בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2014 01:57 לינק ישיר 

אם זה היה פורום פוליטי לאנשים "חושבים" הייתי מעיר זאת גם שם.

הצהרות נגד "ניסים" של אחרים, בלי להגדיר מה מותר ומה אסור לא ממש מועיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2014 04:35 לינק ישיר 

מקס

להודעתך בעמ' 2  מ-3/11/2014 21:41

<האם מחללים שבת וכיפור על סמך הקבלה והמקובלים ? לא !!> 

ראה הרב שלמה קלוגר בשו"ת "ובחרת בחיים" סימן פז, ו"שו"ת מהרש"ם" ח"ג סימן רכ"ה, מובאים במאמרו של  הרב י.ז. כהנא, "בעיות הלכה בעקבות ה"חסידות", סיני מז, עמ' רמו-רמח.

הענין נדון כאן ב"עצור כאן חושבים" לפני מספר שנים, לאחר שפורסם שהיתה הוראה של (?) לנסוע בשבת מירושלים לבני ברק, לבקש ברכה מהר"ח קנייבסקי. ראה:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=755455&forum_id=1364

בפתיחת חלמישצור ובהודעתי שם.

ולסיום ראה שו"ת הרשב"א חלק א סימן תיג, וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 21:41 לינק ישיר 

לנושא האשכול: אינני יודע האם ואיך לחשוף שקרים מסוג זה, אך מדבר אחד צריך להיזהר: חיקוי חסר פנימיות. אל לו לאדם לחקות את מעשי המקובלים מתוך מחשבה שהוא יודע להשפיע בדיוק כמוהם ע"י יצירת הילה סביב עצמו. צריך להבין שאנשים כמו המקובלים יש להם לכל הפחות דרך ושיטה ליצור הילה סביב עצמם ("לכל הפחות" - היינו אפילו אם נניח שאין להם סייעתא דשמיא. אבל האמת היא שמי שידע לעשות דברים ע"פ רוב יש לו גם סייעתא דשמיא (אמנם הסייעתא דשמיא לא מגיעה תמיד רק לצדיקים)). הם לא עושים זאת באופן חובבני. מי שבאופן חובבני ינסה לעשות כמוהם - סופו ליפול ויחד עם זאת גם לגרום לאנשים לנטות אחרי המקובלים ה"אמיתיים" - בראותו שהם לא נופלים.

עכשיו או שלומדים מהם - מהמקובלים - איך עושים זאת - או שיוצרים דרכים אחרות - אבל חיקוי אינו אלטרנטיבה. אני אומר זאת בין השאר על סמך הניסיון עם מישהו שניסה לחקות את המקובלים ועושי המופתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2014 21:57 לינק ישיר 

סתם לידיעה,

עד לקריאת אשכול זה הייתי בטוח שיש שני/שתי מוסדות קבר רחל. האחד של קלוגר האשכנזי התמים שזו התדמית שהוא הציג בעלוניו שהגיעו לביתי, והאחר ספרדי של חסידי הרב יעקב עדס ושאר מקובלים שמציעים בלוחות המודעות תפילה בעוצמה של שלושים פצצות אטומיות. זה מדהים כיצד איש שיווק אחד יוצר שתי דמויות וירטואליות לחלוטין, לצורך קהלי יעד שונים.

בנוגע להצעה לבחון מדעית את תועלתם של המקובלים, הייתי שמח אם היה אפשר לעשות משהו מעין זה ולחשוף שקרנים, אך ההצעה כמות שהיא היא קצת לא הוגנת.
שום מקובל לא מצהיר שיש לו כלים להתמודד עם בעיות פיזיות, המקובל פועל במונחים של 'דין' 'רחמים' ו'חסד'. או שאר מקבילותיהם. לדוגמא בניסוי להשמדת טילי גראד, יש למקובל אפשרות להפעיל ספירה או השבעה שעוסקת במילה גראד? יש לו אפשרות למשוך או להפעיל כוחות של רחמים שימתיקו את ה'דינים'. בניסוי לשם ניסוי מה צד ה'דין' ומה צד ה'רחמים'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 13:56 לינק ישיר 

אליקים

<אל לו לאדם לחקות את מעשי המקובלים מתוך מחשבה שהוא יודע להשפיע בדיוק כמוהם ע"י יצירת הילה סביב עצמו.<

תודה לך שפתחת את עיני.

עד להודעתך חשבתי שלא ניתן לחקות מקובלים, מפני שדי שאדם יספר שהוא בלבל את מערכת הניווט של טילים ע"י תקיעה בשופר ויחודים, כדי שיהיה מקובל אורגינלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 14:09 לינק ישיר 

נישט

אני התכוונתי לתופעה, שאולי לא מוכרת לך, בה אדם בעל גישה רציונלית לחיים, מאוכזב מחוסר יכולתו להתחרות במקובלים, ומשכך הוא מנסה לחקות אותם, על ידי - למשל - שהוא מספר שהצליח להזיז את הטיל. כמובן, כאדם רציונלי זה לא יצא לו כ"כ בולט כאילו הוא מאמין בזה, אבל מספיק כדי לגרום לאנשים לחשוב שהוא חשב לפני שהוא דיבר, בפרט שהוא ידוע כאדם רציונלי. נגד זה אני כותב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 20:38 לינק ישיר 

"מאוכזב מחוסר יכולתו לחקות מקובלים"

למה שמישהו לא יצליח לחקות אותם? לובשים גלביה לבנה, תרבוש שחור ומדברים שטויות. 100% הצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 21:30 לינק ישיר 

שתי ציפורים במכה אחת, פרשת החלבן מוכיחה שאי אפשר לחקות את המקובלים, וגם תשובה לפותח האשכול: לא ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים.
החלבן נתפס פוקד עקרות ומחדיר אידישקייט, ואף אחד לא יכול  לחשוף את שקרו, הוא הצליח באופן נסי ומופתי למחוק את כל הכתבות ואין שום כלי תקשורת שמפרסם את ההקלטה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 23:48 לינק ישיר 

בדרך נס... http://www.jumbomail.co.il/downloadfile.aspx?fid=73334376582f524e44397a464b3342347436653838673d3d

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2014 11:59 לינק ישיר 

אלי

אתה מקל ראש בדברים רציניים. אמרתי כבר שהם לא עושים את זה בצורה חובבנית. זה בדיוק כמו להתחפש לקוסם להטוטן. אם אינך יודע את הטריקים שלו - שהם לא קלים לחשיפה - אין לך סיכוי מולו. ולא משנה כמה הוא לא חכם וכמה אתה כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2014 12:02 לינק ישיר 

ואם אתה לא מבין למה אני קורא לזה "דברים רציניים". כתשובה, אפנה אותך - אם לא אל המקובלים - לכל הפחות למאמינים בהם - שתראה כמה דברים הם עשדו ועושים ויעשו בגללם. ואם אתה תתערב במשחק בלי תכנון, אתה עלול להיכשל ולהכשיל בגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 22:24 לינק ישיר 

אליקים , יודע אתה שאי אפשר להתחפש למקובל שהרי מרגע שתשים גלביה לבנה, תתנועע אנה ואנה ותמלמל הבטחות, הרי אתה מקובל.
ומשכך, אין לך מה לדאוג מפני מתחזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 07:19 לינק ישיר 

וואו! לא רק שאי אפשר אלא שהמקובלים אומרים שם, ומה שכתוב פה נמחק!! אמויפעס!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 09:28 לינק ישיר 

אליקים

<אני התכוונתי לתופעה, שאולי לא מוכרת לך>

התופעה מוכרת לי.

אדם שמאוכזב מחוסר יכולתו להתחרות במקובלים, ומשכך הוא מנסה לחקות אותם, על ידי - למשל - שהוא מספר שהצליח להזיז את הטיל, אינו אדם רציונלי, כי אדם רציונלי יודע שאף אם יגרום לאנשים מסוג "מסוים" לחשוב שהוא חשב לפני שהוא דיבר, בסופו של דבר השקר יתפוצץ לו בפנים, כשם שהוא מתפוצץ בפניהם של אדמו"רים, באבות ובבונים למיניהם. 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/11/2014 09:30:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2014 11:25 לינק ישיר 

נישטאיך

לכן הדגשתי שלא מדובר באדם שעושה את זה ברצינות, אלא עושה זאת כביכול בדרך אגב, כביכול הוא מאמין "מהצד" גם בניסים, ואז הוא לא מפחד שהשקר "יתפוצץ לו בפנים", מכיוון שהוא יגיד בדרך אגב כזה "רק חשבתי...", אבל האמת שהוא גורם נזק לעצמו ולאחרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן לחשוף שקר של מחלק ברכות ועושה תיקונים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.