|
|
| נשלח ב-22/11/2014 22:22 |
|
| |
אתה צריך להוכיח שזה המצב שיש גשמיות ורוחניות. אני לא מכיר דבר כזה וגם בתורה לא רואים מושגים כאלה שהגיעו לאנושות הרבה שנים אחרי התורה אם אתה לא עושה את החלוקה הזו - איך קבעת שהאבולוציה יצרה את הרגש? תגיד שאתה לא מבין מה ר' צודק אומר. כי לומר שאתה לא מסכים זה כמו לומר שאתה לא מסכים ש1+1=2 האם אתה מסוגל להבין מה פירוש שיש ידיעה אין בחירה ולהפך? זו לגמרי אקסיומה, הנכונה רק בשכלם המוגבל של בני אדם שאינם מכירים (כלומר אינם מקבלים) במציאות שכלית מעבר לזו שהם מכירים (מבינים). וזה עוד עם דרך ארץ, בלי דרך ארץ אני אומר שאתה לא יודע מה אתה שח. אתה מבדיל כאן בין שתי רמות של חוסר דרך ארץ. זה כבר נשמע יותר טוב. מה הקשר בין שכל לבין אמונה ? לא כתבתי "שכל" אלא "שכל ישר" חפש במילון מה ההבדל ולכן חכם עדיף מנביא. אתה מתבלבל בין נביא לחכם. ומה ההבדל לדעתך בין נביא לחכם? אני מסביר לך שכל בכוח שלא יצא לפועל לא רלוונטי לסך הסיבות והתוצאות. למה לא? הרי לדעתך אין ששת ימי בריאה יש בריאה כל הזמן. לדעתי יש יצירה כל הזמן לא בריאה. זה שאתה לא מקבל את ההסבר המקובל להבדל, זה לא בעיה שלי הסברתי בטוב טעם אבל אתה לא מקשיב וניסיון האחרון בלי נדר. שקר גמור. שאלתי קודם: האם אתה מודה למפץ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2014 13:05 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | אתה צריך להוכיח שזה המצב שיש גשמיות ורוחניות. אני לא מכיר דבר כזה וגם בתורה לא רואים מושגים כאלה שהגיעו לאנושות הרבה שנים אחרי התורה אם אתה לא עושה את החלוקה הזו - איך קבעת שהאבולוציה יצרה את הרגש?
רגש זה פיזיקה. אין לזה שום קשר לרוחניות.
תגיד שאתה לא מבין מה ר' צודק אומר. כי לומר שאתה לא מסכים זה כמו לומר שאתה לא מסכים ש1+1=2 האם אתה מסוגל להבין מה פירוש שיש ידיעה אין בחירה ולהפך? זו לגמרי אקסיומה, הנכונה רק בשכלם המוגבל של בני אדם שאינם מכירים (כלומר אינם מקבלים) במציאות שכלית מעבר לזו שהם מכירים (מבינים).
האם אני מסוגל ? מה הבעיה ? זה פשוט ביותר. שבמקום שיש ידיעה מוכרח להיות מקום דטרמיניסטי מוחלט ככה הוא יודע את העתיד. במקום של בחירה אין ידיעה כי אין בחירה במקום דטרמיניסטי מוחלט. בחירה מתאפשרת רק במקום של חופש\אקראיות. שמכל סיבה יש אפשרות לכמה תוצאות (למשל ציר הסיבוב של כדור הארץ יכול להיות בכל מקום בכדור) ?! אז בחירת התוצאה היא אקראית\עיוור או בחירית של המודע. (למשל האדם מודע כמה חשוב לו מקום ציר הסיבוב של כדור הארץ ולטבע לא איכפת, מצד הטבע אתה יכול להפוך את הקטבים או ליישר את הציר מול השמש כך שתהיה לך אביב כל השנה. כלומר מחשבתית אפשר לשלוט בזה ולטבע לא איכפת מיזה) ולכן לעולם אין ידיעה מה יבחר האקראיות או האדם התבוני.
לגבי מעבר לתבונת האדם (מי אומר שיש מעבר ?): פשוט אין לנו עסק בהם !! אתה יכול לומר מה שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה אבל זאת תדע שלא אמרת כלום. זה כמו מעלה גרה ותו לא.
מה הקשר בין שכל לבין אמונה ? לא כתבתי "שכל" אלא "שכל ישר" חפש במילון מה ההבדל
חיפשתי ולא מצאתי. בכל אופן אמונה = אימון. ונכון שכל אדם שעוד לא למד רפואה, אז ההיגיון שלו אומרת לו לתת אימון ברופא.
ולכן חכם עדיף מנביא. אתה מתבלבל בין נביא לחכם. ומה ההבדל לדעתך בין נביא לחכם?
בקצרה: תהיה חכם ועל תהיה צודק. אברהם היה חכם שהתיר אשת איש הוא היה חכם שקנה קבר לאשתו אפי' שהארץ שלו מירושה מנח, בנות לוט היו חכמות ששכבו עם אביהם. שאול היה טיפש שהאמין לנביא והרג את עצמו. וכן על זה הדרך. הנביא צודק שאין סיכוי סטטיסטית שיצא בשלום מהמלחמה אבל תהיה חכם ותנסה להינצל בכל זאת.
אני מסביר לך שכל בכוח שלא יצא לפועל לא רלוונטי לסך הסיבות והתוצאות. למה לא?
מכל סיבה יכול לצאת כמה תוצאות אז ברגע שבחר תוצאה אין השני כבר רלוונטי. לדוגמה: בכוח יכולתי להרוג אותך ולא בחרתי להרוג אותך, אבל מישהו אחר כן בחר להרוג אותך. אז אחרי שנהרגת כבר, מה רלוונטי שיכולתי להרוג אותך ? אין כבר את הפועל שהיה בכוח. מה עוד שבכל בחירתינו יש או ואו, כלומר ברגע שבחרת X אין כבר בכוח לבחור Y לפני הבחירה היית לך בכוח לבחור או X או Y ואחרי הבחירה אין הבכוח רלוונטי.
הרי לדעתך אין ששת ימי בריאה יש בריאה כל הזמן. לדעתי יש יצירה כל הזמן לא בריאה. זה שאתה לא מקבל את ההסבר המקובל להבדל, זה לא בעיה שלי
יש אבולוציה אבל הם פיזיקה וגשמיות ולא שום דבר אחר. והסברתי כבר שאי אפשר לדבר על דברים שאי אפשר להוכיח כמו רוחניות. מה גם שאנו עוסקים בתורה והתורה נגד זה בכל תוקף. מבחינת התורה זאת אלילות ועבודה זרה ואלוהים אחרים. כי אז אתה הופך את כל משמעות האדם למשהו דמיוני כמו חיי נצח אחרי המוות. בזמן שהתורה כל חשיבתו היא חיי נצח בעולם הזה = אבולוציה. הנה הערבי מוכן להתאבד להשיג את החיים אחרי המוות שלא קיים כלל. זה אלוהים אחרים שהתורה אוסרת.
הסברתי בטוב טעם אבל אתה לא מקשיב וניסיון האחרון בלי נדר. שקר גמור. שאלתי קודם: האם אתה מודה למפץ?
אתה מסתובב סביב עצמך כל הזמן. אני מודה לאלוהים שהוא סיבת כל הסיבות, הוא סיבת המפץ ומשם סיבת הורי. ולכן אני מודה לו כמו שאני מודה להורי (אפי' שמתו כבר). אני כסובייקט אני לא צריך אישיות להכיר לו תודה, אני מכיר תודה אפי' שהאובייקט מת ולא קיים. הרי בסוף כל סוף ההכרה היא סובייקטיבי. ולכן הכרת תודה שלי היא שלי בלי קשר לאובייקט. אנשי מעשי העגל באמת רצו משהו וזה הטעות שלהם. גם באשמה הסובייקט רוצה שיהיה מישהו להאשים אז הוא מדמיין ישויות כמו ישות החרדי אשמה בכך ובכך וכן על זה הדרך בכל תחום, האדם הטיפש מחפש ישויות.
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 23/11/2014 13:09:00
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2014 13:34 |
|
| |
רגש זה פיזיקה. אין לזה שום קשר לרוחניות. לפי דעתך. יש שחושבים אחרת ואפילו הפוך. שבמקום שיש ידיעה מוכרח להיות מקום דטרמיניסטי מוחלט ככה הוא יודע את העתיד. במקום של בחירה אין ידיעה כי אין בחירה במקום דטרמיניסטי מוחלט. בחירה מתאפשרת רק במקום של חופש\אקראיות קורלציה אינה סיבתיות. לגבי מעבר לתבונת האדם (מי אומר שיש מעבר ?): לא אמרתי מעבר לתבונת האדם אלא מעבר לדעת הטוענים את האקסיומה חיפשתי ולא מצאתי. בכל אופן אמונה = אימון. ונכון שכל אדם שעוד לא למד רפואה, אז ההיגיון שלו אומרת לו לתת אימון ברופא. אני שמח שאתה מודה שאימון ברופא =ההגיון אומר => אמונה =שכל ישר => מש"ל. בקצרה: תהיה חכם ועל תהיה צודק. אברהם היה חכם שהתיר אשת איש הוא היה חכם שקנה קבר לאשתו אפי' שהארץ שלו מירושה מנח, בנות לוט היו חכמות ששכבו עם אביהם. שאול היה טיפש שהאמין לנביא והרג את עצמו. וכן על זה הדרך. הנביא צודק שאין סיכוי סטטיסטית שיצא בשלום מהמלחמה אבל תהיה חכם ותנסה להינצל בכל זאת. כלומר לפי דעתך מי שמבין בסטטיסטיקה אינו חכם. ומי שחכם שמתיר אשת איש לא התחשב בסטטיסטיקה שתגרום לכך שימות. מבחינתי נביא=חכם, בהבדל טכני בלבד, ברמת היכולת לקשר בין התובנה למקרוה. הנביא יודע לקשר, החכם לא. לחכם יש ייתרון אחר - בלקשר בין התובנה למציאות הגשמית כלומר לתוצאה (ע"ע הדיון הצמוד על בכוח ובפועל). השכל הישר עובד בשני המקרים. ומרוה לנו האם להאמין לחכם/נביא או לא. וכדלעיל. וכמו שאמרה התורה "אשר ידבר הנביא בשם ה' ולא יהיה הדבר ולא יבוא הוא הדבר אשר לא דברו ה'". כלומר התורה נותנת את מבחן השכל הישר. לדוגמה: בכוח יכולתי להרוג אותך ולא בחרתי להרוג אותך, אבל מישהו אחר כן בחר להרוג אותך. אז אחרי שנהרגת כבר, מה רלוונטי שיכולתי להרוג אותך ? אני מעיר שוב על הדומאות השליליות שאתה בוחר. ברגע שבחרת X אין כבר בכוח לבחור Y לפני הבחירה היית לך בכוח לבחור או X או Y ואחרי הבחירה אין הבכוח רלוונטי. רלוונטי להזדמנות הבאה. הבכח הוא פרטים רבים שמלמדים אותנו על העתיד. אתה מסתובב סביב עצמך כל הזמן. אני מודה לאלוהים שהוא סיבת כל הסיבות, אתה זה שמסתובב. לא אוסיף לענות אחרי שעניתי.
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 24/11/2014 13:37:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2014 16:06 |
|
| |
כתבתי לך תשובה ארוכה לכל הדיון כאן, הכל נמחק. יש כאן כשלים וקשים מטורפים לכתוב בשבועות האחרונות בפורום\באתר. (מישהו יכול לעוזר כאן ולתקן את האתר כאן ?) ולכן סלח לי שאני לא ממשיך את הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2014 14:45 |
|
| |
מקסמן, ההברגות שלך הן מעבר לכל דמיון. האם אתה באמת חושב שחז"ל והראשונים סברו כדבריך על הנבואה? והסתירו זאת - וגם סתרו זאת במפורש - במשך אלפי שנים עד שבאת אתה ופיענחת את הכל? וכן לגבי העולם הבא, וכן לגבי כל שאר "חידושיך המופלגים". תעשה לעצמך טובה ותבין שאסור להיות משוחד לשכל העצמי ברמה כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2014 15:06 |
|
| |
מ"ל איני נכנס כרגע על תורתו ל מקס. אבל אני מתיחס בעניין המסורת של חז"ל. לאדם חושב מותר לחשוב שונה והפוך ממה שחז"ל חשבו או אמרו. בכל דור ודור ולכל בית מדרש כולל זה שבכאן. יש את הזכות והחובה.לחדש חידושים לפי המתחדשים כל יום. ולפי חרות מחשבתו של כל אדם ואדם. זה שחז"ל לא חשבו כך, אינו מן העניין כלל וכלל. אם לא כך כל מה שנכתב ונאמר אחרי רבינא ורב אשי בטלים ומובטלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2014 21:09 |
|
| |
| מוציא_לאור כתב: |  | מקסמן, ההברגות שלך הן מעבר לכל דמיון. האם אתה באמת חושב שחז"ל והראשונים סברו כדבריך על הנבואה? והסתירו זאת - וגם סתרו זאת במפורש - במשך אלפי שנים עד שבאת אתה ופיענחת את הכל? וכן לגבי העולם הבא, וכן לגבי כל שאר "חידושיך המופלגים". תעשה לעצמך טובה ותבין שאסור להיות משוחד לשכל העצמי ברמה כזו. |
|
יש כשל במשפט האחרון שלך הרי אתה משתמש עם השכל לשכנע אותי אז אייך אתה רוצה שאני לא השתמש עם השכל ? נכון שאסור פרגמטית להשתמש אך ורק עם השכל, אחרת מגיעים למסקנה שטוב לו שלא נברא משנברא ועדיף להתאבד. רק עדיף ביטחון באקראיות (אלוהים משחק בקוביה) של היקום להמשיך לחשוב שמחר יהיה טוב יותר. אבל בכל זאת בלי השכל (שהוא כבוד קונו של האלוהים) אנו לגמרי אקראיים וסובלים לריק.
עוד כשל בדבריך: אתה מניח שמה שלמדת בפשטות הוא החשיבה של כל גדולי הדורות. ועם זה אתה בא אלי עם טענות כאילו אני הממציא חידושים שאלפי שנים לא ידעו ולא הכירו. אני זה שמבריג להם דעות חדשות. אני טוען אחרי שנות לימוד ושימוש שההפך הנכון. הפשטות הם לנערים להדריך אותם לדרך הישרה (אבן עזרא), עד שישכילו בעצמם להבין שהכל היה לטובתם.
קשה יהיה לי להוכיח לך בתגובה אחת שזה המצב, אבל אפשר לעיין בכל האשכולות שלי כאן ובמעל עשר אלפי תגובות שלי כאן, ולהשתכנע שאני צודק. בוודאי שעדיף לא לסמוך עלי וללמוד ולעמול לבד בכל מקורות היהדות של כל הדורות. זה נשמע קשה אבל זה בכלל לא קשה. מקדישים בכל יום שעה ללמוד כסדר מקרא משנה תלמוד ומוסר ומחשבת ישראל. ובשבתות ובחגים מקדישים לפחות שבע שעות לימוד. ובבית הכיסא לומדים ספרים חיצוניים כמו מדע ומדעי החברה, ובעבודה ובנסיעות לעבודה שומעים הרצאות מדע בנגן. הרי בלי מדע אין תורה (רמב"ם) ואני מבטיח לך שעד עשרים שנות לימוד, תגיע בעצמך למסקנה הפשוטה שאני טוען כאן כל השנים.
ספרי דברים פרשת עקב פיסקא מח
רבי שמעון בן יוחי אומר משל לשני אחים שהיו מסגלים אחר אביהם אחד מצרף דינר ואוכלו ואחד מצרף דינר ומניחו זה שהיה מצרף דינר ואוכלו נמצא אין בידו כלום וזה שמצרף דינר ומניחו נמצא מעשיר לאחר זמן כך תלמידי חכמים למד שנים שלשה דברים ביום שנים שלשה פרקים בשבת שתים שלש פרשיות בחדש נמצא מעשיר לאחר זמן ועליו הוא אומר +משלי יג יא+ וקובץ על יד ירבה וזה שאומר היום אני למד למחר אני למד היום אני שונה למחר אני שונה נמצא אין בידו כלום ועליו הוא אומר +שם /משלי/ י ה+ אוגר בקיץ בן משכיל נרדם בקציר בן מביש
תוקן על ידי maxmen ב- 28/12/2014 21:25:56
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2015 13:46 |
|
| |
הקדימו את הרמב"ם
פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) שמות פרשת יתרו פרק כ
אנכי ה' אלהיך. זה הדבור אי אפשר שהמלאך אמרו ולא שרף, ולא שליח, ולא שום בריה בעולם, כי אם הקדוש ברוך הוא יתברך זכרו לעד ולנצח נצחים, כי התועים בעומק דעתם אומרים לפי העת ברא הקדוש ברוך הוא בריה לדבר אנכי, והיה כמו שביל מתוך [הענן להשמיע] לישראל אנכי, ועליהם אמר הכתוב העמיקו שחתו (הושע ט ט), כי מרוב שמעמיקין להוציא מלבם מילין, משחיתין את עצמן לדבר על ה' תועה, ועליהם אמר קהלת אל תתן את פיך לחטיא את בשרך (קהלת ה ה), כי אומרים היאך יתכן מלת אנכי בלא כלי דבור גרון ופה ולשון ושפתים, וכל הדבור אי אפשר לומר בבורא, ועליהם נאמר וילכו אחרי ההבל ויהבלו (ירמיה ב ה), אלא מפי הגבורה יצא דבור אנכי, אבל כשם שהקב"ה נקרא חכם וגבור, והוא לא כחמת האדם, ולא כגבורת האדם, כך אף על פי שהכתוב אומר וידבר אלהים, אין דבורו כדבור בני אדם שצריך לכלי הדיבור לגבי נחש הנחושת שואלים אייך משה רבינו השאיר כזה מכשול שבני ישראל היו מקטרין לו עד חזקיהו ?והנה תשובתם הפרגמטית.פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) בראשית פרשת לך לך פרק יז
וכן מצינו כי חזקיהו מלך יהודה כיתת נחש הנחשת אשר עשה משה, כי בעוד הימים ההם היו ישראל מקטרים לו ויקרא לו נחשתן (מ"ב יח ד), ראה משה תיקנו להיות לאות בישראל לזכור נסי אלהינו, וכל השנים שעברו מימות משה ועד חזקיהו לא כיתתו אדם לא מלך ולא נביא עד שבא חזקיהו, וכמה ביערו אסא ויהושפט ושאר הצדיקים, מבערי האשרות והבעלים איך לא כיתתו זה הנחש, ועוד כמה עתידות אמר משה רבינו ולא היה יודע כי ישראל עתידין להקטיר לו, ולמה הניחו להיות מכשול לישראל, אלא כך דרך העולם, זה בדורו, וזה בדורו, וכולן המשרתים את אלהינו באמת נקראים עבדיו, ואין דור אחד יכול לתקן כל הדורות, אלא בכל דור ודור שרי ישראל מודיעין לעם ה' דרך ה' ומתקנין ומחדשין ומוסיפין על הראשונים על דרך עבודת אלהינו.
תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2015 13:54:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2015 22:33 |
|
| |
מתנגנת לי עכשיו השיר של שלמה ארצי "תחת שמי ים התיכון" ונזכרתי בשם של האשכול הזה עולה עולה עולה לנו, כמה זה עולה לנו, כמה זה עולה לנו, עולה עולה לנו,,,,,, בגוף שלי צמררררררררמורת,,,,,,,,
הנה (תגבירו רמקולים) www.youtube.com/watch?v=lAa0e7apG20
|
|
|
|
|