בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2014 22:58 לינק ישיר 

ישיבישעאר,
מה יהיה? שוב שאלת את עודד שאלה והוא לא ענה.

עודד,
אשמח באמת לשמוע מתי אתה חושב שהדת הייתה פחות 'וולגרית'? מתי היו פחות אמונות תפלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 02:16 לינק ישיר 

ברור שאמונה בפרקטיקות של מאגיה ומאנטיקה התקיימה בכל הדורות, אבל עד כמה שאנו יכולים לשפוט מכתבי הראשונים והגאונים למשל, נראה שהתקיימה הפרדת כוחות ואוטונומיה מלאה לשכבת המשכילים והחכמים, שיכלו ליצור ולבטא את תפיסת החיים והדת שלהם במשוחרר מהאמונות העממיות השונות, כמובן בהתאם לכל מקום וזמן.

אבל מאז שהקבלה השלימה את השתלטותה על דת ישראל, ובהתאמה מלאה, הרציונאליות הפכה מוקצית מחמת מיאוס ופחד, הרי המצב הולך הלוך וירוד. החכמים והמשכילים (שהצליחו להשכיל במאבק נגד הזרם) נאלצים להסתיר את דעותיהם, הסכלים בעלי הדמיון המפותח והשרלטנים שולטים ביד רמה בנפשות ההמון, וכך גם אנשים שמטבעם יכלו להחכים ולהשכיל נכבשים תחת יד הסכלות והפתיות או שהם חוששים לעיין ולהכריע.

כך יכול לשבת רב ולהטיף לשומעי לקחו שהנמנע מלדרוש ברופאים יזכה לישועה ולרפואה "מעל דרך הטבע", ושאסור להרות ע"י טיפולים אלא עליהם להאמין בברכותיו וכך יוושעו. ככל שאני סוקר את ההיסטוריה ע"פ הידוע לנו מכל המקורות, אין לי אלא להצטרף לדעתו של עודד שתקופתנו היא מן האפלות בהיסטוריה, וכי כבר היו לנו תקופות טובות יותר.

ואלו הנרקיסיסטיים המאוהבים בעצמם ובזהותם החברתית, החשים שכל ביקורת על החברה שלהם היא פגיעה אנושה בהם, המכורים לשקר ולהכחשה, האומרים לעצמם ובעיקר לאחרים "מה יפים אנו ומה טובים אנו, השיר והשבח לנו!", הם יוסיפו למכור אשליות של הארמוניזציה ואפולוגטיקה ושל "עסקים כרגיל" ו"מה שהיה הוא שיהיה", ולמצוא כל כיעור ורע רק בחברה האחרת "המתחרה". אבל בסופו של דבר הם האויבים הגרועים ביותר של עצמם ושל חברתם. וזאת נלמד מנביאי האמת לעומת נביאי השקר. כי האוהב באמת את חֶבְרָתוֹ, לא יימנע מלגלות את מומיה ולהתריע מפני הצפוי לה בסיבת הידרדרותה. ולהיפך נביאי השקר, טחי טפל, האומרים "שלום שלום" - ואין שלום.

תוקן על ידי אחר_מוחלט ב- 05/11/2014 02:40:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 02:35 לינק ישיר 

ולענין מה שקורה בציבור הכללי. קודם כול, אין זה ציבור הומוגני כמובן, ויש בו בפירוש קבוצות שנותרו בנפשן מחוברות לימי הביניים (לפחות מבחינת התרבות, האמונות והדעות). אבל בכלל ישנה ירידה עולמית של ההשכלה ומדעי הרוח, והתגברות של צורות חיים רדודות מחד, ואנטי רציונאליות מאידך. וכמו שכתב עודד, זו תנועה מחזורית. הואיל וההשכלה והנאורות הגיעו למיצוי תנופתן הציבורית בהתאם לתנאים של הסיבוב האחרון, וכעת אנו בעומק התקופה של התגובות הריאקציוניות של הכוחות האחרים.

אבל, וכאן אסיים את התפרצותי המחזורית, בשונה מעודד, אני חושב שאין מה להתאונן יותר מדיי, וזה גם לא יעזור הרבה. אלו הם החיים וזו היא ההיסטוריה. הבה נתעטף בשריון של זכוכית ונביט בשעשוע, בענין ובסקרנות על המשך ההתפתחות של ההומו סאפיינס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 02:47 לינק ישיר 

אחר_מוחלט כתב:

אבל מאז שהקבלה השלימה את השתלטותה על דת ישראל,  

שזה אומר שמחללים שבת וכיפור על תרופה קבלי ?! מה שאין כן על תרופה מדעית לא ?

ההבדל בין החרדי לנאור היא בכך שהחרדי כתמים וכחכם בכל זאת פועל בטוב.
מה שאין כן בנאורות על התמימים עובדים בעיניים כמו הקרבת רווקים ורווקות למען המולך כמו שלילת הטבע בכדי שיהיה עבד הוא ואשתו  למולך. ואם הוא כבר ב"ה משכיל וחכם, אז הוא מתייאש בטירוף ואוכל כל בוקר חרדי מתוך קנאה מטורפת, אייך זה שהם המאושרים.

אז כמו שאמרתי לעודד, אין לכם להתנחם עם דמיונות שווה, החרדי לא מחלל כיפור ושבת על קבלה וכן מחלל כיפור ושבת על התבונה האנושית. כך שמכאן תבינו שאף חרדי מצוי לא מאמין באמונות טפילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 03:23 לינק ישיר 

מקס, כבר כתב לך עודד, מה בצע בשמירת פרקטיקות מעשיות של שבת וכיפור (פתאום הפכת לקיצוני שמאמין באדיקות בריטואל החיצוני של המצוות מצד עצמן? אתה סותר את עצמך!), אם הנפש, הנפש עושה את כל זה מתוך חיים של שיפלות! ובכלל, אם החיים הם חיי תוהו וסכלות ובלבול.
חוץ מזה, אל תשלה את עצמך שהקבלה לא חדרה עמוק גם לתוך ההלכה וחיי המעשה. אפילו לגבי חילול שבת (בשבילך) יש פוסקים שהתירו לחלל בשביל להיעזר בצדיקים ובקמיעות ל"פיקוח נפש". אבל גם אם נסכים שברובד של חילול שבת זה יחסית שולי, עדיין יש כר נרחב להשתלטות של הקבלה על ההלכה ועל החיים המעשיים והנפשיים של המאמינים. ולדעתי אם אינך שם לב לכך אתה עיוור מתוך הכחשה עצמית.
ואני מבקש ממך להפסיק את ההתיימרות שלך להיות היחיד שיודע או קובע מה קורה בציבור החרדי והדתי. אני מוכן להאמין לך שתמונת המצב שאתה מתאמץ למכור לנו היא נכונה כלפיך, ואולי כלפי כמה אחרים, או שכך אתה רואה את זה. אבל יש זכות גם לאחרים להביע את דעתם ע"פ נסיונם האישי ותצפיתם בסביבתם. זה חוצפה ועוול מצידך שאתה מבטל ומכחיש את התחושות והידיעות הבלתי אמצעיות של הזולת.
אינני רואה טעם להתווכח עימך על האשליה שאתה מכור לה בדבר האושר של כל פרט ופרט בציבור החרדי ושאר הפנטזיות ההזויות. אבל רצוני ליידע אותך שילדותי מאוד מצידך להתחפר בתוך דיכוטומיה נרקיסיסטית כאילו כל מי שהוא מבקר את הציבור החרדי הרי הוא שונא חרדים ומקנא בהם... גראסיאס א דיאוס, יש עדיין לבני אדם דברים טובים יותר לעשות בחייהם ולמלא את זמנם בהנאה. וכן, לפעמים ניתן לומר ביקורת דווקא מתוך כאב לב על הזולת, ומתוך אמפתיה ואהבה לבני אדם...

(אולי מיותר לבקש שלא תפרש את כתיבתי כמשהו פרסונאלי נגדך. אני מכבד אותך ואפילו מחבב אותך וחלק מרעיונותיך) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 04:59 לינק ישיר 

קודם כל תודה.

מה שכואב לי באמת היא שמשכילים - בתקופה שבאמת אפשר לומר שכל תובנות האדם וההגות מכל הדורות נמצאים בהישג יד, עוד רואים קבוצות, הוא מדמיין לעצמו קבוצה כמין ישות וכך הוא שופט את כל הקבוצה.
ואז מה קורה, הוא מצביע כביכול על קבוצה אחרת ששם מזה יהיה מאושר ?! חבל"ז !!

עוד נקודה מאוד חשובה.
הגיע הזמן שאדם כמה משכיל שהוא יהיה יבין את חסרונותיו שזה אומר שבלי דמיון הוא לא יפעל. 
לא לחינם אומר קהלת "מוסיף דעת מוסיף מאכוב"
חוקרי המוח מסבירים היום שהאדם אוהב מוזיקה ואומנות כי זה נותן לו הרגשה שהיקום מסודר דטרמיניסטי ולא אקראית. כלומר הוא חייב את האמונה הזאת אחרת היא יתייאש מלפעול, הרי מה הטעם לפעול בעולם אקראי ? 
חוקי השפה הלוח שנה המוזיקה אומנות הציור ואומנות היצירה והמשחק והמתמטיקה והמדע, כל המצאת האדם בעצם נותנים לו הרגשת ביטחון ביקום האקראי כאילו יש מנהיג לבירה או דטרמיניזם.
האדם יראה )()()()()()()()()()( סוגרים ולא יראה שזה לא סוגרים. כי זה מה שהוא רוצה לראות הוא רוצה לראות ביטחון () יקום סגור ומסודר ולא משהו שרץ לאן שהוא לא ידוע )(. 

אז כן כל אדם כמה רציונל שהוא יהיה וגם חכם ומשכיל, יש לו את הרגעים שהוא מתענג על דמיונות שווא. או חושב לפעמים חבל שאני לא תמים, תראו את התמימים כמה רגועים הם וכמה פעילים הם להם ולזולת.
כל מי ששייך לקהילה יודע להיזהר מחכמים רשעים, ולמה ? כי שהוא מאבד את האמונה הוא מפסיק באמת לפעול ומנצל באכזריות את התמימים שפועלים בכזה כיף למענו.
מצד שני אני מאוהב בחכמים שלא רק שלא רוצים שהתמימים יעשו בשבילם משהו, הם גם מדריכים את הפועלים את אנשי החיל לפעול לטובתם הם. כלומר אומר להם החכם: תתחתן תקים משפחה תאהב את אשתך ואת ילדיך תקים את הממלכה הנצחית שלך ותהיה מאושר. אל תקריב את חייך למען הקהילה אפי' שזה הופך אותך למאושר, תעשה את שניהם וכך באמת תהיה מאושר.

כן כן, החכמים האלה נקראים אדמורים או רבנים או ראשי ישיבות או אפי' קבליסטים. 
אז נכון שהם תמימים ופועלים בתמימות אבל בתכלס ? יש להם משמעות חיים יש להם (לכל אחד מהם) ממלכה משפחתי משלו, יש לו על מה לקום בבוקר.

לסיכום:
אין קבוצות ואין ישויות. יש אך ורק פרטים. השאלה היא לא אייך פועל הקבוצה רק אייך פועל כל אדם כפרט.
מצד שני הפרט בכדי לפעול חייב אמונה וביטחון. כי אף רציונל לא יפעל ביקום אקראי. ולכן אפי' החכמים נכנעים להרגשה הזאת שמחר יהיה יותר טוב בזמן שרציונלית אין לו על מה לסמוך.
והנה כל בני אנוש מרימים את ידיהם לאחוז במשהו שייתן להם את הביטחון, אחד נותן את אימונו במדינה ואחר באדמור והשני בקבליסט והשלישי באלוהי הבייביסיטר והרביעי בכסף והחמישי במקצוע והשישי במדע והשביעי בתבונת האדם והפילוסופיה וכו' וכו'.
וכאן נכנסים החכמים, והשאלה היא האם הפרטים הם תחת חכמים רשעים או חכמים צדיקים.
אני מדבר על חכמים רשעים וצדיקים בכל תחום, אם זה תחום הכלכלה או בתחום מדעי המדינה או בתחום המשפט והצדק, בכל תחום אדם לאדם יכול להיות זאב ויכול להיות צדיק. כלומר לנצל את אמונתו בך לעצמך ולטובתך במקום לטובת המאמין בך.

ולכן לדעתי המשכילים אם הם רוצים להיות ביקורתיים לטובת הזולת, אז הדרך היא לבקר את החכמים דווקא. מה הטעם לבקר את הפרטים שנותנים את אימונם בחכמים ?

שאתה לוקח את תחום הביטחון במדינה = הצבא. ואתה רואה ששולחים שבע רווקים (עם נגמ"ש מדגם סוסיתא בלי הגנה מינימלית, בזמן שקיים בצבא הגנה כזו ולא צריך להזמין אותו מארה"ב או מה) למותם הבטוח ?! בזמן שהרווקים והוריהם האלה נותנים את כל אימונם בצבא הגנה לישראל ?! זאת ניצול הפרטים והכחדתם לטובתך.
זאת חכמים רשעים שמנצלים את תמימות הבחורים ומנצלים את האמונה בך לרעתם הם ולטובתך.

אחרי מקרה כזה (כן זה קרה בקיץ) בוא נראה את עודד היקר ואת הרב מיכי (שלא רואים אותו בזמן האחרון) ואותך, הולכים לכל רווק ונותנים להם חכמה בינה ודעת ונותנים להם להבין שאין להם על מי לסמוך שעוד ימשיכו לשלוח אותם לגוב האריות עם נגמ"ש דגם סוסיתא בלי הגנה מינימלית.

אתה יודע מה? אני לתומי הייתי בטוח שהממשלה תיפול אחרי המקרה הזה (נדמה לי שאמרתי את זה כאן בפורום מיד אחרי המקרה) ומי מדבר על ועדת חקירה שאף אחד לא דרש אפי' ?!

אז הנה לנו שמונה מיליון אנשים שנותנים אימון בצבא, שולחים את יקיריהם הקטנים הרווקים באמונה מוחלטת במערכת. ובוא נשמע אותכם מחכימים את השמונה מיליון אנשים התמימים האלה.
זה לא קרה, מצטער זה לא קורה.

ולכן אני אומר שהשאלה היא לא מה כל יחיד מאמין, השאלה היא מה החכמים עושים עם האמונה של היחיד בהם.
ולכן אני אומר שאם יבוא אלי שאלה של תינוק הסופי, וישאלו אותי איפה לתת אותו ? אני אשיב בלי פיקפוק, תכניסו אותו באיזה חסידות, שם אף אחד לא ישלח אותו לגוב האריות, שם יהיה לו חכם שאף פעם לא ינצל אותו ודווקא ידריך אותו לטובתו והוא יהיה מאושר. הגרוע מכל יהיה שהוא יאמין בפנאטיות באדמור במקום להאמין בצבא, אבל אצל האדמור הוא הולך לחיים טובים ואצל הצבא הוא הולך לשאול.

סליחה שארכתי מידי, זאת המחלה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 07:04 לינק ישיר 

אחר, אין פנאי להאריך, אבל לאהיתה אוטונומיה כזו ולא נעליים, המיסטיקה לא קשורה לקבלה, בתלמוד בבלי יש הרבה יותר מיסטיקה מאשר בזוהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 08:50 לינק ישיר 

לטעמי השאלה הגדולה היא מדוע הצבור הליטאי הולך ו"מתחבר" יותר ויותר לקבלה. לאו דווקא לצד ההגותי שבה (גם זה בא עם הזמן אבל להרגשתי כספיח) אלא לצד הנעשי אמוני שבה על השלכותיו לחיי המעשה. ממה שאני מכיר על יהדות ליטא ופולין, ערשו של הציבור המכונה כיום ליטאט, הקבלה היתה מוצנעת יחסית. היו תופעות של צדיקים ליטאים אבל הכמות וההשפעה הציבורית היו זניחות. כיום רוב תעשיית הצדקה הציבורית בנויה על כך. רבנים שהינם במרכז המיינסטרים החרדי מתנהגים ומנהיגים על פי סגולות וברכות ש"איתחזק גברא" לתיתן ולזרוע תקווה בהתגשמותן. חושבני שרק עיוור אינו רואה את כוון התהליך. בני ברק החרדית של היום אינה דומה לרבעי בני ברק החרדית של 1975 (ולא רק בגלל נדידת העמים לגבעת שמואל והמחוזות).

לדעתי הנקודה היא אימה מפני העולם. אנו חיים בעולם בו התרבות המערבית ניצחה את הדת בכל מאבק. הדת מרגישה את האיום ומפחדת ואינה רואה פתרון מלבד "תכנית ההתכנסות". להתעלם מהעולם. אבל מה נעשה והעולם קיים ובועט ועוצמתי? נתנתק מהעולם. נבנה צבור שהעולם זר לו והוא זר לעולם. נקפיד ביתר שאת על כל המבדיל בינינו לעולם. הסתובבו בזמנו פסקי רב מסויים (משפיע ביותר) כי אדם שאינו נמצא עם החליפה והכובע יפסיד תפילה במנין בכדי להתפלל לבוש בהם. לכן המלות רבנים מסויימים לפיאות לפני האזנים, ועוד ועוד. זה טיוב בכדי שהעולם לא יקבל אותנו אבל מה נעשה כלפי פנים, לחזק את הציבור בדרך זו? איך הציבור יישמע ויפנים כי אין להתחבר לעולם המערבי, שסימן ההיכר שלו (בעיני הצבור והרבנים) הוא השכלה ומדע? נכחיש את יתרונות המערב. נראה שלנו יש עולם פלאי משלנו, העולם האמיתי. הם יש להם רופאים? לנו יש, לא רופאי אליל ח"ו אבל מרפאים בשם אלוקים ובקסמיו. להם יש חיים טובים יחסית? לנו יהיו ניסים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 10:00 לינק ישיר 

בואו ונראה דוגמה קצת שונה של עולם הבבות (הוולגריזציה של עודד):
נניח שיש אנשים שמאמינים בכוחות מיסטיים וסבורים שהם שווים השקעה כספית/נפשית ברמה כל שהיא.
בצעירותי, היה מגיע באופן קבוע אדמו"ר מסויים מירושלים לשבות כמה ימים בעירי. האדמו"ר היה איש חביב, בן לשולשלת אדמו"רים, לא מפורסם במיוחד וגם לא מבטיח הבטחות ופועל ישועות. סתם יהודי מבוגר וחביב שכנראה היה ת"ח באיזו רמה וחשב מסיבות שהן שאם אביו היה אדמו"ר, הוא אמור להמשיך את דרכו - ומאידך, כאדמו"ר הוא יכול לעבוד מהצד ואין לו דרך אחרת לקיים את משפחתו ואת בית מדרשו, לולא כספי תרומות מאוהדים רחוקים שפוגשים אותו אחת לשנה. בשבתו אצלינו (בטח היה הולך למקומות נוספים) היה מקבל קהל, מברך כמנהג האדמו"רים, משוחח בדברי תורה ודורש ברבים.
כמובן שניתן לחלוק על הגישה התומכת בחסידות ואדמו"רות באופן כללי, אבל המצב הנתון הוא שרוב הציבור רואה בה דרך ליגיטימית. ומה רע בזה שהוא צריך כסף? הוא לא עושה מליונים וכל שקל שהוא מקבל, מגיע אחרי שירותים שהוא נותן (דרשות, קבלת קהל וכו' - שכמובן, בשונה ממק"א לא היתה סלקציה בין תורמים פוטנציילים לפשוטי עם; בתור בחור ישיבה הייתי נכנס אליו בקביעות לשוחח בד"ת על סוגיות שונות).
לדעתי זה אפשרי וליגיטימי.
חלק ב' הם אנשים שיתכן ובתוככי ליבם הם יודעים שהם לא ראויים, כמו כל מיני אדמו"רים (חסידיים) שצצים כיום כפטריות אחר הגשם... אבל זה נותן משהו לנטיה הנרקסיסטית ומ"מ הם ממלאים את תפקידם כאדמו"ר.
כאן הבעיה היא באיש, שהולך למקצוע שלא ראוי לו, אבל הרבה אנשים במשק עובדים במקצוע שלא מתאים להם, וגם זה לא בהכרח רע (לא מזמן ראיתי כותרת בעיתון על מישהו "אין ספק שהוא מומחה בתחום המזון, אבל את עיקר כספו הוא עשה בעולם הפיננסי" - ולא ראיתי מי שדרש ממנו להתפטר מאחד מעסקיו).
אבל כאן מגיע חלק ג', שהזכרתי לעיל, ולדעתי לא בהכרח קשור למושג אדמו"רות. והוא אנשים שמחפים על פשעים דרך לבישת גלימה. כשפתחתי את האתר הבוקר ראיתי כתבה על בבא שנשבע בחייו לשקר, ובמקביל הולך רכיל על אדם מסויים כדי לפטור בעיות אישיות שלו. וזו דוגמה חיה למה שנקרא 'חילול השם', כי לפחות אם נכנס לתפקיד בבא, ראוי שיתנהג בהתאם, אבל מי יעז לדבר על אד המקושר בכל פינה בתקשורת-כנסת-שיטור-מאפיות? (וכפי שכתבתי לעיל, אלו רק הדברים הגדולים שמתפוצצים, אבל עשרות אנשים שותקים על צרות גדולות-קטנות שה עוברים ע"י אנשים שהס מלדבר עליהם; עד אמר לי מישהו לאחרונה: "הבבא A הוא רשע ומושחט, וכך אמר במפורש בבא B...")

תוקן על ידי אחרחוק ב- 05/11/2014 10:05:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 13:30 לינק ישיר 

לבני האדם בכל המקומות וכל הדורות יש שתי תכונות נעלות: שכל ורוח. השכל מבקש את האמת. הרוח מבקשת את מה שנאצל ונשגב. כאשר השכל ישר והרוח נכון, אזי האדם שלם. אם יש דגש על השכלה על חשבון הרוח, אזי רציונליות ופקחות עלולים להביא לכפירה. לדוגמא, תנועת הנאורות. אם יש דגש על רוח על חשבון השכל, אזי דמיונות שוא עלולים להביא לאמונות תפלות. לדוגמא, תנועת הרומנטיקה. לענ"ד, בדורות האחרונים שתי התנועות המרכזיות ביהדות, זו של הלמדנות הישיבתית וזו של הקבלה-חסידות, אינן מאוזנות. מהבחינה הזו, ראשוני הראשונים, כגון רש"י או רבי שמואל הנגיד או רבינו גרשון מאור הגולה או רבינו חננאל או רבי נתן, היו מאוזנים לאין ערוך ביחס לאחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 14:56 לינק ישיר 

80

הסיבה לא שהם היו ראשונים, הם היו מאוזנים. כי עסקו גם בדרך ארץ.

לרשי היה יקבים ובית מסחר גדול ליין.
רבי שמואל הנגיד- היה בין היתר גם שר אוצר.
רבי חננאל ידע שפות ומקצועות ליבה.
אנשים שיש בהם גם תורה וגם דרך ארץ. יגיעת שניהם מרחיקה אמונה בשטויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 15:13 לינק ישיר 

ירוחם,

הדברים שכתבת נכונים. אולם אל תשכח שהיו להם מורים גדולים שהדריכו אותם בדרך ישרה, לרש"י - תלמידי רבינו גרשום, לרבי שמואל הנגיד - רבי חנוך, ולרבינו חננאל - רבי חושיאל. רבי שמואל הנגיד נולד עני, ובכל זאת בצעירותו כבר התפרנס ממסחר והיה בקיא בשמונה שפות. כאשר תורה וחכמה נמצאים במקום אחד מהילדות, צומחים אנשים גדולים. להבדיל, במקומות בהם יש תורה ואין חכמה, או במקומות בהם יש חכמה ואין תורה, בד"כ אפילו הכשרונות הכי גדולים נשארים בינוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 15:35 לינק ישיר 

בחור ישיבה חשקה נפשו לשאת את בת הגביר. ופנה לשדכן שיפעל בנידון.
אמר לו השדכן זה לא ילך- היא אשה מלומדת
- גם אני מלומד ומשכיל, למדתי רע"א את הקצות רבי חיים רש"ש וכו'
- אתה לא מבין היא משכילה המדברת שפות.
- גם אני- יודע תרגום אונקלוס
- היא מוסיקלית- מנגנת על פסנתר.
- גם אני -יודע לתקוע בשופר.
-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 19:17 לינק ישיר 

כנראה זו דרכה של דת. הניסים שלה - כשרים. ניסי אחרים פסולים.
הטיעונים המעגליים שלה, כשרים. עיגולים טיעוניים של אחרים פסולים.
ה"תחושות" של מאמיניה נובעות אך ורק מהאמת הצרופה ( :-) ) והתחושות של אחרים הן בלבול.

ואשכול זה מוכיח שלא מדובר רק בין דת לדת, אלא בין מאמיני אותה דת לבין עצמם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2014 20:22 לינק ישיר 

למה רק דת?
כך בדיוק גם בין שמאל לימין
בין מגמה אחת בפסיכולוגיה לבין חברתה
בין היסטוריון פלוני לאלמוני
זה טבעם של בני אדם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.