בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה לבנות שתהיינה בס"ד - כלות!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2014 22:07 לינק ישיר 

הרושם שמתקבל מהתגובות שמדריכות כלות בעיקר מלמדות מה שאסור, האם זה באמת כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2014 22:22 לינק ישיר 

עזרו...למדת מקצוע ובאמת מאחלת לך מכל הלב המון בהצלחה!

אבל קחי בחשבון שהאחוזים שבנות יבואו ללמוד הדרכת כלה אצל מישהי צעירה בלי נסיון ובלי המלצות מנשים מוכרות...אחוז מזערי....

סורי שאני מבאסת אותך אבל עדיף לדעת תמציאות בהתחלה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2014 22:51 לינק ישיר 

צדיקונת כתב:
עזרו...למדת מקצוע ובאמת מאחלת לך מכל הלב המון בהצלחה!

אבל קחי בחשבון שהאחוזים שבנות יבואו ללמוד הדרכת כלה אצל מישהי צעירה בלי נסיון ובלי המלצות מנשים מוכרות...אחוז מזערי....

סורי שאני מבאסת אותך אבל עדיף לדעת תמציאות בהתחלה....

תראי אם כל אחד יחשוב כך - הוא לא יתחיל שום דבר חדש בחיים...
אז ככה קודם כל באתי מתחום ההדרכה - הדרכתי מעל 10000 נשים בנושא דומה...
מסרתי מאות חוגי בית לנשים - כך שאת החוש הרטורי וההשתלבות לאופי של כל אישה בס"ד יש לי!
פתחתי את האשכול - כדי לדעת לאיזו פלטפורמה של פרסום עליי לפנות ואם נכון להתנדב בהתחלה בכל מיני מקומות כגון סטאג'
אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שכל ההתחלות קשות, אבל אני אמביציונרית ומאמינה בס"ד שאצליח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 01:53 לינק ישיר 

עזרו תראי...
האם היית נותנת לרופאה מתמחה לנתח אותך?! כנראה שלא...
למה? כי זה עניין של חיים ומוות...
וזה גם מאוד הגיוני שאף רופא בכיר לא ייתן לה לנתח לבד...קודם היא תצפה באיך אחרים מנתחים ואח"כ תנתח כשרופאה אחרת נמצאת שם ובוחנת כל צעד שלמקרה ומשהו משתבש היא תהיה שם כדי לעזור..
אז גם פה... היא צריכה להיות ולראות איך בכלל מדריכים ואח"כ להדריך כשיש שם מדריכה אחרת ורק אח"כ היא יוצאת לדרך עצמאית כשיש לה ניסיון ולא כשהיא חושבת שהיא יודעת איך להדריך אבל אין לה שמץ של ניסיון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2014 09:01 לינק ישיר 

די88 כתב:
עזרו תראי...
וזה גם מאוד הגיוני שאף רופא בכיר לא ייתן לה לנתח לבד...קודם היא תצפה באיך אחרים מנתחים ואח"כ תנתח כשרופאה אחרת נמצאת שם ובוחנת כל צעד שלמקרה ומשהו משתבש היא תהיה שם כדי לעזור..
אז גם פה... היא צריכה להיות ולראות איך בכלל מדריכים ואח"כ להדריך כשיש שם מדריכה אחרת ורק אח"כ היא יוצאת לדרך עצמאית כשיש לה ניסיון ולא כשהיא חושבת שהיא יודעת איך להדריך אבל אין לה שמץ של ניסיון...

את השלב הזה כבר עברתי...

לאחר שנים שבהן הדרכתי אלפי נשים צעירות לאחר לידה, שוחחתי עמן והנחיתי אותן בכל מה שקשור לסימפטומים שלאחר הלידה, החל מטיפול נכון בתינוק, תזונה, הנקה, יציבות נפשית וכו'- הגעתי למסקנה שהרבה נשים צעירות לא קיבלו הדרכה נכונה ומלאה לפני חתונתן וחלקן הבינו את הנלמד בצורה לא נכונה שהובילה אותן להרבה טעויות ושיבושים בחיי הנישואים.

במשך 3 השנים האחרונות השתלמתי (מעבר ליידע שהיה לי) בכל תחום הקשור להדרכת הכלה וחיי נישואין, שמעתי מאות הרצאות ושעורים בסגנונות שונים, קיבלתי תעודות ממכונים שונים ,על מנת שאוכל לתת לכל כלה את ההדרכה הספציפית המתאימה לה- לאופי שלה, לבית שממנו באה, לשאיפות שלה וכו'.

כמובן שההלכות  ברמה הבסיסית זהות אצל כולן – אולם לכל כלה יש להעביר זאת בצורה אחרת- המתאימה לה במיוחד! אין תבנית זהה לכולן!

מעבר לכך שחוץ להלכות ישנן ההליכות, הטיפים, ההנהגות בין בעל לאישה – זהו הבסיס שעליו מתחברות ההלכות והא בהא תליא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:08 לינק ישיר 

עזרו, את נשמעת שהכנת את עצמך טוב מאד. תקפצי למים! בהתחלה יהיה קשה, אבל לא צריך לעבוד רק בזה אפשר לעשות את זה במשולב עם דברים אחרים, ובמשך הזמן, אם באמת השקעת ויש לך את הכישורים המתאימים, אין ספק שאנשים יתחילו לבוא. אין אף מדריכת כלות שהתחילה עם רשימת המתנה. כולן התחילו ובנו את עצמן לאט לאט, וכך גם את תעשי. עלי והצליחי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:11 לינק ישיר 

די88 כתב:
עזרו תראי...

הפוסט הזה משקף את האמונה שמדריכות כלות הן איך שהוא מצרך חיוני, שאם לא הולכים למדריכה טובה אז כל החיים הזוגיים עלולים להיות נוראים, כמעט שאלה של חיים ומות. האמת, שעם מדות טובות ואפקים רחבים, אפשר להסתדר טוב מאד בלי מדריכה. במקרים רבים, המדריכה רק מקלקלת ומקשה. היחס למדריכת כלות צריך להיות כאל משהו חביב, שוה לנסות, אבל לקחת את כל מה שהיא אומרת בערבון מוגבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:24 לינק ישיר 

תראו אני באתי מתוך מקום שפגשתי מלא נשים שההדרכה ה"מיסתורית" שהן קיבלו הקשתה להם מאוד את התחלת החיים...
מדריכה היא נגיד כמו מורה נהיגה, היא צריכה לתת את הכלים הטובים ביותר, ללמד איך להשתלב, להתגמש, לפנות ולעצור איפה שצריך, ומה שיגושיח אמר שאפשר להסתדר בלי מדריכה -אני חולקת על כך לא בגלל שאני דואגת לעבודה בשבילי, כי גם את הבת שלי אני לא אשלח להתחתן בלי הדרכה, לבחורה רווקה אין את הראיה הכוללנית שצריכה לתת לה המדריכה הנשואה, הטיפים והעצות מגיעים ממקום מקצועי ,אתה צודק שגם כל בחורה באה עם הרקע שלה, הבית שלה והמידות שלה אבל הרבה פעמים לאחר הנישואים היא נפגשת בסיטואציות שהמדריכה הכינה אותה לקראתם ובלעדיה היא לא היתה חושבת ומגיעה אליהם.
ודווקא אני מגיעה ממקום שכל אותן מדריכות "ותיקות" גרמו להרבה שיבושים  - לאו דווקא בהלכות אלא גם בהליכות וד"ל...

תוקן על ידי עזרו ב- 16/11/2014 09:24:52

תוקן על ידי עזרו ב- 16/11/2014 09:26:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:30 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
הרושם שמתקבל מהתגובות שמדריכות כלות בעיקר מלמדות מה שאסור, האם זה באמת כך?

אוי ואבוי אם זה יהיה כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:35 לינק ישיר 

שיהיה לך בהצלחה!!! כל המדריכות כלות התחילו מאפס וצמחו לאן שצמחו אז תעשי את זה נכון ובעזרת ה תצליחי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 09:50 לינק ישיר 

טום888 כתב:
שיהיה לך בהצלחה!!! כל המדריכות כלות התחילו מאפס וצמחו לאן שצמחו אז תעשי את זה נכון ובעזרת ה תצליחי

תודה!!(יש פה מקום לצלצל בפעמון??)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 10:02 לינק ישיר 

מדריכת כלות זה מקצוע חדש שפשוט לא היה קיים לפני נגיד חמשים שנה. לימוד הלכות, כן, אבל הדרכה, לא! נדמה לי שהשלום בית שלפני חמשים שנה היה הרבה יותר טוב מאשר של היום. אני בכלל לא בטוח שאם נשקלל את התועלת של מדריכת הכלות מול הנזק, שזה באמת יהיה יותר תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 10:56 לינק ישיר 

וואו שיג אתה עושה פה הכללות מטורפות!!!
יש מדריכות שממש ממשיכות עם הנשים גם אחרי החתונה ומייעצות ועוזרות...
זה ממש אבל ממש לא מיותר!!
זה בניית בית עם בן אדם הפוך ממך וצריך להבין שעם כל המידות המדהימות שיכולות להיות לבחורה 
היא יכולה להפוך להיות אשה לא הכי מוצלחת כשהיא לא מבינה שמולה נמצא גבר ולא אחת מהחברות המקסימות שלה!
ואתה מדבר על לפני 50 שנה...עם כל הכבוד אנחנו ממש לא דור המטבח והניקיון אלא הנשים שמפתחות קריירה ומביאות את הכסף הביתה ואנחנו צריכות ללמוד בעיקר לא לדפוק לבעלינו בראש שאנחנו אלה שמפרנסות וגם מקבלות את ההחלטות כי בעל המאה הוא בעל הדעה!!
ובוא תעשה השוואה של בית חרדי שקיבל הדרכה לבית חילוני מקסים ונחמד שלא קיבל-ותיווכח בתוצאות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2014 11:46 לינק ישיר 

די88 כתב:
וואו שיג אתה עושה פה הכללות מטורפות!!!
יש מדריכות שממש ממשיכות עם הנשים גם אחרי החתונה ומייעצות ועוזרות...
זה ממש אבל ממש לא מיותר!!
זה בניית בית עם בן אדם הפוך ממך וצריך להבין שעם כל המידות המדהימות שיכולות להיות לבחורה 
היא יכולה להפוך להיות אשה לא הכי מוצלחת כשהיא לא מבינה שמולה נמצא גבר ולא אחת מהחברות המקסימות שלה!
ואתה מדבר על לפני 50 שנה...עם כל הכבוד אנחנו ממש לא דור המטבח והניקיון אלא הנשים שמפתחות קריירה ומביאות את הכסף הביתה ואנחנו צריכות ללמוד בעיקר לא לדפוק לבעלינו בראש שאנחנו אלה שמפרנסות וגם מקבלות את ההחלטות כי בעל המאה הוא בעל הדעה!!
ובוא תעשה השוואה של בית חרדי שקיבל הדרכה לבית חילוני מקסים ונחמד שלא קיבל-ותיווכח בתוצאות!

די 88, כל מילה- פנינה!
למה אנשים אוהבים לחזור אחורה איפה שמתאים להם??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 11:58 לינק ישיר 

עזרו, חייבת להגיב לך,
המקום ממנו את מגיעה, זה מעלה ע-נ-ק-י-ת למדריכת כלות
את מגיעה מהמקום שראה את התוצאות של הדרכות אחרות ויודע איפה להדגיש ומה, ואיך וכמה ולמה.
ונהניתי מאד מהתגובה שלך שאוי ואבוי שההדרכות היו מלמדות רק מה שאסור, כי לצערינו, יש מקרים שלא מדגישים מספיק את מה שמותר וכמה הוא מיוחד, וזה חשוב מאד...
את נשמעת לי באמת מתאימה לתפקיד, ואני מאחלת לך המון ס"ד והצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה לבנות שתהיינה בס"ד - כלות!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.