מכיר בכך רק להפך התורה נגד הבייביסיטר בטירוף כי הוא מונע מבני אדם לפתח את התבונה ולסמוך על הבייביסיטר שלעומק זה לסמוך על הליצניים שהמציאו אותו.
מה הקשר עוד פעם בייביסיטר
"

כי אנו מתחילים עם סיבת הסיבות ולא ממנו.
"
כלומר, לדעתך: לייחס לקב"ה התחלה זה מותר, לייחס לו המשך זה אסור? - למה?

אתה כזה מצחיק סליחה. שאני מודה להורי אני מודה לגוף שלהם ? או למודעות שלהם ? אם הם כבר מתו אז אני לא מודה להם ? וכן לכל אבותי עד האדם הקדמון שמתו, אני לא מודה להם ? אני לא מודה לאבות הקדושים ולמשה רבינו שנתן לנו תורה ?

ממתי להודות אני חייב שיעמוד מולי איזה אישיות ???? במיוחד שכל ההכרה שלי הם אצלי במוח כלומר הזיכרון של הורי הם קובץ במוח והקובץ הזה נמצא אצלי בלי קשר לקיומם של הורי במציאות. כך שאני לא מבין מה הבעיה שלך בכלל.
אני מודה לאלוהים בלי שום קשר מהו ומיהו, אני מודה לו אך ורק מה שיש בי במוח ובמוח שלי יש הכרת הטוב כלפיו כי הוא סיבת הסיבות.
האם אתה מודה גם למפץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2014 16:14 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

זהו שלא. הרגש והחשיבה בכלל אינם אבולוציוניים אלא להפך: הם יצרו את האבולוציה. ראה כאן בפיסקה השנייה (כלומר בפיסקה שאחרי ה"הערה"). כמובן שאחרי שהם יצרו את האבולוציה, הם פיתחו ע"י האבולוציה רגשות וחשיבה מובנים בגשמיות, כך שהגשמיות עצמה כוללת חיים ורגש וחשיבה. אבל עיקר התודעה באה מהכח האלוקי העליון היוצר את האבולוציה.

תזה מעניינת שצריך לבדוק אם היא עומדת בעיקרון ההפרכה.

הרצון והבינה שניהם שותפים בחוסר אקראיותם, ושניהם יחד קשורים לרוחניות. ומכיוון ששניהם נוצרו, יחד עם הטבע - על ידי אותו יוצר - לכן הם גם לא אקראיים, בלי שום קשר לשאלת אלוהי הבייביסיטר.

זה שהוא יוצר זה לא סותר את האקראיות כי הוא משחק בקוביה כלומר הוא לא דטרמיניסטי מוחלט ולכן יש חופש ובחופש האדם יכול להיות אקראי או תבוני = הסתר פנים או גלוי פנים = תחת המקרה או תחת אלוהי ישראל.

"
לא נכון
"
ראשית, אם הסברת לעיל למה אתה חוזר על זה. אבל אסביר ביתר פירוט: הילד רוצה מאוד ללמוד, מכיוון שכל בריאתו היא מאותו כח של תבונה וכדלעיל בקישור. אלא שהילד מתקשה להבין את חשיבות הלימוד המוצע לו ע"י האנשים המבוגרים. מאחר והילד איננו יודע את תוצאת הלימוד הזה. לכן הוא קודם לומד לאט לאט -מתוך רצונו החופשי ללא שום חינוך - ע"י משחקים, ולבסוף, כששכלו בשל להבין את חשיבות הלימוד הבוגר, הרי שהוא באמת פונה בעצמו וברצונו ללימוד זה, ואילולא היה רוצה בזה החינוך והמשטר (שאגב שנוא עליך) לא היו עוזרים לו לרצות ללמוד.

הוא רוצה רק סוכריות הוא לא מבין מהי לימוד ומה חשיבותו. אגב: יש כאלה עד גיל תשעים שלא מבינים מה חשיבותו של לימוד כמו ללמוד מוסר כל יום.

"

כבר הסברתי שאין שום קשר

אני לא יודע מה אתה רוצה 
"

מה יש פה להבין? נתינה לא יוצרת אהבה. רצון כן יוצר אהבה. זה הכל. 

אמרתי לך שיש הרבה הורים שרוצים לאהוב את ילדיהם והם לא.

החומר היולי אומרת שהחומר היולי הוא היש מאין וממנו נוצר כל מעשה בראשית, זה בדיוק מה שהסברתי לך שהמפץ כביכול הוא היש הראשוני מאין.
בודאי אבל מי אמר לך שיש מפץ אחד ולא שניים? (ולצורך העניין אין כוונתי ל"מפץ" אלא לסיבה ראשונית לבריאה) אני מזכיר לך שהחלק הזה של הדיון התחיל בשאלה אם יש בהכרח בורא אחד או שייתכנו שניים.

אי אפשר שני מפצים מאותו סיבה שהגענו לאחד. תעשה לי טובה ותעמיק כמה מ"מ להבין את הדבר הפשוט הזה. ניסיון אחרון: אם לכל דבר יש סיבה קודמת לה, אז לפני רגע היו פחות סיבות וכן עד הסיבה הראשונה. אבל אם לא לכל דבר יש סיבה הרי יש שני מפצים מאין אז אין לנו להניח שלכל תוצאה יש סיבה, אולי הוא מאין כמו המפצים. 

מה הקשר עוד פעם בייביסיטר
"

כי אנו מתחילים עם סיבת הסיבות ולא ממנו.
"
כלומר, לדעתך: לייחס לקב"ה התחלה זה מותר, לייחס לו המשך זה אסור? - למה?  

אני לא מייחס לו כלום, אני רק יודע שהוא סיבת הסיבות. אם ירצה לספר לנו, אז שיספר אבל כל זמן שלא מספר לנו אז אין לנו שום מושג.
אבל בכל זאת מה הבעיה שבגשמתו ?! התשובה היא שלא יבוא מישהו לדבר בשמו !! אתה רוצה לדבר בשמו ?! תוכיח !! זה כל תוקף האיסור להגשים את הא
ל.

האם אתה מודה גם למפץ?

אם הורים יצרו אותי בטעות או בעיוורון, אז אני לא מודה להם.

תוקן על ידי maxmen ב- 19/11/2014 16:14:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 17:13 לינק ישיר 

ומה שלא מדעי לא נכון?

זה שהוא יוצר זה לא סותר את האקראיות כי הוא משחק בקוביה כלומר הוא לא דטרמיניסטי 
הוא אשר אמרתי - אתה יכול לכפור, אבל כדאי שתדע שזה מה שאתה עושה

הוא רוצה רק סוכריות הוא לא מבין מהי לימוד ומה חשיבותו. אגב: יש כאלה עד גיל תשעים שלא מבינים מה חשיבותו של לימוד כמו ללמוד מוסר כל יום.
הסברתי כבר - הילד רוצה ללמוד רק הוא לא מבין את חשיבות הלימוד המוצע לו. הוא רוצה סוכריות כי את חשיבותם הוא כן מבין, והוא לא יודע מספיק כדי להשוות בין חשיבות שני הדברים, ולכן זה נראה כאילו הוא לא רוצה ללמוד.

לא קיבלתי את הלשה"ר

אי אפשר שני מפצים מאותו סיבה שהגענו לאחד.
כבר שאלו אותך בעבר ולא ענית: לא בהכרח שבשלב קודם היו פחות סיבות.

אני לא מייחס לו כלום, אני רק יודע שהוא סיבת הסיבות. אם ירצה לספר לנו, אז שיספר אבל כל זמן שלא מספר לנו אז אין לנו שום מושג.
בדיוק כמו שאתה יודע שהוא סיבת הסיבות אתה גם יודע שהוא הגורם לסוף כל התוצאות. ואם כן, משמע שיש לו שכל. אחרת איך הוא גורם לתוצאות תבוניות? ואם אתה חושב שהוא גורם לתוצאות לא תבוניות - אמור זאת בפירוש ונדע שאתה כופר

גם המפץ יצר אותך בעיוורון. ואם אין לאלוקים אישיות - הרי שגם הוא ברא אותך בעיוורון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 17:44 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
ומה שלא מדעי לא נכון?

זה לא קשור למדע, זה קשור לכבוד קונו שזה שכלו של האדם והשכל הפשוט אומר את זה וזה נמצא במחשבת ישראל בכל מקום (לא בנוסח של פופר אבל בתוכן)

זה שהוא יוצר זה לא סותר את האקראיות כי הוא משחק בקוביה כלומר הוא לא דטרמיניסטי 
הוא אשר אמרתי - אתה יכול לכפור, אבל כדאי שתדע שזה מה שאתה עושה

אני כופר והתורה כופרת באלוהי דטרמיניסט כי אם כך אין בחירה ראה את "אור השם" ועוד. בכדי שתהיה בחירה חייב להיות שהאלוהים משחק בקוביה. אומר ר' צודק "במקום שיש בחירה אין ידיעה - במקום שיש ידיעה אין בחירה"
ולכן רק במשחק בקוביה אין ידיעה ולכן יש בחירה. וזה השקפת התורה בניגוד להשקפת קהלת.

הסברתי כבר - הילד רוצה ללמוד רק הוא לא מבין את חשיבות הלימוד המוצע לו. הוא רוצה סוכריות כי את חשיבותם הוא כן מבין, והוא לא יודע מספיק כדי להשוות בין חשיבות שני הדברים, ולכן זה נראה כאילו הוא לא רוצה ללמוד.

אם הוא לא יודע אז אייך הוא רוצה ?
אתה סתם מתעקש כאן לדעתי בלי טעם.

לא קיבלתי את הלשה"ר

אתה רוצה להרגיש טוב ? ככה תישאר עיוור.

אי אפשר שני מפצים מאותו סיבה שהגענו לאחד.
כבר שאלו אותך בעבר ולא ענית: לא בהכרח שבשלב קודם היו פחות סיבות.

שאלו העניתי לבורים האלה, אבל לא הבינו ושאלו שוב ולכן לא השבתי יותר והפסקתי את הדיון שם.
אבל מי ששואל את זה פשוט לא עצר לחשוב לו לרגע. כי אייך אדם יכול לפספס דבר פשוט שכזה ? הרי כל התקדמות בעתיד  + ההווה והעבר מוסיף מספרים שלא היו קודם אז = יותר סיבות. מה לא מובן כאן ?
אמרתי את זה שם ושוב שאלו כמו גולם עם דוגמא של כיפת הברזל. נוו באמת ??? סך כל הפעולות של כיפת הברזל + התוצאה האחרונה = סך הכל סיבות.

בדיוק כמו שאתה יודע שהוא סיבת הסיבות אתה גם יודע שהוא הגורם לסוף כל התוצאות.

להפך הוא לא יודע את התוצאות אחרת אין בחירה והסברתי את זה לעיל.

ואם כן, משמע שיש לו שכל. אחרת איך הוא גורם לתוצאות תבוניות?

הוא לא גורם לתוצאות כנ"ל. עד הבעל החי המודע לעצמו ולסביבתו הכל היה עיוור. התורה מתחילה מהמודע לעצמו ולסביבתו ומכאן תפקידו לנצח את האקראיות.
במקום זה אנו רוצים בייביסיטר ? הרי התורה רוצה שננצח את הטבע ואת הרע האקראי ולא להשלים עם הרע ולומר שהאלוהים עשה ולא מבינים למה.

ואם אתה חושב שהוא גורם לתוצאות לא תבוניות - אמור זאת בפירוש ונדע שאתה כופר

הוא לא גורם לכלום כי הוא משחק בקוביה (אגב: אל תאיים עלי בסך הכל אתה הוא הכופר רק שאתה פשוט לא מודע לכך. אתה כופר בכל התורה כולה מיזה שאתה טוען שהאלוהים יודע את התוצאות ולכן יוצא שקבע מראש את התוצאות ולכן יוצא שאין שום רלוונטיות לתורה ח"ו)

גם המפץ יצר אותך בעיוורון.

ולכן אני לא מודה לו. אני מודה לאלוהים שאין מושג מהו ומיהו.

ואם אין לאלוקים אישיות - הרי שגם הוא ברא אותך בעיוורון.

מה הקשר בין אי הגשמה לבין שהוא משחק בקוביה ? 
אין לנו מושג מהו ומיהו ולכן אני לא אומר עליו כלום.
למה הוא יצר את היקום ?! גם אין לי ולאף אחד מושג. אבל ההסבר חוק הטוב להיטיב יכול להתקבל על הדעת כתזה יפה ותו לא.

תוקן על ידי maxmen ב- 20/11/2014 18:10:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 20:50 לינק ישיר 

זה לא קשור למדע, זה קשור לכבוד קונו שזה שכלו של האדם והשכל הפשוט אומר את זה וזה נמצא במחשבת ישראל בכל מקום (לא בנוסח של פופר אבל בתוכן)
השכל הפשוט אומר מה?
אני כופר והתורה כופרת באלוהי דטרמיניסט כי אם כך אין בחירה ראה את "אור השם" ועוד. בכדי שתהיה בחירה חייב להיות שהאלוהים משחק בקוביה. אומר ר' צודק "במקום שיש בחירה אין ידיעה - במקום שיש ידיעה אין בחירה"
ולכן רק במשחק בקוביה אין ידיעה ולכן יש בחירה. וזה השקפת התורה בניגוד להשקפת קהלת.
האלוקים לא משחק בקוביה. אלוקים יודע מה יהיה והוא נתן לאדם לשחק בקוביה - דהיינו - הקב"ה רוצה שייעשו מעשים א' וב'. אבל אם אין בחירה אז אדם אחד לא יעשה את שניהם. אז הוא נותן בחירה ואז אדם אחד עושה את מעשה א' והשני את מעשה ב'. וכך נעשו כל המעשים הרצויים שהקב"ה ידע שייעשו. (וכן באדה"ר, הקב"ה רצה שתישמר המצווה ושתיעבר העבירה, וכך ברא עץ אם אפשרות לאכילה, ואז מחד יש עץ, מאידך הפרי נאכל, כך נעשו כל הפרטים הרצויים, בזכות הבחירה של האדם. אבל הקב"ה ידע שזה ייעשה.)
אם הוא לא יודע אז אייך הוא רוצה ?
הוא לא רוצה את הלימוד הספיציפי, הוא רוצה את הלימוד בעיקרון. עצם העובדה שהילד משקיע הרבה בבחינת דברים חדשים מראה שיש לו מוטיבציה גדולה מאוד ללמוד. רק שהוא לא מבין בהתחלה כיצד עוזר הלימוד ה"יבש".
"
לא קיבלתי את הלשה"ר
אתה רוצה להרגיש טוב ? ככה תישאר עיוור.
"
אתה סומך על חכמים, אני סומך על השכל הישר. לךחכמים יש ניסיון, אבל הם לא תחליף לשכל הישר.
הרי כל התקדמות בעתיד  + ההווה והעבר מוסיף מספרים שלא היו קודם אז = יותר סיבות.
דברים יכולים גם להישמד

(המשך הדברים כבר עניתי לעיל את הבסיס שעליו אתה מסתמך)

מה הקשר בין אי הגשמה לבין שהוא משחק בקוביה ? 
אין לנו מושג מהו ומיהו ולכן אני לא אומר עליו כלום.
כלומר, אתה לא אומר עליו כלום מלבד הודאה. אז למה אתה אומר הודאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 21:12 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

השכל הפשוט אומר מה?

השכל הפשוט אומר שבכדי לומר משהו צריך את היכולת לבדוק אותו האם זה נכון או לא. ולכן כל מה שתאמר על אלוהים ועל הטבע, אתה צריך דרך לדעת את זה ולהוכיח את זה, אחרת לא אמרת כלום.

האלוקים לא משחק בקוביה. אלוקים יודע מה יהיה והוא נתן לאדם לשחק בקוביה - דהיינו - הקב"ה רוצה שייעשו מעשים א' וב'.

מה שהוא רוצה חייב להתקיים ולכן אין בחירה. 
תעצור לרגע לחשוב מה שר' צודק אומר ואחר כך לא תדבר שטויות.
ר' צודק אומר דיי פשוט "במקום שיש בחירה אין ידיעה - במקום שיש ידיעה אין בחירה" שזה אומר שהאלוהים לא יודע במקום שנתן בחירה. ואם הוא לא יודע אז הוא לא שולט בזה אחרת היה חייב להיות מה שהוא רוצה ואז יש ידיעה ואין בחירה.

אבל אם אין בחירה אז אדם אחד לא יעשה את שניהם.

מה שהוא רוצה שיהיה אז יהיה. ולכן האדם יעשה הכל אם אין בחירה. אני לא מבין את המגבלות שאתה עושה כלפי האלוהים. האלוהים תלוי בנו ובחירתינו

אז הוא נותן בחירה ואז אדם אחד עושה את מעשה א' והשני את מעשה ב'. וכך נעשו כל המעשים הרצויים שהקב"ה ידע שייעשו. (וכן באדה"ר, הקב"ה רצה שתישמר המצווה ושתיעבר העבירה, וכך ברא עץ אם אפשרות לאכילה, ואז מחד יש עץ, מאידך הפרי נאכל, כך נעשו כל הפרטים הרצויים, בזכות הבחירה של האדם. אבל הקב"ה ידע שזה ייעשה.)

אני לא מבין כלום מה אמרת כאן.

הוא לא רוצה את הלימוד הספיציפי, הוא רוצה את הלימוד בעיקרון. עצם העובדה שהילד משקיע הרבה בבחינת דברים חדשים מראה שיש לו מוטיבציה גדולה מאוד ללמוד. רק שהוא לא מבין בהתחלה כיצד עוזר הלימוד ה"יבש".

הילד רוצה מה כמו כל אנוכי רוצה. כי הרצון שלו אקראי בלי חינוך ולימוד. ולכן מחנכים אותו לרצות בטוב.

"

"
אתה סומך על חכמים, אני סומך על השכל הישר. לךחכמים יש ניסיון, אבל הם לא תחליף לשכל הישר.

לא הבנתי מה אתה אומר כאן

דברים יכולים גם להישמד

ואז מה ? ולכן חסר בסיבות ?? סך כל הסיבות מתרבות בכל רגע וחסרות בכל רגע אחורה בזמן עד הסיבה הראשונה.

(המשך הדברים כבר עניתי לעיל את הבסיס שעליו אתה מסתמך)

לא זוכר ולא יודע על מה מדובר כאן

כלומר, אתה לא אומר עליו כלום מלבד הודאה. אז למה אתה אומר הודאה?

אני מכיר טובה. וכך אומרים חז"ל שיבוא יום שיישאר אך ורק להודות לו. ולמה ? כי כל האנושות יהיו נביאים בעצמם ולא נצטרך תורה כמו שאדם הראשון עד המבול לא נצטרכו תורה.
זה המצב של "ותמלא הארץ דעה את השם" = ימות המשיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2014 11:45 לינק ישיר 

השכל הפשוט אומר שבכדי לומר משהו צריך את היכולת לבדוק אותו האם זה נכון או לא. ולכן כל מה שתאמר על אלוהים ועל הטבע, אתה צריך דרך לדעת את זה ולהוכיח את זה, אחרת לא אמרתכלום.
אני מוכיח ע"י סברות. לא צריך בשביל זה עקרונות הפרכה מדעית. אם אתה מסכים שסברא הגיונית נותנת לנו ביטחון בעצמה, גם אם אי אפשר להפריכה - ואולי באמת אפשר להפריכה - הרי שהיא נכונה. במקרה הזה - הטענה - אני מזכיר - שהשכל יצר את האבולוציה ולא להפך.

תעצור לרגע לחשוב מה שר' צודק אומר ואחר כך לא תדבר שטויות.
אני ממליץ שתשפר את סגנונך
ר' צודק אומר דיי פשוט "במקום שיש בחירה אין ידיעה - במקום שיש ידיעה אין בחירה"
אני לא חייב להסכים עם ר' צדוק

על המשך הדברים: כוונתי הייתה, שאם הקב"ה לא היה נותן בחירה, הרי משמעות הדבר שהאדם לא יכול לעשות גם רע וגם טוב, אלא אם כן הוא יצור הסותר את עצמו, והרי אנו יודעים שהוא לא כזה. אבל הקב"ה רצה שתהיה בחירה - ולכן הוא נתן אפשרות לעשות את הטוב והרע. אבל זה לא אומר שהוא משחק בקוביה. אלא הוא ברא בעולם מציאות שמכריחה גם את הטוב וגם את הרע, ועכשיו האדם בוחר האם הוא עושה את הרע דרך הטוב, או את הטוב דרך הרע. זאת אומרת האם הוא עושה עברה לשמה או מצווה שלא לשמה. אבל המעשים עצמם, הטובים והרעים - חייבים להתבצע. כמובן זה גם תלוי בהתפתחות, זאת אומרת, אם אדם הראשון לא היה חוטא, אז אפשר היה לעשות "עברות" מוכרחות - ע"י מצוות בבחירה, שיגרמו לאותם תוצאות כמו תוצאות מה שהיום הוא עבירה.

הילד רוצה מה כמו כל אנוכי רוצה. כי הרצון שלו אקראי בלי חינוך ולימוד. ולכן מחנכים אותו לרצות בטוב.
אז זהו שלא. הילד הוא אדם בדיוק כמוך.
"

לא הבנתי מה אתה אומר כאן
"
אם אברהם אבינו היה סומך על החכמים המקובלים מדורי דורות ועל חכמי דורו ועל בעלי הניסיון, הוא לעולם לא היה מכיר באלוקים. אבל הוא האמין באלוקים משום שסמך על השכל הישר, המורה שיש מנהיג לבירה. גם כאן - אתה מסתמך על כל מיני התחכמויות של בעלי ניסיון להסביר את מה שראו עיניהם. אני מציע קודם כל להסתכל מה השכל הישר אומר. היינו המציאות שממנה נגזרו הדברים שראינו במציאות. ורק אחר כך, בשלב השני - לבדוק כיצד מסבירים את המציאות לאור הרעיונות שנגזרו מהשכל הישר.
"
דברים יכולים גם להישמד

ואז מה ? ולכן חסר בסיבות ?? סך כל הסיבות מתרבות בכל רגע וחסרות בכל רגע אחורה בזמן עד הסיבה הראשונה.
"
השאלה אם בזמן הקודם לא היה קיים גם התוצאה רק בכח ולא בפועל? סינכרון זמנים. ואז דברים לא בהכרח מתרבים. חוץ מזה, לפי דבריך יוצא שהקב"ה לא שולט במה שברא בעבר. כי הוא לא יכול להשמיד אותו ויתר, והוא יהיה עליו לאות קין לנצח. ואז באמת אתה מצדיק את אלה שאומרים שאלוקים לא מסוגל לנהל את העולם.

לא זוכר ולא יודע על מה מדובר כאן
כתבת דברים שהתבססו על הדברים הקודמים, אז במקום להתייחס אליהם פשוט הפניתי אותך אחורה
אני מכיר טובה. וכך אומרים חז"ל שיבוא יום שיישאר אך ורק להודות לו. ולמה ? כי כל האנושות יהיו נביאים בעצמם ולא נצטרך תורה כמו שאדם הראשון עד המבול לא נצטרכו תורה.
זה המצב של "ותמלא הארץ דעה את השם" = ימות המשיח.
אבל לא הסברת למה אתה אומר לא הודאה אם הוא ברא אותך בעיוורון. וחוץ מזה, לפי חז"ל מאדם עד המבול זה היה שני אלפים "תוהו" וממש לא ימות המשיח. שני אלפים "ימות המשיח" זה רק אחרי שני אלפים "תורה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2014 15:57 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:

השכל הפשוט אומר שבכדי לומר משהו צריך את היכולת לבדוק אותו האם זה נכון או לא. ולכן כל מה שתאמר על אלוהים ועל הטבע, אתה צריך דרך לדעת את זה ולהוכיח את זה, אחרת לא אמרתכלום.
אני מוכיח ע"י סברות. לא צריך בשביל זה עקרונות הפרכה מדעית. אם אתה מסכים שסברא הגיונית נותנת לנו ביטחון בעצמה, גם אם אי אפשר להפריכה - ואולי באמת אפשר להפריכה - הרי שהיא נכונה. במקרה הזה - הטענה - אני מזכיר - שהשכל יצר את האבולוציה ולא להפך.

אתה לא מוכיח כלום אתה פשוט אומר. בכדי לומר משהו שזולתך יסכים איתך אתה צריך להוכיח זאת.
לשם הדוגמא: אתה אומר שהשכל יצר את האבולוציה. מנין לך ? איפה ראיתה את זה ? ממי שמעת את זה ?
אתה מבין ? אתה צריך להוכיח זאת.

עכשיו סתם ככה לידיעתך לא השכל יצר את האבולוציה, כי איזה שכל יוצר חיים שחיים אך ורק על ידי חיים ?? הרי כל קיומו של כל האורגניזמים הם על ידי אכילת אורגניזמים. אתה יכול להגיד שהרשע יצר את האבולוציה.

אבל מה שהתורה אומרת היא, שהבינה עושה סדר בתוהו ובוהו. כלומר כל סדר ביקום היא תוצאה של בינה לטוב ולרע = אקראי. וזה עשרת המאמרות כלומר הסדר הוא שפת הטבע. ואם כך המודעים שהם בני אדם יכולים לעשות סדר בתוהו ובוהו אם יכירו את שפת הטבע. זה כל תוקף סיפור מעשה בראשית. לא כפי שהילדים חושבים שהאלוהים הבייביסיטר לקח לו לבראו את כל האבולוציה בשש ימים, והוא אדון והכל קבוע מראש כי יש לו תכלית. רק להפך הכל עיוור ואקראי ורק התבונה יכול לעשות סדר.

אני ממליץ לך שתתמקד בתוכן ולא בחוקי שפה דוגמטיים. בכל אופן סליחה אין לי בזה שום כוונה רעה.

ר' צודק אומר דיי פשוט "במקום שיש בחירה אין ידיעה - במקום שיש ידיעה אין בחירה"
אני לא חייב להסכים עם ר' צדוק

אתה לא חייב כלום אבל אי אפשר להתווכח עם מתמטיקה ולוגיקה. ודבריו אלה הם מתמטיקה פשוטה.

על המשך הדברים: כוונתי הייתה, שאם הקב"ה לא היה נותן בחירה, הרי משמעות הדבר שהאדם לא יכול לעשות גם רע וגם טוב, אלא אם כן הוא יצור הסותר את עצמו, והרי אנו יודעים שהוא לא כזה. אבל הקב"ה רצה שתהיה בחירה - ולכן הוא נתן אפשרות לעשות את הטוב והרע. אבל זה לא אומר שהוא משחק בקוביה. אלא הוא ברא בעולם מציאות שמכריחה גם את הטוב וגם את הרע, ועכשיו האדם בוחר האם הוא עושה את הרע דרך הטוב, או את הטוב דרך הרע. זאת אומרת האם הוא עושה עברה לשמה או מצווה שלא לשמה. אבל המעשים עצמם, הטובים והרעים - חייבים להתבצע. כמובן זה גם תלוי בהתפתחות, זאת אומרת, אם אדם הראשון לא היה חוטא, אז אפשר היה לעשות "עברות" מוכרחות - ע"י מצוות בבחירה, שיגרמו לאותם תוצאות כמו תוצאות מה שהיום הוא עבירה.

אתה שוב אומר דברים כמו "הרי אנו יודעים שהוא לא כזה" מנין אתה יודע מהו ומיהו  ? מה קשור כאן סברה ?
אתה אומר ש"הוא מכריח את הרע" אתה אומר כל כך הרבה דברים עליו שאתה אפי' לא שם לב שצריך להרוג אותו מה שיותר מהר כי אלוהי כזה חייב מיתה על פי התורה כי הוא מסית ומדיח לעשות רע. על כל פנים בוודאי לא להחניף אותו.
אני חושב שאם אתה לא יכול להסכים אפי' על נקודות הנחה בסיסיות של דיון ? חבל על כל הדיון כאן.

אני בזבזתי הרבה מאוד שנים להתווכח עם רבי ומורי (שנפטר לא מזמן מסרטן) עם כל כללי דיון בסיסים ואני לא חושב שפספסנו שום מקור מהמקורות, כלומר דנו בהכל מכל כל. ובכל זאת הוא הודה לי לבסוף שאין מנוס שהאלוהים משחק בקוביה.
אני מספר לך את זה לומר לך שאם מתחילים דיון אם הנחות בסיסיות, אז אפשר לנהל דיון שנים על גבי שנים ואפי' לא להסכים לבסוף אבל לפחות יש דיון. אבל כאן אני סתם טורח לדון איתך כי אפי' 1+1=2 אתה כנראה לא מוכן לקבל (ראה את ר' צודק לעיל)

אז זהו שלא. הילד הוא אדם בדיוק כמוך.

נכון הוא בדיוק כמוני שרצונינו הם אקראיות. אבל המתבגר יכול לחנך את עצמו על ידי מוסר ותרגול על דרך הרגל נעשה טבע, ככה שכל רצונותיו יהיו טובות וצודקות. זה תוקף המושג של לימוד מוסר כל חיינו. "על תאמין בעצמך עד יום מותך"

"

לא הבנתי מה אתה אומר כאן
"
אם אברהם אבינו היה סומך על החכמים המקובלים מדורי דורות ועל חכמי דורו ועל בעלי הניסיון, הוא לעולם לא היה מכיר באלוקים. אבל הוא האמין באלוקים משום שסמך על השכל הישר, המורה שיש מנהיג לבירה. גם כאן - אתה מסתמך על כל מיני התחכמויות של בעלי ניסיון להסביר את מה שראו עיניהם. אני מציע קודם כל להסתכל מה השכל הישר אומר. היינו המציאות שממנה נגזרו הדברים שראינו במציאות. ורק אחר כך, בשלב השני - לבדוק כיצד מסבירים את המציאות לאור הרעיונות שנגזרו מהשכל הישר.

אייך כל זה נכנס לכאן ? כמובן שבלי השכל שזה כבוד קונו ?! אי אפשר להבין כלום וללמוד כלום. כל הלימוד מהחכמים היא לראות מה ואייך לומדים ומה הם כבר השיגו.

השאלה אם בזמן הקודם לא היה קיים גם התוצאה רק בכח ולא בפועל? סינכרון זמנים. ואז דברים לא בהכרח מתרבים. חוץ מזה, לפי דבריך יוצא שהקב"ה לא שולט במה שברא בעבר. כי הוא לא יכול להשמיד אותו ויתר, והוא יהיה עליו לאות קין לנצח. ואז באמת אתה מצדיק את אלה שאומרים שאלוקים לא מסוגל לנהל את העולם.

מה הקשר שיש בכל סיבה כוח הפועל, למה שאני אמרתי כאן ? אגב: לכל סיבה יש יותר מתוצאה אפשרית אחת מכאן האקראיות והחופש והמשחק בקוביה. ולכן אם כך אתה רוצה לחשבון גם את הכוח הפועל ? הרי בכל סיבה יש יותר מאפשרות אחת לצאת לפועל.
ואני וחז"ל והתנך בדעה שהאלוהים לא מנהל את העולם בכלל. ועל כך התווכחו אומות העולם עם חכמינו בכל הדורות, הם אמרו שכן ואנחנו אמרנו שלא. הוא יצר עולם לא מתוקן ותפקידינו לתקן אותו. תראה את כל אגדות חז"ל של הווכוחים בינינו לאומות ותראה שהכל הם על השאלה הזאתי שאם האלוהים ברא את העולם בשש ימים אז מה הוא עושה אחר כך ? השאלה מי יוצר יותר מתוקן האדם או האלוהים אז התשובה היא האדם.

אבל לא הסברת למה אתה אומר לא הודאה אם הוא ברא אותך בעיוורון. וחוץ מזה, לפי חז"ל מאדם עד המבול זה היה שני אלפים "תוהו" וממש לא ימות המשיח. שני אלפים "ימות המשיח" זה רק אחרי שני אלפים "תורה".

זה לא משנה מתי העיקר זה החשיבה התוכני שלהם. והם אומרים שבמצב האידיאלי  לא יישאר רק להודות לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2014 21:01 לינק ישיר 

אתה לא מוכיח כלום אתה פשוט אומר.
הוכחתי בקישור ואני מפנה אותך אליו שוב: ראה כאן בפיסקה השנייה (כלומר בפיסקה שאחרי ה"הערה").
. הוכחה איננה מושג מתמטי. גם הוכחה פילוסופית היא הוכחה
"
אני ממליץ לך שתתמקד בתוכן ולא בחוקי שפה דוגמטיים
"
דרך ארץ קדמה לתורה

ודבריו אלה הם מתמטיקה פשוטה.
מה לעשות שהעולם איננו רק מתמטיקה פשוטה. לפעמים אפילו המתמטיקה יותר מורכבת וכ"ש פילוסופיא.
אתה שוב אומר דברים כמו "הרי אנו יודעים שהוא לא כזה" מנין אתה יודע מהו ומיהו  ? מה קשור כאן סברה ?
שכל ישר. עיין לקמן
נכון הוא בדיוק כמוני שרצונינו הם אקראיות. אבל המתבגר יכול לחנך את עצמו על ידי מוסר ותרגול על דרך הרגל נעשה טבע, ככה שכל רצונותיו יהיו טובות וצודקות. זה תוקף המושג של לימוד מוסר כל חיינו. "על תאמין בעצמך עד יום מותך"
אז אני אומר שוב: לא נכון. ואין טעם להמשיך, כך שלא אחזור על זה שוב.

אייך כל זה נכנס לכאן ? כמובן שבלי השכל שזה כבוד קונו ?! אי אפשר להבין כלום וללמוד כלום. כל הלימוד מהחכמים היא לראות מה ואייך לומדים ומה הם כבר השיגו.
לשכל הישר יש זכות קדימה לעומת החכמים. שכל ישר=אמונה. להאמין לחכם במקום לשכל הישר? על זה בדיוק נאמר שכל השומע לנביא כאילו נוטל חרב ודוקרה בתוך מעיו. 

הרי בכל סיבה יש יותר מאפשרות אחת לצאת לפועל.
אם כן, אתה מודה שבעבר היו יותר דברים - שהרי היו יותר אפשרויות בכח, ועכשיו נשאר רק הבפועל...
ואני וחז"ל והתנך בדעה שהאלוהים לא מנהל את העולם בכלל.
זה שזו דעתך אני מסכים. זה שזו דעת חז"ל והתנ"ך? זה אתה בלבד מסכים.
זה לא משנה מתי העיקר זה החשיבה התוכני שלהם. והם אומרים שבמצב האידיאלי  לא יישאר רק להודות לו.
מאחר וגם כאן אינך עונה, הרי שלא אכתוב זאת שוב: לא הסברת למה להודות לאלוקים אם אין לו אישיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2014 22:05 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אתה לא מוכיח כלום אתה פשוט אומר.
הוכחתי בקישור ואני מפנה אותך אליו שוב: ראה כאן בפיסקה השנייה (כלומר בפיסקה שאחרי ה"הערה").
. הוכחה איננה מושג מתמטי. גם הוכחה פילוסופית היא הוכחה

ראיתי ואני אומר שוב אתה נותן תזה וקובע מראש שיש חלוקה בין גשמיות לרוחניות (אפלטון).
אתה צריך להוכיח שזה המצב שיש גשמיות ורוחניות.
אני לא מכיר דבר כזה וגם בתורה לא רואים מושגים כאלה שהגיעו לאנושות הרבה שנים אחרי התורה, והיא הורידה את האנושות שאולה עד המאות האחרונות.
שהתחילו ב"ה לכפור בהם, אז אפשר אולי לראות את האור בקצה המנהרה.

בלי הכפירה בהם ?! היינו בחושך בכל תחום !!

ודבריו אלה הם מתמטיקה פשוטה.
מה לעשות שהעולם איננו רק מתמטיקה פשוטה. לפעמים אפילו המתמטיקה יותר מורכבת וכ"ש פילוסופיא.

תגיד שאתה לא מבין מה ר' צודק אומר. כי לומר שאתה לא מסכים זה כמו לומר שאתה לא מסכים ש1+1=2

לשכל הישר יש זכות קדימה לעומת החכמים.

בוודאי הרי עם השכל אתה בוחר את החכמים.

שכל ישר=אמונה.

תגיד אתה נפלתה מהראש ???? וזה עוד עם דרך ארץ, בלי דרך ארץ אני אומר שאתה לא יודע מה אתה שח.

אמונה = אימון, אימון בחכמים עד שאני אלמד לבד, (אימון באלוהים שבסוף הוא ירחיב את העולם כי כל הבריאה היית טעות מתחילה, כי אם צריך עוד להסביר דברים פשוטים כאלה אחרי מיליוני שנות הומו סאפיינס ?! אז חבל על כל הבריאה כי לדעתי אין לו סיכוי.)
מה הקשר בין שכל לבין אמונה ? השכל נתנה לנו שלא נצטרך לתת אימון כלומר לא נצטרך אמונה. השכל גם נתנה לנו שלא נקבל שטויות שכאלה כמו שאמרת עכשיו.
וכל זה אני אומר עם הדרך ארץ ועל תבקש שאני ידבר עכשיו בלי דרך ארץ כי אז תצא מכאן אש. 

להאמין לחכם במקום לשכל הישר? על זה בדיוק נאמר שכל השומע לנביא כאילו נוטל חרב ודוקרה בתוך מעיו. 

ולכן חכם עדיף מנביא. אתה מתבלבל בין נביא לחכם.

הרי בכל סיבה יש יותר מאפשרות אחת לצאת לפועל.
אם כן, אתה מודה שבעבר היו יותר דברים - שהרי היו יותר אפשרויות בכח, ועכשיו נשאר רק הבפועל...

אני לא מודה בשטויות. אני מסביר לך שכל בכוח שלא יצא לפועל לא רלוונטי לסך הסיבות והתוצאות.

ואני וחז"ל והתנך בדעה שהאלוהים לא מנהל את העולם בכלל.
זה שזו דעתך אני מסכים. זה שזו דעת חז"ל והתנ"ך? זה אתה בלבד מסכים.

הרי לדעתך אין ששת ימי בריאה יש בריאה כל הזמן. ובתורה כתוב הפוך שהיה ששת ימי בריאה ומשם האדם אשם בכל אפי' במוות.

מאחר וגם כאן אינך עונה, הרי שלא אכתוב זאת שוב: לא הסברת למה להודות לאלוקים אם אין לו אישיות?

הסברתי בטוב טעם אבל אתה לא מקשיב וניסיון האחרון בלי נדר.
הודיה זה ממני לעצמי = הכרת תודה. כלומר אפי' שהורי כבר לא קיימים כי הוא נפטרו כבר, אני בכל זאת מודה להם.
אני מכיר להם תודה אפי' שהם לא קיימים. מכאן תבין שלהכיר תודה אין קשר לאישיות.
אני מכיר תודה לאלוהים אפי' שאין לי מושג מהו ומיהו.

תוקן על ידי maxmen ב- 22/11/2014 22:08:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה עלה לנו מעמד הר סיני ? (מעמד הר סיני בראיה אחרת)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.