כל שנה בפרשת השבוע שאנו מגיעים לפסוקים האלה. אנו חושבים לעצמינו מה הקטע שלהם ? אני כל שנה חושב לעצמי שהסיפור מוגזם בכל קנה מידה. כלומר יש כאן הגזמה מטורפת.
תשימו לב. אנשי סדום לא רוצים את בנות לוט במקום, ורוצים את האורחים דווקא. אנשי בנימין כן מסתפקים עם הפילגש.
יש לשאול כאן כמה משאלות. 1, מה הם (אנשי סדום ואנשי בנימין) רוצים ? 2, מאיפה ללוט ולזקן לחשוב שירצו בנות במקום ? 3, למה סדום לא רוצה בנות ואנשי בנימין כן ?
ובכן חשבתי (ואני רוצה לשמוע את דעתכם) לומר, שלא מדובר כאן על חרמנים. מדובר כאן על אידיאולוגיה חברתית.
בסדום וגם בבנימין יש חשיבה שאומרת שכל חסד וצדקה היא היזק לפרנסה של מישהו. למשל: הכנסת אורחים בלילה חינם ?! זה הפסד לבעלי המלונות של החברה. באים אנשים ואומרים אין לנו כסף למלון אז מה נעשה ? אין לכם כסף ? אוקיי אתם יכולים לתת שירות מיני. זה גם פרנסה לגיטימית. מכאן נבין למה אנשי סדום לא רצו את בנות לוט כי בנות לוט הם לא האורחים. מכאן נבין למה אנשי בנימין מסתפקים עם הפילגש. כי היא כן אורחת שיכולה לתת שירות מין בניגוד לבנות לוט שהן לא אורחים.
לסיכום:
התורה רוצה לתת לנו מסר עמוק ודיי פשוט. שנשללת הטבע מהאדם ?! הוא כפוי לחפש סוגי פרנסה ולכן תמצא בחברה נותני שירותי מין, כלומר אנשים (בעיקר בנות ונשים) ימכרו את גופם בשביל אוכל. אז לא מחוייב המציאות שבאמת כל בני העיר סדום ושבט בנימין היו חרמנים שכאלה. לא ולא. אבל דרשו דמי אכסניה. אז התורה אומרת, מה ?! אתם רוצים דמי אכסניה ? התוצאה שתדרשו את גופם !! והנה לנו כל המושג האנושי של נותני שירות מין, היא תוצאה של החשיבה הזאת.
מה דעתכם חכמי וחברי הפורום היקרים ??
בברכה
max maxmen
תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2014 17:39:21
תוקן על ידי עצכח ב- 14/11/2014 01:13:28
נשלח ב-9/11/2014 17:33
אני לא מאמין שהנקודה של אנשי סדום היא שהיו חרמנים כהגדרתך, שהרי לא הסכימו לקבל את הבנות. הם רצו להשפיל ולבזות את האורחים, כדי שלא יבואו עוד אורחים, ולא יתעלקו עליהם כל מיני בדואים. וכנראה גם אנשי בנימין רצו להשפיל שבטים אחרים שעובדים בנחלה שלהם, אולי היתה איזה סיטואציה שגרמה להם לפרש את המעבר הזה לא טוב. אלא שאצל בנימין זה לא היה חוק עזר עירוני אלא סתם בני בלייעל כפי שמוזכר שם, ולכן הבלייעל האלו הסתפקו בפיצוי של להתעלל במישהו אחר.
נשלח ב-9/11/2014 17:37
ישיבישעאר כתב:
אני לא מאמין שהנקודה של אנשי סדום היא שהיו חרמנים כהגדרתך, שהרי לא הסכימו לקבל את הבנות. הם רצו להשפיל ולבזות את האורחים, כדי שלא יבואו עוד אורחים, ולא יתעלקו עליהם כל מיני בדואים. וכנראה גם אנשי בנימין רצו להשפיל שבטים אחרים שעובדים בנחלה שלהם, אולי היתה איזה סיטואציה שגרמה להם לפרש את המעבר הזה לא טוב. אלא שאצל בנימין זה לא היה חוק עזר עירוני אלא סתם בני בלייעל כפי שמוזכר שם, ולכן הבלייעל האלו הסתפקו בפיצוי של להתעלל במישהו אחר.
תעמיק שוב בדברי, אני חושב שלא תפסתה את הנקודה שלי.
נשלח ב-9/11/2014 17:39
אני פשוט חושב על נקודה אחרת, אחר המחילה. אני לא חושב שהנקודה היא הפסד המלונות, שהרי בסדום גם במלון היה אסור להתארח, והרי לוט יכל לבקש מהם תשלום על השהות וליפטר מכל הבלגן. וגם בבנימין קשה לי להאמין ששירות מיני היה מקובל כמו היום בתל אביב כאופציה לגיטימית מקבילה לשירות חדרים.
נשלח ב-9/11/2014 17:46
ישיבישעאר כתב:
אני פשוט חושב על נקודה אחרת, אחר המחילה. אני לא חושב שהנקודה היא הפסד המלונות, שהרי בסדום גם במלון היה אסור להתארח, והרי לוט יכל לבקש מהם תשלום על השהות וליפטר מכל הבלגן. וגם בבנימין קשה לי להאמין ששירות מיני היה מקובל כמו היום בתל אביב כאופציה לגיטימית מקבילה לשירות חדרים.
זה מה שאני אומר שלא היה מקובל אבל זאת תהיה התוצאה אומרת לנו תורה, אותו תוצאה מה שיש בתל אביב ובכל מקום קפיטליסטי. והנה בנימין הוא ההוכחה על מה שהתורה רצתה לומר במעשה סדום. שאם לא נכניס אורחים אז הנערים לבסוף יעשו מעשה סדום בפילגש וזה מה שקרה באמת. סיפור רות מוכיח לנו שאורחת יכולה להוליד את מלכות בית דוד. במקום לדרדר את רות לזנות. כלומר אילולי מצוות לקט שכחה ופאה והכנסת אורחים ?! רות היית סיפור פילגש בגבעה או סיפור תל אביב.
אגב: מנין לך שלא היו מלונות בסדום ? לא נראה לי כי אחרת אין שום סיבה למה אסור הכנסת אורחים בסדום ואותו דבר בבנימין.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2014 17:51:56
נשלח ב-10/11/2014 07:05
ישיבישעאר כתב:
אני רק שאלה:
מניין הבקיאות המופלאה במה שמקובל היום בתל אביב כאופציה לגיטימית מקבילה לשירות חדרים?
(... ועיין כתובות י. בפסיקת רב נחמן "אסבוהו כופרי" שם)
נשלח ב-10/11/2014 09:11
ונראה שיש להסביר את "ונדעה אותם" כפועל יוצא, נהפוך אותם לבעלי ידיעה, וזוהי הרשעות הסדומית.
נשלח ב-10/11/2014 15:09
מואדיב, אין ספק ששאלתך חשובה מאד, ומטרתה כמובן להרבות תורה ויראת שמים. ואשיב לך כיהודי בשאלה: מנין אתה יודע שאכן כך מקובל בתל אביב? שהרי משאלתך עולה שאני מגלה בקיאות מופלאה במציאות.. למרות זאת אעיז ואומר שכנראה האמור לא משקף באופן מילולי את המקובל בתל אביב כהכללה, אבל בהחלט משגר רמיזה כל שהיא על התרבות בת ימינו השולטת במדינת תל אביב, עליה אפשר ללמוד מקריאת הכותרות בYNET בלבד גם מבלי להיכנס לכתבות.
צעג - - ? אפשר הסבר לאנשים פשוטים מה זה 'ונדעה' אותם?
נשלח ב-10/11/2014 15:20
רק שכחתם את הקורבנות של הסיפורים – הנשים הנמסרות כחפץ שימושי.
ובאשר ללוט ובעל הבית, הם אינם מציעים את עצמם אלא אחרות במקומם.
עודד
נשלח ב-10/11/2014 15:24
ישיבישעאר כתב:
מואדיב, אין ספק ששאלתך חשובה מאד, ומטרתה כמובן להרבות תורה ויראת שמים. ואשיב לך כיהודי בשאלה: מנין אתה יודע שאכן כך מקובל בתל אביב? שהרי משאלתך עולה שאני מגלה בקיאות מופלאה במציאות.. למרות זאת אעיז ואומר שכנראה האמור לא משקף באופן מילולי את המקובל בתל אביב כהכללה, אבל בהחלט משגר רמיזה כל שהיא על התרבות בת ימינו השולטת במדינת תל אביב, עליה אפשר ללמוד מקריאת הכותרות בYNET בלבד גם מבלי להיכנס לכתבות.
צעג - - ? אפשר הסבר לאנשים פשוטים מה זה 'ונדעה' אותם?
אחלה פניך! חס וחלילה בן בנו של רח"ל!
דומני שאי אפשר להאשים כרך גדול ובו אנשים הרבה, בכך שזו הנורמה בו, אלא אם יש על כך ידע ברור. שהרי לא עלה על דעתי לחשוד בך שאתה מוציא שם רע לריבואות תושבי עיר ואם בישראל, בלי שיש בידך מידע מוצק.
אנא, מחל נא לניסוח העלוב שלי, שהרי אין לי שמץ של מושג - והדברים אף אינם מסתברים. וכי יעלה על הדעת שזנות נפוצה בתל אביב? והרי אפילו חוקית איננה, ושמוע שמעתי שבמשטרת ישראל קיים גוף הנקרא "מחלק המוסר", שאחד מתפקידיו הוא להלחם בפרוסטיטוציה (זו הפוליטית, זו - כידוע - חוקית ואף מקובלת).
ועל כן, בנמיכות רוח ובהיסוס, אשאלך שוב:
מהיכן המידע המדוייק שלך אודות הרגלי הזנות בעיר תל אביב? שמא כתבת דברים שאין לך מושג כלשהו לגביהם, והשמצת חמורות עיר על תושביה, רק בגלל שנדמה לך שכך הוא?
נ.ב. בעוונותי כי רבו, גם אני גולש וקורא באתר 'טמקא' פעמים רבות, אולם לא זכור לי שנתקלתי שם במשהו שמתקרב לשמץ ממה שכתבת לעיל. שמא לא הבנתי את שאתה הבנת? שאולי הדברים כתובים בקוד הידוע ליודעי חן - והדרא קושייתי לדוכתא?
נשלח ב-10/11/2014 15:33
ירדתם לגמרי מהפסים גם שניכם
נשלח ב-10/11/2014 15:52
932woland כתב:
רק שכחתם את הקורבנות של הסיפורים – הנשים הנמסרות כחפץ שימושי.
ובאשר ללוט ובעל הבית, הם אינם מציעים את עצמם אלא אחרות במקומם.
עודד
אני ממש מתפלא עליך איש חושב. אני טורח להסביר לעומק מה המסר מהשיטה הכלכלית באומות שמביא בהכרח נשים לרדת לזנות בשביל אוכל כי שוללים מהם את הטבע מכוח המצאת הקניין. אני מראה גם את שיטת התורה שהביא את רות ואת מלכות בית דוד.
ואתה מתמקד על מה ? אגב: סטטיסטית הם צודקים כי אם רוב בני אדם רוצים בנות אז זה מה שירגיע אותם. אם יציעו את עצמם, לבסוף במילא ישלטו בנשים שלהם אז יש כאן מהלך הגיוני בעליל. נכון שזה הגיוני קר ואכזרי אבל ממתי מאשמים את הקרבן ולא את הרשעים ???
אגב: תתמקד כמה דם נשפך בשביל להגן על פילגש. כלומר כל הדם והחרם על שבט בנימין הנותרים מוכיח אייך מוסרית ראו את אונס הפילגש. אז אנא לא המערב החזירי המציא את המוסר.
תוקן על ידי maxmen ב- 10/11/2014 15:58:23
נשלח ב-10/11/2014 15:55
חבריה היקרים. אפשר להירגע לגבי תל אביב זאת היית רק משל. בכלל לא דנים כאן על האדם רק על השיטה כלומר השיטה מכריחה את המצב ואת זה התורה רוצה להסביר לנו. יש את סיפור סדום שבני בנימין לא למדו לעומק ונכשלו. ויש את סיפור רות שבזמנה כן קיימו את התורה והשיטה והנה קיבלנו את מלכות בית דוד
נשלח ב-10/11/2014 17:28
מואדיב, לא ברור מה גורם לך להשתטות כך, אם באמת אתה מעוניין בנתונים על תרבות המין בתל אביב, היקפה ואחוזי הצריכה, אתה יכול להשתמש בגוגל, אפילו אינטרנט מסונן (לי יש רימון) יתן לך נתונים בדוקים. להשכלתך.
נשלח ב-10/11/2014 18:30
ישיבישעאר כתב:
מואדיב, לא ברור מה גורם לך להשתטות כך, אם באמת אתה מעוניין בנתונים על תרבות המין בתל אביב, היקפה ואחוזי הצריכה, אתה יכול להשתמש בגוגל, אפילו אינטרנט מסונן (לי יש רימון) יתן לך נתונים בדוקים. להשכלתך.
ידידי היקר מפז ומפנינים,
אני מקווה שאתה לא מתאכזב, אבל אני לא מעוניין בנתונים.
אני תמה על מעכת"ר, שאתה כן מתעניין, ועל כן אתה יודע על כך, וגם איך להשיג אותם.
תמה עד מאד, כי הרי לא יתכן שאתה ממשיך להכביר טענות מבלי שדבריך בדוקים. ועל כך אתמה שוב: מה לצורבא מדרבנן כמוך ולבדיקת סטטיסטיקות על תעשיית הזנות - בדיקה מעמיקה עד כדי כך שאתה יכול לקבוע שמדובר בהיקף כפי שתיארת אותו לעיל?
אבל לא פחות משאני תמה על שאיש המעלה כמוך חוקר ביבים בקפדנות, אני משתומם על כך שאינך בוש להכריז על כך ברבים. "ילבש שחורים" למדנו, לא יפרסם על כך בככר העיר.
נשלח ב-10/11/2014 19:19
במחילת כבוד סלסולי לשונך, עדיין לא השבת על הקושיה הראשונה ("מה גורם לך להשתטות כך"), ואתה שוב ושוב מחמיר אותה?