אם אסור להתקרב לנשים אז אסור. נקודה! ומי שמאבד בידיו את העולם הבא שלו כדי "להציל" אחרים הוא אדיוט מדופלם גם אם הוא בעל נשמה חמה ויכולת הלחנה נדירה. אני לעומתך - לא חושב שקרליבך היה כזה רדוד עד כדי כך. אין שום דבר הלכתי בזה חוץ מדמגוגיה בומבסטית שנחמד להגיד אותם לפי ערכי תת התרבות החילונית והיא גם מקבלת הרבה לייקים בהתאם לנקודת השקפתם המעוותת והמוטעה. וכמו שכבר כתבתי על פי מה שלימדונו רבותינו בכל הדורות: איננו יועצי השקעות של בורא העולם אלא חיילים פשוטים שמצווים לקיים פקודות בתמימות כפי שהן נכתבו! ממש כמו בצבא!!! ללא שום היתר לחטוא חטא x כדי שאלף יהודים יקיימו מצווה y.
לפי תגובתך רואים שלא ראית! אעזור לך לראות! >בבאר מיים חיים מובא (מתוך הלימוד היומי של השבת בספר חפץ חיים) וכן איתה במסכת ע"ז י"ח: בעניין איסור לילך במקום מושב ליצים של ע"ז שאם הוא צווח ומציל על ידי זה ישראל צריך לילך שם! וכמדומני שנפסק להלכה שמותר לחלל שבת על מנת להציל נפש ממוות רוחני! אך לא זכור לי שנפסק להלכה שמותר להתפלל סתם כך אצל רפורמים/קונסרווטיבים! (לתשומת לב ארבל ופותח השרשור!!!)< ולפני שתטיף פה קודם תראה שהינך מוכן להפסיד את 2 עולמותיך עבור יהודי! מסופקני אם את מחשבך היית מוכן "לתרום" עבור יהודי!!!!
אגב הראשון שנסע להודו היה הוא מה שהיום עושים אפילו אירגוני קירוב ליטאים!!! העיקר את החיצים והבליסטראות ידו בו והיום הם עושים את מה שהוא עשה וכו' וכו'!!!
לא רלוונטי בכלל. שהייה במושב ליצים אינה ביצוע עברה בפועל. וד"ל .
שוב: הפרמטר המעוות של "מסירת העולם הבא שלי" והיתר לחטוא חטאים "של אהבה" כדי "להציל" יהודים - מגיע מעולם הערכים המעוות של החילונים והסרוגים ואין לו שום אחיזה ביהדות גם אם בפועל יצאו מחטא זה עשרת אלפים בעלי תשובה. לא זה רצון השם!!! זה מאד in לספר על כך וכל נדות ווטש היו ודאי מוחאות כפים אבל יהודי זה לא.
צר לי על טעותך! הוא הסתובב אצל הרבה אדמורי"ם גדולים שידעו על דרכיו ואף 1 מהם לא העיר לו על כך! (ר' מאיר מאמשינוב התבטא עליו כל חסרונותיו אינם אלא מחמת שאהבת ישראל שלו העבירה אותו על דעתו וחביב הוא עלי מאוד בדור זה אשר שנאת ישראל מעבירה את כולם על דעתם! האדמו"ר הנוכחי אף הוא התבטא עליו בדברים נשגבים! כמו כן הובאה כאן התבטאות של ר' חיים פנחס שיינברג הראש ישיבה של יהודה פרנק)! ! כמה נערים/ות היצלת מהתחתנות עם בן/ת נכר לפני שהינך שולח את תגובותיך!?! ר' יחיאל מיכל מזלוטשוב אמר לר' שלמה מקרלין שבא איליו בהתחמקות מתפקיד האדמו"ר שהועידו לו שתפקידו של אדמו"ר הוא להוציא יהודים מהבוץ (לא ציטוט מילה במילה! אך רוח הדברים!)
אדמורים מקרבים את כולם ומהם לא למדים הלכה של לכתחילה
הרבי יושב ומקבל קהל ומגיע אוכל שרצים וטרפות לדוגמה, מההאתה מצפה שהרבי לא יקבל אותו או שיגער בו? זוהי בדיוק עבודת השם של הרבי להאיר לו את הדרך. הרבי לא עושה בכך שום מעשה שלילי!!!
כאן מדובר על יהודי שעשה מסיבה כלשהיא מלכתחילה - מעשים הנוגדים את ההלכה. ודי בכך. אז גם אם כולנו אוהבים את שירתו - אין זה מצדיק את פעולותיו שבניגוד להלכה ואין שום היתר לחטוא מלכתחילה ולו דרבנן אחד כדי שעשרת אלפים יהודים יניחו תפילין לדוגמה. זו אגב, גם הטענה על צעירי חבד שמסתובבים במקןמות שאינם צנועים, והקשקשת הדמגוגית שקראתי פעם כתשובה על איידי דטריד למיפלט לא בלע הוכחה כבר כשיטה בדוקה ומנוסה להפוך את החסידות הבעשטית המוקפדת - לשער כניסה של פסגת המודרניזם הליברלי העולמי רח"ל - אל תוך תוככי היכליהם של בני ובנות חסידות זו.
אך לא זכור לי שנפסק להלכה שמותר להתפלל סתם כך אצל רפורמים/קונסרווטיבים! (לתשומת לב ארבל ופותח השרשור!!!)
בקש ממני החזן שמואל לוין להעביר את המסר הזה:
אני שב ומדגיש שלא אני פתחתי את האשכול ואת הדיון לגבי היתר/האיסור להשמיע מוסיקה על הרב שלמה קרליבך. אינני מחווה את דעתי בנושא, לא בפורום זה ולא בשום פורום אחר.
אני מבקש לענות ל"ניוטרל", אשר כנראה שינאתו כלפי איננה דועכת: 1. מעולם, בשום שלב, לא אמרתי ולא חשבתי שזה בסדר ושיש היתר להתפלל אצל רפורמים וקונסרבטיבים. 2. תמיד היה ברור לי, וברור לי גם עכשיו, שעשיתי דבר חמור, ושאני עתיד ליתן דין וחשבון על כך.
יחד עם זאת...
א. עזבתי ויצאתי ממקום-הטומאה, עשיתי תשובה, וקבלתי על עצמי שלא לחזור על העבירה שעברתי. היו לי הזדמנויות לשוב ולעבור את העבירה, וברוך-השם שעמדתי בניסיון. וכך כותב הרמב"ם (הלכות תשובה פרק ב' הלכה א'): "איזו היא תשובה גמורה? - זה שבא בידו דבר שעבר בו, ואפשר בידו לעשות, ופירק ולא עשה מפני התשובה, לא מיראה ולא מכשלון-כח... ופירש ולא עבר - זה הוא בעל תשובה גמורה." ב. פוסק הרמב"ם (פרק ז' הלכה י'): "וחטא גדול הוא לומר לבעל תשובה 'זכור מעשיך הראשונים' או להזכירם בפניו כדי לביישו... הכל אסור, ומוזהר עליו בכלל הונית (=הונאה) דברים, שהזהירה עליה התורה, שנאמר "ולא תונו איש את עמיתו" ג. ניוטרל, לתשומת ליבך, ישנן עבירות שהרגיל בהן אין לו חלק לעולם הבא, ו"המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא (רמב"ם הלכות תשובה ג' כ"ד-כ"ה, ובמקורות נוספים)
כך או אחרת, מר ניוטרל, אני מוחל לך על העלבון, אבל מבקש ממך לחדול.
תודה. שמואל.
נשלח ב-11/12/2014 08:00
לדעתי -אשכול זה "מיצה" את עצמו "באבנים ובליסטראות" והגיע השעה לחסום /לסגור אותו,,,,,,,,,
נשלח ב-13/12/2014 21:19
יעקובוביץ'! טעית טעות חמורה!!! ר' שלמה קרליבך היה בטיש אצל ר' ישראל אלתר מגור (עדות מחסיד גור שהיה שם) ואצלו אם הוא באמת דבר לא מצא חן הוא (לפחות) היה אומר איזה דבר... אך האדמו"ר לא אמר לו כלום! אגב תודה לך שהפכת את ר' חיים פנחס שינברג לאדמו"ר. המנהל צאוד ישמח בזה!
שרגא! יש לך לדעת שיש אצל החרדים (אך לא רק אצלהם) אנשים כל כך שטוחים ודו מימדיים שלא מסוגלים להעמיק ולחשוב אחרת הם מקובעים במחשבה מסויימת שכך צריך להיות! והם אינם רוצים לקלוט שהעולם שלהם היה יכול להיראות טוב יותר אם היו קצת מתבוננים לעומק
(דוגמא ממעשה שהיה עימי בשבוע החולף. הגעתי לחנות מסויימת ליקח איזה דבר לאחר שהוצאתיו מהקרור והמתנתי לקבלת שקית אומר לי ה"בעל" חנות עוד פעם שתאמר כמו לפני כמה שבועות שבעל הבית יועיל בטובו להוציא לי מהמקרר אתה לא תדרוך פה יותר (ועוד משפטים במובן הזה) המתנתי לסיום ושאלתיו ושמא אמרתי זאת כי (כמו בחנויות אחרות) אפתח את המקרר לבד ליקח אקבל צעקות וגערות מדוע הינך עושה שבת לעצמיך ולוקח לבד מדוע אינך מחכה שמישהו יביא לך!?! אך הוא בשלו עשית זאת כי אתה חצוף ובלה בלה בלה... החלטנו אם כך? יש תחליפים אחרים ולא נדרוך שם יותר! יש לציין שהתנהגותו העקומה משניאה קונים מלבוא מתי שהוא נוכח. ואגב נוסף התנהגותו המבישה הייתה אף בבואי לשם עם קליינט מבוגר ומוגבל שאף הוא לא אוהב לבוא שהוא מצוי בחנות אך באותו מקרה ההכרח לא יגונה והוא נאלץ לבוא ולחטוף צעקות)!